Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: vielä kerran Kosas!

Inken purkkinurkka | 9.10.2021 | Inke

Purkkinurkan Inke odottaa purkeiltaan paljon, mutta usein myös yllättyy iloisesti.

Joojoo, tiedetään, tiedetään – ei siitä ole kahtakaan kuukautta kun mehustelin täällä Kosasin kulmatuotteita ja puuteria, mutta siitä huolimatta ja ehkä juuri siksi Kosasin putelit ovat myös tämän päivän agendalla. Ensin mietin, että näinkö kehtaa taas samasta jauhaa, mutta sitten mietin, että olkoon nopea paluu brändin pariin todiste siitä, miten hiton hyviä merkin meikit ovat, kun en malta olla löytöjäni jakamattakaan.

Vähän väriä: Kosas The Sun Show -aurinkopuuteri

Onko järjenvastaista tilata aurinkopuuteri, kun olemme siirtymässä vuoden pimeimpään ja kalpeimpaan aikaan? Vastaus: ei ole, jos se on näin hyvä. Rakastuin palavasti Kosasin kivasti kimmoisaan kivipuuteriin ja kun hoksasin aurinkopuuterin olevan samanlainen, vähän kupera ja sormella painettaessa hieman joustava palikka, oli tämäkin vielä pakko testata.

Koostumus varmaan selittyy sillä, että aurinkopuuteri on kuulemma baked eli tarkoittaisiko se sitten tässä yhteydessä paistettua, vai keksiikö joku, miten aurinkopuuteria leivottaisiin? Jos nyt googlailemani informaation oikein sisäistin, paistetut tuotteet ovat siis joko auringossa tai uuneissa kuivattuja, puuteriksi muuttuneita voiteita.

Kosasin aurinkopuuteri on aika kevytpigmenttistä, joka mielestäni on tällaisessa tuotteessa tosi hyvä asia: tällä purkilla on vaikeaa vetää övereitä, jos sävyvalinta onnistuu! Levittelen puuteria isolla, pehmeällä siveltimellä poskille, otsaan ja nenänvarteen hyvin hentoisin ottein. Väri levittyy tosi kauniisti ja rajoja jättämättä, josta voinee kiittää sekä loistavaa koostumusta että onnistunutta sävytystä. Jos haluaisi tummempaa sävyä tai näkyvämpää väriä tai varjoja kasvoille, sitten väriä täytyy kerrostaa – tai valita suosiolla toinen tuote. Itse en meinaa tulla juttuun vahvempipigmenttisten aurinkopuutereiden kanssa, niillä saan kasvoille lähinnä tahroja. Eikä aurinkopuuteri tunnu edes sotkeentuvan päivän mittaan, toisinaan kun tällaiset poskipuna- ja aurinkopuuterituotteet liikkuvat ihon pinnalla niin, että ne pakkautuvat yhteen kohtaan tummemmaksi läikäksi. Tämä ei tee sitäkään!

Sävyjä The Sun Show -puuterissa on kolme, joista minä valitsin kaikkein vaaleimman, Light. Väri on mielestäni minulle täydellinen kevyt päivetys: ei liian oranssi, ei liian ruskea, ei liian harmaa. Mukana on myös hentoista kimmellystä, mutta sellaista, joka tuo iholle hyyyyyvin pientä heleyttä, ei siis mitään hilepommihommaa.

Jos tästä nyt väkisin pitää jotain keksiä kehitettävää niin se on tuoksu, joka on minun mielestäni hieman tunkkainen. Ei se tuoksu paha ole, mutta koska tuote näyttää niin unelmaiselta, jotenkin kuvittelin että se myös tuoksuisi siltä. Nyt se tuoksuu lähinnä raaka-aineiltaan, kuten ilmeisesti paistetulta sheavoilta. Mutta jos tästäkin sitten jotain plussaa haluaa etsiä niin hienoinen tunkkaisuus johtuu siitä, ettei tuotteessa ole lisättyjä hajusteita. Eihän niitä oikeasti aurinkopuuteriin tarvitse.

Tästä tykkään – kuin purkitettua päivänvaloa!

Topakasti tarraava peitevoide: Kosas Revealer Concealer

Ja sitten tuote, jonka uskaltauduin Eeviksen ja muutaman muun suositusten pohjalta tilaamaan, vaikka uudet peitevoiteet harvoin tekevät minuun vaikutusta ja päädyn aina lopulta palaamaan NARS:in klassikkoon. En tiedä, onko se paras, mutta se on se, johon olen tottunut ja johon olen oppinut luottamaan. Ja sen saa helposti mukaan käsilaukkuun!

No mutta, vuosia kestäneestä peittarijumituksesta huolimatta testiin päätyi Kosasin Revealer Concealer -peitevoide, jonka kerrotaan olevan peitevoiteen, silmänympärysvoiteen ja näpynparantajan rakkauslapsi. Ei tarvitse olla kummoinenkaan Sherlock päätelläkseen, että tämä purnukka toimii siis sekä silmien alle että näppyjä peittämään!

Mielenkiintoisessa koostumuksessa on kirkastavia ainesosia (mm. kofeiini) rauhoittavia ainesosia (etelänarnikki, B5-vitamiini) sekä kosteuttavia ainesosia (mm. hyarulonihappo), joten tuotteella on myös hoitavia ominaisuuksia. Miksi siis vain tyytyä peittämään jotain, jos sitä voisi yrittää samalla hieman fiksata?

No, vaikea sanoa mikä sen näpyn lopulta paransi tai ovatko silmänympärykseni vaalenneet pysyvästi kuinka monta prosentin sadasosaa, mutta tätä tuotetta on helppo rakastaa jo yksinomaan sen loistavan levittyvyyden ja pysyvyyden vuoksi. Tämä voide levittyy kauniisti ja koostumus on juoksevan, runsaan voidemainen, mutta kuivuessaan myös aavistuksen vahamainen. Ensin se levittyy – ja sitten se pysyy. Siis ihan oikeasti pysyy! Koko päivän, kun levittää huolellisesti ja rauhallisesti siveltimen avulla ja tupsauttaa vähän puuteria päälle.

Peitevoidetta kuvaillaan keskipeittäväksi, joka on mielestäni juuri sopiva peitto omiin tarpeisiini. Liian peittävistä tuotteista tulee helposti nimenomaan peitetyn näköistä jälkeä, ja kumpi onkaan sitten ikävämpi homma: vähän meikin läpi kuultava finniarpi vai kökköisesti kakkuuntunut, ihosta esiin pomppaava peitevoidekasa?

Sävyjä on 28 (!) ja minä valkkasin itselleni sävyn 3.2, Light with neutral olive undertones. Ja hyvin valkkasinkin – osui nimittäin aivan nappiin ja vielä kerralla. Ai niin, tämän tuubin saa iisisti vielä sinne käsilaukkuunkin. Ei sillä, että sitä erityisesti olisi tarve päästä päivän mittaan lisäilemään… Mutta nättihän se myös on, kivahan tällaista on hypistellä!

Ehkä mietit, mikä tuo kolmas purkki kuvissa oikein on.. Ja hänhän onkin jo vanha tuttu – Kosas Air Brow Tinted -kulmakarvageeli. Jäin miettimään, olisiko tummempi sävy ollut sittenkin aluksi tilaamaani Taupe-sävyä parempi ja nappasin vielä varuiksi tähän rinnalle myös hieman tummemman Medium Brown -version. En vieläkään ole varma, kumpi näistä on parempi: toinen on vaaleampi ja toinen vähän tummempi. Molemmat hyviä. Tässä tätä kirjoittaessani mietin, että taitaa välillä hieman lipsahtaa hifistelyn puolelle tämä minun touhuni, mutta ihan pokalla tässä aion nyt väittää, että näillä molemmilla on paikkansa ja että kulmien sävyä voi hieman vaihdella ihan siinä missä vaikka poskipunankin väriä. Joskus haluaa vähän runsaampaa ja dramaattisempaa lookia – toisinaan vain hieman lisää ryhtiä.

Minä olen tilaillut Kosas-tuotteita Revolvesta, jossa tullit voi maksaa kätevästi kassalla, mutta myös Saksasta shippaavalta Niche Beautyltä näitä löytyy!

Elikkäs tarinan opetus oli mikä?
Toistetaanpa vielä yhteen ääneen: Kosas osas taas.Avainsanat: ,