Astrologia

Rakkaus ja ristiretket – Uusikuu Leijonassa

Astrologia | 8.8.2021 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 8.8. – 7.9.2021

Uusikuu eläinradan kuninkaallisen, Leijonan merkissä tapahtuu näyttävästi ”leijonaportilla” 8.8. Kyseessä on jokavuotinen tapahtuma, jolloin aurinko linjautuu kiintotähti Siriuksen kanssa lähimpänä maata. Vaikka henkiset energiat voivat olla korkealla ja emotionaaliset lataukset huipussaan tämän paljon hehkutetun ajankohdan johdosta, itse uudenkuun kartta on melko hiljainen, vakava ja erästä äärimmäisen tärkeää ajassa esillä olevaa seikkaa korostava.

Koko vuoden aktiivisena ollut Saturnuksen ja Uranuksen välinen vääntö aktivoituu tämän uudenkuun myötä taas huippuunsa, kun rajoitteita, sääntöjä, sopimuksia ja konkretiaa edustava Saturnus on vastakkain Kuun ja Auringon kanssa. Uhmakas, villi ja rajoja rikkovan kapinallinen Uranus on haastavassa neliössä näihin kolmeen tekijään muodostaen t-ristiksi kutsutun aspektikuvion. Tästä Saturnuksen ja Uranuksen välisestä kontaktista on kirjoitettu jo aiemmissa ajankuvissa, joten voit lukea sen merkityksestä tarkemmin esimerkiksi täältä tai täältä.

Uusikuu karismaattisessa, luomisvoimaisessa, omanarvontuntoisessa ja sydämellisessä Leijonassa himmentää hehkuaan sitä vastapäätä olevan Saturnuksen ankaran kontrolloivassa otteessa. Parhaimmillaan se voi tuoda mahtipontiselle, maallisten lakien yläpuolella olevalle ja kaiken ikävän olemassaolon kieltävälle Leijonalle nöyryyttä, vakavuutta ja realismia. Henkilökohtaisella tasolla, oikein hyvin omalle syntymäkartalle sattuessaan, tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi jonkin aivan uuden ja ennenkokemattoman idean konkretisoitumista tai suuren elämänmuutoksen tuomaa läpimurtoa käytännön tasolla.

Uudenkuun kartalla on paljon vastakkainasettelua, mikä kuvaa jakautumista kahteen näennäisesti vastakkaiseen näkökulmaan tai mielipiteeseen. Saturnus on vastakkain uudenkuun Auringon ja Kuun kanssa, Neptunus on vastakkain Venuksen kanssa ja Jupiter on vastakkain Merkuriuksen kanssa, ja näiden lisäksi vielä pari muuta asteroidien välistä vastakkaisuutta.

Kun kaksi tekijää ovat kartalla oppositiossa eli vastapäätä toisiaan, ne edustavat sisäistä ristiriitaa, jolla voi olla monia erilaisia ilmenemismuotoja käytännön elämässä. Pohjimmiltaan kyse on yhdestä ja samasta asiasta, kokonaisuudesta jonka kaksi eri polariteettia näyttäytyvät toisistaan irrallisina. Aivan kuin suuri kosminen kolikko, jonka klaava kritisoi ja halveksii kruunaa, ja kruuna vähättelee ja mitätöi klaavaa.

Kun joku henkilö tai ryhmä samastuu tiettyyn ajatukseen ja alkaa pitää sitä totena tuomiten omaa totuutta vastapäätä olevan näkemykseen eli sen polariteetin, alkaa tämä vastakkainasettelu itsessään synnyttää ongelmia, joilla ei enää ole mitään tekemistä asetelman pohjalla olevien asioiden kanssa.

Mikään ajatus tai mielipide ei voi koskaan olla Totuus isolla T:llä. Totuus on mielen luoma käsite. Se on ajattelijan perspektiivistä riippuva näkemys, ikään kuin akseli, jonka toisessa päässä on se minkä ajatellaan olevan totta ja toisessa päässä se minkä ajatellaan olevan valhetta, virheellistä, vääristynyttä tai jotain mikä ei ole totta.

Sydäntietoisuudesta käsin tarkasteltuna jokainen, joka identifioituu ajatukseen (oli se mikä hyvänsä) ja sen varjolla tuo maailmaan lisää erillisyyttä, vihaa, pelkoa ja ahdistusta, on väärässä.

Uudenkuun kartalla mieltä, ajattelua, kommunikointia ja viestintää edustava Merkurius nousee esiin poikkeuksellisella tavalla, sillä se on Jumalansormeksi kutsutun kuvion kärjessä, täydellistä keskittymistä symboloivassa asteessa 24° Leijonaa. Tämän asteluvun Saabinen symboli ”Epäsiisti joogi, jolla on transsendenttisia voimia.” viittaa tilanteeseen, jossa keskittyneisyys omaan asiaan piittaamatta siitä mitä yhteiskunta tai muut ihmiset ympärillä siitä ajattelevat, voi johtaa joko huipputulokseen tai sitten syvään epätasapainoon. Kuten symbolin esimerkissä, kapea-alainen keskittyminen henkiseen voi johtaa laiminlyöntiin fyysisten tai materiaalisten asioiden suhteen. Ja tietenkin myös toisinpäin.

Merkurius saa uudenkuun kartalla kaikkein eniten kontakteja muilta planeetoilta, mikä omalta osaltaan nostaa tämän jumalten viestintuojan johtotähdeksi ja kuunkierron tärkeimmän teeman sanansaattajaksi.

Uudenkuun Aurinko ja Kuu ovat Leijonassa yhtymässä Merkuriukseen. Siinä hän on ikään kuin kuninkaallisen juhlaparin luotettu journalisti, välittämässä ajankohtaisia uutisia suoraan lähteestä. Jupiter on vastakkain Merkuriuksen kanssa ja laajentaa, liioittelee tai paisuttaa asiaa. Parhaimmassa tapauksessa Jupiterin vahva kontakti Merkuriukselle voi tarkoittaa tietoisuuden laajentumista ja aiempaa objektiivisempaa, toiveikkaampaa ja hyväntahtoisempaa näkökulmaa. Pidetään tämä! Sen varjopuolena on nimittäin fanaattisuus, ylemmyydentunto ja ”vääräuskoisten” niittaaminen oman totuutensa oikeuttamana, kuin keskiajan ristiretkillä konsanaan.

Näiden lisäksi Jumalansormen kantana olevat Pluto ja Neptunus ovat alitajuisessa ja hiertävässä kontaktissa Merkuriukseen. Pluto tuo kuvioon syvyyttä ja intensiteettiä, pyrkimyksen pinnanalaisten tai salattujen totuuksien tai valta-asetelmien paljastamiseen. Tämä voi viitata tilanteeseen, missä omista vakaumuksista irti päästäminen voi olla yhtä aikaa sekä erittäin vaikeaa, mutta myös pakollista.

Unenomaisen, mielikuvituksellisen ja herkän Neptunuksen kontakti rationaalisuutta ja logiikkaa edustavaan Merkuriukseen voi pehmentää  ajattelun särmiä ja joko viedä aivan kuutamolle tai tuoda ymmärrystä asioiden häilyvästä ja harhaanjohtavasta luonteesta.

Illuusioiden ja valheen, mutta myös universaalin rakkauden ja myötätunnon planeetta Neptunus on vastakkain henkilökohtaista arvomaailmaa, rauhaa ja harmoniaa edustavan Venuksen kanssa. Tämä voi edustaa esimerkiksi lähisuhteissa ilmentyvää ristiriitaa omien arvojen ja yhteisen hyvän välillä. Kuvion korkeampi potentiaali sen sijaan on todellinen rakkausportaali, jonka taajuudelle virittymällä kaikki toisarvoinen haihtuu sydämen avautumisen synnyttämän korkeamman näkökulman myötä.

On hyvä muistaa, että astrologisten kuvioiden edustamat energiat eivät itsessään ole hyviä tai huonoja, eivätkä ne saa mitään tiettyä lopputulosta aikaan. Kaikki riippuu siitä, miten niihin suhtautuu ja mihin niitä käyttää. Jokaisella meistä on – ei vain oikeus vaan myös velvollisuus – valita omilla jokapäiväisillä toimillaan, ajatuksillaan ja vaikkapa somekäyttäytymisellään, onko luomassa maailmaamme lisää erillisyyttä ja kärsimystä, vai pienen ihmismielen ja ajattelun tuolla puolen olevaa ykseyttä, kaiken kattavaa rakkautta ja myötätuntoa.

”Honey, I used to believe in things too.”

Homer Simpson

Ajankohtaiset teemat: 

vastakkainasettelu, polariteetit, mielipideristiriidat, eriävät näkemykset, mustavalkoinen ajattelu, samastuminen mieleen, totuus, fanaattisuus, epätasapaino, polariteetit, julistaminen, informaatio, kommunikointi, arvoristiriidat, sanan voima, rakkaus, hyväntahtoisuus, myötätunto

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Vapaaehtoinen kirkkokuoro tekee harjoituksesta sosiaalisen tapahtuman”. (Volunteer church choir makes social event of rehearsal. Aurinko ja Kuu Leijonassa yhtymä Merkurius, oppositio Saturnus, neliö Uranus, kolmio Khiron. Pluto kvinkunssi Merkurius, kolmio Venus. Neptunus kvinkunssi Merkurius, oppositio Venus. Jupiter oppositio Merkurius. YOD eli Jumalan sormi osoittaa Merkuriusta, kantana Pluto ja Neptunus. Merkuriuksen Saabinen symboli on ”Epäsiisti joogi, jolla on transsendenttisia voimia.” (A yogi with transcendent powers yet untidy & unkempt.)

Kuunkierron astrologiset kuviot: 

8.8. UUSIKUU 16° Leijonaa, 11.8. Merkurius siirtyy Neitsyeen, 13.8. Mars kvinkunssi Saturnus, 14.8. Mars puolitoistaneliö Pluto, 20.8. Uranus päättää perääntymisen, 22.8. TÄYSIKUU 30° Vesimiestä, 2.9. Mars oppositio Neptunus, 22.9. Aurinko siirtyy Neitsyeen, 7.9. UUSIKUU 15° Neitsyttä.

Avainsanat: ,