BeautyInken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: Piste vaahtoamiselle

Beauty | Inken purkkinurkka | 2.6.2017 | Inke


Vieraileva kirjoittaja Inke seikkailee luonnonkosmetiikkaviidakossa pilke (kiristävässä) silmäkulmassa.

Siitäkin huolimatta, että:

– lasken ihonhoidon harrastuksekseni
– käytän viikossa lukuisia tunteja asian opiskeluun, uusien tuotteiden etsiskelyyn ja niiden antaumukselliseen testailuun
– minulle on kyllä tästäkin asiasta tuhanteen otteeseen sanottu ja
– tiedän oikeasti paremmin…

…niin yhä vain sinnikkäästi puhdistan ihoni (mieluusti runsaasti) vaahtoavilla tuotteilla, runsaalla (lämpöisellä, ah!) vedellä. Aamuin illoin, totta kai.

Mutta kun se on minusta vain se ainoa, oikea tapa! Ja jossain ajassa ja iässä se ehkä sitä vielä olikin. (Katja, tiedän, mitä tästä ajattelet, mutta anna minun nyt jatkaa tätä itsepetosta vielä hetki.)

Tunnustettakoon: minä tykkään siitä, että saan oikein kunnolla pestä meikit ja päivän pölyt pois – mieluusti konjac-sienellä tai Clarisonic-harjalla vaahtoa vahvistaen. Jäljelle jäävän tunteen yhdistän nimittäin mielessäni puhtauteen: tälle rasvattomalle, vähän natisevalle kanvakselle kelpaa läträtä kasvovettä, sivellä seerumia ja valella voidetta.

Pähkinänkuoressa: puhdistan kasvoni siis täysin päinvastoin kuin Katja opettaa.

Pahin kauhukuvani? Puhdistusemulsio, joka poistetaan vedettömästi vanulapuin. Tönkkö, rasvainen voide, joka hierotaan meikkien päälle ja joka poistetaan puuvillaisella liinalla? Ei voi lähteä meikit näin, en usko! Missä vaiheessa tässä se pesu tapahtuu?

No juu, nyt kun vihdoin suostuin kirjoittamaan tämän auki, niin vähän järjettömältähän tuo tietysti kuulostaa: poistan ihosta meikkien ja lian lisäksi kosteutta ja rasvaa – vain, jotta voisin laittaa siihen reilusti lisää kosteutta ja rasvaa. Inke, why are you like this?

Siitäkin huolimatta, etten ole tehnyt perushoitorutiineihini mitään suurempia muutoksia viime aikoina, vaikuttaisi ihoni pinta tehneen täyskäännöksen kuivempaan suuntaan. Ehkä en ole juonut tarpeeksi vettä, voi olla että uuden työpaikkani sisäilma on jotenkin aiempaa kuivempaa. Tai sitten ne pintakuivuuden käräyttäneet vessan valot vain olivat kirkkaampaa sorttia kuin yhdetkään aiemmin kohtaamani. Mutta tässä kun näitä tunnustuksia nyt tehdään, niin laitetaan sitten vielä yksi lisää: kai nämä nyt sitten ovat niitä ikääntymisen merkkejä. AUTS.

Ei kai auta kuin nöyrtyä ja ottaa vastaan Katjan minulle heittämä (ja vuosia usuttama..!) 30 päivän mittainen ihonpuhdistushaaste.

Katja valitsi minulle putsarihaasteen tuotteiksi eräät omista ikisuosikeistaan: Tata Harperin kovasti kehuja keränneen Nourishing Oil Cleanser -puhdistusöljyn sekä virkistävän, mutta hellävaraisen Refreshing Cleanser -puhdistusvoiteen.

Säännöt ovat seuraavat:
– Illalla kuivalle iholle muutama pumppaus puhdistusöljyä: hierotaan kasvoille ja kaulalle 2-3 minuutin ajan.
– Älä huuhdo kasvoja välissä, vaan hiero päälle pari pumppausta puhdistusmaitoa. Hiero hyvin 1-2 minuuttia.
– Kastele musliiniliina lämpimään veteen, paina liina kasvoille ja pyyhi meikit ja putsarit hellävaraisesti pois. Toista tämä vaihe pari kertaa. (Poikkeuslupa: Äärimmäisessä hädässä ja ahdistuksessa voi huuhdella putsarit pois myös vedellä, mutta yritä antautua liinan vietäväksi. Opit kuulemma vielä rakastamaan sitä – tai näin minulle luvattiin.)
Pese liina huolellisesti saippualla käytön jälkeen.
– Aamuisin kasvot pyyhitään pelkällä kasvovedellä. (Yritin kyllä anella lupaa edes miselliveteen, mutta ei herunut.)

Viimeistelyyn tietysti rutkasti kasvovettä sekä riittävästi toivottuja hoitotuotteita: seerumia, öljyä, voidetta ja silmänympärysvoidetta, mitä nyt repertuaariisi kulloinkin kuuluu. Minulla ongelmana on enemmänkin edellämainittujen liikakäyttö, joten katsotaanpa, minkälaista apua akuuttiin pintakuivuuteen saa ihan vain puhdistuksen Katjan oppien mukaiseksi vaihtamalla.

Koekaniininne korkkaa testipurkit ja raportoi väliaikatietoja tänne Purkkinurkkaan matkan varrelta. Heippa vaahto ja vesi, tervetuloa voiteet ja liinat!

Onkos ruudun takana kuulolla muita kuivanaamoja, lähdettekö mukaan haasteeseen?

Testituotteet lahjoitti Naturelle.fi

Avainsanat: , , ,

Beauty,Inken purkkinurkka

11 kommenttia artikkeliin “Inken purkkinurkka: Piste vaahtoamiselle”

 1. Nina

  Hahaa! Täällä toinen:) Iho ei ole erityisen kuiva mutta ikääntyminen tekee tehtävänsä. Siirryin tähän samaan komboon viime syksynä, Naturellen tyttöjen ystävällisestä vihjeestä (ja Katjan propagangan johdosta:)). Pahaa teki mutta nopeasti siihen sopeutui. Ja iho kiittää. Tsemppiä Inke!

  • Inke

   Kiitos tsempeistä, Nina! Öljyputsarin mä alan jo hyväksyä – niistä olen tykännyt ennenkin puhdistusvaahtojen parina. Baby steps, baby steps 🙂

 2. Johanna

  Jäin miettimään, että miten ihan käytännössä toimii tuo ”ilman vettä”, kun ite ainakin käyn iltaisin suihkussa ja väkisinkin kasvot saa vesikäsittelyn..?

  • Inke

   Katja osaa varmasti vastata tähän paljon mua pätevämmin, mutta mä olen ymmärtänyt tämän niin, että se pahin tekemäni juttu olisi se ihon hinkuttaminen rankasti pesevillä, vaahtoavilla pesuaineilla runsaaseen vedellä lotraamiseen yhdistettynä. Ei siis ole ”vaarallista”, jos kasvot kastuvat suihkussa tms., – ja kyllähän tuo musliiniliina, jolla nämäkin putsarit pyyhitään, on vedellä kostutettu. Vesi ei yksinään siis tee hallaa, vaan epäsuotuisat tavat ja yhdistelmät ihonhoidossa 🙂

 3. Saraj

  Tiedän, että minunkin pitäisi toimia noin, mutta en pysty. Mutta miten suihkussa käynti, ettekö kastele kasvoja ollenkaan!? Ja miten se onnistuu…?

  • Inke

   Vastailinkin jo hieman tohon ylemmäs, Katja täydentänee tarvittaessa – mutta ymmärtääkseni ei siis ole syytä alkaa viritellä suihkumyssyjä kasvoille tms. 🙂 Puhdistusrutiinien päivittäminen vähempään lotraamiseen ja hinkuttamiseen riittänee!

  • Tottakai kasvot saavat kastua ja annoin Inkelle myös vaihtoehdoksi, että musliiniliinan sijasta kasvot voi huuhtoa vedellä, jos siltä tuntuu. Tarkoitus on lopettaa vaahtojen ja geeliputsarien käyttö, ei veden käyttöä 🙂

 4. Vieno

  Mutta! Millä pesuaineella se musliiniliina pitäisi pestä? Tai pikemminkin millä sen saa puhtaaksi? Vaikka käyttämäni meikkipohja on luonnonkosmetiikkaa, niin tuntuu, että musliiniliina on kertakäytön jälkeen niin pinttynyt, ettei sitä saa millään puhtaaksi. Auttakaa! Kiitos!

 5. Kckc

  Jos tällainen köyhistelijä haluaisi päästä eroon vaahto-natina-puhdistustavoistaan, niin olisiko vinkkiä huokeammista aloitustuotepaketista/tuotteista?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>