Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: meikkipussin päivitys, osa 5 – peitevoide

Inken purkkinurkka | 26.1.2019 | Inke

Purkkinurkan Inke testailee luonnonkosmetiikkaa kosmetiikkasekakäyttäjän lähtökohdista.

Kuten jo taannoisessa poskipunanpäivityspostauksessani totesin: peitevoidetta en välttämättä edes käytä päivittäin, mutta silloin, kun sitä tarvitsee, sitä todella tarvitsee.

Hyvä esimerkki tällaisesta tarpeesta on ollut tämä kulunut tammikuu. Lyhyestä virsi kaunis: se muuten näkyy naamassa, kun yhdistää syksyn pitkästä stressiputkesta palautumiseen joulun viinit, juustot ja sokerit, paukkuvat pakkaset ja kuivan huoneilman. Arvostukseni hyviä peitevoiteita kohtaan on tällä hetkellä mittaamaton.

Millainen sitten on hyvä peitevoide? Hyvin levittyvä ja häivettyvä. Pigmenttipitoinen. Pysyvä. Ei juonteisiin kerääntyvä. Sanalla sanoen: luotettava. Yksi näppy ei nimittäin päivääni pilaa, mutta ei se sitä kyllä varsinaisesti parannakaan.

Hyvä peitevoide tekeekin parhaansa piilottaakseen sen, jota sinä epäilet kaikkien tuijottavan, mutta jota muut eivät edes pane merkille.

Samalla, kun peitevoide tekee taikojaan ja häivyttää näpyt näkyviltä, se oikeastaan piilottaa ne myös mielen päältä – ja silläpä vasta onkin toisinaan ihan älyttömän suuri merkitys.

VERTAILUSSA PEITEVOITEET:

Vanha suosikki: NARSin kulttiklassikko, applikaattorituubiin pakattu Radiant Creamy Concealer sekä sen uudempi purkkimallinen sisartuote, Soft Matte Complete Concealer, molemmat sävyssä Custard

Luonnonkosmetiikkaversio: Hynt Beautyn Duet Perfecting Concealer sävyssä Medium

Miksi rakastan alkuperäistä tuotetta:

No tämä homma on helposti selitetty – koska se peittää. Tai siis ne peittävät. Ja pysyvät.

Samoilla tuubeilla hoituvat ongelmitta sekä näpyt, tummat silmänaluset että punoittavat nenänpielet. Tavallaan voisin valita niistä vain toisen ja olisin likipitäen yhtä tyytyväinen. Aamulla meikatessa tykkään kuitenkin enemmän purkkimallisesta, vähän tuhdimmasta tökötistä, jota on helppo sutia sormin tai siveltimellä niihin kohtiin, joita meikkipohjan jälkeen voisi vielä hieman häivytellä.

Käsilaukkukäytössä applikaattorilla varustettu tuubi puolestaan on ehdoton. Juoksevampaa peitevoidetta on myös aavistuksen helpompi levittää ja häivyttää päivän mittaan – myös silloin, kun kasvoilla on jo puuteria. Ja mikäli nyt olisi sattunut käymään niin hullusti, että olisit mennyt puristamaan näppylää ja saanut aikaiseksi valtavan rupikraaterin (siis minullehan ei koskaan, ikinä, milloinkaan käy näin, köh köh..), on tämä nestemäisempi versio aivan poikkeuksellisen sukkela sulautumaan kaikkiin tuon ikävän röhelön kuoppiin ja kumpareisiin. Onneksi tämä tällainen tilanne on täysin hypoteettinen, vai mitä…

Purkkimallinen tuote taitaa kuitenkin olla näistä kahdesta se hygieenisempi vaihtoehto, ainakin jos tuotetta ottaa purkista puhtaalla siveltimellä tai spaattelilla. No, makuasioita nämä pakkaustyypit taitavat olla, tärkeintä on niiden sisältö – ja se on näissä molemmissa versioissa vähintäänkin kohdallaan.

Kumpainenkin on vain hivenen hankalasti saatavilla: kotimaasta kyseistä brändiä ei saa, ja tämä seikkahan ei varsinaisesti helpota oikean, ihoon täydellisesti sulautuvan sävyn valintaa. Löytyisiköhän tälle vuosia kaikille kavereille suosittelemalleni peitevoiteelle yhtä hyvä, Suomesta saatava verrokki – ja mahdollisesti vielä luonnonkosmetiikkaversiona?

Miten luonnonkosmetiikkaversio pärjää vertailussa: 

Mitä, onko näissä jotain eroa? Ai niin – raaka-aineet. Tunnustan, että tsekkasin NARSin raaka-ainelistan ekaa kertaa vasta tätä juttua varten, ja sehän on kerrassaan melkoinen. Ensimmäisenä listalla komeilee (oi tätä ironian tasoa) aknea triggeröivänä ainesosana tunnettu dimethicone eli polydimetyylisiloksaani. Luettelo myös jatkuu niin monilla erilaisilla muoveihin ja silikoneihin viittaavilla termeillä, etten hetkeen muista vertaista nähneeni.

Hynt Beautyn versio on luonnonkosmetiikkaa, mutta yhtä peittävää, yhtä hyvin levittyvää ja yhtä pysyvää kuin muovinen vastaava. Mikäli joku vaihtaisi purkkien kannet päittäin, en välttämättä osaisi epäillä eroa. Jos muuten aivan täysin rehellisiä ollaan, joku saisi kyllä puolestani vaihtaa kannet päittäin: NARSin graafinen mattamusta vetoaa omaan estetiikantajuuni Hyntin vaaleanpunaista, romanttista lähestymistapaa enemmän! Mutta kuten jo aiemmin totesin – sisältö ratkaisee. Jos yhtä hyvät peitetehot saa myrkyttöminä ja kotikaupungista, voin helposti antaa pienet barbie-vibat anteeksi.

Tuomio:

Jos et ole vielä kokeillut, kokeile. Uskon, että Hynt Beautyn versio on vähintään yhtä hyvä kuin nyt käyttämäsi peitevoide – ja todennäköisesti jopa parempi.

Kritiikkiä annan hieman kapeasta sävyvalikoimasta: brändin tarjoamat 7 vaihtoehtoa on vielä melko niukka skaala, joskaan kaikki sävyistä eivät ole yksinomaan valkoisille ihoille suunnattuja. Toivotaan, että kattaus tästä vielä kasvaa tulevina vuosina – esimerkiksi tuosta NARSin ammattikäyttöön suunnitellun meikkisarjan peitevoiteen applikaattoriversiosta kun on tarjolla jopa 30 sävyä. Hyntin peitevoiteella olisi koostumuksensa puolesta kaikki edellytykset samanlaiseen menestykseen ja sitä kautta varmasti myös sävyvalikoimaan!

Hynt Beautyn sävy Medium on aavistuksen NARSin Custard-sävyä keltaisempi, mutta molemmat uppoavat omaan ihooni kerrassaan moitteettomasti. Tämä on taas yksi niistä tuotteista, jotka saavat minut miettimään, miksi noita muovinkaltaisia on ikinä päädytty kosmetiikassa edes käyttämään – tällaisenkin tuotteen voi näemmä tehdä aivan yhtä hyvin ilman moista moskaa.

Tässäpä jälleen yksi täysosuma – seuraavaksi vuorossa onkin hivenen haasteelliseksi osoittautunut purnukkavaihtis!

Hynt Beauty / NARS Soft Matte Complete Concealer / NARS Radiant Creamy Concealer

Purkkinurkan meikkipussin luonnonkosmetiikkapäivitys – mistä on kyse?

Tulevien kuukausien aikana Inken purkkinurkassa etsiskellään päteviä luonnonkosmetiikkaverrokkeja meikkipussin luottotuotteille – vähintäänkin yhtä hyviä, mieluusti myös parempia.

Jo tehdyt päivitykset:
– hennosti väriä tuovat, ihon sävyä tasoittavat sävyseerumitipat
– voidemainen, puikkomallinen poskipuna just tietyssä korallipinkin sävyssä
– hyvä ripsiväri, jolla saan loihdittua kaipaamani erotellun ja luonnollisen tuloksen
– voidemainen, suht luonnollinen mutta superupea highlighter

– purkkimallinen, pigmenttipitoinen peitevoide

Tulossa olevat testit:
– pakkeloimaton irtopuuteri, joka kiinnittää meikin, muttei tapa kuultoa
– pigmenttipitoisempi meikkivoideseerumi
– tuuheuttava, sävytetty kulmakarvageeli
– sormin levitettävä voidemainen luomiväri, joka tuo katseeseen pientä syvyyttä
– täydellinen tulipunainen huulipuna mattaisella, muttei kuivattavalla koostumuksella

Avainsanat: ,