Astrologia

Jäävuoren huippu ja lumipalloefekti – Uusikuu Skorpionissa

Astrologia | 4.11.2021 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 4.11. – 4.12.2021

Suuret elämänmuutokset, jotka sisältävät ratkaisun lähteä vanhasta tilanteesta, saattavat usein näyttää ulkopuolisille siltä, kuin kyseessä olisi jokin hyvin äkillinen ja yllättävä, jopa harkitsematon teko. Niin kuin mitta olisi tullut täyteen yhden päivän aikana, ja jokin näennäisesti vähäpätöiseltä vaikuttava seikka olisi käynnistänyt koko reaktion. Yleensä tällaisissa tilanteissa kyse on kuitenkin siitä, että prosessi on ollut käynnissä jo pitkän aikaa, ja sitten jokin tietty yksittäinen tapahtuma toimii katalysaattorina, on se vertauskuvallinen korsi joka katkaisee kamelin selän, se viimeinen naula kyseisen tilanteen tai elämänvaiheen arkkuun.

Tämä marraskuun alun uusikuun Skorpionissa, ja siitä neljä viikkoa eteenpäin kestävä kuunkierto, on sisäiseltä dynamiikaltaan juuri jotain tämän kaltaista. Se avaa myös oven loppuvuoden pimennysaikaan. Kierron puolivälissä 19.11. saamme Suomessakin näkyvän osittaisen kuunpimennyksen Härässä, ja kuunkierron päättää 4.12. tapahtuva auringonpimennys Jousimiehessä. Niin kuin pimennysaika jo itsessäänkin, myös Skorpionin tehtävä on viedä tietoisuus syvälle pinnan alle, asioiden ytimeen, paljastaakseen sen mikä on ollut pimeässä ja salattua.

Skorpioni on eläinradan arkkityypeistä intensiivisin, perusteellisin, syvällisin ja intohimoisin. Sen laatu on mustavalkoinen ja ehdoton. Mitään ei ole tarvetta pehmentää, kaunistella tai koristella sokerikuorrutteella. Kompromissit ja koristeellisuus jätetään suosiolla eläinradan edelliselle merkille Vaa’alle, ja suurpiirteisyys, optimismi sekä leppoisa sosiaalisuus saavat odottaa seuraavaksi tulevaa Jousimiestä. Skorpioni sen sijaan vie meidät suoraan pelkojen, salaisuuksien ja tabujen äärelle. Transformaation merkkinä, se käynnistää muutoksen näyttämällä meille kaunistelemattoman totuuden siitä miten asiat ovat.

Skorpionin aika voi olla monella tavalla pelottavaa, kun ollaan syvällä, pimeässä ja tuntemattomassa, mutta samalla jonkin hyvin perusteellisen ja oleellisen totuuden äärellä. Myös luonnonkierrossa olemme juuri pudonneet kauniin ja koristeellisen ruskan sävyistä Skorpionin värimaailmaan: harmaaseen, tumman harmaaseen ja mustaan. Kasvit ovat kuihduttaneet kukkansa ja pudottaneet lehvistönsä, jotka saavat nyt muuttua osaksi maata, ja jäljelle on jäänyt se mitä lehtiverhon takana oli piilossa. Ääriviivat, rakenne, se mikä pysyy ja se mikä on totta.


Ajattelua, kommunikointia ja tietoa edustava Merkurius on uudenkuun kartalla yhtymässä suorasukaiseen, toimintakeskeiseen Marsiin ja vahvassa kontaktissa transformaatiota edustavaan Plutoon. Tämä voi kertoa esimerkiksi tilanteesta, jossa pinnan alta esiin nouseva totuus käynnistää dominoefektin kaltaisen muutosprosessin. Salamaoivalluksiin, yllätyksiin ja nopeisiin muutoksiin liittyvä Uranus on tiukasti vastakkain uudenkuun kanssa. Äkillisesti toteutuneella ja dramaattisellakin muutoksella on silti juuret syvällä menneisyydessä. Ne ovat kuin jäävuoria, hitaasti rakentunut kokonaisuus, josta suurin osa piilee näkymättömissä pinnan alla, ja lopullinen käytännön tasolla näkyvä ratkaisu on se pieni luminen huippu, joka pilkistää meren pinnan yläpuolella kaiken kansan ihmeteltävänä ja arvosteltavana.

Uudenkuun Saabinen symboli ”keksijä kehittää ja tekee kokeita” vahvistaa entisestään ajassa jylläävää innovatiivista ja eteenpäin työntävää uudistusvoimaa. Vallankumouksen ja kapinan planeetta Uranus kääntää asiat päälaelleen usein niin, että saamme huikeita oivalluksia ja uutta näkökulmaa antautumalla ajattelemaan asioita laatikon ulkopuolelta. Jos halu tai kyky uudistua puuttuu, Uranus antaa työntöapua äkillisten yllätysten ja nopeasti eskaloituvien, joskus järkyttävienkin muutosten muodossa.


Kuunkierron voimakkain jakso on täydenkuun tienoilla, mutta sitä edeltää aika jolloin asiat saavuttavat mentaalisella tasolla kulminaatiopisteensä. Toteutumistavat vaihtelevat ihmisestä ja tilanteesta riippuen, mutta yleistettynä voisi ajatella, että ensin tietyt teemat tulevat mitä painokkaimmalla tavalla ymmärretyiksi. Voi olla että mitta tulee täyteen. Voi olla että ymmärrys ja jaksaminen loppuu. Tai voi olla että ymmärrys nimenomaan avautuu, ja kun on todella nähnyt mistä kaikessa on kysymys, paluuta ei enää ole.

Se mikä tuossa 10.-13.11. tuntumassa on tullut tietoiseksi, saa aikaan lumipalloefektin, joka vyöryy iloisesti rallattaen eteenpäin jyräten tieltään tai jättäen taakseen 17.-19.11. tienoilla kaiken sen, minkä on ollut aika mennä. Tämän jälkeen voimme vertauskuvallisessa sisäisen maailmamme After Ski -paikassa takkatulen ja minttukaakaon äärellä jälkiviisauden hehkussa lämmitellen todeta, että ainoa asia mikä siinä niin kamalan mahdottomalta ja pelottavalta tuntuneessa muutoksessa harmitti, oli se että sitä ei tullut tehtyä jo paljon aikaisemmin.

Ajankohtaiset teemat: 

innovatiivisuus, uudet ideat ja keksinnöt, rajojen rikkominen, vapautuminen, kapina, uhma, vallankumous,impulsiivisuus, itsenäisyys, tilantarve, vetäytyminen, syväsukellus, itsetutkiskelu, näkökulman muuttuminen, salamaoivallukset, uuden ymmärryksen aikaan saama syvällinen muutos, transformaatio, äkkiratkaisut, irtiotot, lähteminen, heittäytyminen, uskallus ottaa riski, jäävuoren huippu, ehdottomuus, joustamattomuus, jääräpäisyys, pakkomielteet, jumittaminen omaan mielipiteeseen, näkökulmaan tai siihen ”mitä pitäisi”

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Keksijä kehittää ja tekee kokeita”. Aurinko ja Kuu Skorpionissa kolmio Neptunus, oppositio Uranus, neliö Saturnus. Pluto neliö Merkurius. Uranus neliö Saturnus. Saturnus neliö Mars. Jupiter kolmio Merkurius. Mars yhtymä Merkurius. Venus sekstiili Merkurius. Uranus ja Neptunus perääntyy. T-risti: Aurinko ja Kuu oppositio Uranus neliö Saturnus.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 

4.11. UUSIKUU 13° Skorpionissa, 5.11. Venus siirtyy Kauriiseen, 6.11. Merkurius siirtyy Skorpioniin, 10.-11.11. Merkurius yhtymä Mars, neliö Saturnus, 13.11. Merkurius oppositio Uranus, Mars kvinkunssi Khiron, 17.11. Mars oppositio Uranus, 19.11. TÄYSIKUU ja KUUNPIMENNYS 27° Härässä, 24.11. Merkurius siirtyy Jousimieheen, 27.11. Saturnus sekstiili Khiron, 1.12. Neptunus päättää perääntymisen, 4.12. UUSIKUU ja AURINGONPIMENNYS 12° Jousimiehessä.

Avainsanat: ,