Cheap & Chic

Genuine Beauty Awards 2020: cheap & chic

Cheap & Chic | 13.1.2021 | Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Genuine Beauty Awards nostaa esiin vuoden ylivoimaisesti timanttisimmat luonnonkosmetiikkatuotteet päästä varpaisiin.

Nyt on luvassa Genuine Beauty Awardsien vuosittain luetuin kategoria ihonhoidon jälkeen, nimittäin Cheap & Chic eli vuoden parhaat edulliset tuotteet. Juttusarjassa on tähän mennessä ilmestynyt vuoden 2020 parhaat ihonhoitotuotteet, meikit, vartalonhoitotuotteet ja hiustenhoitotuotteet. Tämän jälkeen jäljellä on vielä kaksi kategoriaa: hyvinvointi sekä trendit ja ennustukset tälle vuodelle.

Blogistani löytyvän Cheap & Chic kategorian tarkoitus on koota vinkkejä edullisista, mutta kuitenkin hyvistä luonnonkosmetiikkatuotteista. Edullinen hinta ja laadukas luonnonkosmetiikka ovat vaikea kombo. Vaikeampi, kuin moni osaa edes kuvitellakaan. Siksi blogista löytyy oma kategoria näille tuotteille, joille olen pitänyt hintakattona noin 25 euroa, mutta joidenkin tuotteiden kohdalla saatan joustaa hieman hinnassa. Mieluummin suosittelen maksamaan joistakin tuotteista muutaman euron enemmän ja satsaamaan hyvään kuin käyttämään rahat hieman halvempaan turhakkeeseen. Tämä vaatii hieman tasapainoilua.

Vuoden 2020 parhaat cheap & chic tuotteet ovat:

Putsari: Patyka Melting Cleansing Oil

Mieleni parhaasta putsarista ei ole muuttunut vuodessa mihinkään. Laadukas, kokonaisista kasviöljyistä ja vieläpä luomulaatuisista sellaisista valmistettu puhdistusöljy edullisesti on lähestulkoon utopiaa. Luomuviljellyt kasviöljyt eivät todellakaan ole halpoja raaka-aineita ja kun puhdistustuotteen täytyy olla vielä reilun kokoisessa pakkauksessa, on yhtälö vieläkin haastavampi. Ei siis ihme, ettei edullisia puhdistusöljyjä markkinoilta juuri löydy. Patyka on onnistunut luomaan hitin. Kaksikymppiä näin loistavasta putsarista on halpa.

Misellivesi: Lavera Hydro Sensation Micellar Cleansing Water

Hykertelen aina tyytyväisenä, kun onnistun bongaamaan jonkun edullisen timantin, kuten tämän Laveran miselliveden, jolla on kokoa ruhtinaalliset 300 ml ja hintaa reilu kymppi. Ja itse tuote on loistava, sillä sitä ei ole kyllästetty liiaksi pinta-aktiivisella aineella ja tuote ei kuivata ihoa sitten piirun vertaa. Aktiiviaineet ovat lisäksi kiinnostavat: joukosta löytyy mm. viinirypäleuutetta, merilevää, kurkkua ja kosteuttavaa xylitolia.

Kasvovesi: Evolve Liquid Radiance Glycolic Toner

Todella mahtavaa, että edullisissa kasvovesissä alkaa löytyä valinnan varaa hieman enemmänkin. Itse maksan hyvästä hoitonesteestä mielelläni 40-80 euroa ja sillä hinnalla saakin jo kunnon teholientä, mutta helmiä löytyy myös edullisista, yksi niistä on tämä Evolven AHA- ja BHA-happoja sisältävä kasvovesi. Happopitoisuus on omaan makuuni liian matala, mutta suurimmalle osalle tämä sopii happoihin tutustumiseen lempeällä tavalla sekä hieman herkemmällekin iholle.

Kotimainen: Frantsila Kehäkukka-kasvovesi

Frantsila onkin vuoden kotimainen kosmetiikkatapaus, jolle voisi omistaa kokonaan oman blogipostauksen. Sarja on tehnyt upean muodonmuutoksen – juuri sellaisen kuin millaista itse visioin sen kaipaavan jo vuosia sitten. Uudistuksessa on kunnioitettu vanhaa, mutta tyylikkäällä, elegantilla sekä aikaa kestävällä tavalla. Myös uusia tuotteita on lanseerattu mukavasti ja yksi ehdoton helmi on tämä kasvovesi, josta löytyy mukava kattaus Frantsilan oman yrttitilan antimia. Hintaa tuotteella on vain parikymppiä, mutta vastaavan sisällön tuotteita voisi helposti hinnoitella moninkertaiseksi. Kosmetiikkatuotteen hinnan muodostaminen onkin sitten toinen tarina, mutta tässä on hinta-laatu enemmän kuin kohdallaan.

Naamio: Logona Rhassoul-savi

Logonan pahviputkiloon pakattu rhassoul-savi ei ole kieltämättä erityisen houkuttelevan näköinen tuote, mutta mikäli naamion hinnassa haluaa pihistellä, suosittelen satsaamaan hyvään saveen. Savet sisältävät huikean määrän mineraaleja, jotka ovat ensisijaisen tärkeitä ihon toiminnoille, tärkeämpiä kuin vitamiinit. Rhassoul-savi sisältää mm. magnesiumia, fosforia, rautaa, natriumia, sinkkiä ja kaliumia.

Saven käyttömahdollisuudet ovatkin sitten rajattomat ja se sopii käytettäväksi päästä varpaisiin aina kasvojen, hiusten ja vartalon pesusta vartalopakkauksiin (aka vartalokääreisiin/naamioihin) sekä kasvonaamioihin. Sekoita sitä hunajaan, haluamaasi kukkaisveteen tai aloe veraan, lorauta joukkoon hieman kasvoöljyä ja terästä vaikutuksia halutessasi parilla tipalla haluamaasi eteeristä öljyä ja saat laadukkaamman naamion, kuin maksamalla pari kymppiä jostain semihyvästä naamiotuubista.

Silmänympärysvoide: Bybi Eye Plump Eye Cream

Bybiltä pukkaa uutuutta toisen perään, viimeisin lanseeraus oli silmänympärysvoide, joka sisältää kovaa vauhtia trendaavaa bakuchiolia sekä hyaluronihappoa. Voidepohjassa on myös skvalaania, joka on mielestäni loistava valinta silmänympärystuotteeseen sen hoitavien ominaisuuksien ja superohuen koostumuksen ansiosta. Tässä on timantinkova silmänympärystuote, eikä tarvitse olla mitenkään erityisesti juuri edullisia tuotteita varta vasten metsästävä ihastuakseen tähän.

Kosteusvoide: Neal’s Yard Remedies Nourishing Orange Flower Daily Moisturiser

Edullisen ja aidosti hyvän kosteusvoiteen löytäminen vaatiikin jo hieman salapoliisityötä ja ainakin INCI-lukutaitoa. Jos tavoitteena on pihistää hinnassa, mutta ei ihonhoitorutiinin tehoissa, neuvon aina panostamaan puhdistusöljyyn, hoitonesteeseen/kasvoveteen sekä kasvoöljyyn, jolloin kosteusvoiteen voi skipata. Mutta jos kosteusvoidetta haluaa käyttää (mille etenkin talvella on kyllä yleensä tarvetta) niin mihinkään hötöön ei kannata senttejään käyttää.

Neal’s Yard Remediesin lasipulloon pakatut kosteusvoiteet ovat hinta-laatu suhteeltaan ällisyttävän hyviä. Vaikka hintalappu näyttääkin reilut 35 euroa, niin pakkauskoko on 100 ml normaalin 50 ml sijasta – ja se jos mikä on syy satsata tähän kosteusvoiteeseen. Orange Flower voide on koostumukseltaan ihanan kevyttä ja sen aktiiviaineista löytyy mm. gotu kolaa, granaattiomenansiemenöljyä ja hyaluronihappoa. Turhia lantrinkeja ei ole tässä voiteessa käytetty, joka on edullisille kosteusvoiteille harvinaista.

Kasvoöljy: Flow Cosmetics Rosehip Intensive Treatment Oil

Laadukas ja edullinen kasvoöljy on yhtä haastava kombo kuin puhdistusöljykin. Yleensä edulliset öljyt onkin lantrattu esteriöljyillä, joka tiputtaa hinnan, mutta samalla myös laskee hoitavuutta. Tämä Flown tuote maksaakin hieman yli Cheap & Chip 25 euron hintarajan, mutta suosittelen lämpimästi sijoittamaan tuon viisi euroa tuotteeseen, joka voisi hyvinkin maksaa enemmän sisältönsä puolesta. Tässä öljyssä on kerrassaan loistavat raaka-aineet eikä yhtikäs mitään turhaa. Erittäin vahva suositus myös luksuskosmetiikan käyttäjille.

Vartalonpesuaine: Weleda Citrus suihkuvoide

Weledan suihkuvoiteet ovat klassikoita ja vieläpä edullisia sellaisia. Sitrus on suosikkituoksuni herkullisista tuoksuvaihtoehdoista. Lempeästi pesevät suihkuvoiteet sopivat hyvin herkemmällekin iholle hieman voidemaisen koostumuksen ansiosta.

Vartalovoide: Urtekram Rise & Shine Spicy Orange Blossom Vartalovoide

Tästä alkaa Urtekramin hehkutusmaraton. Tämä vartalovoide on parasta mitä alle kympillä saa. Tuote tuoksuu taivaallisen ihanalle ja kosteuttaa hyvin. Ei tosiaan tarvitse olla pennin venyttäjä ostaakseen varta vasten tätä vartalovoidetta. Mieletöntä arkiluksusta.

Urtekramilta löytyy myös muuten aivan ihana ja edullinen laventeli-vartaloöljy.

Käsienpesuaine: Urtekram Rise & Shine Spicy Orange Blossom Käsisaippua

Tuosta samaisesta huumaavan tuoksuisesta Spicy Blossomista löytyy kokonainen tuotelinja, johon kuuluu myös tämä käsisaippua. Miinusta tulee kylläkin sulfaateista, joita joidenkin herkkäihoisten kannattaa välttää ja itsekin koen ne turhakkeina, mutta voin tehdä poikkeuksen käsienpesuaineen kohdalla.

Sulfaatiton vaihtoehto: Urtekram Tune In Soothing Lavender Palasaippua

Ajattelin laittaa vaihtoehdon myös sulfaattien välttelijöille, silloin perinteinen palasaippua on paras vaihtoehto. Sellainenkin löytyy Urtekramin uusista tuotteista. Palasaippuaan on lisätty laventelin, kamomillan ja laventelin eteerisiä öljyjä sekä probiootteja. Timanttinen löytö tämäkin tuote ja palasaippua on toki aina ekologisempi vaihtoehto kuin nestemäinen saippua.

Käsivoide: Urtekram Tune In Soothing Lavender Käsivoide

Uskomattoman hyvä käsivoide alle viidellä eurolla, jonka laventelin tuoksu tuo ihanan aromaterapeuttisen hetken keskelle arkiaskareita.

Shampoo: Urtekram Blown Away Wild Lemongrass Shampoo

Loistava shampoo pikkurahalla, jossa on ihanan virkistävä sitruunaruohon tuoksu. Shampoo pesee tehokkaasti, mutta ei liian voimakkaasti. Sulfaatteja löytyy tästäkin, joten suosittelen jättämään tuotteen välistä, jos iholla on atopia, rosacea, akne tai POD.

Hoitoaine: Urtekram Blown Away Wild Lemongrass Hoitoaine

Olin todella yllättynyt tämän hoitoaineen tehosta. Vaikka se ei täysin ihanteellinen olekaan omille hiuksilleni, jotka vaativat kunnon erikoistuotteen, se selvittää hiukset hyvin, joka on minimivaatimukseni hoitoaineelle. Riksuli puolestaan ihastui tähän ikihyviksi, hänelläkin on mittaa hiuksissa ja hoitoaine jäikin hänen luottotuotteeksi. Toimivia hoitoaineita on myös ollut haastavaa löytää edullisesti ja vaihtoehtoja on ollut ehkä tasan kaksi, joten Urtekramin uutuudet olivat tässäkin kategoriassa tervetullut lisäys luonnonkosmetiikan tarjontaan.

Meikkivoide: Lily Lolo BB Cream

Meikkien suhteen en tee tänä vuonna mitään kovin kattavaa tarjontaa Cheap & Chic kategorian puolelle, sillä yhtä Bohon luomivärejä lukuunottamatta en ole tutustunut mihinkään uuteen ja yllättävään edulliseen sarjaan, joten valinnat noudattelisivat täysin viime vuoden linjaa, joka oli lähes tulkoon kokonaan Lily Lolo painotteinen.

Edullisista meikkipohjista suosittelen edelleen Lily Lolon BB-voidetta, joka ei varsinaisesti peitä, vaan blurraa epätasaisuudet piiloon luonnollisesti ja jättää iholle kauniin pinnan. Edullisissa meikkivoiteissa ei ole hirveästi tarjontaa ja jos kaipaa oikeasti todella laadukasta meikkivoidetta, jossa on enemmän peittävyyttä, suosittelen panostamaan rahallisesti hieman enemmän ja hankkimaan esimerkiksi Madaran meikkivoiteen.

Luomiväri: Boho luomivärit

Kiinnostuin Bohon luomiväreistä minun ja Eeviksen IG-meikkilivessä loppuvuodesta, kiitos Eeviksen käyttämän upean sähäkän violetin luomivärin sekä erään seuraajani hehkutuksesta Bohon ruskeita luomivärisävyjä kohtaan. Kävin tutkimusmatkalla Ruohonjuuressa hypistelemässä niitä ja olin lentää persauksilleni huikeasta pigmenttipitoisuudesta. Mukaan lähtivät sävyt Cafe ja Cacao, joissa olenkin jumittanut siitä asti. Totta puhuakseni olisin voinut hyvin valita nämä koko vuoden parhaiden meikkien joukkoon, sen verran vakuuttunut olen tämän perusteella. Pieni miinus tulee pahvipakkauksesta, joka ei suojaa tuotetta kovin hyvin ja toinen luomiväreistäni onkin haljennut ikävästi.

Silmänrajauskynä: Lily Lolo silmänrajauskynä

Lily Lolon silmänrajauskynissä on optimaalinen pehmeys, jonka ansiosta rajaus levittyy sulavasti, mutta ei suttaa ja niiden pysyvyys on hyvä.

Huulikiilto: Lily Lolo huulikiillot

Nämä huulikiillot olivat koko viime vuoden suosikkini huulikiilloista, ei siis vain edullisessa kategoriassa. Lily Lolon huulikiilloissa on mahtavan hoitava koostumus ja herkullisen pastelliset sävyt. Värejä kyllä saisi olla enemmänkin, mutta näistä löytyy monta suosikkia ja yhdyn kollegani Eevis Liedeksen kanssa hehkuttamaan Clear sävyä, joka toimittaa huulirasvankin virkaa.

Paras edullinen meikkisarja: Lily Lolo

Lily Lolosta löytyy blogista juttua paljonkin ja sarjasta on tullut ehdottomasti yksi lempimeikkisarjoistani Kjaer Weisin, Zuiin ja Madaran ohelle. Sarjassa on hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdallaan ja valikoimaa niin tuotteissa kuin sävyissä löytyy hyvin. Lisäksi sarjan saatavuus on loistava, sillä se kuuluu mm. Prisman valikoimaan, joka on superhienoa, sillä moni synteettisten meikkien ystävä saattaa siten vahingossa tutustua myös luonnonkosmetiikan meikkeihin – ja jäädä sille tielle!

Paras edullinen ihonhoitosarja: Evolve

Evolven kehitystä on ollut ilo seurata vuosien varrella. Jäätävän kaameasta ulkoasusta supertyylikkääseen ja minimalistiseen tyyliin upgreidaus, innovatiivinen tuotekehitys, oma tehdas, joka on hiljattain saanut Ecocert-sertifikaatin ja siten myös tuotteet alkavat saamaan sertifikaatteja sekä hinta-laatusuhteeltaan mehevään spottiin asettuvat tuotteet ovat resepti menestykseen. Hommaa on rakennettu pieteetillä ja se näkyy. Ihan kaikki tuotteet eivät hinnaltaan asetu aivan Cheap & Chiciin, mutta sarja ansaitsee silti vuoden parhaan edullisen ihonhoitosarjan pystin, sillä uskon, että moni maksaa mielihyvin sen muutaman euron lisää, koska tuotteet ovat niin hyviä.

Paras edullinen arkituotesarja: Urtekram

Tämä ei varmasti jäänyt epäselväksi, että Urtekram ansaitsee tulla palkituksi parhaana edullisena arkituotesarjana. Ei voi kuin kiitellä sarjaa huikean laajasta valikoimasta, joka ulottuu ruoasta ja mausteista loistavaan arkikosmetiikkavalikoimaan. Ulkoasu on myös kohdallaan, kiitos tanskalaisen tyylitajun. Urtekramin tuotteista ei todellakaan tule olo, että ostaisi varsinaisesti halpaa.

Löytyykö listalta sinun suosikkejasi?

Kuvitus Pauliina Holma

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,