Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: Narcissa by Urtekram – superyllättäjä 2021!

Inken purkkinurkka | 11.12.2021 | Inke

Purkkinurkan Inke jaksaa läträtä purnukoilla sinunkin puolestasi.

Tuotteet saatu testiin: Urtekram / Sugar Helsinki

Vuosi alkaa olla pikkuhiljaa paketoituna, mutta vielä jostain takavasemmalta kurvasi sarja, jonka nostan ehdottomasti vuoden 2021 parhaiden kosmetiikkalöytöjeni joukkoon. Onko se söötti? Onko se halpa? Onko se helposti saatavilla? Onko se ajan hermolla? Onko se hyvä? Jes, jes ja jes.

Urtekram on brändi, joka on meidän taloudessamme löytänyt tiensä niin keittiönkaappiin, kylppärinkaappiin kuin suihkukaappiinkin: sarjasta löytyy nerokkaita luomutuotteita, jotka useimmiten ovat kategorioissaan ehdottomasti mielenkiintoisinta, mitä marketeista löytyy, laatu ja maku on aina kohdallaan eivätkä hinnatkaan juuri päätä huimaa. Eli siis vaikka olenkin brändiltä tottunut tasaista toimittamista odottamaan, pääsivät he kuitenkin yllättämään minut oikein kunnolla: nyt tarjoiltiinkin nimittäin vielä jotenkin pidemmälle viety uutuuskokonaisuus kosmetiikan saralta.

Narcissa by Urtekram on uusi luomulaatuinen kasvotuotesarja, jonka jujuna on (tällee suomeksi sanottuna, heh) detox ja glow. Ja mitäpä muita kulmakivi-tason perusjuttuja sitä oikeastaan ihonhoitorutiinilta kukaan kaipaakaan, muuta kuin puhdistusta ja hehkua!

Lähestyminen on mutkaton ja suoraviivainen: ensin puhdistetaan iho, sitten sitä hoidetaan, jonka jälkeen se kosteutetaan. Mutkattomiin ihonhoitorutiineihin perustuva ns. skinimalismi on tavallaan kaikkea sitä, mitä minä lähtökohtaisesti en ole: hommat tuppaavat aina lähteä rönsyilemään ja asiat ovat mielestäni useimmiten parhaimmillaan silloin, kun mukaan päätyy vähän ekstra-kaikkea. Mutta vaikka on runsautta, täytyy kaikella olla mielestäni joku pointti, ja tästä sarjasta sitä kyllä saan. Vaikka tuotteita tai vaiheita ei ole paljon, ei yksikään tuotteista tunnu tylsältä tai itsestäänselvältä – ja kun nämä laittaa riviin ja rutiiniksi, ollaankin taas jo yhdenlaisen yltäkylläisyyden äärellä!

Ja mikä parasta… Nämä purkit tosiaan maksavat 10–20 € kappale. Superhedelmiä, hyarulonihappoa ja C-vitamiinia sisältävässä kompakteja Narcissa-sarjassa on tuotteita viisi, jotka taidankin käydä läpi yksi kerrallaan:

Detox & Glow Cleansing Gel –puhdistusgeeli

Okei, tässäpä teille varsinainen juonenkäänne: tämä superedullinen puhdistusgeeli on oikeasti yksi parhaita koskaan kokeilemiani. C-vitamiinia geelistä löytyy ja se on kuulemma peräisin superhedelmistä, kuten esimerkiksi varsin kiehtovan kuuloisista kakadu-, illawarra- ja burdekin luumuista.

Hyytelömäinen ja ihanasti kämmenellä vähän hytisevä, kauniisti kukkaisen hedelmäiseltä tuoksuva hennon vaaleanpunainen geeli vaahtoutuu veden kanssa pyöriteltynä todella kivasti, pesee meikit erinomaisesti eikä jätä ihon pintaa sitten pätkääkään narskuvaksi. Eli siis se näyttää geeliltä, tuntuu geeliltä, käyttäytyy niin levitettäessä, vaahdotettaessa kuin pois huuhdeltaessakin kuin geeli… Mutta ei, iho ei käytön jälkeen tunnu palauttavaa kosteutta ja hellivää voidetta huutavalta, nitisevän natisevalta puhkipestyltä narskulta, kuten pelätä voisi. Moni voidemaisempi putsari jättää itselle jotenkin vähän tahmaisen ja epäpuhtaaksi mieltämäni olon, mutta tämä taas ei tee sitäkään… Summa summarum: yksi ainoa, pikkuinen (joskin riittoisa) pullo, josta jollain ilveellä löytyy molempien putsarimaailmojen parhaat palat!

Detox & Glow Micellar Water -misellivesi

Olen vuosien varrella oppinut, että jos misellivesi ikään kuin vaahtoaa ihon pinnalla pumpulilapulla pyyhittäessä, on misellivesi pesevää sorttia – joillekin ehkä liiankin. Itse käytän misellivettä ensisijaisesti synteettisen ripsivärin poistamiseen sekä hiusrajan, kaulan ja rintakehän pyyhkimiseen iltapesun yhteydessä, jolloin tavoitteenani nimenomaan on saada pois loput meikki ja lika sekä viimeistellä puhdistus hankalasti huuhdeltavilta alueilta.

Ja just siihen tarkoitukseen tämä misellivesi ainakin on aivan huippu valinta: se nimittäin poistaa vesiliukoisen, mutta silti tiukassa istuvan ripsarin paremmin kuin monet silmämeikinpoistoaineena myydyt putelit silmiä ärsyttämättä. Hiusrajaa hinkatessa meikit jäävät puhdistuslappuun – ja kerrasta sittenkin. Kokonaista ihonpuhdistusta en ainakaan normaaliolosuhteissa lähtisi tällä purkilla suorittamaan, mutta en kyllä lähtisi millään muullakaan misellivedellä. Aamullakin preferoin ihan vettä vaan: se jotenkin herättää paremmin. Joten jos käyttötottumuksesi ovat samansuuntaiset, tässäpä vasta hiton hyvä tuote niihin. Plussaa myös kompaktista koosta: jos joskus vielä on reissuja luvassa, tämä sujahtaa meikkipussiin tosi kompaktisti.

Detox & Glow Essence -hoitoneste

Onko se kasvovesi? Onko se voide? Hoitonesteen konsepti alkaakin varmasti ainakin tämän blogin lukijoille olla jo tuttu juttu, mutta tämän purtilon kohdalla saa oikeasti hetken miettiä, kuvailisiko tätä liruista liruimmaksi voiteeksi vai tuhtiakin tuhdimmaksi hoitonesteeksi. Vaaleankuultava, emulsiomainen neste on ihanasti just siinä välillä, joten päätä itse, kummaksi haluat sitä kutsua. Valitsitpa kummin tahansa, uskallan silti väittää, että saatatpa tuotteeseen hyvinkin tykästyä!

Tämä pikku kosteuspommi on pumpattu täyteen antioksidanttirikkaita c-vitamiineja (niistä samoista mystisistä luumuista) sekä hyarulonihappoa. Siis: kosteutta ja hehkua, kirkkautta ja pulleutta! Sen lisäksi, että tuote on oikeasti – etenkin hintaansa nähden – aivan todella toimiva hoitoneste, on myös jotenkin ”hullun siistiä”, että tällainen tuote on värkätty ns. markettisarjaan ja vieläpä luomulaatuisena luonnonkosmetiikkana. Maailma, oletko valmis? No, jos et vielä, niin tämän myötä ainakin hitokseen valmiimpi.

Detox & Glow Day Cream -päivävoide

Sarjan päivävoide on koostumukseltaan nappikamaa. Pumppupullosta tulee just sopivan runsasta voidetta: sellaista, joka levittyy tosi kivasti ilman sitä luonnonkosmetiikan voiteista tuttua valkoista, ihon pinnalla hetken pyörivää ”välivaihetta”. Voide myös imeytyy ihoon nopeasti jättäen ihon pinnan mukavasti samettisen pehmeäksi. Sisältää muun muassa C- ja E-vitamiinia sekä sheavoita ja sen kerrotaan myös suojaavan ihoa vapailta radikaaleilta. Löytö, etenkin hintaansa nähden!

Detox & Glow Night Mask -yövoide / -naamio

Ja tässäpä vielä esimerkki suht osuvasta ajan hermolla olemisesta: sarjan yövoide on nimetty yönaamioksi. Tuhdimpi voide hemmottelee ihoa yön aikana muun muassa rauhoittavan aloe veran, parantavan parsakaalin, rypsi- ja kauraöljyjen sekä sitruksista peräisin olevien antioksidanttien avulla. Tuotetta voi käyttää joko yövoiteena, jolloin sitä sivellään kasvoille ohut kerros rutiinin päätteeksi, tai naamiona, jolloin sitä voi laittaa iholle paksumminkin, antaa vaikuttaa iltapuuhien ajan ja pyyhkäistä ylimääräiset pois ennen pään tyynyyn painamista. Ihana tuplatuote ja tämäkin tuntuu kyllä vähintäänkin hintansa väärtiltä.

Eliiii… Jos ei tullut selväksi – olen fani! Sarja on ehkä ensisijaisesti suunnattu nuorelle iholle, jolle riittää simppeli, heleyttävä rutiini, mutta mikäänhän ei kiellä lisäämästä tähän rutiiniin jotain omia ihopulmia taklailevia täsmätuotteita – seerumeita, silmänympärysvoiteita tai kasvoöljyjä. Aion ehdottomasti pakata nämä messiin, kun lähdemme joulunviettoon perheen luokse Lappiin. Hieman jännittää, näinköhän purkit mahtavat piisata koko reissun ajaksi, sillä olen testaillut niitä ihan poikkeuksellisen ahkerasti kuluneen kuukauden aikana, mutta toisaalta väliäkös tuolla – toivoa nimittäin on, että lisää saa myös matkan varrelta, jos hätä tulee.

Meneekö testiin? Suosittelen suuresti!

Avainsanat: , ,