Cheap & Chic

Kevään ihanin kasvoöljy

Cheap & Chic | 7.5.2019 | Katja Kokko

Frantsilan uusi Kehäkukka-porkkana öljy on kevään ihanin kasvoöljy.

Frantsila on suomalaisten luonnonkosmetiikkasarjojen kiistaton ykkönen. Vastaavaa pioneerityötä ja tietotaitoa yrttien viljelystä sekä sisäisestä ja ulkoisesta käytöstä ei ole kenelläkään toisella kuin Virpi Raipala-Cormierilla. Viime vuonna lanseerattu Garden Trilogy antoi jo esimakua siitä, mitä Frantsilalta voi tulevaisuudessa odottaa ja hiljalleen tuotteita sekä brändiä on hiottu tähän päivään sopivaksi.

Valitsin Garden Trilogyn kasvoöljyn viime vuoden Genuine Beauty Awardseissa vuoden parhaaksi kasvoöljyksi. Nyt vaikuttaa siltä, että Frantsilasta on tulossa luottomerkkini kasvoöljyjen suhteen, sillä uusi Kehäkukka-Porkkana öljy on vähintään tämän kevään ihanin kasvoöljy, jollei koko vuoden. Minulla on kyllä testissä tällä hetkellä niin loistava repertuaari öljyjä, että haastavaahan näistä on parasta valita, mutta jos tarjolla on kotimainen vaihtoehto, jonka laatuun ja rakkausviboihin luotan 110 %, sitä on vaikea pistää paremmaksi.

Kehäkukka-porkkana öljy maksaa ensinnäkin 24,55 €, joten se menee kategoriaan Cheap & Chip, jonka rajana pidän 25 euroa. Ulkoasu on kaunis, vanhaa kunnioittava versio Frantsilasta – olen kritisoinut paljon Frantsilan ulkoasua ja syystä, koska uudistus on mahdollista tehdä tuhoamatta perinteitä ja brändin sielua, siitä on tämäkin uutuustuote taidonnäyte.

Tuotteen pohjaöljyn muodostavat luomuviljellyt auringonkukkaöljy, manteliöljy, arganöljy ja jojobaöljy – eli loistava kattaus ihoa helliviä perusöljyjä, joista arganöljy kyllä lukeutuu astetta tehokkaampiin ja jojobaöljy on aina pomminvarma valinta sen täydellisen rasvahappokoostumuksen ansiosta, joka muistuttaa hyvin läheisesti ihon sebumia.

Tehoaineet muodostavat tämän tuotteen taian: porkkanan, kehäkukan, voikukan ja kurjenpolven uutteet sisältävät runsaasti antioksidantteja, kuten betakaroteenia, joka ehkäisee aurinkovaurioita ja heleyttää ihoa. Lisäksi tuote sisältää nerolin ja fenkolin eteerisiä öljyjä, jotka silottavat, kirkastavat ja puhdistavat ihoa. (Huom. fenkolin eteerinen öljy ei ole suositeltava raskauden aikana).

Öljy imeytyy nopeasti, jättää ihon sileäksi sekä ihanan heleäksi. Tuoksukin on taivaallisen raikas ja mieltä virkistävä, mutta ei liian voimakas. Frantsilan tuotteissa ihanaa onkin myös se, että eteerisiä öljyjä osataan käyttää hillitysti eikä tukahduttavan paljon.

Tämmöisillä tehoaineilla terästetyistä vastaavista tuotteista saa helposti maksaa normaalisti tuplahinnan ja monet kasvoöljyt, jotka sisältävät puolestaan hajotettuja kasviöljyjä eli esteriöljyjä maksavat tämän verran. Kehäkukka-porkkana öljyn hinta-laatusuhde on siis timanttinen. Olen myös aiemmin hehkuttanut sarjan Porkkana-kehäkukkaöljyä, jolla on hintaa vain 12,55 €. Kyseisen tuotteen pakkaus on vielä vanhaa Frantsilaa, mutta sisältö silkkaa timanttia.

Kehäkukka-porkkana öljyn kanssa samaan aikaan lanseerattiin myös uusi Laventeli-salva. Sen pohjan muodostavat hoitavat jojobaöljy, mehiläisvaha, sheavoi, ruusunmarjaöljy ja auringonkukkaöljy. Vaikuttavina aineina toimivat laventelin uute ja öljy sekä keto-orvokkiuute. Salvaa voi käyttää lievittämään stressiä, pääkipua, levottomuutta ja unettomuutta sekä hoitamaan ärtynyttä, tulehtunutta ja palanutta ihoa. Harmittaa, että salvani on Lontoossa, sillä tätä postausta kirjoittaessa päätäni jomottaa elämäni kolmatta kertaa orastava migreeni. Mutta onneksi sen taltuttamiseen on muitakin keinoja, vaikka tämä olisi juuri nyt ollut tarpeen!

Ilolla seuraan Frantsilan pikkuhiljaa tapahtuvaa uudistusta enkä malta odottaa, mitä seuraavaksi putkahtaa ulos. Löydät kaikki Frantsilasta kirjoittamani jutut ja suosikkituotteeni tämän linkin alta. Etenkin kuvat syntymäpäiviltäni viime kesänä Frantsilassa ovat pelkän fiilistelyn arvoisia!

Joko olette ehtineet kokeilla Frantsilan uusia tuotteita?

Tuotteet on saatu blogin kautta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,

Cheap & Chic

12 kommenttia artikkeliin “Kevään ihanin kasvoöljy”

 1. Silja

  Hei! Ihastelin uutuutta, mutta mietin vielä onko näillä kahdella erihintaisella kehäkukka-porkkana/-kehäkukka öljyllä laadullisesti kuinka paljon eroa?

  • Täydellisiä reseptejähän ei voi tietää incien perusteella, mutta eihän niillä mitään järisyttävää eroa vaikuta olevan – edullinen öljy ei sisällä arganöljyä, joka on kallis raaka-aine, eikä jojobaöljyä. Eli hintaero on kyllä perusteltu.

 2. Anniina

  Hei, kuulostaa ihanalta! Voisiko tämä sopia myös nuorelle, alle 20v, vähän epäpuhtaalle ja tukkiutuvalle opiskelijalle kasvoöljyksi? Kuinka komedogeeninen tämä kokonaisuus on? Kävisi ainakin mainiosti budjettiin ja suomalaisuudesta ehdoton plussa myös 🙂

  • Sopii kyllä hyvin tukkeutuvallekin iholle, vaikka epäpuhtaalle iholle suunnittelisin itse toisenlaisen öljyn. Mutta ei tässä tukkivia öljyjä ole – muista silti yksilöllisyys!

 3. Anna

  Moikka, tämä ei liity postaukseen mutta mitä esseen tuotteista suosittelisit ajoittain epäpuhtaalle ja arpiselle iholle. En ole koskaan aikaisemmin käyttänyt esseen tuotteita, joten haastavaa miettiä mistä lähtisi ja mikä sopisi omalle iholle.

  • Hmm, varaisin kyllä ajan ihonhoitokonsultaatioon, koska oikeiden tuotteiden valitseminen vaatii perusteellisempaa taustatyötä. Mutta yleisesti ottaen Esseltä epäpuhtauksille sopii Cream Cleanser + Gel Cleanser kaksoispuhdistuksena, Toner, Serum, Clay Mask ja kuorinnoista joko Cocoa Exfoliator jos ei tulehtuneita näppyjä iholla. Refining Cleanser syväpuhdistamiseen. Repair Oil arpien hoitoon ja voiteista Light Moisturiser, erityisesti Omega Light.

 4. Mari Vee

  Oih, ihana Frantsila on ikuinen suosikkini ja olen vuosia käyttänyt heiltä tiettyjä tuotteita. Ja tottakai hankin heti kärppänä Laventeli-salvan. Ihana salva! Tuota uutta Kehäkukka-porkkanaöljyä en ole hankkinut, koska käytän ensin nykyiset öljyt pois. Öljyissä minulla on niin monta suosikkia, joten positiivinen ongelma on se, minkä öljyn seuraavaksi hankin kun nykyiset loppuvat.

 5. Sani

  Mietiskelin myös sopisiko porkkanaöljy ikääntyvälle, tukkoiselle ja t-alueelta rasvoittuvalle iholleni? Haluaisin kokeilla öljyjä , haaveissa olisi kiristämätön ja kosteutettu iho ilman näppyjä

 6. Ulpu

  Laventelisalva multa löytyykin, mutta tämän öljyn voisi tsekata. Menen huomenna Frantsilaan tutustumaan fytoterapiaan ja luontaislääkintään, niin mielenkiintoista!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>