Beauty

Suuri purkkigaala 2017: parhaat ihonhoitotuotteet

Beauty | 25.12.2017 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Tällä viikolla on vuorossa koko vuoden grande finale eli suuri purkkigaala – vuoden parhaat kosmetiikkatuotteet, jolle pyhitän koko tämän viikon blogissa. Tuttuun tapaan yhden hengen tiukka ja armoton purkkiraati on listannut koko vuoden parhaat tuotteet kasvoille, vartalolle ja hiuksille sekä parhaat meikit ja timanttisimmat cheap & chic -tuotteet. Edellisten vuosien suosikit löydät täältä. Tänä vuonna minä en ole kuitenkaan ainoa, joka esittelee blogissa suosikkejaan, sillä loppuviikosta on luvassa vielä Inken listaus vuoden purkkikummajaisista.

Ensimmäisenä on luvassa omasta mielestäni mehevin lista, eli vuoden parhaat ihonhoitotuotteet. Tänä(kin) vuonna on tullut tutustuttua niin loistaviin tuotteisiin, että tämän listan koostaminen ei todellakaan käynyt käden käänteessä ja se muuttikin muotoaan monta kertaa. Listalle pääsemiseen ei riitä kaunis ulkokuori, vaan tuotteessa pitää olla kohdallaan ihan kaikki purnukan pohjia myöten.

Tärkeimmät kriteerini parhaille ihonhoitotuotteille ovat:

– Iholle hyödyttömiä turhakkeita sisältävät tuotteet ovat automaattisesti ulkona listalta
– Raaka-aineet tulee olla huolellisesti valittuja ja kokonaisuus tehokas eli tuotteen täytyy tehdä mitä se lupaa
– Koostumus tulee olla viimeisen päälle napakymppi, mutta minimaalisella määrällä koostumusta muokkaavia aineita
– Tuoksu pitää olla vähintäänkin ihana, mutta huumaavasta tuoksusta saa erityispisteitä
– Kaunis ulkokuori on mojova plussa

Vuoden 2017 parhaat ihonhoitotuotteet ovat:

1. Whamisa Sheet Maskit
2. Neal’s Yard Remedies Rose & Almond Night Cream
3. Whamisa Toner kasvovedet
4. Max and Me Sweet Serenity Mask & Wash
5. Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense Lift Cream
6. Patyka Hydra-Defense Anti-Pollution Mist
7. Lilfox Seabuck + Neroli Face Nectar
8. Algamaris Sävyttävä aurinkovoide 
9. In Fiore Complexe de Fleur Cellular Renewal Complex
10. de Mamiel Exhale Daily Hydrating Nectar
11. Whamisa Organic Kelp Sheet Mask
12. de Mamiel Pure Calm Cleansing Dew
13. Whamisa Sebum Treatment
14. Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength 
15. May Lindstrom The Blue Cocoon
16. Esse Probiotic Plus Eye Contour Cream

Perustelut parhaille tuotteille:

Putsari

de Mamiel Pure Calm Cleansing Dew

Tämä putsarin tuoksu on kuin Eedenin puutarhasta. Samettinen puhdistusöljy poistaa meikin täydellisesti silmämeikkiä myöten (eikä kirvele silmissä) ja huuhtoutuu iholta pois vedellä. Raaka-aineet ovat puhdasta kultaa: risiiniöljy on must puhdistusöljyihin, koska se tunkeutuu syvälle ihohuokosiin ja tarraa kunnolla kiinni likaan sekä epäpuhtauksiin. Lisäksi joukosta löytyy monia suosikkiraaka-aineitani kuten kameliaöljyä, ruusunmarjaöljyä ja kaktusviikunaöljyä. Kaiken lisäksi 69 € hinta on näin laadukkaasta tuotteesta huokea ja putsari on pakattu miron-lasiin, joka parantaa raaka-aineiden säilyvyyttä.

Lue lisää puhdistusöljystä ja de Mamielin luksustuotteista tästä postauksesta.

Kasvovesi

Whamisa Refresh Toner

Ei ole epäilystäkään mikä vie vuoden parhaan kasvoveden tittelin! Korealaisen Whamisan kasvovedet ovat next level -luokkaa ja saanen ennustaa, että muu maailma alkaa seurata kohta rytinällä perässä näitä korealaisten essence-hoitonesteitä, jotka ovat koostumukseltaan kuin paksua vettä ja sisältävät tiivistetyssä muodossa hillittömän määrän aktiivisia raaka-aineita. Minä laitoin listalleni Whamisan Refresh Tonerin seka- ja rasvaiselle iholle, koska jämähdin käyttämään sitä koko syksyksi, mutta Original Toner ja Deep Rich ovat yhtä hyviä.

Lue miksi Whamisan tuotteet ovat poikkeuksellisen tehokkaita ihon kosteuttajia tästä postauksesta ja tutustu fermentoitujen raaka-aineiden vaikutuksiin tässä postauksessa.

Silmänympärysvoide

Esse Probiotic Plus Eye Contour Cream

Tämä purnukka tarttuu käsiini kaikista mieluiten top shelfiltani. Essen Plus-linjan silmänympärysvoiteen siloittava vaikutus on silmin nähtävä ja jos olen ollut pidempiä aikoja ilman sitä, huomaan kaipaavani juuri tätä purnukkaa. Nuoremmalle iholle kelpaa kyllä vallan mainiosti jokin edullisempi tuote, mutta jos kaipaat näkyviä anti-age vaikutuksia, vastaus on tässä. Voide siloittaa juonteita, poistaa turvotusta, vaalentaa pigmentoitunutta (=hieman ruskeahkoa) silmänympärysihoa ja kosteuttaa tehokkaasti.

Lue raporttini mielenkiintoisesta vierailusta Essen tehtaalla Etelä-Afrikassa tästä postauksesta.

Seerumi

In Fiore Complexe de Fleur Cellular Renewal Complex

Tästä kohtaa alkaa listani valinnan vaikeus, sillä hyviä seerumeita on niin paljon, että minun täytynee koostaa niistä kokonaan oma TOP 10 lista! Mutta kun vain yhden saa valita, niin tänä vuonna sydämeni on sykkinyt eniten In Fioren uudistavalle seerumille. Tämä tehoeliksiiri saa ihon hehkumaan, kosteuttaa taivaallisen tehokkaasti ja tekee ihosta sileän, elastisen ja pehmeän. Aromaterapeuttinen nerolin piristävä tuoksu ja todella kaunis viininpunainen lasipullo kruunaavat ihonhoitorituaalista jumalaiseksi.

Lue syvällisempi katsaus In Fioren tuotteisiin tästä postauksesta.

Kasvoöljy

Lilfox Seabuck + Neroli Face Nectar

Jos parhaan seerumin kohdalla iski valinnan vaikeus, niin yhtään sen helpommaksi se ei muodostu kasvoöljynkään kohdalla – voisin helposti listata ainakin viisi kasvoöljyä, jotka ovat ylitse muiden. Miamista kotoisin olevan Lilfoxin öljyt tekivät kuitenkin itseeni lähtemättömän vaikutuksen täna vuonna. Öljycocktailien raaka-aineiden valinnat on tehty huolellisesti eikä vain sen mukaan, mikä kuulostaa eksoottiselta ja tehokkaalta. Passionhedelmänsiemenöljy toimii tämän öljyeliksiirin pohjana, jolle etenkin epäpuhtauksista kärsivien kannattaa höristää korviaan, sillä se sisältää poikkeuksellisen paljon linolihappoa, jolla on tulehdusta alentava vaikutus ja se sopii hyvin rasvaiselle iholle. Tämä öljy kirkastaa ihon väriä, tekee ihosta pehmoisen ja imeytyy todella nopeasti. Vertailun vuoksi: Lilfoxin öljy maksaa 90 €, mutta hehkutettu Vintner’s Daughter 200 €. Raaka-aineiden perusteella en kahta kertaa miettisi kumpaan öljyyn sijoittaisin.

Tutustu Lilfoxin tuotteisiin syvällisemmin tässä postauksessa.

Aurinkovoide kasvoille

Algamaris Sävyttävä aurinkovoide 

Aurinkovoide tukkii helposti ihohuokoset ja aiheuttaa itselleni tukkeumia sekä epäpuhtauksia. Algamaris ansaitseekin kosmetiikkapurnukoiden Nobelin loistavasta aurinkovoiteestaan, jonka koostumus on kevyt ja voide toimii samalla kevyenä meikkipohjana, joka jättää iholle kauniin kuullon.

Lue perusteellinen aurinkovoiteiden ABC täältä.

Balmi

May Lindstrom The Blue Cocoon

Olen kasvobalmien suuri rakastaja, mutta täydellisen balmin valmistus on rakettitiedettä (Instastoorejani aktiivisesti seuraavat tietävät tämän). Loistavia kasvobalmeja on myös useita ja vaikka itseäni kismittääkin May Lindstromin sinisen unelman eli Blue Cocoonin juuri noussut suolainen hinta, niin joudun silti nimeämään sen jälleen kerran parhaiden tuotteiden listalle. Sinisessä unelmabalsamissa on kohdallaan kertakaikkisen täydellinen koostumus, upeat raaka-aineet ja tuoksu, jolle on vaikea vetää vertoja. Mainittakoon kuitenkin, että minulla on ollut jo tovin käynnissä projekti nimeltä wannabe blue cocoon, eli kuinka jäljitellä tämä tuote kotitekoisesti. Onnistuin neljännellä yrittämällä täydellisesti – resepti tulee jakoon pian.

Blue Cocoon on mainittu blogissani lukuisia kertoja. Pääset lukemaan aiempia ylistyksiäni tuotteesta tästä linkistä.

Kosteusvoide

Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense Lift Cream

Yksihenkisen purnukkaraadin työ käy vain yhä vaikeammaksi. Miksi juuri tänä vuonna elämääni putkahti kokonainen röykkiö täydellisiä kosteusvoiteita?! Neal’s Yard Remediesin kohdalla olen kuitenkin päivitellyt eniten täydellisyyttä: tästä ei kosteusvoiteen koostumus enää parane. Kosteutustehot ovat kohdallaan kuin korealaisilla konsanaan eikä tässä voiteessa ole sorruttu täyteläiseen koostumukseen vaan päinvastoin; voide on täydellistä samettilitkua ja tehoraaka-aineet upea yhdistelmä ikivanhaa viisautta frankinsensin kiinteyttäviä vaikutuksia, tutkimustyön tuloksena astetta pidemmälle viety versio frankinsensin tislauksen sivutuotteena syntyvää yhdistelmää sekä ripaus modernia ihonhoitoa uudistavan riboosin muodossa. Tämä tuote on anti-age voiteiden kuningatar ja sopii myös niille, jotka kaipaavat ikääntymisen merkkejä ehkäisevää tehobuustia esim. runsaan auringonoton tai poikkeuksellisen stressitilan vuoksi (check ja check).

Tutustu syvällisemmin Frankincense Intense Lift voiteeseen tässä postauksessa.

Sävyttävä päivävoide

de Mamiel Exhale Daily Hydrating Nectar

Seerumimaisen ohuen ja samettisen koostumuksen omaava, superhoitava ja huumaavan tuoksuinen, aavistuksen sävyttävä ja ihoa tasoittava päivävoide on ollut koko vuoden suosikkini ja olen korvannut sillä meikkivoiteen käytön heti, jos iho on saanut aavistuksenkin päivetystä. Tämänkin tuotteen kohdalla on todettava, että kyseessä on paljon enemmän kuin sävyttävä päivävoide – auringolta suojaava kauneuseliksiiri olisi purnukan sisältö huomioiden kuvaavampi nimitys. Voiteessa on aurinkosuojakerroin 30, mutta oman käyttökokemukseni mukaan täytyy todeta, että Suomea etelämpänä valitsen kuitenkin suojakseni Algamariksen.

Tutustu sävyttäviin ja auringolta suojaaviin päivävoidesuosikkeihini tässä postauksessa.

Yövoide

Neal’s Yard Remedies Rose & Almond Night Cream

Täydellisempää yövoidetta saa hakemalla hakea, sillä tätä ruusuista ihanuutta on vaikea lyödä laudalta. Samettinen voide on täyteläinen, mutta antaa ihon hengittää ja imeytyy hyvin. Loistava voide ravitsemaan ja uudistamaan ihoa yön aikana ja se sopii myös herkälle iholle. Voiteessa on timanttinen hinta-laatusuhde ja yksinkertaisesti kaikki vain erittäin kohdallaan.

Lue lisää ihonhoidosta iltaisin tästä postauksesta.

Kuorinta

Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength 

Kuorin ihoni nykyisin vain kerran kuukaudessa, sillä se on niin hyvässä kunnossa, että on täysin turhaa tehdä kuorintaa useammin. Jos kaipaan kunnon tuhkimohoitoa tai iho jostain syystä räjähtää näpyille (kuten sillä on tapana tehdä joka kevät), on luottotuotteeni Juice Beautyn tujakka hedelmähappokuorinta. Omalla kohdallani hedelmähapot toimivat pomminvarmasti näppyräjähdykseen, mutta kaikkien kohdalla näin ei ole ja tämä kuorinta ei ole herkän ihon juttu. Kuorinnasta löytyy myös miedompi Sensitive-versio.

Lue lisää hedelmähapoista tästä postauksesta.

Naamio

Max and Me Sweet Serenity Mask & Wash

Käytössäni on ollut tänä vuonna monta loistavaa naamiota, mutta pohtiessani mikä olisi tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen alkoi listani lyhentyä purnukka toisensa jälkeen ja tajusin, että koko vuoden aikana on toden totta ollut vain yksi naamio, joka on aiheuttanut itselleni kunnon wau-efektin siitä hetkestä lähtien, kun raotan purnukan kantta ja nuuhkaisen sen tuoksua. Olen pahoillani, että huippunaamioni on myös kallein kokeilemani, mutta Sweet Serenity lunastaa nimensä, sillä sen tuoksu tunkeutuu todella syvälle mielihyvänystyröihin ja saa koko käyttäjänsä auran hehkumaan niin, että vaikutus näkyy myös iholla, josta tulee sen näköinen kuin olisi käynyt saunassa.

Tutustu syvällisemmin Max and Men tuotteisiin tässä postauksessa.

Tehotuote epäpuhtaalle iholle

Whamisa Sebum Treatment

Whamisan Sebum Treatment sytyttää ihoon valot, taikoo huokoset näkymättömäksi ja tekee ihon pinnasta sileän. Ohuessa fluidissa on juuri niin vähän AHA-happoja, että se jätetään iholle iltaisin ja iho saa siitä sekä kosteuttavat että ihoa kirkastavat, tukkoisuutta vähentävät ja talineritystä tasapainottavat vaikutukset. Yksi pullo on niin riittoisa, että omani taitaa kestää ainakin pari vuotta. Suosittelen yhdistämään tuotteen Whamisan kasvoveteen ja kosteusvoiteeseen parhaimman tuloksen saamiseksi.

Lue lisää Whamisan fermentoitujen raaka-aineiden vaikutuksista tästä postauksesta.

Vuoden purkki-innovaatio

Whamisa sheet maskit

Korealaiset ovat tunnettuja kosmetiikkainnovaatioistaan, mutta on lähes naurettavaa miten yksinkertaisista ja toimivista keksinnöistä onkaan kyse. Sheet maskit eivät siis suinkaan ole naamioita, kuten me olemme tottuneet naamiot ymmärtämään: ne ovat seerumeita. Yksittäispakattu pussi on täynnä seerumia ja sana naamio tulee sheetistä, jonka avulla seerumi imeytetään ihoon. Toisin sanoen sheet toimii okklusiivina, joka imeyttää kosteutta ja vaikuttavia aineita ihoon sen sijaan, että ne haihtuvat iholta pois – nerokasta. Sheet maskia voi käyttää muutaman kerran viikossa, lentokoneessa tehokosteuttajana, tuhkimonaamiona ennen juhlia tai lifesaverina juhlien jälkeen. Whamisan sheet maskien sheet on aloe verasta, fermentoiduista kasveista ja silica gumista valmistettua ns. hydrogeeliä, joka on itsessäänkin hoitava ja kosteuttava ja vaikutusaikana se ohenee iholla. Hydrogeelinaamioita löytyy kolmea erilaista: kirkastava ja kosteuttava kukkauutenaamio, juonteita ja pigmenttiläiskiä tasoittava siemenuutenaamio sekä kirkastava ja siloittava tomaattia ja hedelmäuutteita sisältävä naamio.

Tutustu paremmin korealaiseen ihonhoitoon tässä postauksessa.

Tuote, jota et tiennyt tarvitsevasi

Patyka Hydra-Defense Anti-Pollution Mist

Patykan kasvosuihke on tarkoitettu suojaamaan ihoa ilmansaasteilta, mutta itse totesin yhden käyttökerran jälkeen, että tämä suihke on täydellinen dewy-meikin luomiseksi eli täyteläisen, kostean ja hyvinvoivan näköiseen meikittömään lookiin. Lisäksi se on parhaiten kosteuttava suihke pitkillä lennoilla ja auttaa suojaamaan ihoa lentokoneen extreme-ilmastoinnilta, joka on iholle todellinen stressitekijä. Suihke on ehdottomasti sarjassamme tuote, jota et tiennyt tarvitsevasi.

Lue lisää Patykan suihkeesta ja dewy-meikkilookista tästä postauksesta.

Vuoden oudoin purkki

Whamisa Organic Kelp Sheet Mask

Vuoden oudoimman tuotteen titteli menee Hulk-naamioksi ristimälleni Whamisan kelp-merilevä sheet maskille. Naamion sheet on aitoa vihreää kelp-merilevää ja vaikka se toimiikin pomminvarmasti vieruskaverin karkoittamiseksi esim. lentokoneessa, naamion 32 vaikuttavaa ainetta toimivat tuhkimotuotteen tavoin kosteuttaen ihoa tehokkaasti, vähentäen turvotusta, supistaen ihohuokosia sekä kirkastaen ja tasoittaen ihon sävyä. Vaikutusten luvataan kestävän 72 tuntia.

Vuoden paras ihonhoitosarja

Whamisa

Tämän listan luettua ei liene epäselvää mikä on vuoden paras ihonhoitosarja. Whamisa on kirkkaasti yli muiden ja tehokkuuden lisäksi on hehkutettava kohtuuhintaisia tuotteita, jotka voisivat maksaa sisältöönsä huomattavasti enemmänkin, mutta korealaiselle kosmetiikalle on tyypillistä juurikin edullisuus. Lisäksi on mainittava, että en ole nähnyt minkään muun sarjan merkitsevän INCI-luetteloihinsa aktiivisten aineiden %-pitoisuuksia, jolla he käytännössä paljastavat merkittävän osan reseptiikastaan.

Vuoden kaunein ihonhoitosarja

Uma Oils

Aito purnukkahullu palkitsee tietenkin myös vuoden kauneimman ihonhoitosarjan. Tänä vuonna top shelfiltäni on löytynyt niin kauniita purnukoita, että moni niistä kävisi jo sisustusesineestä. Kauneimmat purnukat ovat mielestäni ayurvedisellä Uma Oilsilla, jonka yksinkertaissa ja läpinäkyvissä lasipulloissa on todella kauniit ja uniikit kuvioinnit. Purnukat kätkevät sisälleen tehokkaan cocktailin ayurvedaan perustuvia aromaterapeuttisia tuotteita, joiden eteeriset öljyt tulevat Uman perheyrityksen tilalta Intiasta, joka toimittaa raaka-aineita mm. Estée Lauderille.

Tutustu Uman tuotteisiin syvällisemmin tässä postauksessa.

Löytyykö listalta teidän suosikkejanne? Olisi ilo kuulla kommenteissa, oletko löytänyt tänä vuonna blogini kautta uusia suosikkituotteita!

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,