Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: testissä luottoshampoobrändi Brunsin uutuudet

Inken purkkinurkka | 11.9.2021 | Inke

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic – sisältää alekoodin

Purkkinurkan Inke pesee hiukset joka päivä. Ei poikkeuksia.

Enpä muista varmaksi, olenko jakanut tätä tarinaa ensikosketuksestani ruotsalaiseen luonnonkosmetiikka-kampaamobrändi Bruns Productsiin, mutta kerrataan, jos ei ole tullut aiemmin kerrottua. Muutama vuosi sitten vietin koko viikonlopun (tietty!) Messukeskuksessa I love me -messuilla ja bongasin tietty House of Organicin osastolta tuon tuolloin vastikään Suomeen lanseeratun shampoosarjan. Säntäsin purkkien luokse nuuhkuttelemaan ja pianpa juttusille ja sopivia tuotteita minulle valkkaamaan tulikin toinen sarjan ruotsalaisista perustajadaameista.

Tällöin ostin testiin sarjan kookosshampoon ja –hoitoaineen sekä bergamottihiusnaamion, joista itse asiassa ihan jokainen on päätynyt kylppärin hyllyille useampaan kertaan sen jälkeenkin. Hyvien täsmätuotevinkkien lisäksi sain ihanalla ruotsiaksentilla englanniksi pidetyn pienen puhuttelen hiusteni tosi huonokuntoisista latvoista sekä siitä, miksi en puhu hänen kanssaan ruotsia vaikka mieheni on ruotsinkielinen ja noinniinku periaatteessa osaisin. Ensin ajattelin että voi helkkari, mikä sää oot mulle noin sanomaan, vaikka sävy oli tosi lämmin ja hieman äidillinen, mutta näin jälkikäteen ajateltuna sain tuotesuositusten lisäksi tuolta messustandilta oikein hyvät neuvot elämään. Olen edelleen vähän laiska käymään kampaajalla, mutta niiiiiin pitkäksi ei enää leikkuuväli ole mulla venähtänyt – ja ihan joka kerta tuon pikku puhuttelun jälkeen olen muistanut nuo sanat sekä sen, miten oikeaksi ne totesinkaan sitten messujen jälkeen pikavauhdilla kampaajalle mentyäni ja ne ihan tosi kuolleet latvat pois pätkäistyäni. (Ja niin, jos mietit, mitä siihen ruotsin puhumiseen tulee, niin asia on työn alla. Edelleen. Mutta kampaaja-ammattilaisen lämmin ja kannustava neuvo kaikuu kyllä korvissani – sen kun avaisi suunsa rohkeasti vaan.)

No se siitä tarinatuokiosta, hyvät vinkit sain ja siellä sai alkunsa myös rakkauteni Brunsin tuotteisiin. Oikeesti: hitto ne on hyviä. Olen kokeillut vuosien varrella valtaosan shampoista ja hoitsikoista, hiusnaamion sekä tosi monta muotoilutuotetta – erityismaininta suolaspraylle, muotoiluvoiteelle sekä jätettävälle hoitoainesuihkeelle. Eipä ole ensitutustumisen jälkeen montaa päivää mennyt, etteikö olisi Brunsin purkkeja ollut suihkun hyllyllä!

Siksipä olinkin kovasti ilahtunut, kun sarja laajensi valikoimaansa, vieläpä tosi mielenkiintoisin tuottein. Päänahkaa hellivät monitoimituotteet ja hiuksia kasvattava sarja – miltäpä kuulostaa?

Sininen sarja elvyttää

Hypätäänpä ensin monitoimituotteiden pariin, joita tuli kaksikin erilaista linjaa. Niistä sininen on suunniteltu normaalille ja kuivalle hiuspohjalle. Ja mikä parasta? Näitä tuotteita voi käyttää hienosti myös muulle iholle!

Sinisiä tuotteita on neljä: syväpuhdistava Blålera-savinaamiojauhe, elvyttävä ja tasapainottava, hajusteeton Blåmist-suihke sekä ravitseva, tasapainottava ja uudistava Blåelixir-öljyseerumi, jota saa sekä hajustettuna että hajusteettomana.

Savinaamio sekoitellaan veden ja mieluusti myös muutaman öljyseerumitipan kanssa tahnaksi, jonka voi levitellä pariksikymmeneksi minuutiksi puhdistamaan hiuspohjaa tai kasvojen ihoa. Syväpuhdistusta ja tasapainotusta voisi kaipailla myös hiuspohja: tätä kannattaa kokeilla, jos vaikkapa tuntuu, että päänahka kiukuttelee ja kiehahtelee niin, että hiukset ovat jotenkin jatkuvasti hieman likaisen oloiset. Tätä sinistä savea en ole itse vielä testannut, mutta incin perusteella kyseessä on tuttu ja turvallinen, hienojakoinen valkosavi eli kaoliini, joka on ymmärtääkseni suht hyvin siedettyä myös herkempien ihojen parissa. Vinkkinä huikkaan, että tästä tuotteesta löytyy myös pienempi koko! Ja jos nyt vinkkejä jaellaan, niin mainitsen, että tästä tuotteesta voi sekoittaa puhdistavan naamion myös kainaloille tai jaloille. Kokeile ihmeessä – on muuten itse asiassa aika ihanaa.

No sitten meillä on suihke! Bruns tarjoilee tuotteensa yleensä sekä hajustettuina että hajustamattomina versioina, mutta tästä tarjolla on ainoastaan lisätuoksuton puteli. Sehän riittää mainiosti – ehkäpä tällaiseen tuotteeseen ei niin ekstratuoksua kaipaakaan. Mutta mitä pullosta sitten löytyy? No, tasapainoa, kosteutusta ja raikastusta! Tähän suihkeeseen voisi suhtautua kuin kasvoveteen tai hoitonesteeseen, mutta päänahalle… Mutta mitäpä sitä suotta rajoittaa suihkimista sinne, tämä kun sopii mainiosti myös muulle iholle. Muun muassa laventelia ja rosmariinia sisältävää lientä voi laittaa päänahkaan vaikkapa pesun jälkeen.

Hieman jo tuosta seerumista vihjasinkin – vai pitäisikö sanoa seerumeista, samaa tuotetta kun saa tosiaan kahtena versiona. Blåelixir-seerumeita voi niitäkin siis levitellä sekä hiuspohjaan että kasvojen iholle, joko naamiojauheeseen sekoitettuna tai sitten ihan vaan öljynä käytettynä. Seerumit, joista toinen on hajusteeton ja toinen itse asiassa aivan ihanan raikkaan tuoksuinen, sisältävät E-vitamiinia ja ravitsevia öljyjä, joiden tehtävänä on pehmentää ihoa, ravita sitä sekä auttaa sitomaan kosteutta.

Mun omat hiukset on ihan tosi rasvoittuvaa sorttia ja lähtökohtaisesti juoksen kaikkia hiusöljyjä karkuun, mutta tämä seerumi on kerrassaan erinomainen hoitotuote vaikkapa sunnuntaina käytettäväksi. Aamusuihkun jälkeen tätä päähän, pieni päänahkahieronta ja tukka ponnarille… Olen varma, että tänä marraskuuna päänahkani ei enää kutise ruhjeille kuivan, kylmän ja pipokauden seurauksena. Isosta pullosta riittää hienosti myös kasvoille sekä vartalolle – itse testailin tuon tuoksulla ryyditetyn version ja siinä tekisi mieli vaikka kylpeä.

Vihreä sarja virkistää

Sinisen sarjan esittely taisikin jo spoilata seuraavat juonenkäänteet: toinen Brunsin monitoimituotelinjoista on vihreä ja sekin sisältää savinaamion, monitoimisuihkeen sekä öljyseerumin hajustettuna ja hajusteettomana. versiona.

Nämä vihreät tuotteet on suunniteltu ensisijaisesti normaalin ja rasvoittuvan ihon ja päänahan tarpeisiin. Grönlera-savinaamio sisältää montmorilloniittia eli siis bentoniittisavea, jolla on syväpuhdistavia, antiseptisiä ja supistavia vaikutuksia. Jos siis tuntuu siltä, että iho tai hiuspohja on epätasapainossa ja puskee liikaa talia, nappaappa testiin tämä vihreä savi!

Sen pariksi sitten seerumia joko hajustettuna tai ilman: Grönelixir-seerumit kosteuttavat ja ravitsevat ihoa, mutta niissä on myös ihoa puhdistavia ja tulehduksia rauhoittavia ainesosia. Sopivat erinomaisesti erityisesti tukkeutumien ja muiden röhelöiden kanssa kamppaileville! Minun hiuspohjani tosiaan aina välillä äksyilee ja niskan hiusrajaan pompahtaa tosi ärsyttäviä tukkeumia hyvin usein. Tätä olen levitellyt niskaan ja päänahkaan yöksi iltasuihkun jälkeen. Öljyähän se tämäkin on, mutta sellaista megarasvaista fiilistä en tästäkään pullosta aikaiseksi saa: omiin liruhiuksiini en levitä tätä päiväksi, mutta ainakaan nämä öljyt eivät jysähdä hiuksiin niin, ettei niitä saisi normaali pesulla irtoamaan. Mutta päänahka kiittää! Tuoksu tässä hajustetussa versiossa on kiehtova ja mausteinen: siitä tunnistaa sekä ylang ylangin että kanelin.

Sitten meillä on tietysti myös vihreä versio hajusteettomasta suihkeesta, joka kosteuttaa ihoa ja päänahkaa ja auttaa vilkastuttamaan mikroverenkiertoa. Tästäkin purkista löytyy tulehdusta hillitseviä, antibakteerisia ominaisuuksia, joten jos hiuspohjaa kiukuttaa, täältä löytyy ensiapua.

Niin vihreä kuin sininenkin sarja toimii varmasti parhaiten kokonaisuutena ja hoitavana hemmottelurutiinina käytettynä, mutta olen käyttänyt tuotteita iloisesti myös irrallaan. Loistavia puteleita, sekä ongelmien taklaamiseen että niiden välttämiseen!

Växa-sarja kiihdyttää kasvua

Kaipaisitko vauhtia hiusten kasvuun? Kenties hieman lisää vahvistusta tai tuuheutta? No kuinkas sattuikin – Brunsin uusin sarja ratkoo juurikin näitä pulmia.

Tämä sarja on kolmivaiheinen ja siihen kuuluu Växaschampo-shampoo, Växamask-hiusnaamio sekä Växavatten-hoitosuihke. Mitään yön yli kappas tosta noin vaan -tuloksia ei ole lupa odottaa, koska hiuksilla nyt vaan kestää aikansa kasvaa, mutta sarjaan sitoutuminen voi hyvinkin palkita hiustenkasvattajan. Tuotteet sisältävät kliinisesti testattua, mungopavuista puna-apilasta tehty kasviuute stimuloi karvatuppea hiusten kasvua edistäen, hiuksia vahvistaen ja niitä tuuheuttaen. Useimmiten uutta hiusten kasvua on nähtävissä 3-5 kuukauden käytön jälkeen ja saavutetuissa tuloksissa sekä niihin vaaditussa ajassa voi olla yksilöllistä vaihtelua vaikkapa geeniperimästä, hiusten vaurioista tai hiusten kasvuvaiheesta riippuen. Ensimmäiset tulokset voi kuitenkin tuntea jo muutaman viikon jälkeen, joten ihan loputtomiin ei tarvitse puurtaa ílman palkintoa ja yrittää vain pitää uskoa yllä. Se täytyy myös ottaa huomioon, että nämä tuotteet aktivoivat levossa olevia karvatuppia – kuolleita karvatuppia eivät nämäkään teholiemet enää henkiin saa.

Shampoon roolina on paitsi puhdistaa hiukset ja hiuspohja sekä helliä niitä, myös tehostaa aktiivisten raaka-aineiden imeytymistä karvatuppeen. Shampoota tulisi parhaiden tulosten eteen käyttää pari-kolme kertaa viikossa ja antaa sen vaikuttaa muutama minuutti ennen huuhtelua. Ei hätäisen hommaa, mutta hitaasti hyvä tulee.. Ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä enemmän ja nopeammin, kuin ilman. Tässä on muuten tosi freshi limen ja mintun tuoksu!

Sitten hemmotellaan hiuksia hiusnaamiolla, joka paitsi syväkorjaa hiuksia, myös stimuloi hiuspohjan mikroverenkiertoa kasvua kiihdyttäen. Tätä naamiota kannattaa käyttää niin hiuksiin kuin hiuspohjaan levitettynä pari kertaa viikossa vähintään 15 minuutin vaikutusajalla – tai vaikkapa koko yöksi hiuksiin levitettynä. Jos on ihmisenä kiireisempää tai hätäisempää sorttia (mitä, minäkö?), tätä purkkia voi toki käyttää myös tavallisen hoitoaineen tapaan vaikkapa päivittäin. Sama hyvä, raikas unisex- tuoksu – nautin!

Ja sitten meillä on tietysti hiuksiin jätettävä, kosteuttava ja kasvua aktivoiva hoitosuihke – koska haloo, eihän kasvitkaan ilman kosteutta kasva! Lisää tehoaineita karvatuppiin vielä pesun ja hoidon jälkeen on hyvä ja varsin looginen viimeistely kasvatusrutiiniin. Suihkeen koostumus on muuten täysin öljytön sekä nopeasti imeytyvä ja siitäkin on muuten saatavilla hajusteeton ja kevyesti sekä toki luonnollisesti hajustettu versio.

Olen testaillut kasvatusrutiinia nyt kuukauden ajan ja vaikka lähtötilanne ei ollut mitenkään hirmuisen hankala, voisin sanoa tuotteiden vaikuttavan tosi lupaavilta. Minulla oli sikäli hassu tilanne, että hiukseni olivat ehkä jo aloittaneet jonkinlaisen kasvupyrähdyksen – sillä seurauksella, että uutta ja tuoretta nysätukkaa törröttää päälaella jos jonnekin suuntaan. Itse siis odotan paitsi vahvistusta näille uusille tuloksille, myös hieman vauhtia kasvuun.. Tästä tukasta nimittäin törröttää tätä nykyä jos jonkinlaista versoa. No, hyvä niin – ja kohta vielä paremmin.

Minä vilpittömästi rakastan Bruns Productsin supertuotteita ja siksipä onkin kiva tarjoilla tähän postauksen loppuun alekoodi
INKEBRUNS, jolla saa House of Organicin Bruns-valikoimasta 20 % alennuksen aina 30.9.2021 saakka.

Hyviä pesu-, hoito- ja kasvatushetkiä!

(PS: Huikkaan vielä, että Brunsin ilosanoma on ilmeisesti löytänyt jo aika moneen kotiin, sillä tällä hetkellä pari tuotteista on päässyt loppumaan, mutta eipä hätää – täydennystä pitäisi tulla jo alkuviikosta ma 13.9. alkaen.)


Avainsanat: ,