Syksyn 2018 joogakurssitarjonnasta löytyy astangajoogatunnit mysore-harjoitusta tekeville oppilaille sekä yin joogatunnit. Syksyllä 2018 on normaalia lyhyemmät kurssit, koska joogasalillamme alkaa putkiremontti lokakuussa, joka kestää maaliskuuhun 2019.

Kurssit pidetään joogasali Hyvinvoimalassa osoitteessa Merimiehenkatu 21 (kolmosen ratikalla pääsee aivan kulman taakse salista).

Jos hyvinvointisi kaipaa kohennusta, stressitasot paukkuvat tai liikunnan ilo on sinulta kateissa, mutta tiedät, että jotain pitäisi tehdä, suosittelen lämpimästi joogaa. Voit aloittaa joogan, vaikka olisit mielestäsi maailman jäykin ihminen (kuten minä olin aloittaessani), käsivartesi ovat nuudelia, keskivartalon lihakset kateissa ja kuntosi on huono – varsinkin silloin sinulla on monta hyvää syytä aloittaa jooga! Jooga sopii erinomaisesti vastapainoksi lukuisille urheilulajeille ja erityisesti niille, joilla on tapana suorittaa ja puskea lajissa kuin lajissa – joogassa etsimme toisenlaisen lähestymistavan liikkumiseen.

Tuntitarjonnasta löytyy dynaamista astangajoogaa, joka kasvattaa liikkuvuutta, voimaa, kuntoa, kehonhallintaa ja keskittymiskykyä. Astangassa hiki virtaa, mutta ei hampaat irvessä! Astangajooga tarjoaa haastetta aivan kaikille, se pakottaa lopettamaan suorittamisen ja hyväksymään oman kehon juuri sellaisena kuin se on. Astangajooga on erittäin hyvä joogamuoto ns. yliliikkuville henkilöille, koska se vahvistaa kehon kannatusta ja liikkeiden kontrollia. Parhaimmillaan astangajooga johdattaa sinut aivan uudenlaiselle tutkimusmatkalle omaan kehoon ja mieleen – ja koko elämään. Lue tästä postauksesta tarkemmin astangajoogan historiasta ja filosofisesta taustasta.

Yin jooga on puolestaan hyvin rauhallista ja parasympaattista hermostoa aktivoivaa joogaa, jossa venytykset ovat passiivisia. Fyysisellä tasolla vaikutamme kehon mm. lihaskalvoverkostoon ja parannamme liikelaajuksia. Yin jooga aktivoi tehokkaasti lymfajärjestelmää, mikä tehostaa kehon kuonanpoistoa. Rauhallinen ja syvä hengitys rentouttaa ja auttaa vapauttamaan syvällä olevia sitkeimpiä jännityksiä. Energiatasolla stimuloimme meridiaanikanavia pyrkimyksenä poistamaan tukoksia, jotka estävät energian kulkemista vapaasti. Yin joogaharjoitus kutsuu tutkimusmatkalle kerros kerrokselta yhä syvemmälle omaan kehoon ja mieleen. Se on loistava harjoitus niille, joilla on jatkuvasti sata rautaa tulessa tai vaikeuksia pysyä paikoillaan ja vain olla. Lisäksi yin jooga sopii erittäin hyvin jäykille henkilöille, sillä aina kun kehossa aliliikkuvuutta, syvärentoutus auttaa helpottamaan jännityksiä. Yin jooga on myös erinomainen tuki univaikeuksista, migreenistä ja iho-ongelmista kärsiville.

Jos pohdit mikä joogamuoto on sinulle sopivin, lue tämä kirjoitukseni astangajoogan ja yin joogan hyödyistä ja eroista.

Ohjaajana olen tarkka tekniikasta ja linjauksista, mutta kannustava. Haluan luoda saliin rennon ja rauhallisen ilmapiirin. Tavoitteeni on kannustaa oppilasta ottamaan vastuu omasta harjoituksesta.

Astangajooga on ollut säännöllinen osa arkeani vuodesta 2009 lähtien. Tärkeimmät opettajani ovat John Scott, Petri Räisänen, Juha Javanainen, Magnus Appelberg ja Eddie Stern. Osallistun säännöllisesti suomalaisten sekä maailman tunnetuimpien astangajoogaopettajien kursseille ja retriiteille (Eddie Stern, Mark Robberds, Kino MacGregor, Clayton Horton, Charlie Taylor-Rugman). Vuosien varrella olen opiskellut joogafilosofiaa Måns Broon, John Scottin, Juha Javanaisen ja Eddie Sternin kanssa. Olen harjoitellut nykyisen opettajani Magnus Appelbergin kanssa vuodesta 2014, jolloin hänestä tuli mentorini ja aloin avustamaan häntä mysore-tunneilla. Aloitin omien astangatuntien pitämisen vuonna 2015 ja nykyisin ohjaan viisi viikkotuntia alkeis- ja jatkotason oppilaille sekä yin joogaa. Opiskelen Magnuksen kanssa anatomiaa ja olen saanut häneltä merkittävimmät oppini turvallisen harjoituksen tekemiseen ja asanoiden modifiointiin.

Syksyn 2018 joogakurssien aikataulut:

Astangajoogan mysore-harjoitus

HUOM! Syksyllä 2018 keskityn harjoittelemaan vanhojen oppilaiden kanssa. Tunneille ovat tervetulleita myös aiemmin astangajoogaa tehneet oppilaat, jotka muistavat harjoituksen ulkoa. Tänä syksynä en pidä lainkaan alkeiskurssia.

Tunnit ovat 27.8.-24.10.2018 ma klo 17.00-19.30 ja ke klo 17.00-19.30. 

Mysore-tunnit on tarkoitettu niille oppilaille, jotka ovat jo tehneet astangajoogaa joko itsenäisenä mysore-harjoitteluna tai ohjattuna, mutta muistavat asentojensa järjestyksen kohtalaisen hyvin. Kurssi sopii tasoltaan ykkössarjaa tai kakkossarjaa puoleen väliin tekeville oppilaille. Mysore-tunneilla ei tarvitse olla paikalla klo 17, vaan aloitus on liukuva ja riittää, että ehdit tekemään oman harjoituksesi klo 19.30 mennessä. Kurssi sisältää myös vierailevan opettajan workshopin, jonka aihe päätetään myöhemmin.

Voit osallistua tunneille 1-2 kertaa viikossa ja yhdistää harjoitukseen myös yin joogan. Katso kurssien pakettivaihtoehdot täältä.

Yin jooga (sopii kaikille, aiempaa kokemusta mistään joogamuodosta ei tarvita)

Yinjooga-tunnit ovat 28.8.-23.10.2018 tiistaisin klo 18.00-19.30. 

Voit osallistua pelkästään yin joogakurssille tai yhdistää sen astangajoogaan. Katso kurssien pakettivaihtoehdot täältä.

Kertamaksut

Tiedotan mahdollisuudesta osallistua tunneille kertamaksulla myöhemmin riippuen ilmoittautumismäärästä.

Lämpimästi tervetuloa löytämään joogan ilo!

Kuvat Eeva Kolu