Astrologia

Uuden elämän aamunkajo – Uusikuu Kaloissa

Astrologia | 13.3.2021 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 13.3. – 12.4.2021

Tämä uusikuu Kaloissa, keskellä ailahtelevaa, kylmää, harmaata ja sateista maaliskuuta, on silkkaa taikaa. Se on sanomaltaan hyvin selkeä ja kirkas, vaikka onkin usvaisen Neptunuksen läpäisemä, ja siinä on lämminhenkinen, ihmisläheinen ja syvästi välittävä tunnelataus.

Kalojen oma hallitsija Neptunus alleviivaa ajan herkkää energiaa, sillä sen yhtymä uudenkuun kanssa hienosäätää ja syventää entisestään sen luonnetta tässä luovassa, herkässä, myötätuntoisessa ja vivahteikkaassa merkissä. Muodonmuutosta ja irtipäästämistä edustava Pluto on kauniissa kulmassa uudenkuun ja Neptunuksen kanssa, ja se tuo oman intensiteettinsä sekä maagisen latauksensa tähän jo valmiiksi toismaailmaiseen yhdistelmään.

Mitä tästä nyt sanoisi? En muista nähneeni näin yksinkertaisesti ihanaa uudenkuun karttaa ikinä. Mutta se ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki maailmassa olisi yhtäkkiä kuin taikaiskusta pelkkää linnunlaulua, kukkaniityillä kirmaamista ja maailmanrauhaa. Voi kun olisikin. Sen sijaan nämä nyt tarjolla olevat kuviot avaavat ikään kuin eräänlaisen kosmisen energiaportaalin, joka parhaimmillaan voi vahvistaa sydämen avautumista, rakkautta ja hyväntahtoisuutta. Se haluaako linkittyä tähän laatuun (ja jos niin millä taajuudella) on tietenkin aina asia erikseen. Joka tapauksessa paras sanayhdistelmä kuvaamaan tämän uudenkuun ajan korkeinta potentiaalia on ”Ocean of Oneness”, ykseyden meri.


Lisämainintana huomautan, että yksi erityisen merkittävä, tässä tulkinnassa mainitsemiani teemoja korostava ja mahdollisesti kärjistävä ajankohta on tämän kuunkierron keskivaiheilla (26.-30.3.) kun täysikuu on Vaa’assa, Venus ja Aurinko yhtyvät Khironiin ja Mars on Kuun yläsolmun päällä.


Niin kuin kaikilla astrologisilla tekijöillä, myös Neptunuksella on omat varjopuolensa, ja oi miten varjoisat ja petollisen harhaiset ne ovatkaan. Oli kyseessä sitten henkilön syntymäkartta tai ajankohtaisia kollektiivisia energioita kuvaavat tekijät, tähtikartat eivät koskaan näytä sitä mikä puoli jostakin kuviosta lopulta toteutuu ja tulee eläväksi kokemukseksi. Täytyy muistaa, että vaikka tämä uudenkuun kartta osoittaa todella korkeaa, kaunista ja rakkaudellista potentiaalia, aina on mahdollisuus, että se jää pelkäksi potentiaaliksi, ja korkeampien taajuuksien manifestoitumisen sijaan ajanlaadun varjopuolet nousevat näkyviin.

Kaiken hyvän ja kauniin ohella Kalat on arkkityyppisesti eläinradan uhri ja marttyyri. Tämän merkin edustamiin tiedostamattomiin asenteisiin ja toimintamalleihin liittyy vastuun pakoileminen, muiden syyttäminen, pelko, kaoottisuus, ahdistuneisuus ja huoli – ja täydellinen sokeus omalle osallisuudelle kaiken kauheuden keskellä. Negatiivisesti ilmentyvä kalatlaatu ja neptunusenergia ajavat hämmennykseen ja hätään. Asiat menettävät mittakaavansa ja ikään kuin leviävät käsiin. Todellisuuden taju sumenee, mielikuvitus ottaa vallan ja mielen projektori heijastaa omasta sisäisestä maailmasta peräisin olevia kaitafilmejä ulkopuolella olevien tahojen edustamille valkokankaille.

Hankalinta negatiivisesti ilmentyvässä Neptunuksessa on se, että asioita on mahdotonta nähdä totuudenmukaisesti, ja kaikki tuntuu shapeshifter-kameleontin lailla muuttavan väriä ja muotoa aina tilanteen mukaan. Lopputuloksena on kokemus siitä, että jotakin kamalaa on tapahtumassa, mihin itsellä ei ole osaa eikä arpaa, eikä minkäänlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa mihinkään. Neptuninen painajainen on pahimmillaan sitä, kuin olisi peilitalossa helvetistä, jonka lattia on suonsilmäkkeitä täynnä olevaa hetteikköä, ja jos tulee nälkä, niin vatsansa voi täyttää pelkällä ällömakealla vaaleanpunaisella hattaralla.

Neptunus ja Kalat ovat laadultaan kollektiivisia, rajattomia, leviäviä ja liukenevia, vailla minkäänlaista konkretiaa. Taajuudesta riippuen niiden ilmentymä voi olla globaali pandemia, valhe, illuusio (tai sen puhkeaminen), salaliittoteoria, tulva, poptrendi tai maailmanlaajuinen rakkauden ja myötätunnon aalto.

Myös Uranus ja Saturnus ovat yhä intensiivisessä kontaktissa toisiinsa. Käsittelin tätä yhdistelmää kattavasti jo tammikuun ja helmikuun ajankuvatulkinnoissa, ja ajassa tämä näkyy edelleen erilaisina ristiriitoina ja vastakkainasetteluina. Sydäntietoisuudesta käsin tarkasteltuna sillä ei kuitenkaan ole väliä mitä ajatuksia ajattelet tai mistä näkökulmasta mielesi tulkitsee maailman ja oman elämäsi tapahtumia, ei edes sillä mitä pidät oikeana ja vääränä – merkitystä on ainoastaan sillä, oletko osa ongelmaa vai ratkaisua. Tuotko ajatuksillasi, energiallasi, sanoillasi ja teoillasi lisää yhteenkuuluvuutta, ymmärrystä, rakkautta, hyväntahtoisuutta, lempeyttä, välittämistä ja myötätuntoa maailmaan, vai onko (tiedostamaton) panoksesi yhteiseen energiakenttään jotain muuta. Pohjimmiltaan tämä vastakkainasettelu ei ole eri näkökulmien ja uskomusten tai maailmankatsomusten välillä, vaan luottamuksen ja pelon välillä.

Vaikka elämme aikaa, joka on tuonut ennennäkemättömiä haasteita ja on laittanut monen elämän uusiksi, herättänyt pelkoja, huolta ja epävarmuutta tavalla, jota ei muutama vuosi sitten olisi osannut edes kuvitella, niin siitä huolimatta (tai juuri siksi) ei ole koskaan ollut ajankohtaa, jolloin sydämen avautuminen, korkeampaan tietoisuuteen kytkeytyminen ja sisäisestä hyvyyden ja rakkauden lähteestä ammentaminen olisi ollut saatavillamme tällaisella voimalla ja tässä mittakaavassa.

Uudenkuun kartta on elementeiltään lähes ainoastaan vettä ja ilmaa, ja luonteeltaan se on aivan kuin auringon ensisäteistä vaaleanpunaiseksi värjäytyvä aamu-usva tai ilta-auringon kultaama, niittyjen yllä leijuva herkkä huntu.

Tietoisuutta ja tahtoa edustava Aurinko, sielua ja sisäistä maailmaa edustava Kuu, rakkausplaneetta Venus ja ykseystietoisuutta ja universaalia rakkautta sekä myötätuntoa edustava Neptunus ovat kaikki vesielementtiä edustavassa Kalojen merkissä, kun taas mielen ja ajattelun symboli Merkurius sekä toivon, kasvun, maailmankatsomusten ja uusien näköalojen planeetta Jupiter sekä rakenteita ja konkretiaa edustava Saturnus ovat humanistisessa, objektiivisessa, älyllisessä ja laajakatseisessa ilmamerkissä Vesimiehessä. Näiden kahden merkin yhdistelmä on inhimillisyyden, empatian ja sydämen viisauden (= Kalat), sekä tulevaisuuteen suuntautuneen älykkyyden, uudistusmielisen vision ja maailmaa muuttavan, yhteiseen hyvään tähtäävän humanitaarisuuden (= Vesimies) hienostunut cocktail. Siinä missä Kalat on eläinradan mystikko, Vesimies on tiedemies. Nämä kaksi eivät suinkaan ole vastakohdat tai ristiriidassa keskenään, ne ovat toisiaan täydentävät ihmistietoisuuden ulottuvuudet, jotka tulevat pelastamaan maailman.

Katastrofi on repäissyt railon maailman kulissiin, ja auringonvalo pääsee vihdoin loistamaan sen raosta. Ei nyt eletä lopun aikoja, niin kuin joidenkin kuulee sanovan. Kaikki on vasta alkamassa, olemme uuden elämän aamunkajossa.

Ajankohtaiset teemat: 

rakkaus, hyväntahtoisuus, myötätunto, rajattomuus, leviäminen, liukeneminen, harhaluulot, projektiot, uhrius, marttyyrit, eskapismi, hämmennys, ahdistus, kollektiiviset ilmiöt, luottamus vs. pelko, sydäntietoisuus, lohtu, toivo, ykseys

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Asumaton saari”. Aurinko ja Kuu Kaloissa yhtymä Neptunus ja Venus, sekstiili Pluto. Ceres yhtymä Khiron. Khiron sekstiili Saturnus ja Mars.Uranus neliö Saturnus. Saturnus kolmio Mars. Jupiter yhtymä Merkurius.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 

13.3. UUSIKUU 23° Kaloja, 16.3. Merkurius siirtyy Kaloihin, 20.3. Aurinko siirtyy Oinaaseen, 21.3. Venus siirtyy Oinaaseen, 28.3. TÄYSIKUU 6° Vaakaa, 4.4. Merkurius siirtyy Oinaaseen, 12.4. UUSIKUU 23° Oinasta.

Avainsanat: , ,