Astrologia

Vallanvaihto – Uusikuu Kauriissa

Astrologia | 13.1.2021 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 13.1. – 11.2.2021

Uusikuu Kauriissa yhtymässä Plutoon on ensisilmäyksellä voimakas, autoritaarinen, vakava ja vallanhimoinen, vaan roudan alla kukkii maa – tai jos ei ihan vielä kuki, niin jokin verran uutta kasvua siellä jo kuitenkin on puskemassa esiin vanhojen ja luutuneiden rakenteiden alta.

Vuoden ensimmäinen kuunkierto on täyttä dynamiittia, yllätyksellinen, intensiivinen, vaativa ja räjähdysherkkäkin, mutta vain siinä tapauksessa, että ajassa läsnä olevaa uudistumisen tarvetta ei kuunnella, vaan yritetään väkisin pitää tilanne ennallaan, muutospaineen kasvaessa yhä vaan kiristäen kontrollia. Täydenkuun luonne ja energia on myös tämän kuunkierron aikana aivan erityisen voimakas ja merkityksellinen. Sillä se mikä nyt uudenkuun aikaan on tulilla, pääsee todelliseen roihuunsa vasta kun täysikuu Leijonassa (28.1.) räjäyttää potin ja polkaisee kunnolla käyntiin tämän uuden vuoden uudet energiat.

Uudenkuun kartalla on selkeä jakautuma uuden ja vanhan välillä. Arkkityyppisesti Kauris, sekä hallitsijaplaneettansa Saturnus, edustavat kaikkea vanhaa, perinteistä, sovinnaista, konservatiivista ja pysyvää. Yksi askel Kauriista eteenpäin eläinradalla, ja vastaan tulee Vesimies, jonka arkkityyppinen merkitys sitä hallitsevan Uranuksen ohella on uudistuminen, rajojen rikkominen, kehitys, innovaatiot ja vallankumous. Uudenkuun kartalla nämä kaksi laatua tuntuvat ottavan mittaa toisistaan.

Voimme sisäisin silmin kuvitella kosmisen köydenvetokilpailun, jonka toisessa päässä joukkue Kauris (Venus, Kuu, Aurinko ja Pluto ovat kaikki Kauriissa) yrittää pitää pintansa, kun taas vastapuolella joukkue Vesimies (Saturnus, Jupiter, Merkurius ja Pallas Athene ovat Vesimiehessä) on kiskomassa maailman menoa toiseen suuntaan. Kaurisjoukkueen kannattajien banderolleissa lukee ”vanhassa vara parempi” tai jotain muuta muutosvastaista propagandaa. Vesimiesjoukkoa kannustetaan huutamalla edistysmielisiä iskulauseita, kuten esimerkiksi ”vapaus, ihmisoikeudet ja tasa-arvo”.

Uudenkuun kartalla myös Saturnus ja Uranus ovat haastavassa neliössä keskenään, mikä alleviivaa entisestään tätä kauris- ja vesimiesenergian välillä olevaa vastakkainasettelua. Palikat eivät kuitenkaan ole tasan, sillä ensinnäkin Plutoa lukuun ottamatta kaikki Kauriissa olevat planeetat ovat siirtymässä Vesimieheen ihan lähiaikoina, niin kuin niiden vuosittaiseen kiertoon kuuluukin. Sen lisäksi soturiplaneetta Mars on yhtymässä vallankumoukselliseen Uranukseen, ja yhdessä ne muodostavat melkoisen dynaamisen vapaustaistelijaenergian.

Eihän tässä ole epäilystäkään siitä kumpi puoli voittaa, sillä edistystä ei voi pysäyttää. Elämä menee eteenpäin vaikka sitä kuinka yrittäisi hidastaa, ja tällä plutonisella kauriskuulla näyttää olevan pokkaa yrittää kaivautua poteroonsa ja estää oikeuden toteutuminen, vaikka sitten sabotaasin keinoin.

Kuvaan kollektiivista ajanlaatua tässä tarinallisin keinoin, metaforia käyttäen, ja vaikka rivien välistä voi olla lukevinaan tiettyjä yhtymäkohtia maailman tapahtumiin, pohjimmiltaan kysymys on aina asetelmista, jotka ovat nyt ajankohtaisia ihmiskunnan kollektiivisessa tietoisuudessa, ja näin ollen ne ovat läsnä myös yksilötasolla ihmisten henkilökohtaisilla näyttämöillä.

Sen lisäksi että tämä vuoden ensimmäinen uusikuu manifestaation mestarin merkissä Kauriissa on erinomainen hetki luoda katsaus tulevaan vuoteen, hahmotella visioita, laatia suunnitelmia ja asettaa intentioita, niin samalla kannattaa reflektoida myös mennyttä. Jos sinun sisälläsi olisi menossa köydenvetokilpailu vanhan ja uuden välillä, mistä asioista olisi kysymys? Millaisia arvoja ja periaatteita vastakkain olevat joukkueet edustaisivat? Mitkä olisivat niiden tavoitteet ja pyrkimykset? Mikä sinun elämässäsi olisi uudistusmielistä etenemistä, ja yrittääkö joku tai jokin pitää kynsin hampain kiinni vallankahvasta, vaikka sillä ei ole enää mitään uutta tai mitään hyvää tarjottavaa?

Onkohan koskaan aikaisemmin odotukset olleet yhtä korkealla tulevan vuoden suhteen, kuin nyt surullisen kuuluisan ja ikimuistoisen vuoden 2020 jäädessä taakse ja vuoden 2021 astuessa esiin? Se, lunastaako tämä vuosi odotukset ja täyttyvätkö toiveet, on tietenkin hyvin yksilöllinen asia, mutta kollektiivisella tasolla tässä vuodessa on kyllä paljon innostavaa potentiaalia ja hyvin erilaiset energiat kuin edeltäjässään.

Juuri vuoden vaihteessa tapahtunut Saturnuksen ja Jupiterin merkkivaihdos ja niiden muodostama suuryhtymä Vesimiehessä avasi portin uuteen aikaan, jossa on uusi tietoisuus ja uudet mahdollisuudet. Viime vuodelta niin monelle tuttu puristava, pakottava, rajoittava ja paikoitellen ahtaalle vienyt energia on jäänyt taakse, kevyempien ja raikkaampien tuulien tulviessa tilalle. Laajentumisen ja kasvun planeetta Jupiter on tammikuussa vahvassa kontaktissa kapinalliseen ja vapauttavaan Uranukseen, ja vaikka yhdistelmän luonne on yllätyksellinen, levoton ja epävakaa, on se myös innostava, edistyksellinen ja energisoiva. Isoja harppauksia eteenpäin voi tapahtua hyvin nopeasti, mutta ilmassa on myös aina uuden alkuun liittyvää arvaamattomuutta.

Ajankohtaiset teemat: 

vanha ulos – uusi sisään, vallanvaihto, uudet energiat, vapautuminen, kapina, vallankumous, uudistusmielisyys, räjähdysherkkyys, potentiaali, innovatiivisuus, edistys, muutosvastarinta, levottomuus, arvaamattomuus, kehitys ja kasvu

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Nainen saapuu nunnaluostariin”. Aurinko ja Kuu Kauriissa yhtymä Pluto, sekstiili Neptunus ja kolmio Vesta. Khiron neliö Venus. Uranus neliö Merkurius, kolmio Venus, yhtymä Pluto, neliö Jupiter ja Saturnus. Saturnus yhtymä Merkurius, neliö Mars ja yhtymä Jupiter. Jupiter yhtymä Merkurius ja neliö Mars. Mars neliö Merkurius ja kolmio Venus.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 

13.1. UUSIKUU 23° Kaurista, 14.1. Uranus päättää perääntymisen, 18.1. Jupiter neliö Uranus, 19.1. Aurinko siirtyy Vesimieheen, 20.1. Mars yhtymä Uranus, 28.1. TÄYSIKUU 9° Leijonaa, 30.1. Merkurius alkaa perääntyä, 1.2. Venus siirtyy Vesimieheen, 11.2. UUSIKUU 23° Vesimiestä.

Avainsanat: ,