Astrologia

Luulin että tiesin – Uusikuu Vesimiehessä

Astrologia | 11.2.2021 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 11.2. – 13.3.2021

Paradoksaalinen Vesimies edustaa yhtä aikaa yhteisöllisyyttä ja omintakeista yksilöä, ryhmään kuulumista ja ulkopuolisuuden kokemusta. Vaikka ikuinen individualisti onkin, niin Vesimies pitää ryhmistä, ja Uudenkuun kartalla se on onnistunut keräämään melkoisen joukon ympärilleen. Peräti seitsemän taivaankappaletta on rinnakkain, tai pikemminkin jonossa, muodostaen suuren stelliumin tähän uudistusmieliseen ja älylliseen vedenkantajan merkkiin.

Vielä kiinnostavammaksi asetelma muuttuu siitä, että soturiplaneetta Mars ja vallankumouksellinen vapaustaistelija Uranus ovat haastavassa kulmassa Vesimiehessä oleviin planeettoihin symboloiden tiettyä ristiriitaa tai toisiaan haastavia näkökulmia tässä ajassa. Ja jotta takarivilläkin kuullaan ja viesti menee varmasti perille, myös Vesimiehen perinteinen hallitsijaplaneetta Saturnus on tässä samaisessa haastavassa kontaktissa Vesimiehen moderniin eli nykyiseen hallitsijaan Uranukseen. Tämä vanhan ja uuden välinen vääntö suorastaan alleviivaa uudenkuun kartan symboloimaa sanomaa.

Uusi ja vanha, edistyksellinen ja taantunut, henkinen ja materialistinen, tieto ja ennakkoluulo, rajoja rikkova ja rajoittunut, inspiraatio ja pelko – siinä muutama Uranusta ja Saturnusta kuvaava avainsana, jotka selventävät hyvin sitä mikä ajassa nyt ottaa osumaa keskenään. Siinä missä Uranus haluaa ajaa yhteistä hyvää, eteenpäin menemistä, kehitystä ja uudistumista, Saturnus haraa vastaan näkemällä uhkia, rajoituksia ja menneisyyteen kuuluvia pelkoskenaarioita. Siinä missä Uranus sanoo että eteenpäin on mentävä ja yhteisön etu menee yksilön edelle, Saturnus jarruttaa ja vetoaa uhkakuviin. Kun Uranus innostaa ottamaan riskin, Saturnus sanoo ei.

Uudenkuun kartan sydämessä on optimistisen Jupiterin ja rauhanomaisen Venuksen rakkausliitto, ne ovat yhtymässä Vesimiehessä (jopa samassa asteluvussa) ja kuvaavat jotain hyvin kaunista, toiveikasta, tulevaisuuteen suuntautunutta ja antoisaa. Tämä on hyväntahtoinen ja epäitsekäs, humaani yhdistelmä, joka luo valoa tälle ristiriitaiselle ja ärhäkästi latautuneelle kartalle. Perääntyvä Merkurius on myös hyvin lähellä näitä kahta hyväntekijää ja tuo oman viileän analyyttisen, objektiivisen ja kaukonäköisen panoksensa tähän kuvioon. Tämä on erinomainen yhdistelmä kaikenlaisia neuvotteluja, sopimuksia ja uudelleen rakennettavia keskusteluyhteyksiä ajatellen. Erityisesti jos kyseessä on jokin asia, jonka äärelle palataan nyt jo toista kertaa, perääntyvän Merkuriuksen tuoma uudistunut näkökulma on enemmän kuin tervetullut.

Merkurius alkoi perääntyä tammikuun lopulla ja jatkaa pakki päällä 21.2. saakka. Kyseessä on tietenkin ilmiö, joka maasta katsoen näyttää perääntymiseltä – taivaankappaleet eivät koskaan oikeasti pysähdy ja vaihda kulkusuuntaa avaruudellisilla poluillaan. Tämänkertainen Merkuriuksen perääntymisjakso on voinut tuntua monen elämässä aivan erityisen haasteelliselta. Unohduksia, perumisia, väärinkäsityksiä, viivästymisiä, eksymisiä, elektronisten laitteiden uuvahtamisia tai muita outoja ilmiöitä joista Merkuriuksen perääntymisen aikana saamme nauttia, on näyttänyt olevan tarjolla yltäkylläisesti. On kuitenkin tärkeä muistaa, että nämä palstatilaa somepäivityksissä saavat lieveilmiöt eivät ole itsetarkoitus, eivätkä varsinkaan se tärkein asia Merkuriuksen perääntymisessä. Tärkeintä on palata takaisin jonkin huomiota vaille jääneen asian äärelle, pysähtyä, perehtyä syvemmin asiaan ja ehkä päätyä uuteen lopputulokseen.

Perääntyessään planeetan edustaman energian voidaan ajatella alkavan kulkea ikään kuin sisäänpäin. Kun kyseessä on ajattelua, mieltä, tietoa ja kommunikaatiota edustava Merkurius, tarkoituksena on ottaa nämä puolet aiempaa tarkemmin ja huolellisemmin käyttöön ja tarkastella asioita huolella ja hartaasti, huomata se mikä aiemmin on jäänyt huomaamatta ja tulla ehkä uusiin johtopäätöksiin, ehkä jopa muuttaa mieltään joidenkin aiemmin totuudelta tuntuvien asioiden suhteen.

Perääntyvä Merkurius yrittää rikkoa vanhoja ratoja sen edustamien asioiden suhteen ja tuoda uutta, tuoretta näkökulmaa, uusia johtopäätöksiä ja raikkaampaa reflektiota joidenkin jo käsitellyiksi luultujen asioiden suhteen. Jos elämä olisi villasukan kutomista, perääntyvä Merkurius saa meidät kääntämään kutimen nurinpäin, jotta voisimme huomata missä meni vikaan. Se näyttää meille kohdat jossa irralliset langanpäät repsottavat, vaikka ihan varmuudella jo luulimme, että kaikki oli huolella päätelty aikaa sitten.

Ajankohtaiset teemat: 

solidaarisuus, hyväntahtoisuus, edistyksellisyys, kehitys, uudistusmielisyys, muutosvastarinta, väärinkäsitykset, näkökulman muutos, yhteisön etu, riski, vastakkainasettelu, uusi vs. vanha, tieto, totuus

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Henkilö kääntää selkänsä intohimoilleen ja opettaa omasta kokemuksestaan käsin”. Aurinko ja Kuu Vesimiehessä yhtymä Pallas Athene ja Merkurius, neliö Mars. Khiron sekstiili Saturnus. Pluto kolmio Mars, sekstiili Neptunus. Neptunus sekstiili Mars. Uranus neliö Venus, Jupiter ja Saturnus. Saturnus yhtymä Venus ja Jupiter. Jupiter yhtymä Merkurius ja Venus, neliö Mars.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 

11.2. UUSIKUU 23° Vesimiestä, 17.2. Saturnus neliö Uranus, 18.2. Aurinko siirtyy Kaloihin, 21.2. Merkurius päättää perääntymisen, 25.2. Venus siirtyy Kaloihin, 27.2. TÄYSIKUU 9° Neitsyttä, 4.3. Mars siirtyy Kaloihin, 13.3. UUSIKUU 23° Kaloja.

Avainsanat: ,