Yin Your Skin® – kun ikiaikaiset perinteet ja moderni kauneudenhoito kohtaavat

Yin Your Skin® on Katja Kokon suunnittelema kauneudenhoitokonsepti, jossa ikiaikaisten traditioiden viisaus ja tehokkuus yhdistyvät moderniksi hyvinvointielämykseksi. Yin Your Skinin® sydämessä kohtaavat korealaisen ihonhoidon ainutlaatuinen tehokkuus, kosmeettisen gua shan parhaat tekniikat, yin joogan meditatiivisuus ja sound healing.

Mikä on Yin Your Skin®?

Yin Your Skin® on kauneudenhoitoa pintaa syvemmältä – se on kokonaisvaltainen hyvinvointielämys, joka vie sinut syvälle ja transformatiiviselle matkalle todelliseen itseesi. Opit korealaisen ihonhoidon metodit ja gua shan parhaat tekniikat, joilla saat välittömästi hoitolatasoisia tuloksia. Kehosta tulee virkeämpi ja kevyempi, ihosta silmin nähden kiinteämpi, kirkkaampi ja elinvoimaisempi. Olo harmonisoituu.

Katso esittelyvideo →

Yin Your Skin® tuo kotiisi myös aistillisen yin-joogastudion. Ohjatut joogaharjoitukset meditaatioineen pysäyttävät sinut kehosi ja mielesi äärelle. Harjoitukseen yhdistyvä, taianomainen visuaalinen matka pohjolan luontoon irrottaa sinut arjestasi ja vie sinut kauas kiireestä. Lumoava äänimaisema ja sen hoitavat vaikutukset virittävät sinut syvään yhteyteen oman itsesi kanssa.

Oman kehon, mielen ja energian hoitamisella on valtava merkitys hyvinvoinnillemme. Tulokset näkyvät aitona kauneutena – sisältä kumpuavana, selittämättömänä hehkuna ja vilpittömänä rakkautena itseämme kohtaan.

Yin Your Skin® verkkokurssi sisältää:

 • Neljä selkeästi ohjattua yin-jooga harjoitusta (2x 30 min, 60 min ja 90 min), joiden äänimaiseman on säveltänyt ja tuottanut suomalainen pop-artisti IRENE. Lue lisää sound healingin vaikutuksista täältä ja yin-joogasta täältä. Kokemuksia yin-joogasta löytyy täältä.
 • Kaksi ohjattua meditaatiota (10 min ja 25 min)
 • Kaksi ohjattua syvärentoutusharjoitusta sound healingilla (15 min ja 30 min) sound healingilla
 • Perusteellisen ohjeen korealaiseen ihonhoitorituaaliin (kesto 20 min). Lue lisää ihonhoidosta täältä.
 • Selkeät ohjeet kosmeettisen gua shan perustekniikoihin: kiinteyttävän, kirkastavan ja liftaavan hoidon (20 min), turvotusta ja kuona-aineita poistavan hoidon (10 min), pikakaunistavan ja heleyttävän hoidon (5 min) ja nopean stressiä lievittävän hoidon vartalolle (5 min) sekä johdannon gua shan maailmaan (20 min). Lue lisää gua shasta täältä.
 • Ladattavat, selkeät kirjalliset materiaalit meditaatiosta, kehon energiakeskuksista eli chakroista, yin-joogasta, viiden elementin teoriasta, meridiaanikanavista, faskiaverkostosta, gua shasta ja gua shan vaikutuksista, lymfajärjestelmästä ja ihonhoidosta.
 • Selkeät piirrokset kehon meridiaanikanavista, kasvojen ja pään meridiaanikanavista ja akupisteistä, kasvojen ja kaulan lymfapisteistä, kehon energiakeskuksista eli chakroista sekä gua sha hierontakaavasta.
 • Tuotevinkit ihonhoitoon sekä gua sha hoidon tekemiseen
 • Pääsyn suljettuun Yin Your Skin® Facebook-ryhmään, jossa Katja Kokko vastaa kuukausittaisessa live-lähetyksessä gua shaan liittyviin kysymyksiin ja jakaa lisää vinkkejä gua sha tekniikoihin
 • Mahdollisuuden päästä Katja Kokon kosmeettiseen gua sha hoitoon, jotka ovat saatavilla vain Yin Your Skin® verkkokurssin ostajille

Yin Your Skin® verkkokurssi maksaa 115 € (sis. alv 24 %), joka oikeuttaa 8 kk pääsyn materiaaleihin ostohetkestä lähtien.

Lue lisää Katja Kokosta täältä.

Tilaa Yin Your Skin® uutiskirje täältä.

Yin-jooga

Yin jooga – transformatiivinen antautumisen harjoitus

Hoitamalla pelkästään kasvoja, hoidat pelkkää oiretta, sillä kasvot ovat vain kehon jatke.

Clive Witham

Yin-jooga on todellista kauneusjoogaa, jonka vaikutukset näkyvät välittömästi kasvoilla. Tämä tapahtuu faskiaverkoston – tai meridiaanikanavien – kautta, jotka ovat kuin koko kehon verhoava hämähäkinseitti, mitä pitkin viestit kulkevat päästä varpaisiin ja ihosta syvälle kehoon. Yin-jooga muodostaa koko Yin your skin® konseptin ytimen.

Yin-jooga on muihin joogamuotoihin verrattuna kuin ”passiivista venyttelyä”, jossa lihaksia keskitytään rentouttamaan ja jooga-asennoissa viivytään kolmesta viiteen minuuttia muutaman hengityksen sijasta. Lisäksi kehoa tuetaan erilaisilla apuvälineillä, kuten tyynyillä, vilteillä ja joogapalikoilla, sillä tarkoitus on tehdä olo mahdollisimman mukavaksi, jotta rentoutuminen ja asentoon ”sulaminen” voi tapahtua.

Yin-jooga sopii kaikille eikä sitä tehdäkseen tarvitse ollaan notkea, vaan päinvastoin: jos olet rautakanki, yin-joogasta on sinulle suuresti hyötyä. Lisäksi yin-jooga sopii erityisen hyvin palauttavaksi kehonhuoltomenetelmäksi aktiiviliikkujalle, mutta se on myös ihanteellinen uupumuksesta ja stressistä kärsivälle sekä matkustamisesta palautumiseen.

Yin joogan vahvat vaikutukset yltävät niihinkin kehon ja mielen syvimpiin kerroksiin, joiden kuulumisia on usein arjen keskellä haastavaa tavoittaa. Yin jooga hiljentää tehokkaasti levotonta mieltä, avaa luovuutta ja tekee tilaa uudelle. Se on myös keventävä kauneusrutiini, joka vapauttaa kiristyksiä ja parantaa sekä nesteiden että energian virtausta kehossa. 

Yin your skin® sisältää neljä erilaista yin joogaharjoitusta, kaksi ohjattua meditaatiota ja yhden ohjatun syvärentoutusharjoituksen. 10 ja 25 minuutin ohjatut meditaatiot tasapainottavat kehon energiakeskuksia eli chakroja ja opettavat istumaan hiljaisuudessa. 90 minuutin syväluotaava Full Transformation harjoitus vie sinut meditatiiviselle sukellukselle itseesi ja kehoosi, 30 minuutin Instant Vitality täsmäharjoitus sen sijaan tarjoaa virkistävän ja palauttavan hetken ja tasapainottaa energiasi. Olo virkistyy, keho keventyy ja mieliala kohottuu. Elinvoiman virtaus kehossa vahvistuu. Lopputuloksena on aidosti kaunis olo. 30 minuutin Beauty Sleep harjoitus rauhoittaa kehon ja mielen ennen nukkumaanmenoa ja tukee unenlaatua. 60 minuutin Balance & Glow tasapainottaa, energisoi lempeästi, avaa kehoa ja mieltä sekä tuo ulkoista ja sisäistä hehkua. 15 minuutin Deep Release syvärentoutus tasapainottaa ylivirittyneen hermoston ja stressitilan elimistöstä. Harjoituksessa on keskeisessä roolissa eheyttävä sound healing. 

Lisäksi saat käyttöösi ladattavat kirjalliset materiaalit, joiden avulla opit yin-joogan perusteet ja ymmärrät mitä meridiaanikanavat ja faskiaverkosto ovat. Materiaali sisältää selkeät piirrokset kehon meridiaanikanavista ja energiakeskuksista. Lisäksi saat tietoa chakroihin liittyvistä tunnetiloista ja kehon osista, meridiaaneihin liittyvistä yleisistä oireista sekä opit millä yin-jooga asennoilla voit vaikuttaa kuhunkin meridiaaniin ja kuinka voit tasapainottaa chakroja.

Yin-joogan vaikutuksia:

 • Parantaa liikkuvuutta ja notkeutta
 • Stimuloi fibroblastisolujen eli sidekudoksen perussolujen syntymistä, jotka vastaavat kollageenin, elastiinin sekä kudoksia ja niveliä kosteuttavan soluväliaineen tuotannosta
 • Parantaa sidekudosten kosteuspitoisuutta, jolloin nivelten ja faskioiden liukuvuus paranee
 • Lymfanesteiden virtaus lymfasuonissa vilkastuu, jolloin kuona-aineiden poistuminen kudoksista vilkastuu ja turvotus vähenee
 • Lymfajärjestelmän toiminnan tukeminen parantaa elimistön immuunivastetta
 • Aktivoi parasympaattista hermostoa, joka rentouttaa ja parantaa ruoansulatusta
 • Energiatasolla parantaa qin virtausta meridiaanikanavissa

Lue kokemuksia yin-joogasta täältä.

Gua sha

Kosmeettinen gua sha – kirkas ja kiinteä iho

Gua sha on yli tuhat vuotta vanha, kiinalaiseen lääketieteeseen perustuva hoitomuoto, joka on hiljattain noussut johtotähdeksi tehokkaimpien kauneustrendien taivaalle. Ihonhoitotuotteet vaikuttavat vain ihon pintaan, mutta kosmeettisen gua shan vaikutukset yltävät ihoa syvemmälle – sinne, missä todelliset pitkäaikaiset tulokset syntyvät. Kosmeettinen gua sha -hoito kasvoille tuo kasvojen iholle kiinteyttä, elinvoimaa ja kirkkautta, ja vähentää erittäin tehokkaasti turvotusta. Kosmeettinen gua sha on tehokas tuotteeton ihonhoidon metodi, jota säännöllisesti tekemällä voi vähentää käyttämiensä ihonhoitotuotteiden määrää.

Gua shassa ihoa käsitellään useimmiten jade- tai bian-kivestä valmistetulla lastalla. Hoito vapauttaa äärimmäisen tehokkaasti jännityksiä lihaksissa ja faskioissa ja parantaa sekä verenkiertoa että aineenvaihduntaa. Gua shan jälkeen olo on virkeä ja elinvoimainen, sillä energia virtaa meridiaani- eli energiakanavissa vapaasti.

Hoitamalla kasvoja gua shalla, hoidat samalla koko vartaloa, koska faskiaverkoston kautta vaikutus ulottuu kaikkialle kehoon. Gua sha onkin kokonaisvaltaisen itsehoidon menetelmä parhaimmillaan. 

Kosmeettinen gua sha herättää kasvoille upean hehkun jo muutaman minuutin käsittelyllä, säännöllisen hoidon vaikutuksista puhumattakaan. Kosmeettisen gua shan tuloksista nauttiakseen ei tarvitse olla kosmetologi. Yin Your Skininin® avulla opit parhaat tekniikat nopeasti.

Kosmeettinen gua sha on erittäin tehokas hoitomuoto ikääntyvälle iholle ja luonnollinen, pitkäaikaisia tuloksia tuova vaihtoehto täytehoidoille tai Botoxille. Kosmeettisen gua shan tarkoitus ei ole yrittää estää ikääntymisen merkkejä, vaan saada sinut näyttämään terveemmältä ja elinvoimaisemmalta versiolta itsestäsi.

Yin Your Skin® verkkokurssi sisältää neljä erilaista kosmeettisen gua shan perustekniikkaa: kiinteyttävän, kirkastavan ja liftaavan hoidon (20 min), turvotusta ja kuona-aineita poistavan hoidon (10 min), pikakaunistavan ja heleyttävän hoidon (3 min) sekä nopean stressiä lievittävän hoidon vartalolle (3 min). Verkkokurssilla opit kosmeettisen gua shan perusteet kirjallisen materiaalin ja videoiden avulla. Opit, miten erilaiset tunnetilat näkyvät kasvoilla sekä mitä erilaiset iho-oireet ja merkit kasvoilla kertovat. Lisäksi saat käyttöösi selkeät piirrokset kasvoilla ja päässä sijaitsevista meridiaanikanavista ja akupisteistä sekä kasvojen ja kaulan lymfapisteistä.

gua sha välineet
gua sha kampa

Kosmeettisen gua shan vaikutuksia kasvoille:

 • Aktivoi ihon verenkiertoa, jolloin hapettunut veri kulkeutuu ylöspäin ihon pintakerroksiin ravitsemaan kudoksia ja ihosoluja
 • Vilkastuttaa ihon uusiutumista
 • Vilkastuttaa lymfanesteiden virtausta, jolloin kuona-aineiden kuljetus tehostuu
 • Poistaa turvotusta kasvoilta ja silmien alta
 • Kirkastaa ja ”avaa silmiä”
 • Voi vähentää epäpuhtauksia
 • Voi vähentää pigmenttiläiskiä
 • Tehostaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa
 • Silottaa ryppyjä ja kiinteyttää veltostunutta ihoa
 • Kohottaa kasvojen piirteitä
 • Poskien ja leukalinjan piirteet sekä kasvojen muoto piirtyvät kauniimmin esille
 • Parantaa aineiden imeytymistä ihoon

Yin Your Skin® gua sha välineiden alkuperä ja vastuullisuus

Yin Your Skin® gua sha välineiden materiaali on xiuyan-jadea, joka on peräisin Xiuyan-kaupungista, Liaoningista, Kiinasta. Välineitä valmistavan tehtaan toimittaman selvityksen mukaan louhoksen työolot ja -turvallisuus ovat asianmukaiset. Jaden louhinnan kestävyyden säilyttämiseksi sekä ympäristövaikutuksien korjaamiseksi maaperää, ympäristöä ja kasvustoa korjataan louhinnan jälkeen. Jadesta valmistettu gua sha väline on ikuinen, jos sitä ei pudota lattialle.

Lue mitä asiakkaat kertovat kosmeettisen gua shan vaikutuksista:

Ennen ja jälkeen gua shan

Kasvoillani on ollut epäpuhtauksia noin vuodesta 2012 saakka ja vuonna 2017 minulle puhkesi akne.Sain sen hoitoon lääkevoiteen, joka pahensi oireita. Olen kokeillut sen hoitoon lukuisia erilaisia luonnonkosmetiikkatuotteita ja pyrkinyt hoitamaan ihoa myös ruokavalion avulla. Tuotteet ovat auttaneet aina hetkeksi, mutta lopulta iho on palannut aina yhtä huonoon kuntoon. Kun osallistuin kolmen viikon Yin Your Skin® gua sha -haasteeseen, ihoni alkoi oikeasti parantua ja kolmessa viikossa tapahtui aivan huikea muutos, jollaista en ole kokenut aiemmin. Isoimmat finnit ovat parantuneet kokonaan ja iho on rauhoittunut huomattavasti.

Sanni
Ennen ja jälkeen Gua Shan

Ennen Gua shan aloittamista oikean silmäni silmäluomi roikkui vuosia sitten saadun sairaskohtauksen takia. Gua shan aloittamisen jälkeen näin jo parin päivän sisällä muutoksia niin ihossani kuin silmäluomessani. Silmäluomeni ei enää roikkunut yhtä paljon ja ihoni oli eloimassan näköinen. Nyt Gua sha on osa jokapäiväistä ihonhoitoani.

Janna

Holistinen hyvä olo on minulle tärkeä ja kun voin hyvin omassa kehossani, haluan että se näkyy myös ulospäin. Olen viimeisen vajaan vuoden aikana saavuttanut ympäri vuoden hyvinvoivan ihon, 7 skin methodin avulla, Katjan opein, ja olin siksi helppo haastettava kokeilemaan gua shaa. Kolmen viikon haasteen aikana oli hämmästyttävää oppia tuntemaan omat kasvonsa uudella tavalla ja huomata se muutos, jonka lastan kanssa päivittäin työskennellssä sai itse aikaan. Saan päivittäin kysymyksiä mitä olen tehnyt iholleni tai mitä meikkiä käytän. Omat hyötyni ylittävät myös kosmeettiset hyödyt ammattipuhujan purentalihasten jumien hellittäessä haasteen sivutuotteena. Lämmin suositus gua shan rauhoittaville ja rentouttaville itsemyötätuntohetkille, tästä syntyi ihana arjen rutiini!

Niina

Ihonhoito

Korealaisen ihonhoidon ainutlaatuisuus

Korealaisessa kauneudenhoitofilosofiassa on aina tiedetty, että parhaat taiat syntyvät oikeanlaisilla rutiineilla. Yin Your Skin® esittelee korealaisen kauneudenhoidon ylivoimaiset strategiat ja opastaa sinut suorinta reittiä parhaiden tulosten lähteille.

Kun kosketat ihoasi, hermostosi rentoutuu ja opit näkemään ja tuntemaan ainutlaatuisen kauneutesi. Kokonaisvaltainen ihonhoitorutiini, tasapainoiset elämäntavat ja itsestä huolehtiminen ovat takuuvarma tie hyvinvoivaan, hehkuvaan ja kauniiseen ihoon. Yin Your Skinissä® Katja yhdistää kaikki tärkeimmät, kahden vuosikymmenen mittaisen uransa aikana oppimansa holistisen kauneuden kulmakivet. 

Yin Your Skin® ihonhoitorutiini tähtää pitkäaikaisiin tuloksiin ja ihon kunnon optimointiin – terveen näköiseen ihoon iästä huolimatta. Yin Your Skin® ihonhoitofilosofiassa termi anti-aging on korvattu termillä healthy aging. Koko ihonhoitofilosofian pohjan muodostaa näkemys siitä, että iho ei ole millään tavalla erillinen osa muusta kehosta, vaikka se onkin pinnallisin ja näkyvin osa kehoamme. Iho on elimistämme suurin ja se toimii sisäelimien, luiden, lihasten, nivelten, sidekudosten, hermosolujen ja verisuonten – siis aivan kaiken – uloimpana suojana. Kaikki, mitä ihon alla tapahtuu, vaikuttaa siihen, miltä iho näyttää ulospäin. Sama pätee myös toisinpäin: kaikki se, minkä kanssa iho joutuu kosketuksiin kosmetiikkatuotteista ilmansaasteisiin ja sääolosuhteiden vaihteluihin, vaikuttaa ihon ulkonäköön ja sen tärkeimpään tehtävään: toimintaan suojanamme.

Korealainen ihonhoito on tunnettu monivaiheisesta rutiinista ja runsaasta määrästä tuotteita, mutta korealaiset ovat brändänneet myös minimalistille sopivan ihonhoitotrendin, skip caren. Yin Your Skin® ihonhoitofilosofiassa tuotteiden määrä valitaan aina ihon tarpeiden mukaan. Kun käytössäsi ovat tehokkaat kokonaisvaltaisen ihonhoidon itsehoitometodit, voit luoda itsellesi minimalistisen skip care ihonhoitorutiinin, jossa tuotteiden määrä on minimaalinen.

Yin Your Skin® ihonhoitorutiinin tärkeimmät periaatteet ovat ihon kosteus-rasva tasapainon optimointi, immuunipuolustuksen vahvistaminen, pH tasapainon ylläpitäminen, ihon runsas nesteytys, tuotteiden oikeanlaiset levitystekniikat sekä gua sha hieronta.

Yin Your Skin® verkkokurssi sisältää 20 minuutin mittaisen perusteellisen video-ohjeen korealaiseen monivaiheiseen ihonhoitoon, jonka avulla opit seikkaperäisesti ihonhoitotuotteiden oikean järjestyksen ja tehokkaimmat levitystekniikat. Lisäksi saat kattavan ladattavan kirjallisen materiaalin ihonhoidon perusteista, jonka avulla opit ymmärtämään miksi ihoa kannattaa hoitaa juuri näin.

Sound healing

Sound healing virittää kehon ja mielen

Sound healing

Ääni on energiaa, jonka kuulemme ja aistimme väreilynä kehossa. Ympäröivä äänimaisema ja musiikki vaikuttavat tietoisuuteemme ja aivoaaltoihimme, olimmepa siitä tietoisia tai emme.

Kauneimmassa tapauksessa ääni voi tarjota sillan näkymättömään maailmaan ja saatella meidät arkisen hälinän ja metelin tuolle puolen. Ääni vaikuttaa meihin vahvasti. Toisinaan se houkuttelee kehon liikkeelle ja luo merkillistä yhteyttä välillemme, toisinaan taas lohduttaa ja auttaa jaksamaan äärimmäisissä tilanteissa. Äänellä on myös voima liikuttaa ja koskettaa. Joskus se tarjoaa kokovartaloväristykset, nostattaa vedet silmiin ja puhdistaa emotionaalisen maailmamme.

Miellyttävä äänimaisema virittää tietoisuuttamme ja mieltämme tietoisen kuuntelemisen tilaan – taajuuksille, joista käsin saamme yhteyden omaan itseemme ja tunteisiimme. Yin Your Skinin® soundtrack on suunniteltu meditatiiviseksi tilaksi, jossa voit vastaanottaa joogaharjoituksen palauttavat ja eheyttävät vaikutukset ja virittäytyä kuuntelemaan itseäsi. Siksi kutsumme sitä hoitavaksi äänimaisemaksi, sound healingiksi.

Safe and sound – ääni tarjoaa turvan

Ääni on valtavan keskeinen osa meitä ja elämäämme. Kaikella on taajuus – myös kehoillamme, kudoksillamme, aivojemme hermosoluilla, jopa ajatuksillamme. Englannin kielessä sound tarkoittaa adjektiivina vakaata, luotettavaa ja varmaa. Se vilahtelee myös vakiintuneissa sanonnoissa, kuten vaikkapa safe and sound (turvassa). Äänimaisemalla on valtava vaikutus turvallisuudentunteeseemme. Äidin levollisesta sydämensykkeestä tulee meille jo kohdussa turvallinen rytminen äänimaisema. Ei ole sattumaa, että sisäsyntyinen vaistomme kehottaa meitä rauhoittamaan lapsiamme tasaisesti keinuvilla liikkeillä ja pehmeällä laululla. 

Kuulostelemme ympäröivää äänimaisemaa jatkuvasti joko tietoisesti tai tiedostamatta, koska aivojemme selviytymiskeskus tarkkailee ja arvioi ympäristömme turvallisuutta kaiken aikaa. Siinä missä esi-isiemme korvat ovat virittyneet havainnoimaan oksien raksahduksia ja ennakoimaan villipetojen liikkeitä, modernissa maailmassamme aivojamme kuormittavat liikenteen meteli ja epämääräinen hallitsematon hälinä. Sitä voi olla vaikeaa, joskus miltei mahdotonta päästä arjessa karkuun.

Kaupunkien ja työympäristöjen kaoottinen äänimaisema ja nostaa vaivihkaa stressitasoja, heikentää unen laatua ja houkuttelee mieltä ylikierroksille. Tämä ei suinkaan tarkoita, että meidän täytyisi jäädä ääniolosuhteidemme uhreiksi. Vaikka asuisimme suurkaupungin sykkeessä, oikeanlaisilla strategioilla voimme vaikuttaa elinympäristömme äänimaisemaan valtavasti. Siinä missä voimme kohentaa ruokavaliota, nukkumistottumuksia tai liikkumistamme, voimme parantaa myös äänimaisemaan liittyvää hyvinvointia. Tarvitaan vain vähän lisää tietoisuutta ja rauhoittavia äänimaisemia, joissa levätä – ja äänilaitteet niiden kuuntelemiseen.

Irene

Mitä on sound healing?

Korvan kuulomekanismi tarvitsee aina äänelle jonkin välittäjäaineen, sillä ääni ei etene tyhjiössä. Koska kehostamme yli seitsemänkymmentä prosenttia on vettä ja vedessä ääni kulkee viisi kertaa tehokkaammin kuin tyhjiössä, äänen taajuudet vaikuttavat kokonaisvaltaisesti koko kehoon.

Kudoksillamme ja lihaksillamme on omat ominaistaajuutensa, jotka reagoivat herkästi, kun kohdistamme kehoon tiettyjä taajuuksia. Kun kudokset alkavat äänen ansiosta värähdellä, esimerkiksi verenkierto ja aineenvaihduntaprosessit virkistyvät. Lihakset voivat myös rentoutua ja lämmetä. Tällaista resonointia tapahtuu silloin, kun kahdella kohteella on sama värähtelytaajuus – kohteet siirtävät siis resonoinnissa energiaa toisilleen. Tätä ilmiötä kuvaamme myös arkikielessä, kun sanomme, että joku ajatus resonoi tai kun koemme, että joku näkee ja kuulee meidät eli on samalla aaltopituudella.

Sound healing saattaa helposti assosioitua spiritualistiseen mystiikkaan, kuten tiibetiläisiin äänimaljoihin, gongeihin tai muihin ikivanhoihin perinteisiin, kuten esimerkiksi joogaan liittyvään mantra chantingiin. Suomalaisen sound healing -perinteen juuret ilmenevät luonnonläheisessä shamanismissa, jossa shamaani toimii välittäjänä ihmisten ja henkimaailman välillä, muun muassa äänen ja siihen liittyvien rituaalien välityksellä.

Shamaanin soittimena toimii rumpu, jonka tasaisen tuudittava lyönti vaikuttaa aivoaaltoihin, muuntaa tietoisuuden tilaa ja voi saatella rummuttajan tai hoidettavan transsitilaan – alitajunnan kiehtovaan valtakuntaan. Shamanistisia vaikutteita voi halutessaan löytää myös kalevalaisen runonlaulannan perinteessämme. Stereotyyppisten mielikuvien lisäksi sound healing voi olla mitä vain muutakin, yhtä hyvin modernia popmusiikkia. Myös valtavirran popartistit käyttävät taiteessaan tietoisesti tiettyjä ominaistaajuuksia ja esimerkiksi psykoakustiikkaa – emme vain musiikinkuuntelijoina sitä välttämättä havaitse.

Irene - Keep on walking

Koherentit aivot, seesteinen keho ja mieli

Ääni vaikuttaa kehon lihaksien ja kudosten lisäksi myös aivoaaltoihin. Koherenssi on aivotoiminnan kannalta keskeinen ilmiö. Aivomme voivat toimia joko koherentisti (johdonmukaisesti) tai epäkoherentisti (kaaos). Jooga, meditaatio ja harmonisoiva äänimaisema ovat kaikki erinomaisia keinoja luoda lisää koherenssia, harmoniaa ja yhteyttä kehon ja mielen välille. Siksi kaikki nämä elementit yhdistyvät Yin Your Skinissä®.

Kun aivomme toimivat koherentisti, mielemme ja kehommekin toimii koherentisti. Mitä useammin autamme aivojamme rauhoittumaan beta-taajuuksilta seesteisemmille taajuuksille, eli alfa-, theta- ja delta-aalloille, sitä paremmin pysymme johdonmukaisessa läsnäolon tilassa ja palaudumme arjen kuormituksista. Läsnäolon tilasta käsin voimme toimia luovasti, oivaltavasti ja läsnäolevasti – yhteydessä itseemme ja muihin, myös ympäristöömme ja oman totuutemme mukaisesti. Ääni ja musiikki voi toimia tässä loistavana apuna.

Irene

Yin Your Skin® – säveliä pohjoisesta

Yin Your Skinin® joogaharjoituksen taianomainen visuaalinen matka pohjolan luontoon irrottaa sinut arjestasi ja vie sinut kauas kiireestä. Harjoituksen lumoava äänimaisema ja sen hoitavat vaikutukset virittävät sinut syvään yhteyteen oman itsesi kanssa. Arjen hälinässä, etenkin stressantuneena tai väsyneenä on helppo ajautua kauas omasta todellisesta sisäisestä äänestään ja kadottaa yhteys itseen. Näissä hetkissä sound healing palauttaa meidät takaisin kuuntelemisen ja kuulemisen tilaan.

Yin Your Skinin® äänimaiseman on säveltänyt ja tuottanut suomalainen pop-artisti ja pianisti IRENE, jonka juuret ovat Meri-Lapissa. Yin Your Skinin® soundtrackilla IRENE:n ääni maalailee minimalistisia ja pohjoisen kuulaita harmonioita. Niissä on helppo matkata pohjoisten maisemien kautta kaikkien vuodenaikojen ja joogaharjoitusten nostattamien, erilaisten tunnelmien ja energioiden läpi.

IRENE:n Yin Your Skinille® säveltämässä maailmassa yhdistyvät minimalistiset, syvän samettiset pianosoundit, ilmavat laulumelodiat ja tuudittava toisteisuus, jossa on helppo levätä. Kaikkien Yin Your Skinin® videoiden äänimaisemat lepäävät rytmillisesti samassa leposykkeessä ja ankkuroivat kuulijansa pulssin juurevaan seesteisyyden tilaan.

Irene

Aidosti kaunis äänimaisema

Yhtenä Yin Your Skinin® keskeisimmistä pianosoundeista on Rhodesin historiallinen pre-piano, jonka Harold Rhodes kehitti toisen maailmansodan aikana haavoittuneille sotilaille terapeuttiseksi sound healing -instrumentiksi. Ensimmäisen prototyypin koneiston hän rakensi haaksirikkoutuneen hävittäjälentokoneen pellistä. Kaunissointista minipianoa soitettiin sairaaloissa toisen maailmansodan aikaan yli 150 000 haavoittuneelle lentäjälle.

Sodan jälkeen Harold Rhodes väsyi valmistushaasteisiin, totesi elämäntehtävänsä musiikissa täytetyksi ja ryhtyi maanviljelijäksi. Onneksi väkevä rakkaus musiikkiin sai hänet kuitenkin ennen pitkää palaamaan takaisin soitinrakennuksen pariin ja jalostamaan Rhodes-sähköpianoa eteenpäin. Loppu onkin historiaa, jota kuulemme radiosta päivittäin.

Sound healingin intentio on palauttaa kuulijansa takaisin yhteyteen oman sisäisen äänensä kanssa. Aito kauneus kasvaa luonnossa ja meissä jokaisessa villinä ja kesyttämättömänä. Siksi Yin Your Skinin® äänimaisema on äänitetty Helsingissä aidon kauneuden periaattein, orgaanisesti, eikä yhtäkään säveltä ole viritetty keinotekoisesti jälkikäteen. Soundtrackilla vierailevien joutsenien laulu on äänitetty valoisan juhannusyön taianomaisessa hiljaisuudessa, Vaskijärven rannalla.

Saadaksesi mahdollisimman laadukkaan ja kokonaisvaltaisen elämyksen Yin Your Skinin® äänimaisemasta, suosittelemme joogaharjoitusten ja meditaation tekemistä kuulokkeiden kanssa.

Toimitusehdot

Lähteet:
Campbell, Don & Doman, Alex: Healing at the Speed of Sound
Cooper, Lyz: What is Sound Healing? 
Dispenza, Joe: Becoming Supernatural
Hämeenniemi, Eero: Kun musiikki täyttää mielen
Perry, Wayne: Sound Medicine


2024 Katja Kokko
Info
WordPress Video Lightbox