Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: tropiikkilarppi kesään

Inken purkkinurkka | 26.6.2021 | Inke

Postauksen tuotteet saatu testiin: Twistbe

Purkkinurkan Inke etsii täsmäpurkit niin kaupunki- kuin rantalomille.

Taitaa vielä tämän kesän lomat kulua useimmilla koti-Suomessa, mökeillä tai kesäkaupungeissa. Tätä kirjoittaessani en kyllä tropiikkia varsinaisesti kaipaa: ulkona on paraikaa 27 astetta, sisällä ei ilma kierrä enää tehokkaalla tuulettimellakaan ja takana on useampi uneton, hiessä pyöritty yö. Eilen meinasin epätoivoissani ostaa helkkarin kalliin ilmastointilaitteen, kunnes tulin järkiini: heinäkuun olemme kotoamme remppaevakossa, joten turha maksaa hellehintoja laitteesta, jonka käyttökerrat saattavat tänä vuonna jäädä pariin päivään. Talvialeista sitten, jos sinne jotain jää.

Vaikka itse olen lomaihmisenä enemmän Suomen suvi-, kaupunkiloma- ja viinimatka Italiaan -tyyppiä, kuoriutuu minustakin joka kesä ainakin hetkellisesti esiin sellainen henkinen palmut ja hiekkaranta -ihminen.

En säntää Hietsuun pötköttämään enkä päivitä bikinikokoelmaa, mutta niin vain kaivoin ensimmäisenä hellepäivänä taas esiin kullankimalteiset luomivärit ja muut hehkutuotteet, suolasprayn ja kesätuoksut minäkin. Mehukasta huulikiiltoa ja lakkaa varpaankynsissä? Kyllä. Kookokselta, auringolta ja eksoottisilta hedelmiltä tuoksuvaa aurinkovoidetta ja after sunia? Ou jee. Vesimelonia, limpparia, mehujäätä ja vain kylmiä ruokia? Joka päivä!

Eiköhän tämä maanisin kesäintoiluni tästä rauhoitu parin viikon sisään, kun päästään taas kohti niitä perinteisempiä kesäkelejä, mutta testailinpa nyt kuitenkin kesän korvilla sarjaa, jolla tuntuu juuri nyt erittäin ajankohtaiselta, mutta jonka pariin olisi itse asiassa varsin mielenkiintoista palata keskellä loskaisinta marraskuuta. Eipä siitä marraskuusta nyt sen enempää, mutta sarjasta kylläkin: sehän on comebackin Suomen markkinoille tehnyt havaijilainen Leahlani Skincare!

Moni varmaan tätä sarjaa onkin jossain kohtaa ehtinyt jo ihastelemaan ja testailemaan, Katjakin siitä kolmisen vuotta sitten itse asiassa postasi. Mietin kuitenkin, että sarja on jotenkin erityisen ajankohtainen tänä aikana, kun kaukomaat tuntuvat lähinnä epätodelliselta haaveelta – ja hyvää, mielenkiintoista ja omanlaistaan ihonhoitoahan tarvitsee ihan ajasta riippumatta. Jos olen oikein ymmärtänyt, sarja ehti tosiaan olla hetken pois meikäläisten myymälöistä, mutta on nyt palannut Twistben valikoimiin.

Mikä edelleen kuitenkin pitää paikkansa on se, että Leahlani on kuin pullotettua tropiikkia, lämpöä ja auringonvaloa. Kaikki tuotteet valmistetaan käsin pienissä erissä Kauiailla ja ne sisältävät ainoastaan ihoa hoitavia raaka-aineita, joista mahdollisimman moni vielä hankitaan paikallisesti Havaijilta. Ja tämä kuulkaa tuntuu, näkyy ja tuoksuu – ei kuulkaa juuri puutu ettei ukulele pärähtäisi soimaan, kun Leahlanin purkin avaa!

Testasin kolmea Leahlani-tuotetta: Pamplemousse Tropical Enzyme Cleansing Oil -puhdistusöljyä, Aloha Ambrosia Morning Moisture Elixir -öljyä sekä Mermaid Mask -naamiota.

Tulen todennäköisesti tässä postauksessa aloittamaan muutamankin lauseen samoilla sanoilla, mutta minkäs teet: tuoksuu muuten aivan taivaalliselta tämä Pamplemousse-puhdistusöljy! Eikä edes silleen ”mmm onpa kiva tuoksu” -tavalla, vaan silleen ”tässähän voi käydä vahingossa niin, että otan pullosta huikan” -tavalla. Kuin joku ihana mehu, smoothie, drinkki, tuore ja täydellisen kypsä hedelmä, eksoottinen leivonnainen, hedelmäkarkki – en tiedä, jotain näistä ja kaikki kerralla!

Nautitaan tätä puhdistusöljyä kuitenkin pelkästään ulkoisesti, toimii nimittäin sen verran hyvin siihen käyttöön. Runsas, mutta juuri sopivan juokseva puhdistusöljy on oiva kesäkaveri(kin), öljyt kun ovat hyvä (lue: korvaamaton) apu fysikaalisten aurinkosuojien poistamiseksi. Tämä kyseinen putsari sisältää ananaksen ja papaijan ihoa kirkastavia entsyymejä sekä erilaisia trooppisia, ihoa tasapainottavia öljyjä, mm. ihoa puhdistavaa greippiöljyä, uudistavaa ja tulehduksia rauhoittavaa acaimarjaa sekä tasapainottavaa makadamiaöljyä. Lisäksi mukana on muun muassa frangipani- sekä guavauutetta.

Olen toki jo lähtökohtaisesti sitä mieltä, että tuoksu on osa kosmetiikkaelämystä, ja nämä tällaiset tuotteet ovat kyllä omiaan tukemaan väitettäni. Jos et kuule tällä kasvoja pestessäsi lennähdä ajatuksissasi paratiisirannalle, ei sinua saa sinne kyllä edes lentokoneella.

Jatketaan lennähtelyä ja annetaan seuraavan purkin heittää meidät aamukasteiseen puutarhaan, jossa ihan jokainen kukka on täydessä loistossaan. Aloha Ambrosia -seerumin tuoksu oli kolmen vuoden takaiselle Katjalle kuulemma liikaa ja ehkäpä tuote on hieman muuttunut tai sitten minä olen Katjaakin kovempi tuoksufriikki, kun mulle tämä ei tee tiukkaa laisinkaan! Tai sitten jasmiinin tuoksu on se, joka mielipiteemme jakaa, sitä tässä nimittäin on ja minähän jasmiiniteetäkin ryystävänä siitä kovasti tykkään.

Kevyt, skvalaanipohjainen öljyseerumi lupaa tasapainottaa ihoa ja tuoda tullessaan kesäistä hehkua Havaijilta. Jasmiinin jo mainitsinkin, lisäksi mukana on ihanan trooppinen antioksidantticocktail mangoa, gojimarjaa, guavaa ja passionkukkaa. Hyvää ja tasaista ihonsävyä ei siis tarvitse jättää pelkästään loman ja päivetyksen varaan, tässä pullossa on mukana hieman kaikenlaista pigmenttimuutoksia tasapainottavaa, arpia häivyttävää ja ihoa uudistavaa kamaa.

Tuoksuu täysin siltä kuin pieni tepastelu vielä hieman viileämpään ja kasteiseen aamuun heräilevässä ylellisen hotellin puutarhassa varhaisen aamiaisen jälkeen tuoksuisi. (Olen kokenut tämän ehkä kahdesti, mutta sinne vain singahdin kun tätä silmät kiinni nuuhkaisin!)

No sitten se viimeinen testaamani lomapurkki kaikille oman elämänsä merenneidoille: Mermaid Mask! Villin tummanvihreä naamio on Havaijia purkissa ihan kirjaimellisestikin, tässä kun ovat hoitavana pohjana paikalliset savet. Lisäksi mukaan on antibakteerista hunajaa sekä spirulinalevää, jotka selittävät naamion hassun mutta miellyttävän, vedellä käyttövalmiiksi notkistettavan koostumuksen, makean tuoksun sekä tymäkän värin.

Puhdistavaa savea, rauhoittavaa ja kosteuttavaa hunajaa sekä heleyttäviä superfoodeja: siinäpä varsin toimiva sekoitus monenlaisille ihotyypeille aina rasvoittuvasta ikääntyvään asti. Tämän purkin jälkeen kasvot tuntuvat tosi pehmeiltä, heleiltä ja hemmotelluilta, vähintään siltä, että olisi saanut viettää päivän Havajilla.

Minun mielestäni Leahlani on varsin valloittava sarja ja jotenkin aivan omanlaistaan vaihtelua ainakin meikäläisen kylppärinkaappiin. Ihonhoitomielessä se on varmasti pätevä vaihtoehto monelle, itselleni tämä toimii kivana vuorottelusarjana ja viikonlopun luksuksena muiden ja varsin erilaisten suosikkieni rinnalla, mutta jollekulle jatkuvaa kaukokaipuuta potevalle soisin tätä Havaijin huvia ihan jokaikiseen aamuun ja iltaan.

Kiva, että joku sarja tuntuu näin vahvasti kodiltaan – tältäköhän toisella puolella maailmaa tuntuu käyttää jotain Pohjolan yöttömiä öitä ja julmia vuodenaikoja fiilisteleviä, allasta selviytyneitä marjoja tehoaineenaan käyttäviä purnukoita? Todennäköisesti!

Havaijinmatkalle kylppäristä, ae vai a’ole?

Avainsanat: ,