Astrologia

Pysähdy jotta voit edetä – Uusikuu Neitsyessä

Astrologia | 7.9.2021 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 7.9. – 6.10.2021

Uusikuu Neitsyessä saattelee meidät lempeästi sadonkorjuun aikaan, mutta auringon kultaaman viljapellon sijaan meitä odottaakin aamuyön hämärtämä ja usvaan kietoutunut vainio torkkuvine tähkäpäineen. Täytyy odotella aamun valkenemista, jotta voidaan tarttua tehtävään.

Neitsyt on eläinradan parantaja. Sen arkkityyppinen tehtävä on kohdistaa katseensa siihen mikä ei toimi tai missä on korjattavaa. Vain hän, joka on riittävän tarkkanäköinen ja jolla on ymmärrystä siitä mitä haetaan, voi erotella jyvät akanoista. Tässä Neitsyt on omimmillaan.

Uusikuu on kuitenkin vastakkain usvaisen Neptunuksen kanssa, joka saa Neitsyen rakastamat selkeät yksityiskohdat ja tarkat rajat hämärtymään. Kun Neitsyt haluaisi järjestellä sukkalaatikkonsa värikoodein ja tehdä kirjakokoelmastaan aakkosjärjestyksessä olevan Excel-taulukon, Neptunus kietoo loogisen ja päämääräkeskeisiin pyrkimyksiin keskittyvän mielemme unelmien, illuusioiden ja kuvitelmien harsoiseen huntuun. Siinä kuulkaa Neiti Näpsän huippuunsa teroitettu lyijykynä pehmenee ja huolellisesti viimeistelty niskanuttura levähtää, kun Neptunus vie meidät harhailemaan suonsilmäkkeiden ja virvatulien maailmaan hyräillen samalla jotain oudosti tuttua ja niin kovin unettavaa sävelmää.

Vaikka uusikuu saa piristystä uudistusmieliseltä Uranukselta ja Mars saa tukea voimauttavalta Plutolta, sekään ei riitä hälventämään sitä, että pohjimmiltaan tämä kuunkierto on hyvin mystistä aikaa. Neptunuksensa sisäistäneet voivat kokea olevansa elementissään aistiessaan tämän muutoksen energioissa. He, jotka suunnistavat sisäisissä maailmoissa luottamuksella ja herkkyydellä, todennäköisesti nauttivat tämän jakson pehmeästä, toismaailmaisesta valosta. Antautuminen olemiselle voi saada aikaa haltioituneita tiloja. Elämä on kaunis. Ei ole kiire valmiissa maailmassa.

Voimakkaammin mielen ja egon hallinnassa olevat voivat sen sijaan kaivata hernerokan läpäisevää sumuvaloa, totuudenmukaista karttaa ja toimivaa kompassia. Sen lisäksi että Neptunus on kietonut Kuun (emootiot), Auringon (tahto) ja Marsin (aloitteellisuus ja energia) taikaseittiinsä, rationaalista mieltä ja ajattelua edustava Merkurius on vastakkain itse-epäilyksiä, kipukohtia ja huijarisyndroomaa symboloivan Khironin kanssa. Koska Neptunuksen varjo pitää sisällään itsensä syrjäyttävää uhrienergiaa ja alemmuudentuntoa, heille joiden kartalle nämä ajankohtaiset kuviot kolahtavat, tässä on mahdollisuus vajota hetkelliseen epätoivoon ja tuntea houkutusta luovuttaa.

Älä luovuta.

Sen sijaan pysähdy. Pidä tauko. Lepää. Erityisesti kun Merkurius alkaa perääntyä syyskuun lopulla (27.9.) ja sen myötä ainakin vertauskuvallisesti koneet seisahtaa, niin tee niin sinäkin. Perääntyvän Merkuriuksen tarkoitus ei ole kiusata ihmiskuntaa sillä, että sovitut suunnitelmat peruuntuvat, liikenne seisoo, tiedostoja katoaa, väärinkäsityksiä tapahtuu ja mikään ei vaan tunnu menevän niin kuin ”pitäisi”. Sen sijaan se antaa meille mahdollisuuden kääntyä sisäänpäin, katsoa asioita uudesta näkökulmasta, hiljentyä ja ymmärtää jotain, mikä oli jäänyt näkemättä loputtoman toiminnan uuvuttamin ja informaatiotulvan sumentamin silmin.

Kaikki tässä ajassa yrittää saada meitä sulkemaan silmämme, jotta voisimme nähdä, hiljentämään hälyn, jotta voisimme kuulla ja pysähtymään jotta voisimme edetä – ja tällä kertaa oikeaan suuntaan.


Mikäli kaipaat sydämen avautumista, rakkaudellista tukea, sisäisen kompassisi elvytystä ja kykyä antautua elämän kannateltavaksi, ilmoittaudu mukaan 6.10. alkavaan Sydänyhteys® -transformaatioprosessiin.

Ajankohtaiset teemat: 

logiikka vs. intuitio, sisäinen maailma, mysteeri, suonsilmäke, juoksuhiekka, nostalgia, illuusiot, alemmuudentunne, lannistuminen, nöyrtyminen, hiljentyminen, hidastaminen, pysähtyminen, sisäänpäin kääntyminen, kuunteleminen, syvempi ymmärrys, sydänyhteys

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Koristeellinen nenäliina”.  Aurinko ja Kuu Neitsyessä oppositio Neptunus, kolmio Uranus. Pluto kolmio Mars, neliö Venus. Neptunus oppositio Mars. Saturnus kolmio Merkurius. Jupiter kolmio Venus, kvinkunssi Mars. Khiron oppositio Merkurius. Jupiter, Saturnus, Khiron, Uranus, Neptunus ja Pluto perääntyvät.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 

7.9. UUSIKUU 15° Neitsyttä, 10.9. Venus siirtyy Neitsyeen, 15.9. Mars siirtyy Vaakaan, 21.9. TÄYSIKUU 28° Kaloja, 22.9. Aurinko siirtyy Vaakaan, 27.9. Merkurius alkaa perääntyä, 6.10. Pluto lopettaa perääntymisen, 6.10. UUSIKUU 13° Vaakaa.

Avainsanat: ,