Astrologia

Tyyntä ennen myrskyä – Uusikuu Härässä

Astrologia | 11.5.2021 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 11.5. – 10.6.2021

Olemme juuri astumassa yhteen koko vuoden tärkeimmistä ajankohdista, ja tämä kaunis ja harmoninen uusikuu Härässä vie meitä lempeästi pian alkavaan intensiiviseen jaksoon. Parhaimmillaan tämä kuunkierto voi olla rauhoittumisen, lepäämisen ja syvyyssuuntaan etenevän liikkeen aikaa. Tai jos se ei tässä hetkessä ole mahdollista, tämä voi olla herkän kuulemisen, ymmärtämisen ja tietoiseksi tulemisen aikaa; sen näkemistä mitä juuri nyt kaipaan ja tarvitsen, ja mikä on sen saamisen esteenä. Minimalistinen asenne kaikilla elämänalueilla on erittäin suositeltava, koska kun raivaat tyhjää tilaa kotiin ja kalenteriin, luot otollista maaperää nautinnolle, luovuudelle ja kukoistamiselle.

Vanhan astrologisen tradition mukaan Kuu on ”ylennetty” Härän merkissä eli sen on helppo ilmentää arvostetuimpia ominaisuuksiaan tässä sijainnissa. Kuu on tunteiden, tarpeiden, turvallisuuden, hoivan, huolenpidon, kehollisuuden ja ravitsemuksen symboli. Ylennysmerkissään Härässä se voi rauhoittua, maadoittua, tulla ravituksi ja levätä. Härkä tarjoaa sen ailahtelevaisuudelle tukea, turvaa ja vakautta. Maanläheisenä ja syvästi aistillisena, luontoyhteydestä ammentavana merkkinä Härkä ravitsee, tarjoaa aistinautintoja ja juurruttaa materiaan: kehoon ja maahan. Härkä edustaa myös resursseja, varoja ja arvoja. Se kehottaa kuuntelemaan omia tarpeita arvostaen ja niistä käytännönläheisesti huolehtien. Se pysäyttää meidät oman jaksamisen rajoilla ja auttaa pitämään antamisen ja vastaanottamisen tasapainossa, ettemme kuormita itseämme tekemällä yli voimavarojen ja antamalla enemmän kuin mihin resurssit riittävät.

Mielikuvana tämä toukokuinen uusikuu Härässä on kuin kotipuutarhan kukkapenkki tai kasvimaan rouhea multapeti. Kun jää on sulanut ja kaikki ylimääräinen roska poissa, maan voi melkein tuntea tutisevan uuden kasvukauden voimasta. Emme ole niin kovin erilaisia kuin kukat, mekin tarvitsemme rauhaa, tilaa, auringonvaloa, vettä ja ravintoa, jotta voimme oikean ajankohdan koittaessa alkaa kasvaa ja luoda uutta. Kun puitteet ovat kunnossa, kaikki tapahtuu hyvin luonnollisesti, kuin itsestään, ilman sen suurempaa vääntöä tai hampaiden kiristelyä. Tämä kuvaa Härän olemusta erittäin hyvin. Kun puitteet ovat kunnossa ja tarpeista on huolehdittu, kaikki tapahtuu hyvin vaivattomasti omalla painollaan ja juuri oikeaan aikaan.

Tämän kuunkierron aikana tapahtuu kolme erityistä asiaa, jotka johdattavat meitä eteenpäin kuin puutarhaan poluksi asetellut litteät kivet. Ensimmäinen näistä on Jupiterin siirtyminen Vesimiehestä Kaloihin. Toinen on vuoden ensimmäisen pimennysjakson alkaminen täydenkuun aikaan tapahtuvasta kuunpimennyksestä. Kolmas on Merkuriuksen perääntymisen alkaminen.

Kun kasvun ja laajentumisen planeetta Jupiter vaihtaa merkkiä, liittyy se yleensä kollektiivisessa tietoisuudessa tapahtuviin muutoksiin. Universaali rakkaus, myötätunto ja ykseys ovat Kalojen merkin korkeimman potentiaalin ominaisuuksia, joten toivottavasti Jupiterin saapuminen sinne lisää eheytymistä, empatiaa ja yhteyden tunnetta maailmanlaajuisesti.

Kuunpimennys Jousimiehessä päräyttää 26.5. pimennysportin auki ja kutsuu vieraanvaraisesti kaikki kesken jääneet asiat, pinnan alle lakaistut sotkut, laastaroidut haavat, karmalliset kuviot, vanhat lataukset ja ihmissuhdezombit kylään. Mikä tahansa elämässäsi onkaan jäänyt kohtaamatta tai pääteltyä, voi nyt nousta esiin. Mitä enemmän olet jotakin yrittänyt paeta, sitä suuremmalla vimmalla se pyrkii nyt tavoittelemaan sinua. Jos tänä ajankohtana karman herra soittaa, älä jätä vastaamatta!

Merkuriuksen perääntyminen Kaksosissa kulkee käsi kädessä pimennysten kanssa. Voisi suorastaan sanoa niiden lyöttäytyneen kimppaan ja ryhtyvän hommiin yhteisellä päämäärällä sekä kaksinkertaisella intensiteetillä. Vaikka Merkuriuksen perääntymiseen liittyy aina jonkin asteista retrospektiota, menneisyyden haikailua, taaksepäin jumittamista ja sisäänpäin suunnistamista, niin nyt vieläkin enemmän kuin yleensä. Luvassa on viestejä rajan takaa, postikortteja muilta ajoilta ja kirjeitä toisista maailmoista. Onko kyseessä karhukirjeet vai rakkauskirjeet, nähtäväksi jää.

Jos jotain haasteellista tällä yleisesti ottaen kovin hyväntahtoisella ja lempeällä uudenkuun kartalla on näkyvissä, niin se on hyvin heikko tulienergia. Uudenkuun aikaan ei ole yhtään planeettaa tulimerkeissä, ja kuin tätä alleviivatakseen kaikkein suurinta ristiriitaa saa osakseen tuliplaneetta Mars. Khiron ja Saturnus heittävät rajoitteiden, hidasteiden, epäröintien ja esteiden muodossa hiekkaa tämän sodanjumalan tulivaunujen rattaisiin niin tehokkaasti, että se saattaa tukahduttaa kaikki innostuksen kipinät ja intohimon liekit ihan kokonaan.

Kesäkuun ensimmäinen viikko on erityisesti tämän teeman kannalta hyvin merkityksellinen, koska Kuu on 5.6. aloitteellisessa ja tulisessa Oinaassa sen hallitsijan Marsin muodostaessa jyrkän opposition ydinpommienergiaa sisältävän intensiivisen Pluton kanssa. Ajankohta kuunpimennyksen (26.5.) ja auringonpimennyksen (10.6.) välissä voikin olla hyvin latautunut, mutta mitä merkityksellisin oman henkilökohtaisen kasvun, pelkojen kohtaamisen ja voimautumisen kannalta.

Ajankohtaiset teemat: 

Rauha, harmonia, tasapaino, vakaus, maanläheisyys, käytännöllisyys, omat resurssit ja voimavarat, tunteiden ja tarpeiden arvostava kuunteleminen, aistillisuus, kehollisuus, luontoyhteys, ”tyyntä ennen myrskyä”

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Valkoinen kyyhkynen myrskyisten vesien yllä”Aurinko ja Kuu Härässä kolmio Pluto, sekstiili Neptunus, (väljä yhtymä Uranus), neliö Saturnus, neliö Jupiter. Khiron neliö Mars. Pluto kolmio Venus. Uranus sekstiili Mars, neliö Saturnus. Saturnus kolmio Merkurius, kvinkunssi Mars. Jupiter neliö Venus.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 

11.5. UUSIKUU 22° Härkää, 14.5. Jupiter siirtyy Kaloihin, 20.5. Aurinko siirtyy Kaksosiin, 23.5. Saturnus alkaa perääntyä, 26.5. TÄYSIKUU ja KUUNPIMENNYS 6° Jousimiestä, 30.5. Merkurius alkaa perääntyä, 2.6. Venus siirtyy Rapuun, 10.6. UUSIKUU ja AURINGONPIMENNYS 20° Kaksosia.

Avainsanat: ,