Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: esittelyssä muutama maailman paras uusi purnukka

Inken purkkinurkka | 28.8.2021 | Inke

Purkkinurkan Inke etsii ja löytää – parhaat purkit nyt ainakin.

No niin juuh elikkäs, kyllähän te jo tiedätte että minä näistä purkeista innostun, mutta tällä kertaa jotenkin tosi paljon, jopa omassa mittakaavassani! Suoraan asiaan: tilasin kesällä testiin Kosas-uutuuksia, jotka ovat syrjäyttäneet meikkipussistani kaikki aiemmat suosikkini kyseisistä tuoteryhmistä. Nyt on kovaa kamaa!

Puuteri kuin paraskin Insta-filtteri: Kosas Cloud Set Setting Powder

Lähtökohtaisesti olen ollut ensisijaisesti irtopuuterien ystävä, mutta vaikka tämä puuteri onkin rasiaan puristettu, tässä paketissa on aivan kaikki kohdallaan. Ja siveltimellä käytettäväksi tämä taitaa olla suunniteltukin, mikäli puuteripalikan pullistuvasta pinnanmuodosta ja vipattomasta rasiasta jotain päätellä voi.

Miksikö tämä puuteri ansaitsee kaiken ylistyksen ja vähän enemmänkin? Se kiinnittää meikin loistavasti ja blurraa ihon pinnan todella kauniin sileäksi. Ihon pinta ei jää kalkkiseksi: kiilto lähtee, mutta glow jää. Ihon pinta myös pysyy kauniin kosteanmattaisena (kyllä, tuo on sana nyt) pitkään – ihan kuin puuteri imisi itseensä iholle ilmaantuvaa kiiltoa vielä pitkään levittämisen jälkeenkin. Koostumus on kermaisa, tämä ei tunnu kasvoilla kuivalta tai jauhoisalta.

Sävyjä on kymmenen erilaista, itselläni niistä käytössä sävy Feathery (Sheer Light Medium). Jos tässä ei vielä olisi syitä riittämiin, annan lisäpisteet tyylikkäästä ja oikeasti toimivasta pakkauksesta. Irtopuuterit ovat ihania käyttää, mutta tämä näppärä ja katseenkestävä rasia ei tuki massiivisella koollaan puolta meikkipussistani.

Koukussa? Kyllä. Pahoittelut, että en ehtinyt ikuistaa rasiaa kuviin tuoreeltaan – en vain malttanut olla käyttämättä tätä sen kerran korkattuani ja nyt tästä on ehtinyt jo kulua hyvä siivu pinnasta pois.

Kolme kovaa kulmakarvatuotetta, osa 1 / 3: Kosas Brow Pop

Hyvä kulmakarvakynä ehkä kuulostaa jotenkin itsestäänselvyydeltä, mutta onnea sulle, jos olet sellaisen onnistunut kertaheitolla löytämään. Jos et, niin kokeilepa tätä ja lopeta etsinnät.

Sävyjä on tarjolla jälleen kymmenen: on tummaa, vaaleaa, punertavaa ja harmaatakin. Itselleni valitsin turvallisen ja toimivan harmaanruskean sävyn Taupe (Cool Blonde), mutta voisin ottaa rinnalle vielä toisen, hieman tummemmankin sävyn. Valintani on varmasti kaikin puolin juuri oikea ja luonnollinen omiin sävyihini nähden, mutta tykkään toisinaan kyllä vähän tummemmistakin kulmista.

Mikäs sitten tekee tästä niin ylivertaisen vaihtoehdon? Loistavat sävyt, loistava koostumus! Kynä on juuri sopivan kova, että sillä saa piirrettyä kapeaakin viivaa. Väri tarttuu ihoon erinomaisesti eikä klimppiinny kasaksi päivän mittaankaan. Se ei kuitenkaan ole niin kova, että se katkeaisi käytössä – eikä niin pehmeä, että kynän jättämä jälki olisi liimaista tai suttuista.

Kätevässä ja tosi katseenkestävässä kynässä on oikeasti hyvä, kapea ja napakka kulmaharja, eikä kynää tarvitse myöskään teroittaa, sen kun kääntää lisää väriä esiin tarpeen mukaan.

Itse hahmottelen kulmien muodon kevyesti esiin kynällä (lähinnä vahvistan kulmien alkuosaa ja tasoitan sen alareunan) sekä paikkailen pari kulmieni ikuisuuskoloa kiinni viimeistelyvaiheessa. Ainakin tällaiseen tarkoitukseen tämä kynä on siis aivan megahelppo ja toimiva valinta.

Kolme kovaa kulmakarvatuotetta, osa 2 / 3: Kosas Air Brow Tinted

Samat kymmenen loistavaa sävyä kuin kulmakynässäkin, mutta tällä kertaa sävytetyn kulmageelin muodossa. Moussemainen geeli tuo kulmiin sävyä ja tuuheutta pörröttävien kasvipohjaisten ja biohajoavien mikrokuitujen avulla. Lisäksi tökötti sisältää myös kulmien kasvua edistäviä ainesosia, kuten esimerkiksi risiiniöljyä sekä pantenolia. Välittömät tulokset ja kenties jotain ekstraa myös pidemmällä aikavälillä!

Ihan sairaan helppo käyttää: kun sävy on oikea, kulmista tulee tosi luonnolliset, tasaisen väriset, ihanan ilmavat ja niin tuuheat kuin omista karvoista ikinä vain aikaan saa. Ei klimppiinny, ei suttaannu, ei leviä. Uusi suosikkini, heittämällä!

Kolme kovaa kulmakarvatuotetta, osa 3 / 3: Kosas Air Brow Clear

Kolmas kulmatuote – käytä kaikkia joko yhdessä, yksinään tai erilaisina kaksikkoina. Jos kynä piirtää lisää karvoja tai muotoja ja sävytetty geeli tuo kulmiin runsautta, tuuheutta ja sävyä, tämä kolmas kaveri on lempeä mutta toisinaan kovin kaivattu kurinpitäjä.

Kirkas geeli kampaa kulmat muotoon ja pitää ne tosi hyvin paikoillaan. Lopputulos ei kuitenkaan ole ikävän vahamainen, tahmea tai kivikovasti paikoilleen liimattu. Näyttää luontevalta, tuntuu luontevalta – ja vieläpä pelaa täydellisesti yhteen sävytettyjen kavereidensa kanssa. Kevyellä kädellä ja pahemmin ihoon painamatta levitettynä tämä ei suttaa kynän jälkeä sotkuksi eikä myöskään mähmää alle levitettyä värillistä geeliä ilkeän klimppiseksi. Tämäkin tuote sisältää hoitavia ainesosia, joten win-win: hyvät kulmat nyt, kenties vieläkin paremmat tulevaisuudessa! Lisäpisteet tällekin vielä tosi nätistä, helmiäishohtoisesta ja sopivasti sukunäköisestä, mutta selkeästi ja ilman tarkempaa syynäämistä siitä värillisestä versiosta erottuvasta pakkauksesta.

Jos arvot sävyä, Kosasin saitilta löytyy oikeasti hyvät testit niin ihomeikkisävyn kuin kulmatuotteidenkin värinvalinnan tueksi. Itse tilasin tuotteet Revolven verkkokaupasta, josta ne tulivat kotiin tosi nopeasti ja tuontitullitkin sai maksaa pois jo kassalla tilauksen yhteydessä.

Tuokaa joku tämä sarja Suomeen! Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa nämä eivät ole, ja osassa tuotteissa on pigmenttejä, jotka eivät sertifikaattiseulaa läpäisisi, mutta isot linjat näissä incien osalta ovat mielestäni ja ymmärtääkseni kunnossa. Tuotteiden innovatiivisuus (helou, loistavat luomivärit ja tosi hyvä sävytippatuote), kattava sävyvalikoima ja brändin yltäkylläinen coolius aina superstaileista pakkauksista mielettömän mielenkiintoisiin ja monimuotoisiin malleihin saakka vähintäänkin vakuuttavat.. No, myönnettäköön: olen suurensuuri Kosas-fani.

Jos en sitä jo suoraan sanonut: kokeile Kosas, se on sen väärti.

Avainsanat: ,