Cheap & Chic

Hävikkihedelmistä kosmetiikaksi

Cheap & Chic | 23.2.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Pulpe De Vie

Ranskalainen Pulpe De Vie taistelee ruokahävikkiä vastaan hyödyntämällä myyntiin kelpaamattomia hedelmiä kosmetiikan raaka-aineina.

Nyt olisi luvassa asiaa viime vuoden herkullisimmasta luonnonkosmetiikkauutuudesta, ranskalaisesta Pulpe De Viestä, joka rantautui Suomeen viime vuonna ja on ehtinyt valloittaa lukuisten kauppojen hyllyt ja luonnonkosmetiikan käyttäjien sydämet, eikä ihme, sillä tästä sarjasta ei ihonhoitoiloittelua puutu!

Tein jo pari viikkoa sitten Instagramin puolella pienen ennakkokatsauksen sarjan tärppituotteisiin, mutta nyt tutustutaan tuotteisiin vielä tarkemmin. Olen ehtinyt testata tuotteita viime vuoden lopulta saakka, joten tässä ajassa on kertynyt mukavasti tuntumaa tuotteisiin ja niiden yhdistelyyn.

Ensin kuitenkin muutama sana Pulpe De Vien ideologiasta. Sarjan ytimessä ovat siis hävikkihedelmät ja -vihannekset, eli sellaiset käyrät, kummalliset ja vähän ylikypsät tapaukset, joita ei hyväksytä myyntiin ja ne ovat siten hävikkiä. Pulpe De Vie ostaa nämä yksilöt suoraan paikallisilta tuottajilta aina kun mahdollista, ja valmistaa niistä tuotteisiin käytettäviä raaka-aineita; hedelmävesiä, -uutteita ja öljyjä. Lisäksi yritys hankkii muutenkin kaiken tarvittavan mahdollisimman läheltä pakkausmateriaaleja ja painomusteita myöten.

Sarjan koti on Etelä-Ranskassa, joka on tunnettu mehukkaista hedelmistään ja tuotteet ovatkin kuin ulkoisesti nautittavaa hedelmäsalaattia – superherkullisen tuoksuisia ja näköisiä! Sarja henkii hauskuutta ja hyvää mieltä, tuotteet on nimetty kekseliäästi ja niissä on selkeästi K-beauty vaikutteita.

Pulpe De Viehen kuuluu viisi erilaista tuotelinjaa, eli valikoima on todella laaja ja kaikki tuotteet ovat myös edullisia. Sarja on aivan täydellinen teineille ja nuorille aikuisille sekä ikinuorille vanhemmille – hyväntuulisuus ja herkulliset tuoksut tempaavat mukaansa, varoitan!

Suosittelen lämmöllä tutustumaan tarkemmin Pulpe De Vien tarinaan ja taustoihin, sarjan nettisivuilta löytyy mukavasti lisää tietoa.

Mutta tehdäänpä sitten katsaus tuotevalikoimaan! Tuotelinjoja on viisi: Anti-Oxidant, jonka persikkaiset tuotteet pehmittävät ja kosteuttavat, 1st Wrinkles, joka sisältää hedelmäcocktailit ensimmäisiin juonteisiin, Radiance & Glow, jonka tuotteet heleyttävät ja energisoivat, Detox, joka dumppaa ilmansaasteet ulos ihosta sekä (Im)Perfection tasapainottamaan iho-ongelmia. Sen sijaan, että tutustutaan yhteen tuotelinjaan kerrallaan, päätin järjestellä tuotteet kategorioittain, se on paljon selkeämpää.

Postauksen lopusta löydät vielä kootusti omat suosikkituotteeni.

Puhdistusaineet

Puhdistusaineita Pulpe De Vien valikoimassa on neljä erilaista:

Beautiful Plant misellivesi

Jättikokoiseen (400 ml!!) pulloon pakattu misellivesi sisältää sitruunamelissavettä, greippivettä, porkkanauutetta ja chlorella-uutetta, jotka puhdistavat, virkistävät ja tasapainottavat ihoa. Aluksi mietin, että puhdistaako tuote vähän turhan tehokkaasti, sillä se vaahtoaa aavistuksen. Kuivattavaa vaikutusta en ole kuitenkaan havainnut, vaan iho jää pehmeän tuntuiseksi. Itse käytän misellivettä aamuputsarina. Hintaa tällä tuotteella on vain reilu kympin, vinkki kaikille ammattimeikkaajille, joilla misellivettä kuluu paljon! Tuote sopii normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle.

After Date miselligeeli

Tästä tuli Pulpe De Vie -putsarisuosikkini! Tuoreilta klementiineiltä (nam!) tuoksuva misellihyytelö sisältää porkkanauutetta, douglas-kuusen neulasista tislattua vettä, rosmariinivettä, klementiiniuutetta ja aloe veraa, jotka puhdistavat ihoa ja hillitsevät talineritystä. Misellihyytelöhän on geelinmuodostajalla paksunnettua misellivettä. Minun tuntumani tämän tuotteen pesevyydestä on hellävaraisempi kuin sarjan misellivedessä ja tykästyin tähän todella paljon. Kevyt, voidemainen meikkivoide puhdistui tällä helposti ja iholle ei jäänyt lainkaan kiristävää jälkitunnetta. Suosittelen hieromaan hyytelöä kuivalle iholle ja putsaamaan sen kostealla kasvosienellä. Tämä tuote toimi loistavasti aamuin ja illoin, joten tässä on loistotuote esimerkiksi matkoille, kun montaa putelia ei viitsi mukaan pakata. Miselligeeli sopii kaikille ihotyypeille.

Sweet Little Face puhdistusvaahto

Kohtuupesevä on tämäkin kuohkea vaahto, joka sisältää tomaattivettä, greippivettä, melissavettä ja ripauksen ruistankioöljyä. Pintakuivalle iholle suosittelen mieluummin misellihyytelöä, mutta öljyrasvaiselle iholle vaahto sopii mainiosti.

Tantalize Me! puhdistusgeeli

Tämä tuote jäi hieman hämmentämään tuotekuvauksellaan, jossa sanotaan, että tämä on vaahtoava puhdistusöljy. Luumunkiviöljyä tuotteessa ei kuitenkaan ole kuin juuri nimeksi, joten kyllä minä sanoisin, että tämä on puhtaasti puhdistusgeeli – mutta varsin ihana sellainen! Vadelmavedellä höystetty oranssinpunainen geeli on herkullisen tuoksuinen ja vaahtoutuu muhkeasti. Purkkinurkan Inke rakastui tähän tuotteeseen juurikin matkaputsarina. Puhdistusgeeli sopii seka- ja rasvaiselle iholle.

Kasvovesi

Singing In The Rain! seerumisuihke

Tämä tuote on hämmentänyt minua eniten – erinomaisuudellaan! Seerumisuihkeeksi nimetty kasvovesi/hoitoneste/seerumin ja kasvoveden fuusio on kertakaikkiaan mielenkiintoinen tapaus. Ylikypsiltä viikunoilta tuoksuva suihke karkottaa makeanhimon yhdellä nuuhkaisulla, enkä vieläkään osaa päättää pidänkö tuoksusta vai en. Se tuo myös mieleen jotkut hedelmäirtokarkit.

Hämmennystä aiheutti aluksi tuotteen koostumus: kun sitä suihkuttaa iholle ja lähtee taputtelemaan, se vaahtoaa aavistuksen, joka johtuu solubiliseristä (INCI:ssä Polyglyceryl-4 Caprate), eli pinta-aktiivisesta aineesta, jota tarvitaan vesimäiseen tuotteeseen, jotta rasvaliukoiset hajustekomponentit liukenevat veteen. Kavahdin vaahtoavuutta heti kosteutustehojen kärsivyyden pelossa, mutta sen pitoisuus on kaiken logiikan mukaan erittäin matala. Ja sitäpaitsi, tällä kyseisellä solibiliserillä on myös emollientin (eli ihoa pehmittävän aineen) ominaisuuksia.

Innostuin tuotteesta sen INCI:n perusteella, nimittäin reilu kympin maksavaksi tuotteeksi sisältö on timanttinen: ruusuvettä, hamamelisvettä, viikunavettä, sitruunamelissavettä, mustaherukanlehtiuutetta, hyaluronihappoa ja Saccharide Isomeratea, joka on hyaluronihapon tavoin kosteuttava aine eli humektantti. Kun tuotetta suihkii kämmenille ja tekee sillä 7 skin methodin, se todellakin kosteuttaa ihon mehevän kimmoisaksi.

Vaahtoavuus hämmensi, mutta kosteutustehot on tullut testattua nyt niin monella eri puhdistustuotekombollakin, että kyllä vain tuote tosiaan lunastaa lupauksensa. Mielestäni kerroksia tarvitsee kuitenkin ehdottomasti useamman kuin pari ja lisäksi kannattaa jättää iho himpun verran kosteahkoksi viimeisen kerroksen jälkeen ennen kuin kerrostaa päälle seuraavan tuotteen, eli seerumin.

Seerumit

No Filter seerumi

Tässäpä myös seerumi, jonka raaka-aineluettelo sai sukat pyörimään jaloissa, etenkin kun vilkaisi myös hintalappua! Loistokkaasta raaka-ainecocktailista löytyy mm. greippivettä, piparminttuvettä, laventelivettä, kurkku-uutetta, klementiiniuutetta, sinkki PCA:ta, kupari PCA:ta, silicaa, bisabololia ja prebiootteja, eli suomennettuna ne tasapainottavat epäpuhtauksilla oikuttelevaa ihoa. Seerumi on koostumukseltaan vesimäisen ohutta. Se ei riitä kosteuttamaan ihoa, vaan on ehdottomasti enemmän tehotippamainen tuote, joka kaipaa rinnalleen kosteuttavan kasvoveden, kosteusvoiteen ja mielellään myös kasvoöljyn. Suosittelen tuotetta oikuttelevien teinien… eikun teinien oikutteleville ihoille!

Like A Diamond seerumi

Tästä tuli koostumuksensa ja ihotuntumansa puolesta ehdoton seerumisuosikkini, sillä se on mitä mainioin tuote tuomaan pikaheleytystä iholle samalla kosteuttaen ja tehden ihon todella pehmeäksi. Seerumi sisältää mm. kiivivettä, hamamelisvettä, ruusuvettä, koivunmahlaa, luumunkiviöljyä, kurkku-uutetta, tyrnimehua, kofeiinia, timjamiuutetta ja porkkanauutetta sekä hennosti kimaltavia, valoaheijastavia pigmenttejä, mutta diskopallo-efektistä ei ole pelkoa, sillä seerumi ennemminkin feikkaa iholle pikahehkua. Mainio tuote piristämään ihoa aamuisin ja se sopii kaikille ihotyypeille.

Pulpe Me! seeruminaamio

Kekseliäästi on tämäkin tuote nimetty seeruminaamioksi, tarkoittaen, että seerumikäytössä suositellaan käytettäväksi 1-3 tippaa ja naamiona, eli tehotuotteena, kuusi tippaa. Minä tykästyin tähän meikinalusseerumina, sillä tuote on kuivaöljyä, eli hyvin ohutta öljyä, mutta se ei jätä ihoa rasvaiseksi. Kaltaiselleni, glossya meikkipohjaa rakastavalle tämä toimi meikin alla täydellisesti, sillä tuote ei jätä ihoa rasvaiseksi, mutta antaa silti iholle hennon öljyisen ja sileän pinnan, jonka päälle meikki levittyy tasaisesti. Lisäksi valoa heijastavat pigmentit lisäävät kuultoa tuovaa efektiä. Tuote sisältää kaktusviikunauutetta, tyrniuutetta, päivänkakkarauutetta, propolista ja bisabololia – mainioita antioksidanttisia, ihoa kirkastavia, uudistavia ja rauhoittavia aktiiviaineita ja se sopii kaikille ihotyypeille sekä etenkin ensimmäisten juonteiden ehkäisyyn.

Intouduin kehittelemään seerumeista ja kosteusvoiteista megaheleytyskombon meikin alle ja parhaiten toimi yhdistelmä Singing In The Rain seerumisuihketta 7 skin methodilla, muutama tippa Like A Diamond seerumia, ripaus Shine kosteusvoidetta ja viimeistely Pulpe Me seeruminaamiolla. Ihosta tuli niin kuulas ja hehkuva, että meikkivoidetta ei tarvinnut kuin pikkunokareen!

Silmänympärysvoiteet

Pulpe De Vien silmänympärysvoiteissa on erinomainen hinta-laatusuhde!

Blink of an Eye silmänympärysvoidenaamio

Ihanan viileä, virkistävä ja kosteuttava silmänympärysvoide, jossa on kevyt, geelimäinen koostumus. Tuhdimmin kerrostettuna tästä saa silmänympärysnaamion yöksi – 7 eye cream method, anyone? Tuote sisältää viilentävää piparminttuvettä, kirkastavaa kiivivettä, kosteuttavaa hyaluronihappoa, tummia silmänalusia ehkäisevää kaktusviikunauutetta sekä kosteuttavia xylitoleja. Mainio tuote ehkäisemään ensimmäisiä ryppyjä ja etenkin niitä kuivuudesta aiheutuvia!

Brrright! silmänympärysvoide

Kirkastava silmänympärysvoide, joka on edelliseen verrattuna koostumukseltaan huomattavasti voidemaisempi, mutta silti kevyt. Tämäkin sisältää loistavia tehoaineita, kuten korjaavaa italianolkikukkavettä, turvotusta laskevaa kurkku-uutetta, kirkastavaa greippiä, sekä virkistävää kofeiinia.

Silmänympärysvoiteista en osaa valita suosikkiani, ne toimivat hyvin vaikka niin, että Brright! aamuisin ja Blink of and Eye iltaisin.

Monesti edulliset silmänympärysvoiteet eivät tee vaikutusta sisällöllään, mutta Pulpe De Vien kohdalla raaka-aineluettelot ovat nannaa!

Kosteusvoiteet

Kosteusvoiteet saavat minulta suitsutusta! Hinta-laatusuhde on näissä puteleissa enemmän kuin kohdallaan ja annan erityistä kiitosta siitä, että voiteet ovat selkeästi toisistaan poikkeavia – jokaisessa on siis jotain selvästi erityistä.

Cozy Cuddle kasvovoide

Tässä persikantuoksuisessa ja pehmeässä kosteusvoiteessa tekisi mieli uida, voide on kertakaikkiaan sulaa herkkua! Voide sisältää mm. kiivivettä, persikkauutetta, malvauutetta ja skvalaania. Se heleyttää ihoa, tuo iholle antioksidanttisuojaa ja pehmittää ihoa. Voide sopii kuivalle, normaalille ja sekaiholle.

The Rides Killer kasvovoide

Vaaleanpunainen vadelma-pudding kuvaa parhaiten tätä voidetta, joka sopii kuivalle ja normaalille iholle sekä ensimmäisiin juonteisiin. Ja yövoiteeksi! Tässä voiteessa on mehiläisvahaa, joka tuo iholle kosteuden haihtumista ehkäisevän hennon kalvon, mutta ei tuki ihoa. Lisäksi voide sisältää oivan cocktailin tehoaineita ensimmäisiä juonteita vastaan, kuten viikunavettä, vadelmavettä, kaktusviikunauutetta ja skvalaania.

Shine kasvovoide

Shine on koostumukseltaan superohutta ja hennosti valoa heijastavaa. Voide on omiaan meikin alle tai ilman meikkiä tuomaan kuulautta iholle. Vaikka en kehota ketään feikkaamaan väsymyksen merkkejä pois kasvoilta (vaan hoitamaan väsymyksen oikeasti pois), tämä voide onnistuu siinä. Valoa taittavien pigmenttien apureina siinä toimivat greippivesi, porkkanauute, timjamiuute ja skvalaani. Shine sopii erinomaisesti kaikille ihotyypeille.

Miss Sunshine kasvovoide

Kyytiä saasteille antaa tämä detox-geeli, joka on koostumukseltaan niin kevyttä, että melkein pistäisin tuotteen sen puolesta seerumikategoriaan ja kaiken lisäksi se sopii mainiosti kerrostettavaksi jonkun toisen, kuten Shine, Perfect Selfie tai Feel on the Beach voiteen kanssa. Geeli sisältää melonivettä, päivänkakkarauutetta ja tyrniuutetta ja se on supernesteyttävä, eli iholle vesikosteutta tuova. Sopii mainiosti pintakuivalle iholle, olipa pohjaihotyyppi mikä tahansa.

Perfect Selfie kasvovoide

Blurraavan efektin tuova meikinalusvoide, johon rakastuin! Tässä on varsin monenlaiseen tilanteeseen ja ihoon sopiva tapaus. Itselleni tämä toimi niin loistokkaasti meikin alla, etten tarvitse puuteria meikkivoiteen päälle lainkaan, jos pohjustan meikin tällä voiteella. Voide kuuluu (Im)Perfection tuotelinjaan ja se on suunniteltu epäpuhtauksin oikuttelevalle iholle. Suosittelenkin yhdistämään sen No Filter seerumiin. Voide sisältää laventelivettä, mustaherukanlehtiuutetta, kurkku-uutetta ja klementiiniuutetta, jotka puhdistavat ja kirkastavat ihoa, sekä tasapainottavia prebiootteja. Blurraavan, täydellisen sileän pinnan meikin alle tekee maissitärkkelys yhdessä silican kanssa.

Tässä voiteessa ilahdutti etenkin sen monikäyttöisyys: rasvainen iho saa tästä avun kiiltelyyn ja meikin pysyvyyteen, mutta minun kaltaiseni normaalimpi ihoinen voi käyttää tätä toisen kosteusvoiteen päälle kerrostettuna meikinpohjustajan tapaan. Kokeilin voidetta koko kasvoille käytettynä sekä pohjustajana ainostaan helposti kiiltäviin kohtiin, jonka ansiosta haluttua vaikutusta sai säädeltyä.

Feel on the Beach asteittain ruskettava kasvovoide

Sokerina pohjalla kosteusvoidevalikoimaan kuuluu vielä rehellisen feikkirusketuksen iholle taikova voide. Tosin tämä voide kehittää rusketusta asteittain, eli epäluonnollista lopputulosta ei tarvitse pelätä. Voide sisältää porkkanavettä, hunajaa ja kvittenivettä, jotka suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta.

Harsonaamiot

Pulpe De Vien harsonaamiot ovat ihan oma lukunsa, tunnetuista cocktaileista hauskasti brändättyjä iho-mocktaileja. Harsonaamio on valmistettu biohajoavasta materiaalista ja sen voi heittää käytön jälkeen biojätteeseen.

Moji’detox sheet mask

Stressaantunut iho tarvitsee ehdottomasti annoksen Moji’detoxia, joka sisältää porkkanavettä, melonivettä ja sitruunamelissavettä. Ne neutraloivat vapaiden radikaalien aiheuttamia vaikutuksia.

Margar’eclat

Väsyneen ja samean ihon ensiapunaamio palauttaa ihon elinvoiman greippiveden, porkkanaveden, timjamin ja appelsiininkuoriöljyn cocktaililla.

Sex on the Peach sheet mask

Kiivivettä, pyökin nupuista valmistettua uutetta ja persikkauutetta sisältävä harsonaamio heleyttää ihoa ja tuo iholle nuorekkuutta. Se sopii kaikille ihotyypeille.

Daiqui’rides sheet mask

Tehokosteuttava ja ryppyjä siloittava harsonaamio sopii kuivalle iholle, ensimmäisille juonteille sekä pintakuivalle ja karhealle iholle pohjaihotyypistä riippumatta. Kiivivesi, karpalouute ja hibiskusuute kirkastavat ihoa ja siloittavat juonteita.

Pina tomata sheet mask

Tasapainottava harsonaamio sisältää tomaattivettä, limen, greipin ja mandariinin kuoriuutteita, prebiootteja, mustaherukkaa ja karhunvatukkaa. Naamio sopii epäpuhtaalle, suurihuokoiselle, rasvaiselle ja tukkeutuneelle iholle.

Tulipa kattavasti asiaa tuotteista, toivottavasti olette vielä kärryillä! Pulpe De Viessä totta vie kiehtoo ihonhoitoiloittelu, vastuullisuus, edullinen hinta ja kattava tuotevalikoima. Kyllä luulisi näistä löytyvän suosikkeja monelle! Kun sarjaan pääsi kunnolla sisälle, koin suurta iloa oivaltaessani erilaisia tapoja yhdistellä tuotteita keskenään. Toivottavasti tekin löydätte suosikkeja valikoimasta!

Jos haluat kuoria kermat kakun päältä ja yhdistellä sarjan tuotteita kalliimpien lemppariesi kanssa, niin omat suosikkini ovat After Date misellihyytelö, Singing in the Rain seerumivesi, molemmat silmänympärysvoiteet, mikä tahansa kosteusvoide riippuen käyttötarkoituksesta sekä sheet maskit.

Pulpe De Vie on myynnissä mm. Sokoksella, Ruohonjuurissa sekä useissa luonnonkosmetiikkaa myyvissä verkkokaupoissa kuten Biodellyssä, House of Organicissa ja Natural Goods Companyssa.

Oletteko jo kokeilleet Pulpe De Vien tuotteita? Onko löytynyt suosikkeja?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , ,