Kevätkauden 2018 joogakurssitarjonnasta löytyy vaihtoehdot kaiken tasoisille aivan aloittelijoista jo pidempään jooganneille. Tunneille ovat tervetulleita sekä miehet että naiset.

Kurssit pidetään joogasali Hyvinvoimalassa osoitteessa Merimiehenkatu 21 (kolmosen ratikalla pääsee aivan kulman taakse salista).

Jos hyvinvointisi kaipaa kohennusta, stressitasot paukkuvat tai liikunnan ilo on sinulta kateissa, mutta tiedät, että jotain pitäisi tehdä, suosittelen lämpimästi joogaa. Voit aloittaa joogan, vaikka olisit mielestäsi maailman jäykin ihminen (kuten minä olin aloittaessani), käsivartesi ovat nuudelia, keskivartalon lihakset kateissa ja kuntosi on huono – varsinkin silloin sinulla on monta hyvää syytä aloittaa jooga! Jooga sopii erinomaisesti vastapainoksi lukuisille urheilulajeille ja erityisesti niille, joilla on tapana suorittaa ja puskea lajissa kuin lajissa – joogassa etsimme toisenlaisen lähestymistavan liikkumiseen.

Tuntitarjonnasta löytyy dynaamista astangajoogaa, joka kasvattaa liikkuvuutta, voimaa, kuntoa, kehonhallintaa ja keskittymiskykyä. Astangassa hiki virtaa, mutta ei hampaat irvessä! Astangajooga tarjoaa haastetta aivan kaikille, se pakottaa lopettamaan suorittamisen ja hyväksymään oman kehon juuri sellaisena kuin se on. Parhaimmillaan astangajooga johdattaa sinut aivan uudenlaiselle tutkimusmatkalle omaan kehoon ja mieleen – ja koko elämään. Lue tästä postauksesta tarkemmin astangajoogan historiasta ja filosofisesta taustasta.

Yin jooga on puolestaan hyvin rauhallista ja parasympaattista hermostoa aktivoivaa joogaa, jossa venytykset ovat passiivisia. Fyysisellä tasolla vaikutamme kehon mm. sidekudoksiin, niveliin ja lihaskalvoverkostoon. Rauhallinen ja syvä hengitys rentouttaa ja auttaa vapauttamaan syvällä olevia sitkeimpiä jännityksiä. Energiatasolla stimuloimme meridiaanikanavia pyrkimyksenä poistamaan tukoksia, jotka estävät energian kulkemista vapaasti. Yin joogaharjoitus kutsuu tutkimusmatkalle kerros kerrokselta yhä syvemmälle omaan kehoon ja mieleen. Se on loistava harjoitus niille, joilla on jatkuvasti sata rautaa tulessa tai vaikeuksia pysyä paikoillaan ja vain olla. Yin jooga on myös erinomainen tuki univaikeuksista, migreenistä ja iho-ongelmista kärsiville.

Jos pohdit mikä joogamuoto on sinulle sopivin, lue tämä kirjoitukseni astangajoogan ja yin joogan hyödyistä ja eroista.

Ohjaajana olen tarkka tekniikasta ja linjauksista, mutta kannustava. Haluan luoda saliin rennon ja rauhallisen ilmapiirin. Tavoitteeni on kannustaa oppilasta ottamaan vastuu omasta harjoituksesta.

Astangajooga on ollut säännöllinen osa arkeani vuodesta 2009 lähtien. Tärkeimmät opettajani ovat Petri Räisänen, Juha Javanainen, Magnus Appelberg ja Eddie Stern. Osallistun säännöllisesti suomalaisten sekä maailman tunnetuimpien astangajoogaopettajien kursseille ja retriiteille (Eddie Stern, Mark Robberds, Kino MacGregor, Clayton Horton, Charlie Taylor-Rugman). Vuosien varrella olen opiskellut joogafilosofiaa Måns Broon, Juha Javanaisen ja Eddie Sternin kanssa. Olen harjoitellut nykyisen opettajani Magnus Appelbergin kanssa vuodesta 2014, jolloin hänestä tuli mentorini ja aloin avustamaan häntä mysore-tunneilla. Aloitin omien astangatuntien pitämisen vuonna 2015 ja nykyisin ohjaan viisi viikkotuntia alkeis- ja jatkotason oppilaille sekä yin joogaa. Opiskelen Magnuksen kanssa anatomiaa ja olen saanut häneltä merkittävimmät oppini turvallisen harjoituksen tekemiseen ja asanoiden modifiointiin.

Kevään 2018 joogakurssien aikataulut:

Astangajoogan mysore-harjoitus

Tunnit ovat 8.1.-30.5.2018 ma klo 17.00-19.30 ja ke klo 17.00-19.30. 

Mysore-tunnit on tarkoitettu niille oppilaille, jotka ovat jo tehneet astangajoogaa joko itsenäisenä mysore-harjoitteluna tai ohjattuna, ja muistavat asentojensa järjestyksen kohtalaisen hyvin. Ensimmäistä kertaa mysore-harjoitusta tekevät opastetaan mukaan, lunttilapun käyttö on myös aluksi sallittua. Kurssi sopii tasoltaan ykkössarjaa tai kakkossarjaa puoleen väliin tekeville oppilaille. Mysore-tunneilla ei tarvitse olla paikalla klo 17, vaan aloitus on liukuva ja riittää, että ehdit tekemään oman harjoituksesi klo 19.30 mennessä. Kurssin vieraileva opettaja on mentorini Magnus Appelberg, joka pitää workshopin myöhemmin päätettävästä aiheesta (otan tähän oppilaiden toiveita vastaan). Kurssi sisältää 41 harjoituskertaa ja se on mahdollista maksaa myös kolmessa osassa.

Valitse sopiva vaihtoehto näistä:

Maksu 1. osassa 680 € (säästät 16 € maksamalla tunnit yhdessä osassa)

Maksu 3. osassa 3x 232 € (toinen osa tulee maksaa 23.2. ja 3. osa 13.4. mennessä)

Astangajooga 1 x viikossa 340 €

Aloittelijat ja ensikertalaiset astangajoogassa

Astangajoogan alkeiskurssi 149 €

Tunnit ovat 8.1.-24.1.2018 ma klo 19.30-21.00 ja ke klo 19.30-21.00.

Astangajoogan alkeiskurssi on tarkoitettu niille oppilaille, jotka eivät ole koskaan tehneet astangaajoogaa. Aloitamme kurssin täysin perusteista ja opettelemme kolmen viikon aikana astangajoogan seisomasarjan, kaksi ensimmäistä istumasarjan asanaa sekä päättävät asanat. Kurssin päätteeksi oppilas on valmis siirtymään itsenäisesti tehtävään mysore-harjoitukseen. Alkeiskurssin tunnit ovat maanantaisin klo 19.30-21.00 ja keskiviikkoisin klo 19.30-21.00.

Yin jooga (sopii kaikille, aiempaa kokemusta mistään joogamuodosta ei tarvita)

Yinjooga-tunnit ovat 9.1.-29.5.2018 tiistaisin klo 18.00-19.30. Kurssi sisältää 20 harjoituskertaa.

Yin jooga 299 €

Astangajooga + yin jooga -paketit

Astangajooga + yin jooga maksu 1. osassa 909 € (säästät 86 €)

Astangajooga + yin jooga maksu 3. osassa 3x 332 € (toinen osa tulee maksaa 23.2. ja 3. osa 13.4. mennessä)

Astangajooga kerran viikossa + yin jooga 639 €

Astangajooga kerran viikossa + yin jooga maksu 3. osassa 3x 213 € (toinen osa tulee maksaa 23.2. ja 3. osa 13.4. mennessä)

Kertamaksut

Tiedotan mahdollisuudesta osallistua tunneille kertamaksulla myöhemmin riippuen ilmoittautumismäärästä.

Lämpimästi tervetuloa löytämään joogan ja liikkumisen ilo!

Kuvat Eeva Kolu