Jooga

Aidon kauneuden ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin erottamaton liitto ulottuu syvälle kehoon ja mieleen. Ihminen, joka uskaltautuu löytöretkelle syvimpään itseensä, palkitaan usein selittämättömällä kauneudella ja mielenrauhalla. Katja Kokon kauneusfilosofiassa aito kauneus on juuri tätä – sanoin kuvailematonta säteilyä, jonka äärellä sekä itsellä että muilla on hyvä olla.

JOKAINEN HARJOITUS VIE KOHTI UUTTA SEIKKAILUA

Jooga avautuu jokaiselle erilaisena, ainutlaatuisena matkana. Katjan matka alkoi vuonna 2009 astangajoogasta. Fyysisesti vahvistava ja mieltä lujittava harjoitus tuntui heti tärkeältä kotiinpaluulta omaan kehoon ja solahti säännölliseksi osaksi arkea.

Siitä lähtien Katjan tie on vienyt lukuisten tunnettujen opettajien kursseille sekä kotimaassa että ulkomailla (Petri Räisänen, Juha Javanainen, John Scott, Scott Johnson, Eddie Stern, Mark Robberds, Kino MacGregor). Kansainvälisten huippuopettajien kirjo on mahdollistanut Katjalle laaja-alaisen opiskelun ja harjoittelun sekä perusteellisen itsetutkiskelun joogafilosofian äärellä.

Vuonna 2014 Katja aloitti tiiviin mentorointisuhteen Magnus Appelbergin ohjauksessa ja ryhtyi sen myötä opettamaan. Hänen tunneillaan Punavuoressa on käynyt vuosien varrella jo suuri joukko alkeis- ja jatkotason astangajoogeja. Vuodesta 2016 Katja on opettanut myös syvärauhoittavaa yin-joogaa, jossa opetellaan olemisen taitoa ja kuulostellaan hiljaa oman kehon ja mielen kuiskauksia.

Tällä hetkellä Katja asuu Lontoossa ja syventää oppejaan John Scott Yoga Teacher Training joogaopettajakoulutuksessa (RYT 200) Sandra Howlingin oppilaana Englannissa. John Scottista on tullut Katjalle tärkeä mentori ja Katjasta tulee vuonna 2020 Suomen ensimmäinen Scottin henkilökohtaisesti sertifioima opettaja. Katja pitää Suomessa muutaman kerran vuodessa workshopeja.

Jooga on vuosien varrella kuljettanut Katjaa mitä ennalta-arvaamattomimpiin paikkoihin sekä maailmankartalla, omassa kehossa että mielessä. Matka itseen ja aitoon kauneuteen kulkee usein monenlaisten kiehtovien maisemien, valojen ja varjojen kautta. Oikotietä ei ole, eikä tarvitsekaan olla – sen Katja on todennut sekä omalla joogamatollaan että kahden vuosikymmenen mittaisella urallaan ihonhoidon ja kauneuden parissa. Tästä ajatuksesta on saanut alkunsa myös Katjan suunnittelema ja suurta kiinnostusta herättänyt Yin your skin -konsepti. Yin your skinissä yin-joogan meditatiivisuus yhdistyy ihonhoitoon ja pintaa syvemmälle luotaavaan, moderniin kauneusrituaaliin.

Ollakseen matkalla, aina ei kuitenkaan tarvitse lähteä kauas. Katjan yin-joogatunneille voi syyskuusta 2018 lähtien osallistua myös verkossa, Natural Goods Companyn lanseeraamassa Re-Start -valmennuksessa, jossa viisi tunnettua hyvinvointialan vaikuttajaa jakavat eteenpäin parhaita oppejaan. Samalla kun Katjan matka joogassa jatkuu, se vie myös hänen oppilaitaan ulkomaille. Vuoden 2018 Sisilian retriittimatkalle on pian luvassa jatkoa. Jokainen harjoitus vie kohti uutta seikkailua.

2019 Katja Kokko
Info
WordPress Video Lightbox