Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: kolme hyvän mielen random-purkkia

Inken purkkinurkka | 25.9.2021 | Inke

Purkkinurkan Inke on purkkihommien ihmis-google.

Purkkinurkan purkkiholveihin (lue: vaatehuoneen vallanneisiin säilytyslaatikoihin) on päätynyt taas useampi mielenkiintoinen purkki, joista en ehkä kokonaista postausta lähtisi rustaamaan, mutta jotka kuitenkin maininnan ja hehkuttelut ehdottomasti ansaitsevat.

Vihersmoothie kasvoille: Golde Clean Greens -naamiojauhe

Tämä naamio vaikuttaisi nauttivan kulttistatusta internetin purkkiporukoiden keskuudessa, eikä ihme: purkki on todellakin omanlaisensa ja kerrassaan toimiva sellainen onkin.

Golde Clean Greens Superfood -kasvonaamiojauheen raaka-ainelista on varsin napakka ja 100 % luomulaatuinen. Purkista löytyy mangomehua jauheena, rohtosalkoruusua, spirulinaa ja chlorellaa, jotka ainakin itselläni tuntuvat cocktailiksi sekoitettuna pikaheleyttävän ihoa ihan oikeasti ja meganopeasti. Mainittakoon vielä erikseen, että tästä purkista ei tosiaan löydy mitään muuta, eikä myöskään minkäänlaista savea, kuten naamiojauheista yleensä. Sopii siis myös heille, jotka pelkäävät ihon kuivumista!

Naamiojauhetta sekoitetaan teelusikallinen muutamaan vesipisaraan ja syntynyt, vähän geelimäinen voide levitellään kasvoille vartiksi vaikuttamaan. Sitten se huuhdellaan pois ja loppupäivä meneekin sitten peiliä tuijotellessa ja hehkua ihastellessa. Käytä kuitenkin vain kolmesti viikossa! Oman purkkini tilasin Revolvesta.

Tehohoitoa huulille: KNC Beauty Supa Scrub Set

Varmaan aika moni on joko jo kaivanut hyllylle pölyttyneet huulipunat takaisin käyttöön tai vähintäänkin kaavailee tekevänsä niin pikapuolin? No niin, hoidetaanpa ensin pohjatyöt mallilleen!

Olenkin Purkkinurkassa esitellyt vuosien varrella jo KNC Beautyn superkivat huuli- ja silmänaamiot, joten oli loogista napata testiin brändin huultenkuorintasetti. KNC Beauty Supa Scrub Set -pakettiin kuuluu kaksi tuotetta: sokeripohjainen huultenkuorintavoide sekä silikoninen rapsutin, jonka avulla voidetta voi hellävaroen hieroa huuliin samalla kuollutta solukkoa pois rapsutellen.

Näistä tiedoista moni varmasti jo käyttöohjeet osasikin päätellä: voidetta levitetään herneenkokoinen nokare rapsuttimeen ja sitten rapsuttimen pehmeitä, taipuisia silikonipiikkejä pyöritellään hellävaroen huulia vasten. Makean vaniljainen eli varsin hyväntuoksuinen sokerikuorintavoide sisältää mm. sheavoita ja auringonkukkaöljyä, joten huulet eivät huuda hoosiannaa heti kuorinnan jälkeenkään. Rapsutin puolestaan toimii jatkossa jonkun toisenkin huulenkuorinnan kanssa, tai oikeastaan myös ihan vaan rasvaan yhdistettynä. Ei siis jää kertakäyttöiseksi kilkkeeksi!

Eipä sitten muuta kuin voidetta huuliin ja punaa, jos siltä tuntuu – kuorituille ja kosteutetuille huulille sitäkin on kivempi levittää. Revolvesta muuten tämäkin löytyi!

Pohjustusta meikille: REN Clean Skincare Perfect Canvas Skin Primer

Joko minä elän tynnyrissä tai olen vain vanhojen mielikuvieni vanki, mutta eikös totta: luonnonkosmetiikan maailmassa ei ihan hirveästi meikinpohjustustuotteita ole? Eikä sinänsä ihme: normikosmetiikan maailmassahan nämä yleensä ovat ihohuokosia blurraavia silikonivoiteita, ja silikonithan eivät luonnonkosmetiikkaan kuulu. No mutta, nyt REN Clean Skincare on ottanut haasteen vastaan ja sekoitellut silikonittoman Perfect Canvas Clean Primer -pohjustusseerumin.

Kevyttä seerumia levitellään taputellen muutama tippa kosteusvoiteiden ja aurinkosuojan päälle, ennen meikkivoidetta. Muun muassa agaveuutetta ja probiootteja sisältävä seerumi blurraa ihoa kevyesti kiiltoa vähentäen ja mattapintaa tullessaan tuoden. Aika kiva, ihoa hoitava cocktail tästä pullosta löytyy, ja senhän voi nostaa suoraan tämän meikinpohjustustuotteen eduksi: varsinaisia ihonhoidollisia ominaisuuksia noista normikosmetiikan silikonilaasteista saa etsimällä etsiä.

Lopputuloksena purkista saa hieman ns. ”täydellisempää” pintaa, johon meikin on hyvä levittyä ja siinä jämäkästi pysyä. Ja pakko vielä sanoa, että oikea iho huokosine päivineen on mielestäni tosi kaunista, mutta täydellisemmällä tarkoitan tässä yhteydessä sellaista hieman siloisempaa ja silti kivan kuulasta semimattapintaa – sellaista, jota moni meistä, minä mukaan lukien, meikillä ja ihonhoidolla nimenomaan tavoittelee.

Sellaisia pikapoimintoja tänään – osuiko mikään näistä vinkeistä tarpeeseen?

Avainsanat: , , ,