Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: supersankarimaski

Inken purkkinurkka | 23.10.2021 | Inke

Purkkinurkan Inke perkaa parhaat purkit puolestasi.

Tuote saatu: Laponie of Scandinavia

Olen ehkä itsekin hieman hämmentynyt: miten minä, joka tykkää niin kovin siitä, että pääsee testailemaan monenlaisia purkkeja, on yllättäen päätynyt oikein jumittamaan sellaisen purkin pariin, jolla voi oikeastaan tehdä ja hoitaa miltei ihan mitä vaan? Niinpä – kyseessä täytyy olla jotain ihan erityistä. Ja jos nyt ihan tarkkoja ollaan, en ole jumittanut yhden purkin parissa, sentään – menossa on jo toinen samanlainen.

Ennen kuin menemme itse asiaan, huikkaan vielä, että tutustuin tuotteeseen vähän hassua tai ainakin mulle tosi poikkeavaa reittiä: päätin mennä pelkoa päin ja kysyttäessä uskaltauduin vähänniinku juontamaan Laponien live shopping -tapahtuman tuossa syyskuussa, joka toimi samalla tämän uuden tuotteen lanseerauksena. Haastattelin tuolloin Laponien toimari-Kiaa ja kemisti-Jaanaa purnukan käytöstä, ominaisuuksista, raaka-aineista ja tuotekehitysprosessista, mutta maskiin olen rakastunut kyllä ihan ominpäin. Tämä koko rakkauskirje tulee maskille siis nyt ihan pyytämättä ja yllättäen, mutta eritoten ansaitusti. Mennäänpä siis seuraavaksi asiaan!

Syksyn suosikkituotteekseni on siis valikoitunut Laponien Hydrating Face Mask. Suomeksi tuote kulkee sivuilla nimellä 2-in-1 Kosteuttava kasvonaamio, joka pitää kyllä paikkaansa, mutta on mielestäni vain osatotuus – tällä kun voi tehdä vaikka ja mitä.

No, tuubi on tietysti kasvonaamio: ihanan, tuhdin kermaisen voidemainen ja kosteuttava sellainen. Voidetta voi levittää kasvoille tuhdimman kerroksen ja antaa sen vaikuttaa vartin verran. Sen jälkeen voiteen voi joko pyyhkiä tai huuhdella pois – miten kukin tykkää. Sen lisäksi, että se on kasvonaamio, toimii se mainiosti myös yönaamiona: alle vaan muut ihonhoitorutiinin vaiheet ja päälle ohut kerros naamiota. Tehokosteutusta kasvoille, se on aina hyvä idea ja ihan erityisesti tässä mordor-marraskuuta kohti mentäessä.

Sen lisäksi, että naamio on… Noh, naamio, on se myös voide. Laponien ”varsinainen” kosteusvoide on loistavaa tavaraa sekin, mutta jos kaipaat runsaampaa koostumusta, tästä sitä löytyy. Siis kyllä – tämä naamio hoitaa ihan täydellisesti myös kasvovoiteen roolin! Eikä pelkästään kasvovoiteen, tätä hellävaraista koostumusta kun voi sivellä myös silmien alle. Ja itse asiassa myös meikin alle. Jep jep, uskokaa vaan: minä olen painanut tuolla menemään leijonanosan syksyä ihan kuulkaas kasvonaamiota meikkipohjan alla! Ai toimiiko se ihan oikeasti? Toimii. Ovatko kasvoni kosteutetut? Ouuuu jes.

Kasvonaamio on suunniteltu kuivan, herkän ja erilaisten iho-ongelmien kanssa painivan ihon tehokosteutukseen eikä sen koostumus sisällä kuin 10 tarkoin harkittua, hoitavaa ja vegaanista ainesosaa. Jos mietit, voisiko naamio sopia sinulle, niin uskaltaisin kyllä kannustaa kokeilemaan, olipa ihosi sitten pintakuiva, herkkä, suutahtanut, nuori tai jo kypsempään ikään ehtinyt.

Pehmeän ja ravitun tuntuisen ihon jälkeensä jättävä naamio sisältää mm. E-vitamiinia sisältävää auringonkukkaöljyä, kosteuttavaa ja suojaavaa glyseriiniä, tulehdusta ehkäisevää ja uudistavaa ramnoosisokeria sekä tosi hellävaraista soijapapusiemenuutetta, joka toimii paitsi tuotteen koostumuksen aikaansaavana ja kasassa pitävänä emulgaattorina, myös hoitaa ja rauhoittaa ihoa. Emulgaattorille tällainen on siis tosi poikkeuksellista – tyypillisempää olisi törmätä ihoa ärsyttävään emulgaattoriin.

Tosi monipuolisena kasvonaamiona ja -voiteena toimimisen lisäksi maskia voi toki käyttää koko kroppaan: myös käsiin ja jalkoihin, sekä ylläribonuksena myös esimerkiksi kosteutta kaipaaviin hiusten latvoihin. Morjens!

Laponien jengi on itse asiassa koonnut maskille oikein kattavan käyttöoppaan, josta löytyy tällä hetkellä kolmetoista vinkkiä maskin käyttöön, ja minä nyt tässä ylpeänä – tälleen kasuaalisti tilaisuuden tullen – mainitsen keksineeni ja heille vinkanneeni sen listan tällä haavaa viimeisen, jonka nyt tähänkin vielä tuuttaan. Keksin nimittäin tuossa yksi ilta sekoitella maskin joukkoon muutaman pisaran itseruskettavaa tiivistettä ja kas vain, kombohan oli mitä loistavin. Megapaljon kosteutta ja tasaista väriä, vieläpä tosi kivasti levittyvällä ja ohuena kerroksena hyvin ihoon humpsahtavalla koostumuksella saateltuna.

Summa summarum: miksikö juuri tämä naamio teki minuun niin suuren vaikutuksen? No siksi, että se on niin hiton hyvä kosteuttava naamio. Ja miksi juuri tämä monitoimipurnukka sitten onnistui näin kovasti minua säväyttämään? No siksi, että se ei ainoastaan taivu monenlaiseen käyttöön, vaan se on monessa ihan oikeasti aivan törkeän hyvä tuote sekä tosi käypä verrokki ihan vain ja ainoastaan siihen yhteen ja ainoaan täsmätarkoitukseen suunnitelluille purkeillekin.

Well done, Laponie – olen nimittäin satavarma siitä, että tuon toisen tuubin jälkeen korkkaantuu kyllä vielä kolmas tai neljäskin.

Joko testasit maskin – ja joko keksit sille muitakin
uusia käyttötapoja ja -tarkoituksia?

Avainsanat: ,