Beauty

Haastattelussa Yin Your Skin® Pro kosmetologi Kaisa-Leena Lehtinen

Beauty | 29.9.2021 | Katja Kokko

Yin Your Skin® Pro kosmeettinen gua sha -hoito on tuonut monelle asiakkaalle ja kosmetologille sen, mitä hoitoihin on kaivattu pitkään: täydellistä rentoutumista ja todella selkeitä tuloksia ilman järeitä keinoja.

Yin Your Skin® Pro on Suomen ainoa kosmeettisen gua shan ammattilaiskoulutus kosmetologeille ja kiinalaisen lääketieteen asiantuntijoille. Gua sha -hoitoa voi tehdä kasvoille monella eri tavalla, mutta Yin Your Skin® Pro kosmeettisessa gua shassa yhdistyvät tekniikat perinteisestä gua shasta, löyhän sidekudoksen manipulaatiosta ja lymfahieronnasta. Tekniikkani on muotoutunut omanlaisekseen käymieni koulutusten ja käytännön tekemisen pohjalta. Tekniikka ja hoitoprotokolla muodostavat uniikin kokonaisuuden, joka antaa mahdollisuuden hermoston täydelliseen rentoutumiseen, lisää ihon kimmoisuutta ja elastisuutta, vähentää turvotusta ja parantaa sidekudosten kosteuspitoisuutta. Moni kokee hoidon olevan kaunistavin ja rentouttavin hoito, mitä on koskaan kokenut.

Osallistuessani Lontoossa vuonna 2019 Anne Bramhamin löyhän sidekudoksen manipulaatio -koulutukseen, minulle aukesi kokonaan uudenlainen maailma, joka aloitti loppuelämän pituisen tutkimusmatkan ihosta ytimeen. Koulutuksesta saadut opit olivat minulle ammatillisesti niin tajunnanräjäyttävä kokemus, etten voi enää koskaan katsoa ihonhoitoa vanhojen linssien läpi. Koin erittäin vahvasti, että tällaista osaamista pitäisi tuoda Suomeen ammattilaisille ja tiesin heti, että se on missioni.

Yin Your Skin® Pro koulutuksen käyneitä ammattilaisia on Suomessa tällä hetkellä 60. Kaikki koulutuksen käyneet ammattilaiset on listattu tänne. Järjestän ammattilaiskoulutuksia 3-5 kertaa vuodessa. Hoitotekniikan sisäistämisessä kestää aikansa ja se voi vaatia paljon harjoittelua, jonka vuoksi jokaisella koulutuksen käyneellä on myös mahdollisuus jatkokoulutukseen sekä yksityisopetukseen tarpeen mukaan.

Haluan esitellä teille Yin Your Skin® Pro koulutuksen käyneitä ammattilaisia tarkemmin. Aloitetaan Seinäjoelta, missä sijaitsee Kauneushoitola Lilja. Kosmetologi Kaisa-Leena Lehtinen osallistui Yin Your Skin® Pro koulutukseen tammikuussa 2021 ja vaikka en ole vielä päässyt itse testaamaan Kaisan hoitoa, hänen Instagramissaan jakamat tulokset ovat saaneet sekä minun että seuraajieni leuat loksahtamaan auki. Hänen ihanat asiakkaansa antoivat luvan kuvien jakamiseen, josta heille todella suuri kiitos, sillä kuvat puhuvat puolestaan!

Kerro taustasi; kuka olet, missä työskentelet ja kuinka kauan olet ollut alalla? 

Olen SKY-kosmetologi Kaisa-Leena Lehtinen. Olen ollut kauneusalalla jo 20 vuotta, josta ensimmäiset vuodet toimin parturi-kampaajana. Valmistuin kosmetologiksi vuonna 2005 ja yrittäjäksi ryhdyin vuonna 2012. Toimin kosmetologina ja kosmetiikkamyyjänä ensimmäiset vuoteni valmistumiseni jälkeen. En koskaan ajatellut ryhtyväni yrittäjäksi, mutta tärkeän ystävän, entisen kampaajatyökaverin innoittamana päätin kuitenkin astua askeleen eteenpäin omalla urallani ja perustin yrityksen Kauneushoitola Lilja. Hoitola on saanut nimen tyttäreni mukaan.

Millaisia hoitoja teet päivittäisessä työssäsi?

Hoitolassa teen Yin Your Skin® Pro -hoitoja, YumiLashes ripsien kestotaivutuksia, karvanpoistoja Alexandria-sokeroinnilla, kasvohoitoja, kestovärjäyksiä ripsiin ja kulmiin sekä jalka- ja käsihoitoja. 

Mikä sai sinut kiinnostumaan kosmeettisesta gua shasta?

Olin etsinyt jo jonkin aikaa jotakin, mitä voisin vahvistaa tai tuoda ihan uutena hoitolaan. En tuntunut löytävän sellaista mikä sytyttää sisälläni liekkiä. Instagramissa tuli vastaan Katja Kokko ja Yin Your Skin® Pro -hoito. Lähdin tutkimaan, että mikä tämä hoito on. Se iski kuin ”halolla päähän”. Vaikka en tiennyt hoidosta mitään, niin se sai sydämeni sykkimään, kädet tärisemään ja adrenaliinin virtaamaan. Jotenkin vain tiesin, että se on tämä mitä olen etsinyt! 

Olitko opetellut kosmeettisen gua shan tekniikkaa ennen Yin Your Skin® Pro koulutukseen osallistumista?

Tilasin uutiskirjeen ja jäin seuraamaan koska seuraava pro koulutus alkaa, että varmasti pääsen sinne mukaan. En malttanut odottaa ja tilasin itselleni Yin Your Skin® Signature Experience verkkokurssin, joka on tarkoitettu kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle. Eli olin ehtinyt saada jotakin ymmärrystä ja kokemusta aiheesta jo ennen pro- koulutusta. 

Mikä tekee Yin Your Skin® Pro kosmeettisesta gua shasta sinun mielestäsi erityisen?

Minusta Yin Your Skin® Pro- hoito on hyvin erityinen, koska hoito tehdään manuaalisesti käsin koskettamalla ja hoidolla pystytään vaikuttamaan sinne missä ihon toiminnot syntyvät, sinne mihin tuotteet yksistään eivät yllä. Hoitaja pystyy hellällä rentouttavalla kosketuksella vaikuttamaan asiakkaan iho-ongelmiin ilman, että tarvitaan kovakouraista käsittelyä esim. laitehoidolla. Ymmärrän, että laitehoidoillakin on varmasti joillekin aikansa ja paikkansa, mutta itseä kiinnostaa enemmän luonnollisempi ja hellempi tapa hoitaa ihoa ja ihmisiä. Hoito vaikuttaa meihin syvemmällä tasolla alentaen stressiä. Hoidolla vaikutetaan parasympaattiseen hermostoon ja kun hermosto rauhoittuu, se vaikuttaa koko kehoon ja ihokin toimii paremmin. Se tulos mikä näkyy kasvoilla, on uskomaton. Tämä on kaunistavin hoito ikinä! 

Miten haastavaksi koit tekniikan heti koulutuksen jälkeen ja kuinka paljon harjoittelua sen sisäistäminen on vaatinut?

Koulutuksen jälkeen lähdin heti harjoittelemaan tekniikkaa. Monta myöhäistä iltaa harjoittelin lähipiirille. Itse opin parhaiten näkemällä ja koulutuksesta saatu video oli minulle todella tärkeä. Katsoin aina pätkän videosta ja tein perässä. Sillä opin tekniikan parhaiten. Aika nopeasti lähdin tekemään hoitoa asiakkaille. 

Mitkä asiat ovat auttaneet sinua oikean tekniikan oivaltamisessa?

Otan usein asiakkaista ennen ja jälkeen kuvat. Kuvat on tarkoitettu vain minulle ja asiakkaalle. Lähipiirini on toki joutunut somemalliksi markkinointiani varten. Aluksi tein hoitoa eri painotekniikalla (toki hyvin pienellä erolla), koska halusin nähdä kuvista, onko lopputuloksessa eroa. Olihan niissä. Jos ”yritän liikaa”, niin lopputulos ei ole niin hyvä kuin silloin, kun annan kiven liukua ja soljua suhteellisen hellästi iholla. Hoidan ihoa ikään kuin kerros kerrokselta. Olen oppinut tuntemaan asiakkaiden kasvoilta missä kohtaa kannattaa hoitaa enemmän ja huolellisemmin. Olen huomannut, että leukalinja on monella todella ”jähmeä”. Keskityn enemmän siihen kohtaan missä tunnen jähmeyksiä tai jumeja. Nämä vaihtelevat asiakaskohtaisesti. 

Miten tärkeäksi koet, että Yin Your Skin® Pro koulutus on kaksipäiväinen käytännön harjoitteluun keskittynyt koulutus?

Todella tärkeä! En itse olisi pystynyt sisäistämään asioita yhdessä päivässä. Käytäntö oli ehdottomasti ykkönen tässä koulutuksessa. 

Onko kosmeettinen gua sha tuonut sinulle mukanaan uudenlaisia oivalluksia ihonhoitoon tai avannut uudenlaista näkökulmaa ihonhoitoon?

On paljon! Sain varmuuden omaan tekemiseen ja omiin valintoihin siinä, että olen sillä tiellä mitä haluan. Joskus sitä ajatukset hairahtavat poluille jotka eivät istu omiin arvoihin. Välillä vuosien aikana olen miettinyt, että pitäisikö sitä ottaa jokin kasvojenhoitolaite tai ”järeämmät aseet” valikoimaan. En kuitenkaan ole ottanut ja nyt sain täyden varmuuden siitä, että lempeämmät hoitomuodot tuovat kestävämmän tuloksen, kaikin puolin. 

Millaisia tuloksia olet saanut kosmeettisella gua shalla? 

Hoitotulokset ovat uskomattomia. Hoito on todella kaunistava! Aivan jokaiselle on tullut iholle terve hehku! Iho kirkastuu, rypyt ovat madaltuneet, kasvoille tulee selvä kohotus, silmät tulevat esille sekä kirkastuvat ja turvotuksen poistuminen kasvoilta on huikea. Myös epäpuhtaudet ovat rauhoittuneet jo yhdenkin hoitokäynnin jälkeen. Rentoutuminen on taattu lähes jokaiselle asiakkaalle. Monelle kosketus, rauhoittuminen ja rentoutuminen on hoidon paras osa. Asiakaspalaute hoidon jälkeen saa lähes aina sydämeni läikähtämään ja syvältä. Kerran yksi asiakas sanoi ”Kaisa, tämä tuntuu niin ihanalta että voisin itkeä”. 

Miten asiakkaasi ovat ottaneet kosmeettisen gua shan vastaan? Kuinka usein he käyvät hoidossa ja käyvätkö he sarjahoidoissa? Opetatko asiakkaalle myös tekniikan kotihoitoon?

Jokainen on tykännyt hoidosta todella paljon. Ennen ja jälkeen kuva saa monet hämmästymään miten paljon hoito vaikutti ulkoisesti! Minulla käy paljon asiakkaita yksittäisissä Yin Your Skin® Pro -hoidoissa. Hinnastossa on myös kolmen sarjan hoito, mutta kalenteri on välillä niin täynnä, että en harmillisesti pysty tarjoamaan aina sarjahoitoja kovin nopeasti ja lyhyillä väleillä. Toki pyrin halukkaille mahdollisuuksien mukaan sen järjestämään. Kannustan kyllä jokaista jatkamaan hoitoa kotona ja tulemaan minun käsittelyyn aina, kun vain kalenterissa on tilaa. Jos asiakas hankkii minun kautta öljyn ja lastan, niin välitän hänelle videon missä näytän kaikille sopivan kotihoidon. 

Onko kosmeettinen gua sha lisännyt hoitolasi kiinnostusta tai tuonut uusia asiakkaita?

On tuonut paljon uusia asiakkaita. Olen jokaisesta asiakkaasta todella kiitollinen ja siitä, että he valitsevat monista hyvistä vaihtoehdoista minut, vaikka välillä joutuukin odottamaan aikaa vähän pidemmälle. 

Koetko, että Yin Your Skin® Pro kosmeettinen gua sha on tuonut uusia mahdollisuuksia liiketoiminnallesi?

Lyhyesti, kyllä! Olen todella kiitollinen, että löysin Katjan ja Yin Your Skin® Pro -hoidon. Olen oppinut Katjalta todella paljon koulutuksessa, blogista ja Katjan kirjoista.

Seuraava Yin Your Skin® Pro ammattilaiskoulutus järjestetään 28.-29.10. Lisätietoja koulutuksesta ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

Kuvat Kaisan puhelimen arkistosta

Avainsanat: , , , , ,