Astrologia

Nuorallatanssijan askelin – Uusikuu Vaa’assa

Astrologia | 6.10.2021 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 6.10. – 4.11.2021

Huomaavainen, sosiaalinen ja ihmissuhdekeskeinen Vaaka on eläinradan rauhaa ja harmoniaa rakastava kulturelli diplomaatti. Koska Vaaka edustaa sitä ihmistietoisuuden kehitysvaihetta, missä opimme punnitsemaan eri vaihtoehtoja ja tarkastelemaan asioita monista eri näkökulmista, tietynlainen jahkaaminen ja päättämättömyys ovat monelle tuttuja vaakaenergiaan liittyviä ominaisuuksia.

Jos tyytyisimme tulkitsemaan tätä Vaa’an merkissä tapahtuvan uudenkuun aloittamaa kuunkierron aikaa pintapuolisesti, olisi helppo lupailla rauhaa ja rakkautta, konsertteja ja taidenäyttelyitä, ystävien illanistujaisia sekä pieniä perhepäivällisiä, kaikenlaista iloista ja kevyttä sosiaalista porinaa. Sen sijaan luomme katseemme pintaa syvemmälle, emmekä anna Vaa’an ruskan kanssa sävysävyyn olevan boho chick -tyylisen syysasun viedä huomiota siltä, mikä on vähemmän ilmeistä, mutta sitäkin tärkeämpää.

Uudenkuun Aurinko ja Kuu ovat tiukassa yhtymässä suorasukaisen, räjähdysherkän, toimintaorientoituneen ja omiin ambitioihin keskittyneen sodanjumala Marsin kanssa. Tämä on omiaan ravistamaan pois Vaa’alle tyypilliset korkeakulttuuriset pohdinnat, jossittelut ja jahkaamiset, kohta nimittäin tärähtää. Lähtölaukaus ei kuitenkaan kajahda ihan vielä uudenkuun aikaan, vaan vasta pari viikkoa sen jälkeen, kun Merkurius alkaa lopetella perääntymisjaksoaan.

Lokakuu alkoi niin, että peräti seitsemän planeettaa yhdeksästä oli maasta katsottuna perääntyvässä vaiheessa kiertoradallaan. Nyt uudenkuun päivänä perääntymisjaksoaan on päättämässä niistä voimakkain – kuolemaa, transformaatiota ja muodonmuutosta symboloiva Pluto. Tämä Manalan Kuningas on intensiivisimmillään juuri näissä pysähdyskohdissaan, ja moni energioille herkkä on voinut viime päivien aikana tuntea syvää ja selittämätöntä ahdistusta tai painetta, kuin olisi kosmisessa synnytyskanavassa.

Pluton vanavedessä planeetat alkavat oikaista reittejään yksi toisensa jälkeen, ensin Saturnus, sitten Jupiter ja Merkurius, mikä silottaa mukavasti tietä kunnon tykitykselle. Tulta ja tappuraa kipinöivä täysikuu saavuttaa 20.10. huippunsa Oinaassa, eikä tarvitse olla meedio tunteakseen, kuinka energioiden suunta on vaihtunut ja asiat alkavat edetä huomattavan paljon sujuvammin kuin alkusyksystä.

Ajattelua, viestintää ja sanallista ilmaisua edustava Merkurius nousee huomattavaan asemaan uudenkuun kartalla. Se on yhtymässä Kuuhun, Aurinkoon ja Marsiin eli vahvasti ajan ytimessä, joskin menossa aivan eri suuntaan kuin kaikki muut.

Sen 27.9. alkaneen perääntymisen myötä on ollut syvällisen itsereflektion aika. Mieli on voinut muuttua jonkin asian suhteen, jotain on ehkä täytynyt keskeyttää tai perua kokonaan. Tämä on voinut tuoda tarvittavaa tyhjää tilaa ja helpotuksen huokaisun, mutta samalla hämmennystä. Mikäli yritämme etsiä suunnan näyttäjää ulkopuoleltamme, eikä sisäinen navigaatio toimi, eksyksissä olemisen tunteelta on vaikea välttyä.

Hähmäisen perääntyvän Merkuriuksen tekee entistäkin epämääräisemmäksi sille tuleva alitajuisen hiertävä kontakti valheiden, pettymysten, illuusioiden ja epärealististen odotusten sekä projektioiden ylijumalalta Neptunukselta. Ei kannata antaa virvatulien johdattaa tietä öisellä nevalla. Silmät kiinni ja sisäiseen tuntumaan luottaen saattaa olla turvallisempaa askeltaa.


Kaikkein merkittävintä tässä uudenkuun kartalla on kuitenkin se, että Aurinko (tahto), Kuu (tunne) ja Mars (toiminta) ovat erään hyvin erityisen, Jumalan sormeksi kutsutun kuvion kärjessä. Ja kämmenpuolella, ikään kuin tukijalkana, on Uranuksen ja Pallas Athenen harmoninen kontakti, mikä tuo kuvioon strategiaa, uudistusvoimaa ja luovaa älykkyyttä.

Khiron on lyöttäytynyt kuvioon mukaan ja haastaa tahtoa, tunnetta ja toimintaa. Tämä voi liittyä epävarmuuteen oman tekemisen, jaksamisen tai osaamisen suhteen. Terveysteemoihin liittyessään Khiron voi myös edustaa sairastumisen pelkoa tai jotain vanhaa epäonnistumisen kokemusta, joka saattaa edelleen kipuilla, kun se aktivoituu uudelleen aiemman kaltaisten olosuhteiden toistuessa.

Tässä kuin sormella osoittaen viitataan siihen, että liikkeelle pitäisi lähteä ja toimintaan tulisi ryhtyä – mutta mitä, miksi ja millä tavalla? Mitä tahansa oletkaan valinnut, ota ensiaskeleet tarkkaan harkiten. Kuin taidokas ballerina tai nuorallakävelijä, täydellisen tietoisena jokaisesta liikkeestä ja hengenvedosta. Mikäli haluat menestyä, kaiken tulee olla hyvin suunniteltua, harkittua ja tasapainoista, mutta myös eettistä ja oikeudenmukaista. Eteenpäin mennään, mutta kieli keskellä suuta. Kuin mestareiden shakkiottelussa, pienelläkin virheellä tai maltin menettämisellä voi olla kauas kantoisia seurauksia.

Ajankohtaiset teemat: 

harkinta, strategia, suunnitelmallisuus, oikeudenmukaisuus, huomaavaisuus, eri puolien punnitseminen, oikeudenmukaisuus, tasapaino, totuudellisuus, ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”, järkiratkaisut, logiikka, ajattelevaisuus, eteneminen, aloitteellisuus, kesken jääneen jatkaminen

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Keskipäivän siesta”. Aurinko ja Kuu Vaa’assa yhtymä Mars ja Merkurius, kolmio Saturnus, kvinkunssi Uranus, oppositio Khiron, kvinkunssi Pallas Athene, kolmio Ceres. Khiron oppositio Mars. Uranus kvinkunssi Mars. Neptunus kvinkunssi Merkurius, Jupiter kolmio Merkurius. Merkurius, Jupiter, Saturnus, Khiron, Uranus, Neptunus perääntyvät ja Pluto on pysähtynyt päättämään perääntymisjakson. YOD eli Jumalansormi: kantana Uranus ja Pallas Athene, kärjessä Aurinko, Kuu ja Mars.

Avainsanat: ,