Beauty

Täydellinen dewy-meikki

Beauty | 8.11.2017 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly.fi, sisältää alekoodin

Kuumia uutisia luonnonkosmetiikan meikkirintamalta: Biodellyyn on juuri saapunut uusi meikkisarja, josta kauppias itse on ollut aivan täpinöissään jo monta kuukautta ja nyt hän meni tartuttamaan hysterian myös minuun. Sarjan nimi on Nui Berlin ja se on kotoisin nimensä mukaisesti Berliinistä. Ja kuten kyseinen kaupunki, myös koko brändi on todella hot.

Nui on kokonaisuudessaan loistava sarja, mutta ensimmäisenä minun on pakko hehkuttaa meikkivoidetta, joka on ehdottomasti ykköstuote. Voi tai-vas! Nuiin myötä täytyy todeta, että kukaan ei voi enää argumentoida etteikö luonnonkosmetiikasta löytyisi täydellistä meikkivoidetta, sillä nyt on kyllä joka lähtöön koostumusta ja peittävyyttä. Kuten olen pitkin vuotta hehkutellut, kaipaan meikkipohjalta keveyttä ja luonnollisuutta, sitä kuuluisaa korealaisten tavoittelemaa dewy-lookia ja meikittömän näköistä meikkiä erilaisilla ihokuulloilla. Ja tämän Nui taitaa: se näkyy myös näistä kuvista, mistä ei ole photoshopattu ihohuokosia ja juonteita piiloon (ainoastaan lävistyksen reiät, koska ne häiritsevät itseäni kuvissa). Halusimme Mikon kanssa tehdä freesit kuvat, missä ihon kuullot sekä meikkipohjan samettisuus ja luonnollisuus näkyvät selkeästi.

Nuilta löytyy yksi nestemäinen (joka on ehdottomasti suosikkini meikkivoidekoostumuksista) meikkivoide seitsemässä eri sävyssä. Minun sävyni on Taiao, vaalea ja neutraali sävy, joka ei ole selkeästi kellertävä eikä punertava. Meikkivoide on koostumukseltaan sulaa samettia: täyteläinen, mutta ei paksu. Lisäksi se on hyvin levittyvä, eikä rullaa, kuivahda tai jämähdä iholle nopeasti, jonka ansiosta voidetta voi työstää ja kerrostaa iholla mielensä mukaan. Silti se asettuu iholle kauniisti, eikä jää pyörimään ihon pinnalle.

Vilkaisu raaka-aineluetteloon kertoo, että meikkivoide sisältää skvalaania, jonka alan epäillä olevan salaisuus täydelliseen luonnonkosmetiikkameikkipohjaan, sillä kaikista suosikkimeikkivoiteistani löytyy juuri tätä kyseistä raaka-ainetta. Inci-lista kertoo myös, että meikkivoiteessa täytyy olla jonkinlainen aurinkosuoja, sillä se sisältää fysikaalisina UV-filttereinä käytettyjä titaanidioksidia ja sinkkioksidia. Tuotteelle ei ole näköjään teetetty suojakerrointestejä, jonka vuoksi auringolta suojaavaa vaikutusta ei voi mainita tuoteteksteissä.

Meikkivoide ei jätä iholle rasvaista pintaa, vaan kauniisti kuultavan lopputuloksen, joka ei kaipaa päälleen juurikaan puuteria. Itse puuteroin ainoastaan nenän pielet ja hyvin kevyesti t-aluetta. Nuiilta löytyy myös hienojakoinen ja ohut kivipuuteri meikin viimeistelyyn. Meikkivoiteesta täytyy mainita vielä yksi oleellinen seikka: se tuoksuu niin hyvälle, että sitä tekisi mieli lusikoida esimerkiksi jäätelöannoksen päälle. Tuoksu on peräisin vaniljan uutteesta. Meikkivoide on kohtuuhintainen ja riittoisa, joten arvosanaksi annan sille kirkkaan kymppi plussan.

Toinen tuote, jonka haluan nostaa esille suosikkina, on Multi-Stick poskipuna. Se on voidemainen ja puikkomuodossa. Paksussa puikkomuodossa. Pakkauksen suunnittelussa on ollut todennäköisesti asialla joku insinööri! Paksu puikko on mitä kätevin voidemaisen poskipunan levitykseen: piirrät vain vauhtiviivat poskipäille ja blendaat hyvin levittyvän värin sormilla. Puikkoja voi käyttää halutessaan myös huulille ja silmille. Minun poskipunapuikkoni väri on Karamere: lämmin ja neutraali, hieman persikkainen sävy.

Varsinaisten luomivärien sijasta Nuilta löytyy luomille ja korostukseen soveltuvat monitoiminapit. Valikoimasta löytyy kolme vaaleaa nudesävyä. Minulla on tässä meikissä väreistä kaksi: korostuksissa poskiluun yläpuolella ja nenän varressa keskimmäinen sävy Piari sekä luomilla hieman voimakkaampi ja lämpimämpi sävy Puawai. Voidemainen väri ei tietenkään pysy luomilla täydellisesti, mutta nämä ovat koostumukseltaan tanakampia kuin useimmat voidemaiset tuotteet, joten pysyvyys on yllättävän hyvä. Etenkin rasvaisella iholla tanakka koostumus pysyy paremmin.

Voidemaiseen luomiväriin liittyy aina huolettomuutta eikä sen ole tarkoituskaan pysyä täydellisesti. Kuvista näkee, että väri tuo vain aavistuksen kostean näköistä kuultoa luomille. Vinkkinä puuterimaisten luomivärien käyttäjille: Nuin voidemainen luomiväri toimii täydellisenä luomenpohjustajana tavallisille luomiväreille, sillä se lisää luomivärin pysyvyyttä ja tuo sävyihin intensiivisyyttä.

Toiset kärsivät bad hair daysta, mutta meikäläisellä on usemmiten bad brow day. Voi hyvä luoja millä määrällä kulmakarvoja voi ihminen olla siunattu ja millä tahdilla ne kasvavat: valoakin nopeammin! Ihan turhaa yrittää pitää yllä jatkuvasti täydellistä muotoa, sillä karvojen kasvamisessa ei ole mitään logiikkaa. Olen viime aikoina alkanut paikkailemaan mystisiä aukkoja ja epätasaisuuksia kulmakarvavärillä (etenkin vasemmassa kulmakarvassa olevaa arpea, jonka paikalla on tyhjä ja karvaton kolo). Haluan kuitenkin pitää värin mahdollisimman huomaamattomana, koska haluaisin pitää kulmat meikittöminä, jos se olisi mahdollista. Siispä valitsin Brow Sculpt kulmakarvaväristä toiseksi vaaleimman sävyn Reo, vaikka oma karvani onkin melko tummaa. Väri sulautuu kulmiini todella kauniisti, vaikka muotoa ja rakoja on lähes mahdotonta korjata täydelliseksi meikittömän näköisesti.  Brow Sculpt soveltuu loistavasti myös silmien rajaukseen ja miksei myös luomiväriksi, sillä se ei ole koostumukseltaan yhtä kuivaa kuin kulmakarvavärit tavallisesti ovat.

Sokerina pohjalla huulipunat, joista löytyy herkullinen värikavalkaadi. Koostumukset vaihtelevat mattaväreistä kostean näköiseen kuultoon. Mattaväreissä riittää pigmenttiä todella runsaasti, joten jos niillä haluaa luonnollisen lopputuloksen, kevyt sipaisu sormella tuo riittävästi sävyä. Ylimmissä kuvissa olen pyyhkäissyt lähes olemattoman vähän huuliin vaalea nudesävyä Tahnee.

Alla olevassa kuvassa huulillani on puolestaan korallinsävyinen Emere, jonka olen levittänyt tasaisesti koko huuliin. Väri toimisi hyvin kevyenä sipaisunakin.

Hieman kiiltävä, kostean näköinen korallisävy on Amiria, joka taitaa olla suosikkini kaikista kokeilemistani sävyistä. Väri itsessään ei siis sisällä helmiäistä, vaan kuulto tulee huulipunan kevyestä koostumuksesta ja saa aikaan kostean näköisen efektin.

Kirkkaanpunainen klassikkopuna on nimeltään Aroha. Väri on matta, mutta koostumuksessa on aavistus keveyttä eli väri näyttää huulissa kosteahkolle, ei kuivalle. Aroha on kuitenkin tanakampi kuin korallinsävyinen ja kiiltävä Amiria. Sen koostumus on täydellinen erityisesti kuiville ja rohtuneille huulille, joille täysin matat punat ovat liian kuivia ja väri jämähtää rohtumiin korostaen niitä entisestään.

Tykästyin myös luumunväriseen Akonaan, mutta vain huulten keskelle pyyhkäistynä (todennäköisesti kuitenkin normielämässä häivyttäisin sen vielä koko huulille). Silmäni näyttävät hieman vihertäviltä tämän värin kanssa, kun puolestaan muilla sävyillä korostuu silmien sini(harmaus)syys.

Minä olen innoissani, että luonnonkosmetiikan meikkivalikoima alkaa olla jo melko kattava ja tarjontaa löytyy erilaisiin mieltymyksiin. Meikkihommeleissa koostumukset ja tuotteiden teknisyys ovat se juttu, toisin kuin ihonhoidossa, missä silkkisellä koostumuksella ei tee yhtikäs mitään. Toimivien ja pigmenttipitoisten meikkien valmistaminen hyvissä väreissä on luonnonkosmetiikkamaailmassa haastavaa, joten hienoa, että haasteeseen uskalletaan tarttua jo rohkeammin. Menestys on nimittäin taattu, jos onnistuu formuloimaan täydellisen meikkivoiteen – hyviä voiteita ja seerumeita löytyy puolestaan huomattavasti helpommin ja niille ollaan vähemmän brändiuskollisia.

Minkä ensivaikutelman saitte Nuista?

Alekoodi

Koodilla nuiberlin saat 10 % alennuksen kaikista Nuin tuotteista 8.-22.11.2017.

Kuvat Mikko Rasila

Avainsanat: , , , , , , , ,

Beauty

24 kommenttia artikkeliin “Täydellinen dewy-meikki”

 1. Aivan ihana meikkipohja, todella kaunis. Sarjan meikkivoidetta on varmaan pakko testata. Tuo luumuinen huulipuna sopii sulle hyvin. Itse olen aina laittanut vaan ”kunnon kerroksen” huulipunaa, mutta näistä kuvista inspiroituneena taidankin kokeilla seuraavaksi vain ohutta sipaisua, näyttää niin raikkaalle ja kuluu varmasti kauniimmin.

 2. Jenni

  Hei. Täytyy varmaan testata tuota meikkivoidetta, kuulostaa niin hyvälle! Nyt minulla käytössä Juice Beauty Phyto-pigments Flawless Serum Foundation. Mitkä ovat näiden erot? Ja mikä väri vastaa parhaiten Juice Beautyn nro14 Sandia?

 3. MinnaMT

  Näitä pitää ehdottomasti kokeilla niin kovasti näitä on hehkutettu!! Kokeilitko Katja ripsaria, mitä siitä tykkäsit?

 4. Jenni

  Kuullostaa hyvältä! Kumpikohan olisi parempi tuo Nuin meikkivoide vai 100% pure 2nd Skin Foundation? Ihoni on varsinkin pakkasilla ajoittain pintakuiva.

 5. Heini

  Hei. Toi luumu sopii sulle tosi hyvin ja just noin kevyesti laitettuna. Mihin järjestykseen rankkaisit noi viimeaikaiset meikkivoidesuosikkisi? Ite tilasin 2nd skinin mutta onneksi olin pyytänyt testereitä mukaan koska ei peittänyt tarpeeksi omaa ihoa ja iho jäi kiiltelemään liikaa. Juice beauty itellä toimii paljon paremmin mutta toivoisin ehkä siltäkin vähän enemmän peittävyyttä muttei sellaista Kjaer Weis –pakkelifiilistä. Mainitsit myös aiemmin tuon Estelle&Thildin. Itellä on siis pintakuiva sekaiho ja uusi meikkivoide pitäisi löytää mutten nyt tiiä löytyisikö se 100%puren jostain peittävämmästä meikkivoiteesta vai näistä muista merkeistä joista olet bloggaillut. Mitä olet mieltä? Sori pitkä sepustus..huh

  • 2nd Skin ja Nuiin meikkivoide ovat kirkkaita suosikkejani tällä hetkellä, mutta niin erilaiset etten voi verrata niitä. Nyt talveksi Nuii on parempi täyteläisyytensä vuoksi, mutta varmasti keväällä siirryn taas 2nd Skiniin. Estelle & Thild jää kyllä näille kakkoseksi, koska jämähtää iholle nopeammin eikä sitä voi siksi työstää iholla. Itselläni se ei ole rullannut, mutta joillakin on ollut tämä ongelma. 100% Puren Healthy Foundation on ihan superpeittävä!

  • SannaK

   Vähän samanlaista vertailupohdintaa mulla… Muistan, Katja, kun sanoit 100%puren healthy foundationin olevan parempi pinta(?)kuivalle iholle kuin ohuemman 2nd skinin, koska healthy foundation ei kökköönny kuiviin kohtiin. Eihän tämä Nuin koostumus ole niin ohut, että vaan korostaa kuivia kohtia enemmän? Onko eroa käyttääkö levitykseen sormia vai sivellintä? Peittävyyskö on kuitenkin jotain noiden kahden mainitsemani 100%puren meikkivoiteen välistä?

   Ja muuten entäpä kun kaulani iho on vaaleampi kuin kasvojen? Musta näyttää toisaalta järkevämmältä valita meikkivoiteen sävy kaulan mukaan, ettei näytä siltä kuin ois levitetty liian tummaa meikkivoidetta (en jaksaisi koko kaulaa meikata), mutta toisaalta taas peilikuvaa katsoessani näytän aina silloin super kalpealta verrattuna meikittömään naamaan… :S

 6. lumme

  Onko vaalein sävy meikkivoiteessa oikeasti kuinka vaalea? Esim. jos vertaat vaikka Kjaer Weisin tai RMS:n sävyihin 🙂
  Etsinnässä on ollut joku edullisempi ja ainakin puolipeittävä vaihtoehto, mutta tällaiselle kalpealle lakananaamalle sopiva 😀 Laverat liian tummia, Avrilin koostumuksesta en tykännyt.

  Kiitos <3

 7. Suvilia

  Aivan ihanaa, että tämä vihdoin rantautui tänne pohjolaankin! Sormet syyhyten olen odotellut. Mulla on tapana odottaa sinun arviota tuotteesta ennenkuin ryntään ostoksille.
  Nyt vaikuttaa tosi lupaavalta.
  Mikä olisi vastaava sävy JBn Buffista ?
  Kiitos jo etukäteen. 🙂

 8. Ida

  Siis OMG! Kävin hakemassa meikkivoiteen biodellystä ja oon jo nyt ihan rakastunut tähän. Varsinkin toi koostumus on niin ihana. En millään meinannut uskoa että on oikeesti aika peittävä kun on niin ohutta. En kestä! 😀

 9. Maruu

  Tämä täytyy testata! Ihanat kuvat ja kaunis nainen. Sä tosin unohdit sanoa, että nää on myös kivan hintaisia! Yllätyin hinnoista kun menin tutkimaan tuotteita. Aion ottaa meikkivoiteen testaukseen 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>