Beauty

Suuri purkkigaala 2017: parhaat ihonhoitotuotteet

Beauty | 25.12.2017 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Tällä viikolla on vuorossa koko vuoden grande finale eli suuri purkkigaala – vuoden parhaat kosmetiikkatuotteet, jolle pyhitän koko tämän viikon blogissa. Tuttuun tapaan yhden hengen tiukka ja armoton purkkiraati on listannut koko vuoden parhaat tuotteet kasvoille, vartalolle ja hiuksille sekä parhaat meikit ja timanttisimmat cheap & chic -tuotteet. Edellisten vuosien suosikit löydät täältä. Tänä vuonna minä en ole kuitenkaan ainoa, joka esittelee blogissa suosikkejaan, sillä loppuviikosta on luvassa vielä Inken listaus vuoden purkkikummajaisista.

Ensimmäisenä on luvassa omasta mielestäni mehevin lista, eli vuoden parhaat ihonhoitotuotteet. Tänä(kin) vuonna on tullut tutustuttua niin loistaviin tuotteisiin, että tämän listan koostaminen ei todellakaan käynyt käden käänteessä ja se muuttikin muotoaan monta kertaa. Listalle pääsemiseen ei riitä kaunis ulkokuori, vaan tuotteessa pitää olla kohdallaan ihan kaikki purnukan pohjia myöten.

Tärkeimmät kriteerini parhaille ihonhoitotuotteille ovat:

– Iholle hyödyttömiä turhakkeita sisältävät tuotteet ovat automaattisesti ulkona listalta
– Raaka-aineet tulee olla huolellisesti valittuja ja kokonaisuus tehokas eli tuotteen täytyy tehdä mitä se lupaa
– Koostumus tulee olla viimeisen päälle napakymppi, mutta minimaalisella määrällä koostumusta muokkaavia aineita
– Tuoksu pitää olla vähintäänkin ihana, mutta huumaavasta tuoksusta saa erityispisteitä
– Kaunis ulkokuori on mojova plussa

Vuoden 2017 parhaat ihonhoitotuotteet ovat:

1. Whamisa Sheet Maskit
2. Neal’s Yard Remedies Rose & Almond Night Cream
3. Whamisa Toner kasvovedet
4. Max and Me Sweet Serenity Mask & Wash
5. Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense Lift Cream
6. Patyka Hydra-Defense Anti-Pollution Mist
7. Lilfox Seabuck + Neroli Face Nectar
8. Algamaris Sävyttävä aurinkovoide 
9. In Fiore Complexe de Fleur Cellular Renewal Complex
10. de Mamiel Exhale Daily Hydrating Nectar
11. Whamisa Organic Kelp Sheet Mask
12. de Mamiel Pure Calm Cleansing Dew
13. Whamisa Sebum Treatment
14. Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength 
15. May Lindstrom The Blue Cocoon
16. Esse Probiotic Plus Eye Contour Cream

Perustelut parhaille tuotteille:

Putsari

de Mamiel Pure Calm Cleansing Dew

Tämä putsarin tuoksu on kuin Eedenin puutarhasta. Samettinen puhdistusöljy poistaa meikin täydellisesti silmämeikkiä myöten (eikä kirvele silmissä) ja huuhtoutuu iholta pois vedellä. Raaka-aineet ovat puhdasta kultaa: risiiniöljy on must puhdistusöljyihin, koska se tunkeutuu syvälle ihohuokosiin ja tarraa kunnolla kiinni likaan sekä epäpuhtauksiin. Lisäksi joukosta löytyy monia suosikkiraaka-aineitani kuten kameliaöljyä, ruusunmarjaöljyä ja kaktusviikunaöljyä. Kaiken lisäksi 69 € hinta on näin laadukkaasta tuotteesta huokea ja putsari on pakattu miron-lasiin, joka parantaa raaka-aineiden säilyvyyttä.

Lue lisää puhdistusöljystä ja de Mamielin luksustuotteista tästä postauksesta.

Kasvovesi

Whamisa Refresh Toner

Ei ole epäilystäkään mikä vie vuoden parhaan kasvoveden tittelin! Korealaisen Whamisan kasvovedet ovat next level -luokkaa ja saanen ennustaa, että muu maailma alkaa seurata kohta rytinällä perässä näitä korealaisten essence-hoitonesteitä, jotka ovat koostumukseltaan kuin paksua vettä ja sisältävät tiivistetyssä muodossa hillittömän määrän aktiivisia raaka-aineita. Minä laitoin listalleni Whamisan Refresh Tonerin seka- ja rasvaiselle iholle, koska jämähdin käyttämään sitä koko syksyksi, mutta Original Toner ja Deep Rich ovat yhtä hyviä.

Lue miksi Whamisan tuotteet ovat poikkeuksellisen tehokkaita ihon kosteuttajia tästä postauksesta ja tutustu fermentoitujen raaka-aineiden vaikutuksiin tässä postauksessa.

Silmänympärysvoide

Esse Probiotic Plus Eye Contour Cream

Tämä purnukka tarttuu käsiini kaikista mieluiten top shelfiltani. Essen Plus-linjan silmänympärysvoiteen siloittava vaikutus on silmin nähtävä ja jos olen ollut pidempiä aikoja ilman sitä, huomaan kaipaavani juuri tätä purnukkaa. Nuoremmalle iholle kelpaa kyllä vallan mainiosti jokin edullisempi tuote, mutta jos kaipaat näkyviä anti-age vaikutuksia, vastaus on tässä. Voide siloittaa juonteita, poistaa turvotusta, vaalentaa pigmentoitunutta (=hieman ruskeahkoa) silmänympärysihoa ja kosteuttaa tehokkaasti.

Lue raporttini mielenkiintoisesta vierailusta Essen tehtaalla Etelä-Afrikassa tästä postauksesta.

Seerumi

In Fiore Complexe de Fleur Cellular Renewal Complex

Tästä kohtaa alkaa listani valinnan vaikeus, sillä hyviä seerumeita on niin paljon, että minun täytynee koostaa niistä kokonaan oma TOP 10 lista! Mutta kun vain yhden saa valita, niin tänä vuonna sydämeni on sykkinyt eniten In Fioren uudistavalle seerumille. Tämä tehoeliksiiri saa ihon hehkumaan, kosteuttaa taivaallisen tehokkaasti ja tekee ihosta sileän, elastisen ja pehmeän. Aromaterapeuttinen nerolin piristävä tuoksu ja todella kaunis viininpunainen lasipullo kruunaavat ihonhoitorituaalista jumalaiseksi.

Lue syvällisempi katsaus In Fioren tuotteisiin tästä postauksesta.

Kasvoöljy

Lilfox Seabuck + Neroli Face Nectar

Jos parhaan seerumin kohdalla iski valinnan vaikeus, niin yhtään sen helpommaksi se ei muodostu kasvoöljynkään kohdalla – voisin helposti listata ainakin viisi kasvoöljyä, jotka ovat ylitse muiden. Miamista kotoisin olevan Lilfoxin öljyt tekivät kuitenkin itseeni lähtemättömän vaikutuksen täna vuonna. Öljycocktailien raaka-aineiden valinnat on tehty huolellisesti eikä vain sen mukaan, mikä kuulostaa eksoottiselta ja tehokkaalta. Passionhedelmänsiemenöljy toimii tämän öljyeliksiirin pohjana, jolle etenkin epäpuhtauksista kärsivien kannattaa höristää korviaan, sillä se sisältää poikkeuksellisen paljon linolihappoa, jolla on tulehdusta alentava vaikutus ja se sopii hyvin rasvaiselle iholle. Tämä öljy kirkastaa ihon väriä, tekee ihosta pehmoisen ja imeytyy todella nopeasti. Vertailun vuoksi: Lilfoxin öljy maksaa 90 €, mutta hehkutettu Vintner’s Daughter 200 €. Raaka-aineiden perusteella en kahta kertaa miettisi kumpaan öljyyn sijoittaisin.

Tutustu Lilfoxin tuotteisiin syvällisemmin tässä postauksessa.

Aurinkovoide kasvoille

Algamaris Sävyttävä aurinkovoide 

Aurinkovoide tukkii helposti ihohuokoset ja aiheuttaa itselleni tukkeumia sekä epäpuhtauksia. Algamaris ansaitseekin kosmetiikkapurnukoiden Nobelin loistavasta aurinkovoiteestaan, jonka koostumus on kevyt ja voide toimii samalla kevyenä meikkipohjana, joka jättää iholle kauniin kuullon.

Lue perusteellinen aurinkovoiteiden ABC täältä.

Balmi

May Lindstrom The Blue Cocoon

Olen kasvobalmien suuri rakastaja, mutta täydellisen balmin valmistus on rakettitiedettä (Instastoorejani aktiivisesti seuraavat tietävät tämän). Loistavia kasvobalmeja on myös useita ja vaikka itseäni kismittääkin May Lindstromin sinisen unelman eli Blue Cocoonin juuri noussut suolainen hinta, niin joudun silti nimeämään sen jälleen kerran parhaiden tuotteiden listalle. Sinisessä unelmabalsamissa on kohdallaan kertakaikkisen täydellinen koostumus, upeat raaka-aineet ja tuoksu, jolle on vaikea vetää vertoja. Mainittakoon kuitenkin, että minulla on ollut jo tovin käynnissä projekti nimeltä wannabe blue cocoon, eli kuinka jäljitellä tämä tuote kotitekoisesti. Onnistuin neljännellä yrittämällä täydellisesti – resepti tulee jakoon pian.

Blue Cocoon on mainittu blogissani lukuisia kertoja. Pääset lukemaan aiempia ylistyksiäni tuotteesta tästä linkistä.

Kosteusvoide

Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense Lift Cream

Yksihenkisen purnukkaraadin työ käy vain yhä vaikeammaksi. Miksi juuri tänä vuonna elämääni putkahti kokonainen röykkiö täydellisiä kosteusvoiteita?! Neal’s Yard Remediesin kohdalla olen kuitenkin päivitellyt eniten täydellisyyttä: tästä ei kosteusvoiteen koostumus enää parane. Kosteutustehot ovat kohdallaan kuin korealaisilla konsanaan eikä tässä voiteessa ole sorruttu täyteläiseen koostumukseen vaan päinvastoin; voide on täydellistä samettilitkua ja tehoraaka-aineet upea yhdistelmä ikivanhaa viisautta frankinsensin kiinteyttäviä vaikutuksia, tutkimustyön tuloksena astetta pidemmälle viety versio frankinsensin tislauksen sivutuotteena syntyvää yhdistelmää sekä ripaus modernia ihonhoitoa uudistavan riboosin muodossa. Tämä tuote on anti-age voiteiden kuningatar ja sopii myös niille, jotka kaipaavat ikääntymisen merkkejä ehkäisevää tehobuustia esim. runsaan auringonoton tai poikkeuksellisen stressitilan vuoksi (check ja check).

Tutustu syvällisemmin Frankincense Intense Lift voiteeseen tässä postauksessa.

Sävyttävä päivävoide

de Mamiel Exhale Daily Hydrating Nectar

Seerumimaisen ohuen ja samettisen koostumuksen omaava, superhoitava ja huumaavan tuoksuinen, aavistuksen sävyttävä ja ihoa tasoittava päivävoide on ollut koko vuoden suosikkini ja olen korvannut sillä meikkivoiteen käytön heti, jos iho on saanut aavistuksenkin päivetystä. Tämänkin tuotteen kohdalla on todettava, että kyseessä on paljon enemmän kuin sävyttävä päivävoide – auringolta suojaava kauneuseliksiiri olisi purnukan sisältö huomioiden kuvaavampi nimitys. Voiteessa on aurinkosuojakerroin 30, mutta oman käyttökokemukseni mukaan täytyy todeta, että Suomea etelämpänä valitsen kuitenkin suojakseni Algamariksen.

Tutustu sävyttäviin ja auringolta suojaaviin päivävoidesuosikkeihini tässä postauksessa.

Yövoide

Neal’s Yard Remedies Rose & Almond Night Cream

Täydellisempää yövoidetta saa hakemalla hakea, sillä tätä ruusuista ihanuutta on vaikea lyödä laudalta. Samettinen voide on täyteläinen, mutta antaa ihon hengittää ja imeytyy hyvin. Loistava voide ravitsemaan ja uudistamaan ihoa yön aikana ja se sopii myös herkälle iholle. Voiteessa on timanttinen hinta-laatusuhde ja yksinkertaisesti kaikki vain erittäin kohdallaan.

Lue lisää ihonhoidosta iltaisin tästä postauksesta.

Kuorinta

Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength 

Kuorin ihoni nykyisin vain kerran kuukaudessa, sillä se on niin hyvässä kunnossa, että on täysin turhaa tehdä kuorintaa useammin. Jos kaipaan kunnon tuhkimohoitoa tai iho jostain syystä räjähtää näpyille (kuten sillä on tapana tehdä joka kevät), on luottotuotteeni Juice Beautyn tujakka hedelmähappokuorinta. Omalla kohdallani hedelmähapot toimivat pomminvarmasti näppyräjähdykseen, mutta kaikkien kohdalla näin ei ole ja tämä kuorinta ei ole herkän ihon juttu. Kuorinnasta löytyy myös miedompi Sensitive-versio.

Lue lisää hedelmähapoista tästä postauksesta.

Naamio

Max and Me Sweet Serenity Mask & Wash

Käytössäni on ollut tänä vuonna monta loistavaa naamiota, mutta pohtiessani mikä olisi tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen alkoi listani lyhentyä purnukka toisensa jälkeen ja tajusin, että koko vuoden aikana on toden totta ollut vain yksi naamio, joka on aiheuttanut itselleni kunnon wau-efektin siitä hetkestä lähtien, kun raotan purnukan kantta ja nuuhkaisen sen tuoksua. Olen pahoillani, että huippunaamioni on myös kallein kokeilemani, mutta Sweet Serenity lunastaa nimensä, sillä sen tuoksu tunkeutuu todella syvälle mielihyvänystyröihin ja saa koko käyttäjänsä auran hehkumaan niin, että vaikutus näkyy myös iholla, josta tulee sen näköinen kuin olisi käynyt saunassa.

Tutustu syvällisemmin Max and Men tuotteisiin tässä postauksessa.

Tehotuote epäpuhtaalle iholle

Whamisa Sebum Treatment

Whamisan Sebum Treatment sytyttää ihoon valot, taikoo huokoset näkymättömäksi ja tekee ihon pinnasta sileän. Ohuessa fluidissa on juuri niin vähän AHA-happoja, että se jätetään iholle iltaisin ja iho saa siitä sekä kosteuttavat että ihoa kirkastavat, tukkoisuutta vähentävät ja talineritystä tasapainottavat vaikutukset. Yksi pullo on niin riittoisa, että omani taitaa kestää ainakin pari vuotta. Suosittelen yhdistämään tuotteen Whamisan kasvoveteen ja kosteusvoiteeseen parhaimman tuloksen saamiseksi.

Lue lisää Whamisan fermentoitujen raaka-aineiden vaikutuksista tästä postauksesta.

Vuoden purkki-innovaatio

Whamisa sheet maskit

Korealaiset ovat tunnettuja kosmetiikkainnovaatioistaan, mutta on lähes naurettavaa miten yksinkertaisista ja toimivista keksinnöistä onkaan kyse. Sheet maskit eivät siis suinkaan ole naamioita, kuten me olemme tottuneet naamiot ymmärtämään: ne ovat seerumeita. Yksittäispakattu pussi on täynnä seerumia ja sana naamio tulee sheetistä, jonka avulla seerumi imeytetään ihoon. Toisin sanoen sheet toimii okklusiivina, joka imeyttää kosteutta ja vaikuttavia aineita ihoon sen sijaan, että ne haihtuvat iholta pois – nerokasta. Sheet maskia voi käyttää muutaman kerran viikossa, lentokoneessa tehokosteuttajana, tuhkimonaamiona ennen juhlia tai lifesaverina juhlien jälkeen. Whamisan sheet maskien sheet on aloe verasta, fermentoiduista kasveista ja silica gumista valmistettua ns. hydrogeeliä, joka on itsessäänkin hoitava ja kosteuttava ja vaikutusaikana se ohenee iholla. Hydrogeelinaamioita löytyy kolmea erilaista: kirkastava ja kosteuttava kukkauutenaamio, juonteita ja pigmenttiläiskiä tasoittava siemenuutenaamio sekä kirkastava ja siloittava tomaattia ja hedelmäuutteita sisältävä naamio.

Tutustu paremmin korealaiseen ihonhoitoon tässä postauksessa.

Tuote, jota et tiennyt tarvitsevasi

Patyka Hydra-Defense Anti-Pollution Mist

Patykan kasvosuihke on tarkoitettu suojaamaan ihoa ilmansaasteilta, mutta itse totesin yhden käyttökerran jälkeen, että tämä suihke on täydellinen dewy-meikin luomiseksi eli täyteläisen, kostean ja hyvinvoivan näköiseen meikittömään lookiin. Lisäksi se on parhaiten kosteuttava suihke pitkillä lennoilla ja auttaa suojaamaan ihoa lentokoneen extreme-ilmastoinnilta, joka on iholle todellinen stressitekijä. Suihke on ehdottomasti sarjassamme tuote, jota et tiennyt tarvitsevasi.

Lue lisää Patykan suihkeesta ja dewy-meikkilookista tästä postauksesta.

Vuoden oudoin purkki

Whamisa Organic Kelp Sheet Mask

Vuoden oudoimman tuotteen titteli menee Hulk-naamioksi ristimälleni Whamisan kelp-merilevä sheet maskille. Naamion sheet on aitoa vihreää kelp-merilevää ja vaikka se toimiikin pomminvarmasti vieruskaverin karkoittamiseksi esim. lentokoneessa, naamion 32 vaikuttavaa ainetta toimivat tuhkimotuotteen tavoin kosteuttaen ihoa tehokkaasti, vähentäen turvotusta, supistaen ihohuokosia sekä kirkastaen ja tasoittaen ihon sävyä. Vaikutusten luvataan kestävän 72 tuntia.

Vuoden paras ihonhoitosarja

Whamisa

Tämän listan luettua ei liene epäselvää mikä on vuoden paras ihonhoitosarja. Whamisa on kirkkaasti yli muiden ja tehokkuuden lisäksi on hehkutettava kohtuuhintaisia tuotteita, jotka voisivat maksaa sisältöönsä huomattavasti enemmänkin, mutta korealaiselle kosmetiikalle on tyypillistä juurikin edullisuus. Lisäksi on mainittava, että en ole nähnyt minkään muun sarjan merkitsevän INCI-luetteloihinsa aktiivisten aineiden %-pitoisuuksia, jolla he käytännössä paljastavat merkittävän osan reseptiikastaan.

Vuoden kaunein ihonhoitosarja

Uma Oils

Aito purnukkahullu palkitsee tietenkin myös vuoden kauneimman ihonhoitosarjan. Tänä vuonna top shelfiltäni on löytynyt niin kauniita purnukoita, että moni niistä kävisi jo sisustusesineestä. Kauneimmat purnukat ovat mielestäni ayurvedisellä Uma Oilsilla, jonka yksinkertaissa ja läpinäkyvissä lasipulloissa on todella kauniit ja uniikit kuvioinnit. Purnukat kätkevät sisälleen tehokkaan cocktailin ayurvedaan perustuvia aromaterapeuttisia tuotteita, joiden eteeriset öljyt tulevat Uman perheyrityksen tilalta Intiasta, joka toimittaa raaka-aineita mm. Estée Lauderille.

Tutustu Uman tuotteisiin syvällisemmin tässä postauksessa.

Löytyykö listalta teidän suosikkejanne? Olisi ilo kuulla kommenteissa, oletko löytänyt tänä vuonna blogini kautta uusia suosikkituotteita!

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,

Beauty

40 kommenttia artikkeliin “Suuri purkkigaala 2017: parhaat ihonhoitotuotteet”

 1. Katsoin Patyakan suihketta ja se sisältää propylene glykolia ja ei olekaan luonnonkosmetiikkaa.
  Allergioiden vuoksi en ole löytänyt blogista suosikkituotteita, mutta sarjoja, joihin joskus täytyy tutustua enemmän.

  • Hei oikeasti toivon, että otatte selvää raaka-aineista ennen kuin kerrotte eteenpäin tietoa, joka ei pidä paikkaansa, niin välttyy paljolta harmilta. KASVIPERÄINEN propyleeniglykoli on luonnonkosmetiikassa sallittu raaka-aine. Kielto koskee synteettistä propyleeniglykolia.

   • Olipas kauniisti vastattu 🙁 Aiheesta ei ollut mitään kirjoituksissasi eikä Jolien sivuilla, niin olisit ehkä voinut valaista asiaa (aiheellisestikin mielestäni). Miten voin tietää incistä mikä on kasviperäistä tai synteettistä, jos sitä ei kerrota missään…Näin olisit myös itse välttynyt mainitsemaltasi ”harmittaa”.

   • Koitit siis etsiä tietoa raaka-aineesta Jolien sivuilta ja blogistani, mutta et löytänyt vastausta. Sen sijaan, että olisit kysynyt tiedänkö asiasta jotain (tai koittanut etsiä tietoa muualta), esitit väitteen, että tuote ei ole luonnonkosmetiikkaa. Tämä on tyypillinen tapa miten virheellinen ja puutteellinen tietoa leviää netissä ja aiheuttaa kurjimmillaan joukkohysteriaa turhaan. Olen seurannut tällaisia ilmiöitä monta kertaa useiden raaka-aineiden kohdalla ja tasaisin väliajoin näitä kommentteja tulee blogiin. Nykyaikana tietoa on saatavilla erittäin helposti jos vain mitenkään viitsii ottaa hetken aikaa sen etsimiselle. Jaan blogissa tietoa raaka-aineista silloin kun katson sen tarpeelliseksi, kuten taannoin hiustenhoitotuotepostauksessa. Jokaisessa tuotteessa on varmasti jotain aineita, mitä joku ihmettelee. Silloin kehotan etsimään tietoa useista eri lähteistä tai kysymään. Tässä tapauksessa olisi ollut kurjaa, jos joku kommentin lukija olisi kauhistunut että Patykalla onkin tuote, joka ei ole luonnonkosmetiikkaa. Onneksi kirjoitit sen tänne, jotta voin tämän asian oikaista, mutta esim. jossain FB-ryhmässä olisi tilanne ollut ihan toinen.

    Lopuksi, ei kannata ottaa henkilökohtaisesti tällaisia asioita, jotka ovat isossa mittakaavassa olemattomia. En tarkoittanut pahoittaa mieltäsi suorasukaisuudellani ja anteeksi jos näin kävi! Kaunista ja rauhallista joulupäivää sinulle!

 2. Pinja

  Multa loppuu pian Juicen puhdistava seerumi ja olen miettinyt jatkanko samalla vai kokeilenko uutta. Whamisan sebum treatment herätti kiinnostuksen kun kuvailit sen vähentävän tukkoisuutta, joka on juuri ihoni ongelma. Vaihtaisitko yllä mainitun seerumin seuraavaksi siihen? Olet käsittääkseni kokeillut molempia
  Ihon kosteutus on kunnossa kasvovettä ja kosteuttavaa seerumia myöten, mutta kaipailen tehokasta tuotetta etenkin poskien ihon puhdistukseen. Käytän myös musliiniliinaa, Juicen full strenght kuorintaa ja whamisan kuorintalappuja, joten alkaa keinot kohta loppua :/

  • Suosittelen Whamisan Sebum Treatmentia, mutta en tietenkään voi luvata sen toimivan satavarmasti. Epäpuhtauksien syy on kuitenkin yleensä aina sisäinen. Suosittelen muuten kokeilemaan musliiniliinan pois jättämistä. Se on loistava apu puhdistuksessa, mutta mekaaninen hankaus voi myös ärsyttää ihoa ja esimerkiksi itselläni mekaaniset kuorinnat voivat nostaa ihoon tulehtuneita ja kipeitä näppyjä. Välillä myös reilu tauko kaikista kuorivista aineista, jotta ihoa ei tule hoidetuksi yli ja häirittyä liikaa sen luonnollista uusiutumisprosessia.

 3. Ulpu

  No, mähän olen oikeastaan vähän huono kommentoija/lukija, koska en pysty hankkimaan noita kalliimpia ihanuuksia mitä blogissa esiintyy. 😉 Mutta onneksi löytyy myös edullisempia hyviä. Ja niitä von kommentoida. Ja haaveillahan aina voi – niistä kalliimmista. 🙂

  Whamisan oon ainakin löytänyt sun ansiosta. Mutta vaikka se hyvä onkin, en ole varsinaisesti rakastunut. Tuotteissa ei ole vikaa, mutta mä tykkään enemmän NYR:n ja Herbfarmacyn tyyppisistä sarjoista. Tuo NYR:n yövoide kiinnostaakin siksi kovin, täytynee hankkia seuraavaksi. Essen sy-voide olisi varmaan mulle välttämättömyys, mutta se hinta.

  Paljonhan on tuotteita löytynyt blogisi kautta, yksi tämän vuoden huippu on Meditao ja etenkin laventeli-mäkikuisma öljy. <3

  Ihanaa loman jatkoa 🙂

  • Ulpu, sä olet blogin ahkerin kommentoija! Whamisa on kyllä tosiaan ihan erilainen kuin NYR ja Herbfarmacy, jotka edustavat oikein perinteistä luonnonkosmetiikkaa ja yrteillä hoitamista, molemmat sarjat ihan pioneereja ja omassa kaapissani on aina paikka tällaisille sarjoille. Harkitsin jo tänä vuonna kokonaan omaa kategoriaa keskihintaisille tuotteille, mutta toisaalta kaikki suosikkini eivät ole myöskään superkalliita. Mutta ensi vuonna oma kategoria, lupaan! Ja toki voin tehdä jo aiemmin jonkun suosikkilistauksen, koska listat <3

   • Ulpu

    Tee ihmeessä, listat on jees! 🙂 Ja joo, taidan olla ahkerin kommentoija, välillä jopa jätän kirjoittamatta, koska tuntuu, että ”asun” täällä. 😉 Mutta minkäs teet, kun luonnonkosmetiikka kiinnostaa niin paljon ja on ihana oppia ja saada sulta tietoa. <3

 4. Jennie

  Mun tämänkin vuoden suosikki on Essen deeo. Moisturiser. Monet muut ihonhoitotuotteet ovat olleet kivoja, mutta mitään suurempia vau-elämyksiä en tainnut tänä vuonna saada. Tosin olin 3kk esse-ryhmässä ja pitempäänkin niin ei tullut testattua uutuuksia. Mikä oli ihan hyvä varmaan ihon kannalta. Meditaon laventeliöljy oli mahti löytö ja savi hiuspohjan pesussa. Mä oon varmasti tullut aika vaativaksi tuotteiden suhteen ja toisekseen ihon herkkyys rajoittaa aikamoisesti. Mutta iho on nyt tosi paljon parempi kuin vuosi sitten joten ihanaa siinä mielessä!

 5. Maria

  Jee! Tykkään aivan erityisesti lukea kaikenlaisia listapostauksia, listat on parasta 🙂 Ja kiinnostavaa luettavaa vaikka itsellä ei olisikaan juuri näihin tuotteisiin varaa. Keskihintaisten tuotteiden kategoria olisi loistava idea, ja cheap & chic -listasi olenkin jo kolunnut moneen kertaan läpi ja löytänyt monia hyviä tuotteita niiden avulla. Olet moneen kertaan kirjoittanut Essestä, mutta sarja vaan ei jotenkin ole tuntunut itselle yhtään mielenkiintoiselta tai vedonnut minuun. Syksyllä kuitenkin ostin hyvästä alennuksesta Essejä (vaikka Esse ei kalleimmasta päästä olekaan, niin olen tottunut käyttämään esim. Cattierin kympin kasvogeeliä/rasvaa…). Vaikka kirpaisikin ostaa kerralla kokonainen puhdistusarsenaali, niin herranjestas en ole katunut yhtään! Esse on todellakin kaiken hehkutuksen arvoinen! Minulla on aina ollut todella rasvainen iho, johon tulee helposti näppyjä ja joka menee tukkoon todella herkästi. Kuukausi Essen käytön jälkeen tuntui jo siltä, että ihoni on aidosti muuttunut. Olen ollut aivan ällikällä lyöty. Tällä on ollut valtava merkitys itsetunnon kannalta, kun voi huoletta viilettää menemään eikä tarvi töissä häpeillä rasvanaamaani. Eli suuri kiitos sinulle Katja blogistasi! Muutenkin on aina niin ihana lukea juttujasi, kirjoitat niin positiivisella ja innostuneella energialla. Muita tämän vuoden suosikkeja on ollut Evolven seerumi ja suklaanaamio, Pain rosehip oil ja NYRin Palmarosa kasvovesi + naamio.

  • Hei mahtava kuulla, että Esse oli noin positiivinen yllätys sinulle, vaikka itse en yllätykään 😀 Sarja on huippu! Evolven suklaanaamio on tosi ihana, kuten myös Pain ruusunmarjaöljy ja mainitsemasi Palmarosat! Kiitos ihanasta kommentistasi!

 6. Sanna

  Sain Whamisan ”kadvoveden” ja kasvovoiteen juuri ennen joulua kotiin ja olen ihan myyty, pitkästä aikaa tuote jota oikeasti haluan ostaa uudestaan edellisen loputtua. Pintakuiva sekaihoni ei ole näyttänyt näin hyvältä hetkeen vaikka toki joulun syömiset näkyy kasvoissa. Sebum treatmentiä harkitsin mutta en uskaltanut tilata mutta täytyy ottaa sekin käyttöön kun on aika täydentää sheet maskeja 🙂 joinain päivinä on tuntunut hassulta kun iho ei oikeastaan kaipaa meikkiä korjailu/peittämis mielessä 🙂 ihanaa joulun ja uuden vuoden aikaa!

 7. Veera

  Tätä olenkin jo odottanut! Whamisan suosio ei yllättänyt, kasvovedet ovat loistavia. In Fioren seerumin olen myös ollut tyytyväinen. Lilfoxin öljyt ja Max and me naamio ovat kiinnostavia, niitä aion kokeilla. Hyvä että kerroit kokemuksesi de Mamielin uv voiteesta, mulla on ollut Juicen vastaava, olen kyllä ollut siihen tyytyväinen, mutta kuvittelin tuon olevan vähintään yhtä hyvää… Ehkä ei olekaan… Algamaris tuotteesta en toistaiseksi innostunut. Juicen tuoksu on ihana, ehkä jatkan sillä.

  • de Mamielin voide on suosikkini nimenomaan sävyttävänä päivävoiteena, mutta mielestäni ei suojaa voimakkaalta auringolta kuten SPF 30 sopisi odottaa. Juice Beautyn aurinkosuojat ovat myös loistavia ja CC-voide onkin yksi kaikkien aikojen suosikeistani 🙂

 8. Viivi

  Hei Katja! Olen lähdössä reppureissuun ja mietin tässä tuota egyptian magicia monikäyttöisyyden vuoksi. Muovi pakkaus on myös plussaa koska ei paina eikä mene rikki. Toinen vaihtoehto voisi olla Bybin Babe Balm. Oletko kokeillut sitä? Kumman itse ottaisit mukaan reissuun mieluummin? Onneksi ehdin lukea vielä nämä kaikki vuoden parhaat ennen kuin lähden niin saan valikoitua vain parhaat purkit rinkkaan mukaan. Kiitos ja ihanaa loppuvuotta!

 9. Toni

  de Mamielin Pure Calm on itselleni vuoden tuote: se kesytti rasvoittuvan ihoni melkeinpä yhdessä yössä. Uskalsin hankkia sen luettuani sinun susosittelevan sitä. Exhale puolestaan ei minulla sävytä ollenkaan, mutta saa naaman hikoamaan tunnin ajan levityksen jälkeen.
  Whamisa sen sijaan ei ole vakuuttanut, refreshing toner tuntuu ärsyttävän ihoa ja miesten lotion aiheutti näppyräjähdyksen. Sarjan ideologia on mielenkiintoinen, mutta valitettavasti ei tunnu sopivan minulle.
  Kiitos hyvistä arvioista ja kirjoituksista, blogisi on ehdottomasti luonnonkosmetiikan tärkeimpiä tiedon- ja inspiraation lähteitä Suomessa.

  • Hei niin ihanaa, että saadaan tänne miespuolinen kommentoija!! Harmi ettei Whamisa tuntunut sinulle hyvältä, mutta kiva kuulla, että blogista on löytynyt inspiraatiota sekä de Mamielin suosikki! Ihana sarja todellakin <3

 10. Mirri

  Naturativin tuotteet ovat olleet onnistunein ostos tänä vuonna. Ja täältä sinun blogistasihan taisin niistä ensiksi lukea. Nyt kokeilussa on Evolven seerumi (tykkään!) ja kosteusvoide (ihan ok muttei mitenkään erikoinen). Ensi vuoden löytöjä odotellessa

  • Aaah Naturativ! Niin huippusarja siinäkin, jota itse asiassa käytin kuukauden verran ennen tänne reissuun lähtöä, kun testailin miten se toimii talvi-ihon hoidossa. Ihanaa, että löysit siitä suosikin!

 11. Saaraaa

  Egyptian magic on ollut tämän vuoden huippulöytö! Toinen iso purkki pian lopussa. Nykyään teen myös lähes joka ilta miehelleni kasvohieronnan sillä. Lisäksi psoriasis tykkäsi otsonoidusta oliiviöljystä.

 12. Tuuli

  Lilfoxin öljy on IHANA. Luulin etten löydä itselleni parempaa kuin Absolutionin Addiction tai Mahalon Rare Indigo (joo, se on balmi mutta öljyn sitä käyttänyt), mutta Lilfox laittoi kuitenkin hieman paremmaksi!

  Kasvovesiä sivuten, muistan joistain kommenteista lukeneeni sinun sanoneen, että 100% kukkaisvedet eivät ole ihan yhtä kosteuttavia, kuin enemmän ainesosia sisältävät kasvovedet. Mikä olisi todella kosteuttava, mutta samalla hyvin hellävarainen ja ihoa rauhoittava kasvovesi? Tuntuu, että monet kasvovedet, joiden kuvauksessa lukee soothing, tuntuvat omalle iholle näin talviaikaan liian aktivoivia. Kesällä ihana de Mamielin Dewy Facial Mist jopa hieman pistelee iholla näin talvella. Ihoni muuten tykkää tähän aikaan vuodesta Dabban kamomillavedestä, mutta toisaalta kosteutta iho kaipaa jatkuvasti lisää. Minulla on siis atooppinen iho, joka ei onneksi oireile kasvoissa, mutta saa ihon talvella kaipaamaan enemmän rauhoittamista kuin aktivointia…

  • Oi kyllä, kyllä ja KYLLÄ! Lilfoxin öljyt = pure love! Ihosi kuulostaa siltä, että Whamisan Deep Rich Toner voisi sopia sinulle hyvin (oletko lukenut postaukseni Whamisasta?). Jos sekään ei sovi, kokeile Essen Sensitive Toneria tai Pain Lotus kasvovettä.

   • Tuuli

    Luin postauksen ja Whamisa on ehdottomasti kiinnostava sarja, mutta käsitin että se ei välttämättä sovi kovin herkästi reagoivalle iholle (johon ihoni on nyt talviaikaan kallellaan)? Ehkä jos jostain saa ensin pienen määrän testiin voisin kokeilla, muuten ehkä uskaltaudun Whamisaa testailemaan lähempänä kesää 🙂

    Laitan Essen ja Pain korvan taakse! Olen menossa parin viikon päästä Lupaukseen ihohoitoon, niin ehkäpä siellä pääsen tekemään tuttavuutta Esseenkin 🙂

 13. Mari Vee

  No niin… parhaat ihonhoitotuotteet on niin vaikea listata kun löytyy niin monia hyviä tuotteita, mikä on hyvä asia. Yritän listata tässä uutuustuotteita vuodelta 2017 vaikka monia vanhoja suosikkeja käytän edelleen ja ne ovat yhtä lailla suosikkeja, mutta vaihtelun vuoksi kiva käyttää muitakin hyviä tuotteita. Mm Mayn tuotteet ovat ikuisella suosikkilistalla, mutta kiva saada edullisempia ja yhtä hyvin toimivia suosikkeja käyttöön.

  Parasta putsaria löytyy kaksin kappalein ja molemmissa kiteytyy niiden helppous eli yhdellä tuotteella puhdistuu meikki koko kasvoilta ja ovat tarpeeksi hellävaraisia ja tuotetta voi käyttää myös sienen tai liinan kanssa. Mahalon Unveil on ehkä paras putsari mitä olen koskaan käyttänyt. On mielestäni paljon helpompi käyttää kuin esim. NYRin puhdistusvoide. Muuttuu ihanan maitomaiseksi ja on todellakin helppo käyttää ja ihanasta tuoksusta tulee lisäpisteitä. Toinen helppo ja ihana puhdistustuote on Absolutionin puhdistusvoide. Tämä ihanan kermainen putsari puhdistaa tehokkaasti mutta hellävaroen ja iho jää ihanan pehmeäksi. Toki muitakin hyviä putsareita on pidän myös kaksoispuhdistuksista ja öljyistä, mutta kun kaikkia ei vaan voi listata…

  Kasvovesissäkin on valinnanvaikeutta ja niissäkin oli pakko valita kaksi. Josh Rosebrookin kasvovesi on ihanan kosteuttava ja rauhoittava. Toinen lempikasvovesi on Uman kirkastava kasvovesi, joka on tehokas ja ylellinen. Amalan kirkastavalle ja puhdistavalle kasvovesille kunniamaininta.

  Paras silmänympärysvoide on edelleen hakusessa. Harakanvarpaat ja helposti vuotavat silmät ovat haste ja harakanvarpaita ei tartuta edes tuo Essen probioottinen voide. Tähän mennessä tehokkain silmänympärysvoide on NYR:in Frankincense Intense Anti-age silmänympärysvoide, joka on tarpeeksi täyteläinen. Pain silmänympärysvoiteelle plussaa siitä että on tarpeeksi lempeä.

  Seerumeiden osalta valinta on vaikea, koska käytän eri seerumeita eri tarpeiden mukaan, Teen usein seerumi- ja voidesekoituksen kämmenelle eri tarpeiden mukaan. Paras puhdistava seerumi on Kypriksen puhdistava seerumi. Plussaa isosta pullosta. Paras kosteuttava seerumi on Patykan Plumping kiinteyttävä hyaluronihapposeerumi. Sopii meikin alle täydellisesti. Paras kiinteyttävä seerumi on NYR:n Francinse Intense Lift Serum – kiinteyttävä tehoseerumi ja tätä käytän öisin ja yövoiteen sijasta öljyn kanssa. Aivan mieletön tuote!

  Öljyjen osalta valinta on myös vaikea, koska hyviä öljyjä paljon ja käytän niitäkin tarpeen mukaan riippuen siitä tarvitaanko puhdistavaa vai kosteuttavaa öljyä. Puhdistavista öljyistä Umalla on ihanat ja tehokkaat öljyt ja sekoitan pari tippaa näitä jos ihossa epäpuhtauksia. Vintner´s Daughterin öljy on ihana siitä syystä, että sopii niin hyvin meikin alle. Kypriksen Healing Bouquet on myös loistoöljy, mutta sen on nyt loppu ja käytän tuon Vintnersin myös loppuun ja sitten voisinkin kokeilla tuota kehumaasi Lilfoxin Seabuck + Neroliöljyä. Sopiiko hyvin meikin alle eli imeytyykö hyvin? Mm. Kjaerin meikkipohjan kanssa käytän öljyä, koska pohjan saa levittymään ihanan ohueksi öljyn kanssa, mutta öljyn on oltava tarpeeksi kevyttä, jotta iho ei kiillä liikaa. Jos ei sovi meikin alle yhtä hyvin, niin ei sillä sinällänsa merkitystä, koska hyvä öljy tulee aina käytettyä öisin ja päivälläkin säätäen määrän vain yhteen tippaan.

  Sävyttävistä voiteista suosikki on Josh Rosebrookin sävyttävä päivävoide, jossa on 30 suojakerroin. Tämä on ihana voide ihan ympäri käytän tätä mm tällä hetkellä päivittäin sekoittamalla tähän paria seerumia. Imeytyy hyvin ja sopii iholleni paremmin kuin de Mamielin voide.

  Paras kosteusvoide on Absolutionin tasapainottava voide. Ihanan tuoksuinen voide imeytyy hyvin ja rauhoittaa ihoa tehokkaasti. Toinen yllätys löytyy Frantsilalta eli lahjaksi saamani kehäkukkavoide toimii hyvin kasvoilla ja meikin alla. Ihana tuote!

  Paras balmi on Mayn blue cocoon, jota en tosin ole käyttänyt pariin vuoteen kun käytössä ollut yhtä hyvä Mahalon rare indigo. Molemmat mielettömiä, mutta jos pakko valita, niin May vie tässä voiton. Ainut miinus on ökyhinta. Mahalolla hoidetaan myös miehen ihoa talviaikaan kun nenään tulee karstaa. Ja tehoaa yhden yön aikana!!

  Aurinkovoiteita käytän todella vähän, koska vältän aurinkoa ja suokertoimellisissa päivävoiteissa ollut riittävä suoja. Hieman nihkeästi kokeilin Algamariksen sävyttävää aurinkovoidetta (vaalea) ja yllätyin niin positiivisesti, että voisin käyttää tätä vaikka koko vuoden meikkivoiteena! Aivan mielettömän ihana tuote.

  Lempparikuorintoja löytyy kaksi; Josh Rosebrookin entyymikuorinta ja Supermoodin hedelmähappokuorinta. Molemmat saavat ihon sädehtimään! Supermoodin hedelmähappokuorinta on hellävaraisempi iholleni kuin Juice Beautyn hedelmähappokuorinta (joka myös hyvä) enkä tarvitse niin tymäkkää hedelmähappokuorintaa, niin Supermood on tässä juuri passeli.

  Naamioiden osalta myös valinnanvaikeus kun sekoittelen yleensä eri jauheista ja Mayn puhdistushunajasta sopivan naamion, mutta käytän toki myös valmiita naamioita. Whamisan merilevänaamio on ihana, mutta ykkösnaamio on ehdottomasti Kypriksen Glow Philtre sekoitettuna Mahalon Petal kosteuttavaan naamioon. Tuloksena on niin heleä iho, että en parempaa keksi. Kunhan saan naamioarsenaalia käytettyä, niin hankin ehdottomasti Kypriksen kuningatarnaamion kaappiini jälleen, Mahalon kosteuttavaa naamiota löytyykin onneksi.

  Tehohoidoksi epäpuhtaalle iholle käytän aikaisemmin painitsemaani Kypriksen seerumia. Yöksi tehokkaita öljyjä näpyille ovat Uman Deeply Clarifying öljy sekä Uman Clarifying Spot treatment öljy, joihin aikaisemmin öljyissä viittasinkin. Lisäksi Odacitén Gr+G öljyseerumi on tehokas. Sarjalla on muitakin epäpuhtauksiin sopivia öljyjä. Kuten myös moneen muuhun tarpeeseen.

  Olen löytänyt blogisi kautta useitakin suosikkeja vuosien varrella (mm NYR Frankku-tuotteet, Mahalo, jne).

  • Huh, Mari, käytit tosi paljon aikaa näiden postausten kommentointiin!! Mahtavaa kuulla suosikeistasi! Ja kyllä, Lilfoxin öljy imeytyy erinomaisesti ja sopii loistavasti meikin alle! NYR:n Frankincense Intense Lift seerumi on myös yksi omista suosikeistani ja ihana kuulla, että pidän myös Supermoodin AHA-kuorinnasta, koska olin itse mukana sen tuotekehityksessä ja pidin kynsin ja hampain kiinni sen vahvuudesta juuri sellaisena kuin se lanseerattiin!

 14. Kukkafloora

  Kun nyt kaikkialla paasataan siitä että pitäisi olla tuottamatta muovijätettä niin miten siitä selviää kosmetiikkaviidakossa?

 15. Marika

  Kiitos mahtavasta listauksista! Innolla lähden testaamaan Whamisanin tuotteita! Olisin myös kysynyt kun olen käyttänyt Tata Harperin öljyputsaria nyt pari vuotta ja se on toiminut erittäin hyvin, mutta haluaisin nyt äitiysloman aikana koittaa jotain hinnaltaan huokeampaa vaihtoehtoa. Olisikohan sinulla plakkarissa jotain öljyputsaria, jota voisit suositella? 🙂 (allergiat: pähkinät ja manteli) Sori meni vähän ohi aiheen 🙂 Hyvää loman jatkoa aurinkoiseen Tabaibaan!

   • Heili

    Hei Katja,

    Olen lukenut koko joululoman kirjoituksiasi ja tänään päädyin ostamaan ensimmäiset luonnonkosmetiikan tuotteeni. Olen käyttänyt vuosia Chanelin Sublimage sarjaa, olen 38v. Tämä on ollut investointi mutta myös toimiva sarja. Minulle ammattini vuoksi tuotteen on oltava kaunis, jotta voin pitää päivittäisen tuotteen surutta esillä kylpyhuoneessani. Rakastan Aesopia. Todella pitkien pohdintojen jälkeen päädyin ostamaan seuraavat tuotteet:

    Absolution L Eau Soir et Matin
    Absolution La Creme Gommante
    Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength ( tämän jo testasin ja on ainoa mitä en pidä esillä)
    Nuori Vital Unifier
    Nuori Supreme C Serum
    Absolution La Solution + Anti-Age
    Kahina Brightening Serum
    Kahina Eye Serum
    Lilfox Seabuck + Neroli öljy

    Näillä aloitan ja nämä kaikki yhdessä ovat järjettömän tyylikkäitä ja silmiä hivelevän kauniita. Uskon näihin sinun arvostelujesi perusteella. 🙂 Toki hain myös testereitä ja varmistin ettei mikään ärsyttänyt ihoani tai mikään tuoksu tuntunut epämiellyttävältä. Esim Tatan tuotteet ovat minulle aivan liian voimakkaan tuoksuisia. Ja mikä hauskinta, nämä yhteensä ovat parin Chanel Sublimagen voiteen hintaisia!

    Jos joukosta puuttuu mielestäsi jotain erittäin oleellista niin olen kiitollinen kommenteistasi!

    Arvostan erityisesti visuaalisesti upeita postauksiasi. Kuvat ovat todella kauniita ja yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! 🙂

    Hyvää alkanutta vuotta!

   • Tosi hyvät hankinnat olet tehnyt! Toivottavasti pidät kaikista tuotteista, olisi mukava kuulla kokemuksiasi hetken päästä 🙂 Ja kiitos tosi paljon palautteestasi, ihanaa että pidät blogista! Ihanaa uutta vuotta myös sinulle!

 16. Tiina

  Moi Katja! Oon lueskellut sun postauksia aina muistaessani ja luonnonkosmetiikka kiinnostaa vuosi vuodelta enemmän. Ajattelin tän postauksen luettuani kysyä olisko sulla vinkkiä rasvoittuvan otsan ongelmaan. Mulla on paksuhko otsis ja otsan kiilto ja rasvaisuus lähtee ihan näpeistä iltapäivisin. Oon kokeillut eri päivävoidetta otsaan ja muualle kasvoille, primeria yms., nyt tuntuu taas että mikään ei auta. Edullisemman puoleinen ois ihana <3 Kiitti hyvästä blogista, yritän seurata enemmän!

 17. Bea

  Moikka. Olen miettinyt mainitsemasi essen silmänympärysvoidetta itselleni mutta en ole ostanut sitä koska olen ymmärtänyt että pitäisi käyttää vain essen tuotteita jotta ne toimisi. Minä olen ennen käyttänyt essen sensitive sarjaa mutta valitettavasti en oikein syttynyt ja käytän taas erilaisilla toimivia tuotteita kuten pain ihana putsari, whamisan kasvovesi, kypris antioxidant dew, whamisan kosteusvoide ja kasvoöljy. Voinko täydentää kasvohoitorutiini essen silmänympärysvoiteella?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>