Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: pullotettua kesää kasvoille

Inken purkkinurkka | 27.6.2020 | Inke

Purkkinurkan Inke tykkää iisistä kosmetiikasta – kunhan siinä on jotain jujua!

Hippasen hassulta tuntuu tarttua päivän aiheeseen, kun ulkona aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja lämpömittari paukuttaa pitkälti päälle pariakymmentä astetta. Ranteessa tikittävä, terveyspäissään hankittu älykellokin juuri huomautti, että UV-indeksi on koholla – toistaiseksi kohtuullisesti, mutta kumminkin. Kenties aurinkosuojista puhuminen olisi tällä hetkellä jotenkin hivenen loogisempaa, mutta voi kuulkaa, kyllä on näillekin purkeille vielä kysyntää!

Tilasimme Purkkinurkan prässiin loppukeväästä lanseeratun uutuuden, ruotsalaisbrändi Estelle & Thildin Self Tan Drops -sävytystipat. Kyseessä ovat siis itseruskettavat tiivistetipat, joita sekoitetaan omaan lempparikosteusvoiteeseen. Tästä sitten päivien saatossa rakentuu kevyt päivetys kasvoille, ja sitä voi helposti säädellä lisäämällä, vähentämällä tai skippaamalla tippojen määrää.

Olen hyvin laiska itseruskettavien käyttäjä, ja tämä on joko syytä tai seurausta siitä, että olen niiden kanssa onnistunut aikojen saatossa töppäämään. Ja osansa on varmasti myös sillä, että en ole varsinaisesti mikään auringonpalvoja ja olen yksinkertaisesti tottunut siihen, että oma ihoni ei liiemmin päivettymään edes pääse. Epäsuosittu mielipide, tiedän, mutta minä en yksinkertaisesti pysty pötköttelemään auringossa tai paistattelemaan porotuksessa – mulla on hatut, hihat ja tuhdit suojakertoimet siellä varjossakin! Kesä on ihana, mutta varsinaista kuumuudensietokykyä ei kyllä minun geeneihin ole kirjoitettu.

En oikein haluaisi kuvailla päivetystä ”terveeksi väriksi”, koska aurinko ei suoranaisesti iholle mikään terveysjytky ole, mutta kyllähän se pieni päivetys näyttää etenkin pitkän talven jälkeen kivalta – varmaan siksi, että se muistuttaa rennoista, iloisista ja huolettomista kesäpäivistä sekä siitä, että pimeistä ja kylmistä kuukausista jälleen selvittiin. Tuntuu myös, että vähän väriä saanut iho ei tunnu kaipaavan pohjameikkiä ihan samaan tapaan, kai ne sävyn epätasaisuudet ja punoittavat finniarvet häivyttyvät, kun kontrasti niiden ja pinnan välillä ei ole enää niin jyrkkä. Siksipä siis tällainen tuote minua niin kovin kiinnostikin: onnistuisiko näitä tavoitteita palveleva pienenpieni, asteittainen ja heleä purkkirusketus – ja vieläpä helposti?!

Ja se täytyy kyllä todeta, että helpot ovat nämä tipat kyllä. Varsinkin sen jälkeen, kun tajuaa, että jos tosiaan lisää jotain ekstraa kosteusvoiteensa joukkoon, niin sen voideseoksen määrä myös kasvaa. Yllätyyys! Ekan kokeilun jälkeen mulla oli varmaan tuplat levitettävää kasvoille, ja olen melkoinen voidelotraaja muutenkin. Eli tosiaan: ota vähän pienempi nokare kosteusvoidetta kämmeneen kuin muutoin ottaisit, ja sekoita joukkoon 2-5 tippaa itseruskettavaa tiivistettä – tai jopa 7, jos haet nopeita tuloksia. Sitten vain levittelet voiteen kasvoillesi, ihan tavallisesti – ja sitten peset kädet todella huolellisesti, sormien välejä ja kynsien reunoja korostaen. Vaikka nämä tipat eivät naamaa kertaiskusta oranssiksi täräytäkään, kannattaa varmasti varoa, etteivät kädet pääse värjäytymään ei-toivotulla tavalla. (Ja hyvähän se on etenkin näinä aikoina jynssätä vähän varmuuden vuoksikin!

Itse olen pelannut varman päälle ja käyn vielä levittämisen jälkeen kuivan vanulapun kanssa läpi hiusrajan sekä kulmakarvat levittämääni voidetta hienoisesti ympäriltä häivyttäen. Pieni ekstravaiva, mutta eipähän ole tullut liian tiukkoja, purkkialkuperästä kielivän rusketuksen rajoja!

Nämä tipat, vaikka tiivistettä ovatkin, ovat ihanan mietoja – ja tämä on siis yksinomaan hyvä juttu! Minä tykkään siitä, että rusketus rakentuu päivä päivältä hissukseen aivan kuten auringossakin, ja ylilyönteihin tällä tuotteella ei kyllä pitäisi olla vaaraa, jos nyt ei ihan täysin sokaistu omalle päivetykselleen ja sorru sitä myötä turhan reippaaseen yliannosteluun. Testailin tuotetta jo toukokuussa, kun kelit eivät vielä olleet näin kesäiset, ja silloin kyllä huomasi kivasti, miten (videoneuvottelupalavereissakin kehuttu!) sävy rakentui viikon mittaan. Ekan päivän jälkeen en itse huomannut vielä oikeastaan mitään, mutta parin-kolmen päivän jälkeen tuo purkista tullut väri oli omaan makuuni ja vuodenaikaan nähden itselleni ihan tosi passeli piristys. Minä tykkään 3 tipan annoksesta, myös siitä syystä, että saan silloin vielä riittävästi sitä kosteusvoidettakin kasvoilleni! Whamisan Water Cream on ollut tähänkin tarkoitukseen ihan loistava kaveri – koskapa se ei sitä olisi?! Pisaroistakin löytyy kosteuttavaa aloe veraa sekä hyarulonihappoa, joten tämä Ecocert-sertifioitu luomutuote tuo mukanaan vähän muutakin kivaa kuin pelkkää väripigmenttiä.

Ja sitten se kysymys, jonka jokainen teistä haluaa kysyä: haisevatko nämä tipat itseruskettavalta? No, pullosta nuuhkittuna vähän, mutta olen kyllä paljon tuhdimpaankin tuoksuun törmännyt! Kasvoille levitettynä ja voiteeseen sekoitettuna tuo itseruskettavan tunnusomainen pistävänpaahteinen tuoksu tuntuu, jos sitä osaa ja haluaa erityisesti etsiä. En siis ainakaan itse koe, että pääni olisi mitenkään erityisemmin tihissyt tuota varsin tunnistettavaa tuoksua ympäristöönsä!

Helppouden lisäksi tässä tuotteessa kyllä parasta on se, että omista ihonhoitorutiineista ei tarvitse tämän myötä tinkiä: ei siis ole tehtävänä valintaa, laittaako kasvoille sen oman lempparivoiteen ja seerumit, vai tyytyykö itseruskettavaan voiteeseen, joka ei ehkä niin hyvin kasvoja tunnu hoitavan, vaikka sävyn taikookin. Nyt on siis mahdollista sekä syödä kakku että säästää se – vihdoinkin!

Nappasin kaveriksi testiin samalta merkiltä vielä tällaisen ultimaattisen kesätuotteen: Liquid Illuminator –hehkuvoiteen. Tämä sävytetty, hohteleva voide on oikeastaan juuri sitä, mitä kulloinkin haluat sen olevan. Samasta tuubista voi levittää sävyä ja hentoista helmiäishohdetta koko kasvoille, tai sitten voit töpsytellä sitä korostusvärinä kasvojen korkeimpiin kohtiin valoa nappaamaan. Mikään hilepommi tämä tuote ei todellakaan ole, joten kovin näyttäviä korostuksia tällä ei kannata lähteä tavoittelemaan, mutta koko kasvoille levitettynä lopputulos on ihanan kuulas ja kesäinen – eikä päälle mitään meikkivoiteita tai puutereita kyllä edes kaipaa. Itse otin tästä testiin vaaleimman Light-sävyn, jonka kanssa ei ainakaan tarvitse jännittää sitä, että lopputulos näyttäisi vääränsävyiseltä meikkivoiteelta. Pigmenttiä pullossa on tosi kevyesti – mitään tällä ei oikeastaan peitetä, mutta tuo pieni sävy yhdistettynä hentoon helmiäiseen loihtii kasvoille sellaisen oikein mukavan blur-efektin.

Muistan, kun Estelle & Thild tuli Suomen markkinoille ja silloin ihastelin etenkin heidän huumaavantuoksuisia vartalotuotteitaan. Viime vuodet ovat olleet kyllä yhtä superhurjaa luonnonkosmetiikkavyörytystä, ja uusia merkkejä on tullut tarjolle siihen tahtiin, että moni hyvä brändi on päässyt jäämään uutuustulvan jalkoihin – ja ihan syyttä suotta. Nämä kaksi tuotetta olivat tosi positiivisia yllätyksiä, ja uskon, että syksyllä rakkaus noihin sävytippoihin pääsee vielä syvenemään entisestään. Täytyypä siis tsekata, mitäs kaikkea muuta Estelle & Thild onkaan ehtinyt tekemään minun katseeni harhaillessa ympäriinsä!

Inken Purkkinurkka jää heinäkuun ajaksi pienelle tauolle ja vetäytyy varjoon selailemaan syksyn tulevia purkkiuutuuksia. Palaillaanpas näihin kuvioihin taas elokuussa – mulla on tuolla sellaisia herkkupurkkeja jo odottelemassa perehtymistä ja raportointia, että ette kuulkaa arvaakaan! Jos on mielen päällä juttutoiveita tai muuta vinkattavaa, laittakaa ihmeessä kommenttia, niin minäpä niitä sitten makustelen.

Ihanaa kesää kaikille, nauttikaa ja ottakaa rennosti!

Avainsanat: ,