Astrologia

Kangastuksia ja elohopeaa – Uusikuu Kaksosissa

Astrologia | 10.6.2021 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 10.6. – 10.7.2021

Kesäkuun merkuriaalinen uusikuu Kaksosissa on kameleonttimainen, vaikeasti tavoiteltava, otteesta lipeävä ja hämmentävä. Eikä pelkästään siksi, että se on vahvassa kontaktissa herkkään, mutta epämääräiseen ja hieman petolliseen Neptunukseen, vaan ennen kaikkea siksi, että se on myös yhtymässä Kaksosten omaan hallitsijaplaneettaan, Jumalten sanansaattajaan Merkuriukseen. Tämä nokkela ja liukasliikkeinen keppostelija, joka surffaili suvereenisti välittäen viestejä maailmojen välillä metkut mielessään ja siivet kantapäissään, on parhaillaan perääntymässä (ajalla 30.5.–23.6.), ja kaikkihan tietävät mitä perääntyvästä Merkuriuksesta sanotaan.

Tämä yhdistelmä on kuin elohopeaa ja kangastuksia samassa paketissa, merkillinen kombinaatio eri tavoin häilyviä energioita, joista ei saa otetta, eikä oikein kunnon käsitystäkään. Kaikki tuntuu muuttavan muotoaan heti, kun sitä luulee vähänkin alkavansa ymmärtää. Viestintä ja kommunikaatio nousevat keskiöön, kun on kyse Kaksosista sekä Merkuriuksesta. Sanojen luonne voi olla kuin muutamien vuosien takainen lasten suosikki ”slime”, valuvaa, kuultavaa ja venyvää massaa, jota käsissä puristellaan eri muotoihin ja välillä heitetään päin näköä. Tieto voi olla valheellista, sen lähde voi olla epämääräinen, asiat voidaan esittää harhaan johtavassa valossa, informaatiota voi olla liikaa, se voi olla liian kaukaa haettua ja sitä voi olla vaikea sulattaa. Ja yhä vain vastakkainasettelu uuden ja vanhan, takaperoisen ja edistyneen, materian ja hengen välillä jatkaa kulkuaan, jopa niin että se saa itsensä oikeutetuksi tuntevien ”oikeassa olevien” johdosta aggressiivisia ja fanaattisia ilmenemismuotoja.

Koko kuunkierron voimakkain aika on aivan heinäkuun alussa, kun soturiplaneetta Mars aktivoi tuon yllä mainitun vastakkainasettelun eli Uranuksen ja Saturnuksen välisen ristiriidan. Kyseessä on pitkäaikainen, kollektiivinen kuvio, jota olen käsitellyt jo useammassa aiemmassa ajankuvassa, voit lukea siitä lisää esimerkiksi täältä. Energinen ja aggressiivinen Mars on vastakkain rajoituksia ja sääntöjä edustavan Saturnuksen kanssa 1.7. ja intensiivisessä kontaktissa uudistusmielisen kapinallisen ja rajoja rikkovan Uranuksen kanssa 4.7. Tämä on hyvä aika miettiä omia toimintatapoja ja energiankäyttöä, ottaa vastuu tekemisistään ja kenties muuttaa jotain siinä, miten on tottunut toimimaan tai olemaan toimimatta.

Hyvin erityiseksi tämän ajan kuitenkin tekee se, että tämä uusikuu on samalla myös auringonpimennys. Jo lähes kuukauden aktiivisena ollut pimennysportaali sulkeutuu taas tällä erää, muutaman viikon sisällä tästä uusikuusta, avautuakseen taas uudestaan marraskuussa. Pimennysajat ovat energeettisesti hyvin voimakkaita ajanjaksoja, jolloin maailmankaikkeus antaa ikään kuin superboostin oman kasvumme suhteen työntäen meitä reippaasti eteenpäin omalla henkilökohtaisella polullamme. Pimennysten aikana karmallisia asioita aktivoituu, kipukohtia triggeröityy ja voimallisia oppiläksyjä tarjoutuu. Niiden myötä voimme mennä yhä syvemmälle karmallisten ohjelmointiemme synnyttämään suohon tai kokea suurta vapautumista ymmärryksemme avautuessa ennen näkemättömällä tavalla.

Jokainen pimennysaika on kuitenkin aina erilainen ja sisällöltään hyvin henkilökohtainen. Siinä missä toisen kohdalla pimennys marssittaa eteen kaappiin sullotun luurankoarmeijan ja vanhat, jo käsitellyiksi luullut asiat alkavat kaihertaa sisintä aiheuttaen ylivirittyneisyyttä ja jännitystiloja, niin toisen kohdalla kyse voi olla suurista harppauksista eteenpäin omalla elämänpolulla, uusi asunto, kustannussopimus, rakkauden roihahdus tai läpimurto jossain kauan hiertäneessä asiassa. Pääsääntöisesti pimennysaika ei kuitenkaan ole uusien aloitusten tai tulevaisuuteen suuntautuneen manifestoinnin aikaa, varsinkaan nyt, kun myös Merkurius perääntyy ja pitää tietoisuutemme visusti suunnattuna taaksepäin ja syvyyssuuntaan.

Paras tapa ymmärtää pimennyksiä, on suhtautua niihin kuin järjestelmän sammuttamiseen ja uudelleen käynnistämiseen. Tämä kosminen reboot voi vaatia totaalista pysähtymistä tai massiivisen määrän unta ja lepoa tai tyhjän seinän tuijottelua. Siksi uusikuuhun, joka on auringonpimennys, ei kannata suhtautua samalla tavalla uutta versoavana uuden aloituksen ajankohtana kuin yleensä. Ei myöskään kannata odottaa itseltään suuria tekoja, rohkeita uudistuksia tai muuta, mikä vaatisi energiaa ja ponnistelua, vaikka sitä energiaa toisinaan pimennysaikana onkin, suuria määriä ja hyvin korkeajännitteistä. Uupumus ja ihmeellinen energisyys käyvät usein paradoksaalisesti käsi kädessä tällaisina aikoina.

Toisinaan isoja muutoksia kyllä tapahtuu pimennysaikana, mutta niiden luonne on erilainen kuin orgaaniseen kasvuun ja oman työn tulokseen liittyvissä aloituksissa. Auringonpimennys voi läväyttää elämäämme jonkin ison asian kuin taivaanlahjana, koska se on tietyssä mielessä ajateltuna karmallisen sadonkorjuun aikaa. Sitä mitä on tullut kylvettyä aikojen saatossa lähetetään nyt kosmisena postipakettina itse kunkin osoitteeseen, olettaen tietenkin että kyseessä oleva pimennysaika on sinulle henkilökohtaisesti merkittävä, mitä se ei aina ole. Toisinaan voimme vain tuntea ajan latautuneen energian ja ympärillämme väreilevän tiivistyneen tunnelman, mutta saamme seurata sivusta näitä yllättävältä tuntuvia romahduksia tai läpimurtoja.

Täydenkuun aika (kuunpimennys Jousimiehessä 26.5.) oli vapautumisen ja irtipäästämisen läpäisemä superpuhdistus. Ja nyt tämä uusikuu (auringonpimennys Kaksosissa 10.6.) tarjoaa mahdollisuuden painaa reset-nappulaa ja suunnata eteenpäin uusin asetuksin. Kutkuttava innostus sydämessä, helmeilevä ilo tai perhosten lepatus vatsanpohjassa voivat kertovat siitä, että on tullut aika astua kynnyksen yli uuteen todellisuuteen.

Jos mikään omassa itsessä ei muutu, on turha odottaa uusia asioita tapahtuvan ulkoisestikaan. Ja kun kasvua ja uusiutumista tapahtuu sisäisesti (kohtaamalla haasteita ja suostumalla kokemaan myös epämukavuutta ylittäessä oman mukavuusvyöhykkeen rajat), uutta energiaa alkaa virrata myös itseä ympäröivässä elämässä, konkreettisten muutosten muodossa. On turha istua poterossaan odottaen muutosta tapahtuvaksi ilman että on valmis tekemään mitään sen eteen. Siitäkin tässä ajassa on kysymys. Vastuunottaminen itsestä on aktiivista ja tietoista pyrkimystä uudistua ja kasvaa. Vaikka se tekee välillä kipeää, ovat sen seurauksena elämässä avautuvat mahdollisuudet, inspiraatio ja huikaisevan ihana elämäntuntu tuhannesti kaiken sen arvoista!

Jos haluat tarkempaa tietoa siitä, mitä elämänaluetta tämä auringonpimennys aktivoi juuri sinun elämässäsi, käy lukemassa tätä käsittelevät tulkinnat ja muut pimennyksiä käsittelevät artikkelit blogistani.

Ajankohtaiset teemat: 

informaatioähky, harhaanjohtavaa viestintää, valheellista kommunikointia, breakthrough vs. breakdown, karmallisten asioiden aktivoituminen, yllättäviä sattumuksia, intuitio, sisäinen ohjaus, uudet asetukset, uudelleensyntymä, sisäinen kasvu, tietoinen valinta

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Kahvila”Aurinko ja Kuu Kaksosissa yhtymä Merkurius, neliö Neptunus, kolmio Saturnus. Khiron neliö Venus, sekstiili Saturnus. Pluto oppositio Mars, sekstiili Neptunus. Neptunus neliö Merkurius, kolmio Mars. Uranus yhtymä Ceres, neliö Saturnus, sekstiili Venus. Saturnus kolmio Merkurius. Jupiter kolmio Venus.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 

10.6. UUSIKUU ja AURINGONPIMENNYS 20° Kaksosia, 11.6. Mars siirtyy Leijonaan, 15.6. Saturnus neliö Uranus, 20.6. Jupiter alkaa perääntyä, 21.6. Aurinko siirtyy Rapuun, 23.6. Merkurius päättää perääntymisen, 24.6. Saturnus sekstiili Khiron, 24.6. TÄYSIKUU 3° Kaurista, 25.6. Neptunus alkaa perääntyä, 27.6. Venus siirtyy Leijonaan, 10.7. UUSIKUU 18° Rapua.

Avainsanat: ,