Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: testissä luksuspuristelija Dermapore

Inken purkkinurkka | 12.6.2021 | Inke

Purkkinurkan Inke etsii jatkuvasti sitä seuraavaa ihonhoidon ihmettä.

Tunnustus yksi: olen ostanut ihonhoitovimpaimen! Tunnustus kaksi: saatan olla yksi niistä ihmisistä, jotka havahtuvat sunnuntai-iltaisin siihen, että ovat katsoneet hyvän tovin itseltäänkin salaa Instagramin suosittelemia näppyjenpuristeluvideoita vuoroin inhoa, vuoroin mielihyvää tuntien. Tunnustus kolme: nämä asiat saattavat kuin saattavatkin liittyä yhteen.

Nyt en muista, näinkö tämän laitteen ensin Instagramissa vaiko verkkokaupassa, mutta ei siinä tietoja lueskellessa ja videoita katsellessa sitten lopulta hirveän kauaa kestänyt, että klikkasin omani ostoskoriin. Laite on nimeltään Dermaflash Dermapore ja siinä on kaksi varsin erilaista, eri tavalla hyödyllistä toimintoa. USB:llä ladattavalla vempeleellä voi ultraäänen avulla sekä tyhjentää ihohuokoset kaikenlaisesta mähmästä että imeyttää seerumit ihoon. Ai, kiinnostaa? No näinpä arvelin! Kerronpa lisää:

Ihon puhdistaminen ultraäänellä:

Puhdistetut kasvot kastellaan vedellä ja Dermapore kytketään päälle. Laitteesta kuuluu hammaslääkäristä tuttua inisevää surinaa ja kärjen metallinen lapa ikäänkuin värisee niin, ettei sitä silmin näe. Tätä lienee tarkoittaa ultraääni. Laitteen kärkeä liu’utetaan iholla rauhallisesti ja hyvin hellästi painaen sekä ihoa toisella kädellä napakkana kärjen alla pitäen. Kasvoilla edetään rivi kerrallaan ulkosyrjiltä keskelle päin ja toisinaan, kuten nenässä ja leuassa, pystysuunnassa alhaalta ylöspäin.

Osan ihohuokosten puhdistamisesta tekee varmasti ihan mekaaninen, oikeaoppisesti kuitenkin todella hellävarainen työntöliike, mutta ihomadot, talin ja mustapäät puskee kyllä ulos ultraäänen värinä ja/tai sen myötä huokoseen menevä iholla oleva vesi. Vesi pöllyää ihon pinnalta pienenpieninä pisaroina, ja ihoa kannattaa pitää kunnolla märkänä käsittelyn ajan. Laitetta voi kuulemma käyttää myös suihkussa, mutta itse tykkään katsella peilistä, mitä oikein olen tekemässä.

Ja tulokset käsittelystä näkyvät välittömästi. Kun käytän laitetta kerran viikon tai puolentoista välein, saan pyyhkiä ihosta irronnutta mähmää tuosta ihoa vasten liukuvasta terästä tuon tuosta. Mistä tätä tavaraa riittää?! Terään – tai oikeammin lavan kärkeen, sen reuna kun ei ole terävä lainkaan – jäävä asia on ihan sitä itseään: jos uskaltautuu katsomaan irronnutta kuonaa tarkemmin, asiasta ei jää minkäänlaista epäselvyyttä.

Ihossa tulokset näkyvät parhaiten sen hieman rauhoituttua: ylimääräisestä mähmästä puhdistuneet huokoset ovat supistuneet pienemmiksi ja nenääni vaivaavat tummat pilkut poistuneet. Kovin ärtyneelle tai ”tiloissa olevalle” iholle en tätä ehkä suosittelisi, mutta ennemmin hieman rasvaiseen kallellaan oleva, tukkeumista kärsivä ja paikoin isohuokoinen ihoni tästä kyllä hyötyy. Oi olisipa minulla ollut tämä laite, kun ihoni heilahti helmikuussa erinäisten ja sekalaisten syiden seurauksena ennennäkemättömään epätasapainoon ja nenän huokoset tärähtivät tukkoon silmien pieliä myöten! No, ilon kautta: enpä usko, että moiseen enää päädytään, jos ja kun tätä jaksan edes säännöllisen epäsäännöllisesti käyttää.

Jos tuntuu siltä, että ihohuokoset olisivat tuuletuksen tarpeessa tai jos näppyjen puristelu on salainen paheesi, tämä vimpain voisi hyvinkin olla sinua varten. Jo näpyksi ehtineen tukkeutuneen huokosen tilannetta tällä ei samantien sähkötetä sileäksi tai olemattomiin, mutta oikeaoppisesti käytettynä tällä suoritetusta ihonpuhdistuksesta ei tule rupia, arpia tai sen sellaista ikävää. Tukkeumia laitteella ehkäistään siis mekaalisella puhdistuksella ja ensisijaisesti proaktiivisesti: kohtuus kaikessa, mutta uskon, että maltillisesti käytettynä tällä ei ihon talintuotantoa saa sekoitettua ei-toivottuun tilaan.

Hoitotuotteiden imeyttäminen ultraäänellä:

Myönnetään, tämä toiminto voisi olla minulla kovemmallakin käytöllä! Yleensä käytän sitä ihonpuhdistuksen jälkeen sekä viikonloppuisin tai muiden vähän perusteellisempien ihonhoitohetkien yhteydessä, mutta miksei tätä voisi käyttää vaikka joka ikinen päivä.

Tässä Dermaporen toisessa ohjelmassa käytetään tuon metallisen osan litteää puolta. Taas kuuluu ultraäänen surinaa ja laite mikrovärisee tavalla, joka tuntuu iholla tehokkaana, mutta ei-pelottavana sähkövirtana: lapa ikäänkuin läpsyttelee ihoa kevyesti ultraäänen avulla. Olen kokenut kosmetologilla joskus jotain vastaavaa, ehkäpä joku muukin tämän tunnistaa!

Värinän tarkoituksena on puskea tehokasta ihonhoitotuotetta, kuten esimerkiksi seerumia, vielä tehokkaammin ihoon ja auttaa vaikuttavia ainesosia imeytymään oikein kunnolla. Tiedä sitten miten paljon tehokkaampaa tämä tällainen seerumin imeyttäminen oikein on, mutta eipä tästä nyt haittaakaan tunnu olevan. Kovasti houkuttaisi sekä vertailun että tulosten vuoksi testata jotain vastaavanlaiseen tai edes etäisesti samankaltaiseen tekniikkaan perustuvaa ihonhoitolaitetta, kuten Foreo Bearia, Nufacea tai Ziipiä, mutta taidan raaskia satsata vaaditut saturaiset moiseen vasta siinä kohtaa, kun ikääntymisen merkkien ehkäisemisen sijaan haluaisin jo kovasti korjata niitä.

Tämän ominaisuuden vuoksi yksinään en ehkä tätä vimpainta ostaisi, mutta onpahan kiva juttu, että samassa laitteessa on kaksi oikeasti erilaista toimintoa useamman näennäisesti tosi erilaisen, mutta oikeastaan ihan samoja asioita tekevän ohjelman sijaan.

Jos huokoset huolettavat, Dermapore on sun juttu!
Omani sain tilattua Cult Beautyltä hieman reilu satasen hintaan – muualtakin löytyy, mutta useimmat eivät tainneet syystä tai toisesta toimittaa tätä laitetta Suomeen.

Avainsanat: ,