Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka 2017-2021 – kiitos, kiitos, kiitos!

Inken purkkinurkka | 25.12.2021 | Inke

Purkkinurkan Inke on purkkien – ja sinun – ystävä.

Kaupallinen yhteistyö ja arvonta: House of Organic

No niin no niin, repäisinkin laastarin irti jo heti otsikossa: tämä juttu tässä näin on Inken purkkinurkan viimeinen postaus. Osa ehkä pari viikkoa sitten Instagramista tästä jo lukikin, kun harjoittelin itse tätä luopumista lipsauttamalla tiedon stooreihini jo ennakkoon, mutta siis sen suurempaa draamaa ei päätöksen taakse kätkeydy – itse asiassa olemme kyllä jo vuoden päivät tienneet, että tämä vuosi on ainakin nykymuotoiselle Purkkikselle se viimeinen.

Kuten moni jo varmasti tietääkin, Katja on ihan tässä ohimennen vaan laittanut pystyyn kaksi ikiomaa sarjaa, Yin Your Skinin sekä tammikuussa tärähtävän Djusien. Arvatenkin tässä kaikessa on ns. ihan helkkaristi hommaa, joten ymmärrettävää on, että tämä blogi täällä Katjan saitilla hiljenee ja fokus siirtyy sinne, missä sitä enemmän tarvitaan. Niinpä olisi hieman hassua minunkaan jatkaa näitä purkkijorinoitani täällä, vaan on aika varmaan kokeilla jotain hieman uutta minunkin.

Ja vaikka vuosi on ollut aikaa miettiä, en ole vieläkään aivan satavarma siitä, mitä se uusi tulisi olemaan. Varmaan jotain vanhaa, jotain uutta ja jotain lainattua – eikö se ole jo moneen otteeseen toimivaksi todistettu kaava? No, tästä lisää postauksen lopussa, hypätään välillä muihin asioihin. Sitähän muuten sitten riittääkin – tässä sulle tällainen joulunpyhien lukupaketti!

Eivätkä ne ole päättäjäiset eikä mikään, ellei pientä ”perintöäkin” jaettaisi… Kyllä, kuoppajaisia kanssamme juhlii ihana luonnonkosmetiikkataivas House of Organic ja tästä postauksesta löydät myös kuratoimani, massiivisen Purkkinurkka Starter Kit -pakkauksen SEKÄ mahdollisuuden voittaa itsellesi sellaisen. Te tiedätte, etten ole mikään minimalisti, joten tarjolla on melkoinen jytky… Let’s go, vielä kerran!

Purkkinurkka top 5 – Inken omat valinnat

Purkkinurkan arkisto jää tänne kyllä luettavaksi, mutta ajattelin kahlata sen itsekin vielä läpi ja yrittää nostaa esiin viisi omaa suosikkipostaustani vuosien varrelta. Pitää oikein pinnistellä, etten vahingossa kirjoita niistä itse postauksia pidempiä perusteluja, joten asetan tässä nyt itselleni rajat: maksimissaan kaksi lausetta syitä sille, miksi postaus listalle päätyi. Top 5 -listalle päässeistä postauksista kaikki saavat luvan olla saman arvoisia – jos nämä pitäisi vielä laittaa johonkin järjestykseen, tämä postaus ei tulisi ulos ennen juhannusta.

Piste vaahtoamiselle eli kun jäin Katjalle kiinni narskuvista ja rasvaisista ihonhoitomieltymyksistäni ja päädyin 30 päivän käännytyskuurille – joka sit´ten loppujen lopuksi muutti rutiinini ihan lopullisesti. (Bonarina jaan tähän vielä putsarihaasteessa minua suuresti ärsyttäneet asiat sekä loppuyhteenvedon.) Jos siis kuivuus ja kiristys ovat kiusanasi, lue tämä postaus ja ota haaste vastaan!

Meikkipussin päivitys – osat 1-10 voisi olla sellainen juttusarja, jota taaplaamalla saat joulunpyhät kulumaan tuossa tuokiossa. Etsin siis luonnonkosmetiikasta toimivat vaihtoehdot taannoisen meikkipussini synteettisille sankareille ja nyt kun näitä katselen, olen erityisen iloinen siitä, että moni löytö jäi pysyvästi pussiin JA että oikeasti tosi pätevää valinnanvaraa olisi tätä nykyä vieläkin enemmän. Tässäpä vielä linkit postauksiin: 1) sävytipat, 2) poskipunapuikko, 3) ripsiväri, 4) highlighter, 5) peitevoide, 6) irtopuuteri, 7) luottoluomiväri, 8) huulipuna, 9) meikkivoide ja 10) kulmakarvageeli.

Naamiohelvetti ja opit siitä olikin sitten sellainen seikkailu, että jo tämän muisteleminen meinaa nostattaa pikku nokkosihottuman pintaan. Jos haluat nauraa naiselle, joka maksoi 60 € käytännössä purkillisesta hunajaa ja sai siitä kasvoilleen eeppisen allergisen reaktion juuri ennen vuoden tärkeintä gaalailtaa, lue tämä!

Valoja päälle eli kun tilasin vähintäänkin hämmentävän näköisen valonaamion kotikäyttöön. Sanoisin, että on tämä nyt ehdottomasti ainakin hulvattominta kauneuden saralla omistamaani tai testaamaani… Saavutus sekin!

Testissä gua sha -postauksen kirjoitin alkuvuodesta 2018 ja sen nostin tälle listalle ihan vain siksi, miten paljon se minulle nyt luettuna iloa tuottikaan. Toisaalta riemuitsen, että olin kyllä todella ajan hermolla ja suht etunenässä tämän juttuni kanssa – ja toisaalta nauran, miten suloisia pikku vinkkivinkkisiä jaoinkaan kun eräät *köh* toiset *köh* innostuivat siinä määrin, että kävivät aiheen tiimoilta kaikki mahdolliset koulutukset, suunnittelivat täydelliset välineet ja tekivät vielä upeat verkkokurssit, joiden ohjeilla oikeasti onnistuu.

Kaikki Purkkinurkan jutut löydät täältä, jos jotain tiettyä jäit erityisesti kaipailemaan!

Inken Purkkinurkka Starter Kit – ja sellaisen arvonta!

Mutta jotta tämän ”kyllä me ollaan vuosien varrella hienoja juttuja tehty” -muistelman lukeminen antaisi myös sinulle jotain, pyysimme Purkkiksen kuoppajaisiin mukaan House of Organicin, jonka massiivisista valikoimista kuratoin yhdelle onnekkaalle voittajalle sellaisen megasetin, että oksat pois.

Tämä selviytymispakkaus sisältää omia suursuosikkejani, joista useimmista olenkin ehtinyt jo Purkkinurkassa kauniita sanoja kertomaan. Jos siis jotain haluan Purkkiksesta pakettiin muistoksi ja eteenpäin laittaa, niin se tästä satsista löytyy. Pakkauksen arvo on noin 500 € (morjeeeens!), joten laitan nyt täältä minäkin peukut pystyyn ihan jokaisen puolesta!

Purkkinurkka Starter Kit -pakkaus sisältää seuraavat supertuotteet:

Whamisa Toner Deep Rich
The Tuote – hoitoneste, jonka pariin palaan aina vaan ja joka toi tullessaan kenties myöskin erään suurimmista ihonhoito-oivalluksistani Purkkis-vuosien aikana.

Laponie of Scandinavia Brightening Treatment
Tuoreempi, mutta suuren vaikutuksen tehnyt tuttavuus. Tasoittaa ihon sävyä ja hoivaa hellävaroin myös hienoisia juonteita sekä epäpuhtauksia.

Evolve Organic Beauty Bio-Retinol + C Booster

Tässäpä toinen uudehko tuttavuus, joka jää mulla kyllä rotaatioon. Loistava kombo c-vitamiinia, a-vitamiinia ja bakuchiolia – siis kirkkautta, kimmoisuutta ja kuulautta ihoon.

Bybi Beauty Bakuchiol Booster
Boosteria boosterin perään! Tämä klassikko yksinkertaisesti toimii ja teki minuun sen verran suuren vaikutuksen ilmestyessään, että pakko se oli Starter Kitiinkin mukaan pakata.

Whamisa Organic Flowers Water Cream

Tässäpä purkillinen ”autiolle saarelle ottaisin mukaan..” -tason tavaraa. Aina kylppärinkaapissa, siispä ehdottomasti myös Starter Kitissä.

Bybi Beauty C-Caf Cream
Nerokas päivävoide ja mitä parhainta aamuseuraa kylppärin peilin ääreen. C-vitamiinia ja kofeiinia kasvoille – tarvitseeko edes selittää, miksi?

Bybi Beauty Night Nutrition
Tästä tuubista löytyy täydellinen iltapala iholle. Superrunsas koostumus vitamiineja ja öljyjä pehmentää, vahvistaa, suojaa ja ravitsee.

Bybi Beauty Bright Eyed Illuminating Eye Cream

Kuten jo varmasti vuosien varrella olette huomanneet, Purkkinurkassa mieluusti testaillaan täsmätuotteita ja tässäpä yksi (järkevä!) sellainen. Kuulun siihen koulukuntaan, joka tykkää käyttää silmänympärysvoidetta aamuin illoin, joten päiväksi valitsen tällaisen kosteuttavan, heleyttävän ja kirkastavan version…

Bybi Beauty Eye Plump Overnight Eye Cream
…ja yöksi hieman tuhdimman, kosteuttavan, sileyttävän ja kohottavan version, jossa on mm. hyarulonihappoa ja bakuchiolia.

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Glow Face Oil
Tämä kevyt mutta jotenkin turboheleyttävän oloinen tehotippa on tehnyt muhun tänä syksynä ison vaikutuksen. Jatkoon!

(…ja se täytyy vielä tähän väliin sanoa, että Katjan Yin Your Skin Sileä -öljy olisi ehdottomasti ansainnut paikkansa Starter Kitissä(kin), mutta koska erään tärkeimmän raaka-aineen saatavuudessa on ollut haasteita, tuote on nyt varastoista loppu ja seuraava erä valmistuu vasta kun sitä saadaan taas huippulaatuisena. Ehkäpä saan arpoa pullollisen sitä sitten uusissa kuvioissani?)

Laponie of Scandinavia Hydrating Face Mask
Lempparimaskini, jolla voi tehdä ihan kaiken (ja vähän enemmänkin). Usko minua: tarvitset tällaisen.

Mádara Grow & Fix Brow and Lash Booster
Kolmas tuubi menossa – ja kun tuote ei ole kovin kauaa ollut markkinoilla, tämä toimikoon suosituksena. Huipputuote kulmakarvoille – olen muuten käyttänyt tätä myös kulmien laminoinnin jälkeisenä hoitotuotteena!

Bruns Products Warm Bergamot Hair Mask
Lempparihiusnaamioni ja oikeastaan myös hiustenhoitoaineeni. Selvittää ja hoitaa hiuksia niitä latistamatta, tuo myös hiuksissani piilevät hentoiset laineet kauniisti esiin. Bonus: tuoksuu Earl Grey -teeltä, lempparini sekin.

Dr. Bronner’s 18 in 1 Soap
Olen käännyttänyt tähän monitoimisaippuaan koko suvun – sisäänheittäjänä toimii tuo sininen versio, joka tuoksuu ja tuntuu (!) piparmintulta. Parilla pisaralla pesee ympäristöystävällisesti tarvittaessa koko kehon päästä varpaisiin, joka on todella toivottavaa esimerkiksi mökkisaunassa. Tällä voi myös pestä tiskit, siivota, pyykätä ja no, kuulemani mukaan myös pestä hampaat. Aina suihkukaapissa!

Moi Forest Forest Dust Multipurpose Cream
Tämä suomalaisinnovaatio yhdistää luomuraaka-aineita sisältävään hoitavaan voidepohjaan suomalaisten yliopistojen kehittämää ”metsäpölyä”, joka tutkitusti vahvistaa elimistön mikrobiomia ihon kautta käytettynä. Tuubista saa siis pienen metsäkylvyn, joka tarjoaa ihon kautta päivittäisen harjoituksen immuunisysteemille. Voide auttaa myös ihottumiin ja kuiviin kohtiin sekä toimii lisäksi vieläpä kasvonaamionakin.

Kiitos House of Organic, kun olette olleet vuosien varrella mukana Purkkiksenkin jutuissa – kenties keksimme jatkossa yhdessä myös jotain uutta ihanaa!

Näin osallistut arvontaan:

Jätä kommentti joko blogin kommenttikenttään tai Instagramissa @inkermaar -tililtä löytyvään Purkkinurkan päättäjäiset -teemaiseen postaukseen. Kisa on käynnissä 31.12.2021 saakka – arvon ja kontaktoin voittajan sitten uuden vuoden alkajaisiksi.

Kommenteissa olisi kiva kuulla jotain Purkkinurkkaan liittyvää – joko menneeseen tai tulevaan. Löysitkö täältä vinkin tai tuotteen, miten löysit Purkkinurkkaan, jäikö joku juttu mieleen? Ja tulevastakin saa toivoa, totta kai!

Purkkinurkka-hommelit jatkossa?

Olen tässä mietiskellyt jatkoa jo pidempään – en niinkään sitä, jatkanko purkkijuttujen parissa, vaan sitä, missä ja miten. Yhtälö ei ole ollut ihan helppo ratkottava, mutta uskon, että rakentelemalla omannäköisen kokonaisuuden tästä voisi tulla ihan toimiva himmeli!

Oman sivuston pystyttäminen tuntuu nimittäin jotenkin massiiviselta hankkeelta siihen nähden, etttä minulla on jo myös unelmieni päivätyö ja tahtotilana myös pysyä sen parissa. Kauneusjutut saavat jatkossakin olla mulle ensisijaisesti rakas harrastus – kunnianhimoinen ja toisinaan haastavakin sellainen, toki! Blogi puolestaan ei tunnu formaatilta, jonka pystyttäminen vuonna 2022 tuntuisi itselle enää uudelta jutulta. Jotain muuta, siis.

Instagramissa kaikki taitavat olla jo kuulolla, joten purkkijuttuja tulee jatkossa sinne. Toistaiseksi tuuttaan niitä mun omalle tilille @inkermaar, jota pyöritän aivan täysin mielivaltaisesti sekä miettimättä, miksi ja ketkä sitä seuraavat. On purkkeja, mutta on myös asukuvia, ravintolajuttuja, koiria, sekalaista vitsihuumoria sekä päivätyöhommia mainostoimistomaailman puolelta. Lisäksi olen tuolla kulisseissa jo vähän pallotellut suunnitelmia ja ajatuksia yhdessä tekemisestä ja toisten tonteilla vierailemisesta – ensi vuodestahan saattaa tulla vaikka kuinka mielenkiintoinen.

Mutta kuten tästäkin postauksesta päätellä saattaa, kirjoittaminen ja erityisesti jaaritteleva kirjoittaminen on minulle varsin ominaista. Ja Instagram, sehän ei ole hyvä kanava sellaiseen lainkaan! Niinpä ajattelin, että voisin jatkossa kirjoitella purkkijuttuni kirjeen muotoon ja toimittaa sen sinulle suoraan sähköpostiin kerran tai pari kuukaudessa. Kuin Purkkinurkan postaus, mutta kotiinkuljetettuna! Jos tällainen kiinnostaisi sinua, klikkaa tänne ja laita nimesi listaan – saat sitten postia ensimmäisten joukossa.

Loppuitkujen aika: kiitos juuri sinulle, kun olet lukenut,
kommentoinut, toivonut, viestitellyt ja kenties tykännytkin jutuistani! Toivottavasti tulet niiden pariin vielä jatkossakin.

…ja nyt kun olet täällä postauksen lopussa, muistutan sua vielä miten siihen mega-arvontaan osallistuttiin:

Jätä kommentti joko tohon alle kommenttikenttään tai Instagramissa @inkermaar -tililtä löytyvään Purkkinurkan päättäjäiset -teemaiseen postaukseen. Kisa on käynnissä 31.12.2021 saakka – arvon ja kontaktoin voittajan sitten uuden vuoden alkajaisiksi. Laita kommenttiin jotain Purkkinurkkaan liittyvää – joko menneeseen tai tulevaan!


Avainsanat: , , , , , , , ,