Beauty

Sóley – puhdasta luonnonkosmetiikkaa Islannista

Beauty | 1.6.2017 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Näkisittepä joskus kosmetiikkavarastoni, niin ymmärtäisitte, miksen pysty kirjoittamaan edes murto-osasta uutuustuotteita, joita luonnonkosmetiikkamarkkinoille tupsahtelee. Tällä hetkellä blogiin jonottavien purnukoiden määrä on niin valtava, etten halua ottaa vastaan yhtäkään purkkia, jollei kyseessä ole jokin poikkeuksellisen kiinnostava brändi tai tuote. Tällainen on islantilainen Sóley Organics, joka rantautui Suomeen talvella. Sarja on kertakaikkiaan ulkoasuaan myöten niin hurmaava, tuotteiden raaka-aineet mielenkiintoisia ja hintataso kohtuullinen, että se ansaitsi oman esittelyn blogissa.

Sóleyn takaa löytyy islantilainen näyttelijä Sóley Elíasdóttir. Sóleyn iso-iso-isoäiti, Thorunn, on Sóleyn inspiraation lähde. Grasa-Thorunn oli Islannissa kuuluisa luonnonparantaja ja kätilö, josta kerrotaan monia tarinoita siitä, kuinka hän paransi ihmisiä hoitamalla heitä luonnonyrteistä valmistamillaan rohdoilla ja salvoilla. Sóley jätti näyttämöt jatkaakseen sukunsa perintöä ja vaaliakseen islantilaista luonnonparantamisen taitoa. Hän haluaa säilyttää yrteillä parantamisen taidon myös tuleville sukupolville.

Sóley pyrkii valmistamaan mahdollisimman tehokkaita, mutta hellävaraisia tuotteita. Aktiiviset raaka-aineet kerätään Islannin ylämailta, jossa on maailman puhtain ilma ja luonto lähes koskematonta. Islantilaiset yrtit kasvavat ankaran ilmaston armoilla, sillä puolet vuodesta aurinko ei nouse juuri lainkaan. Kesällä, kun aurinko ei puolestaan laske ollenkaan, kasvit imevät itseensä valtavasti ravinteita ja valoa. Ankarien sääolosuhteiden ansiosta kasvit ovat täynnä vitamiineja, flavonoideja ja antioksidantteja. Sóley kerää yrtit itse perheensä ja ystäviensä avustuksella. Tuotteet valmistetaan pienessä, 300 asukkaan kylässä, pohjoisvuonojen rannalla, Kaldbakur-vuoren juurella. Tuotteissa käytetty vesi tulee Kaldbakurilta, jonka kristallinkirkasta, puhdasta vettä voi juoda suoraan lähteestä.

Kaikki Sóleyn käyttämät öljyt, yritit ja eteeriset öljyt sekä koko tuotanto on ekosertifioitu vuonna 2010. Tuotteilla on myös Pohjoismainen ympäristömerkki. Sóley Organics sisältää monipuolisesti tuotteita sekä kasvoille, vartalolle että hiuksille. Lisäksi sarjasta löytyy kauniit tuoksukynttilät ja ihana huonetuoksu.

Sóleyn ensimmäinen tuote, josta kaikki alkoi, on GRÆÐIR Organic Healer hoitosalva. Se on säilyttänyt paikkansa sarjan rakastetuimpana tuotteena edelleen. Salva perustuu Sóleyn isoisän isän lääkesalvareseptiin, jota käytettiin parantamaan lukuisia vaivoja, kuten ihottumaa, psoriasista, ihoärsytyksiä, palovammoja, ihotulehduksia, vaippaihottumaa, hyönteisten pistoja ja pieniä haavoja. Salva sisältää vahvan annoksen Sóleyn nimikkoöljyseosta Islannin villiyrteistä ja se sopii kaikille ihotyypeille sekä kaiken ikäisille.

Tarkan ja hartaan harkinnan jälkeen valitsin testiin Sóleylta Hrein puhdistusmaidon, Nærð kasvoveden, Birta Lift & Glow kiinteyttävän voiteen sekä Lendar Elskhugans -tuoksukynttilän. Kaikissa tuotteissa on jotain hyvin koukuttavaa ja minun on pakko todeta, että brändäys on osunut Sóleyn kohdalla napakymppiin. Povaankin sarjalle suuremman luokan menestystä. Uskon itse siihen, että menestyvällä brändillä pitää olla sydän, joka koskettaa pintaa syvemmältä. Sóleyn kohdalla ydin on epäilemättä mystinen ja voimakas Islanti, siellä kasvavat yrtit ja tuotteissa käytetty lähdevesi. Kasveilla ja vedellä on kullakin oma värähtelytaajuutensa ja kun kyseessä on niinkin maaginen maa kuin Islanti, raaka-aineissa on erityinen lataus ja voima.

Hrein puhdistusmaito sisältää puhdasta lähdevettä, kookosöljyä, iltahelokkiöljyä, manteliöljyä ja aprikoosinkiviöljyä, jotka pehmittävät ja suojaavat ihoa. Sianpuolukka tunnetaan arbutiini-nimisestä aktiivisesta ainesosasta, joka rauhoittaa ja kirkastaa couperosasta, rosaceasta sekä pigmenttihäiriöistä kärsivää ihoa. Siankärsämö-, hieskoivu- ja pajunkuoriuutteet vahvistavat, rauhoittavat ja virkistävät ihoa. Ohut ja hellävarainen puhdistusmaito sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle ja se tuoksuu puhtaalta luonnolta. Putsarin voi huuhtoa pois vedellä tai pyyhkäistä kostealla musliiniliinalla. Se jättää ihon pehmeäksi ja rauhalliseksi.

Nærð kasvovettä suihkii kasvoilleen erityisellä nautinnolla, sillä sen sisältämä lähdevesi pulppuaa kivien ja sammalten välistä, yhdestä maailman puhtaimmista lähteistä. Kasvoveteen on sekoitettu Sóleyn nimikkoyrttisekoitusta; hieskoivua, sianpuolukkaa, siankärsämöä ja pajua sekä nerolin eteeristä öljyä. Yhdistelmä kirkastaa ja rauhoittaa ihoa, supistaa ihohuokosia sekä tasapainottaa talineritystä. Kasvovesi on puhdistusmaidon tavoin puhtaan ja raikkaan tuoksuinen, aavistuksen yrttinen ja hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan.

Birta Lift & Glow voide on mielestäni Sóleyn hämäävin tuote, eikä suinkaan negatiivisella tavalla. Nopealla vilkaisulla se muistuttaa aivan jotain Macin tuotetta. Birta on ohutta, melkein geelimäistä fluidia, joka kosteuttaa, kiinteyttää ja kirkastaa ihoa. Tyrniöljy, koivu ja siankärsämö kirkastavat ihoa ja auttavat korjaamaan vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita. Meriperäinen Pseudoalteromonas eksopolysakkaridi on vaikutuksiltaan hyaluronihapon kaltainen. Se sitoo kosteutta ihoon, jolloin iho täyteläistyy ja juonteet siloittuvat. Hedelmäinen tuoksu on peräisin veriappelsiinin ja petitgrainin eteerisistä öljyistä, jotka myös kirkastavat ihoa. Birta sopii kaikille ihotyypeille ikääntymisen merkkien hoitoon noin 35-vuotiaasta ylöspäin. Lisää ravitsevuutta voiteelle saa, kun sekoittaa joukkoon muutaman tipan Birta Lift & Glow öljyseerumia.

Sóleyn tuotevalikoimaa piristävät ihanat kasvi- ja mehiläisvahaperäiset tuoksukynttilät, joiden sulaa vahaa voi käyttää vaikkapa hierontaan. Kaikki tuoksut ovat luonnollisia ja ainakin minun oli mahdotonta valita niistä vain yhtä suosikkia, sillä tuoksuseokset ovat todella onnistuneita. Päädyin lopulta bambun, vihreän teen, orvokkien ja viikunoiden tuoksuiseen kynttilään, mutta seuraavaksi kokeilen varmasti toista tuoksua. Kynttilöiden paloaika on 60 tuntia ja kiitos kasvivahojen, niistä ei leijaile huoneilmaan myrkyllisiä yhdisteitä. Kauniiden lasikynttilöiden kylkeen on painettu islantilaisten runoilijoiden runoja. Minun kynttilän säkeet ovat runoilija Vigdís Grímsdóttirin käsialaa. Viime aikoina olen intoutunut käyttämään myös huonetuoksusuihkeita. Sóleyn raparperin tuoksuinen Mind Bústaður huonetuoksu sopisikin ihanasti tuomaan makeaa kesäfiilistä liinavaatteisiin ja pyyhkeisiin.

Sóley on kiinnostava, hyvän fiiliksen sarja, joka hurmaa erityisesti puhtailla, arktisten raaka-aineiden tuoksuilla ja pintaraapaisun perusteella tehokkailla teknisesti laadukkailla tuotteilla. Kunhan purnukkamereltäni ennätän, aion jatkaa sarjaan tutustumista syvemmin.

Millaisia kokemuksia teillä on Sóleyn tuotteista?

Kuvat Katja Kokko

Tuotteet saatu blogin kautta

Avainsanat: , , , , , , ,