Beauty

Yöttömät yöt

Beauty | 8.4.2019 | Katja Kokko

Suomen kesä, yöttömät yöt ja perinteinen savusauna – voiko olla parempaa?

Frantsilan Anna lähetti minulle nämä kuvat viime kesältä pari päivää sitten. Kuvat on ottanut japanilainen toimittaja Miki Tokairin, joka oli tekemässä viime kesänä sauna-aiheista juttua Frantsilassa. Hänen vierailunsa sattui juuri samalle päivälle 35-vuotissynttäreideni kanssa, joita vietin Frantsilassa.

Saunoimme pari tuntia yli satavuotiaassa savusaunassa, Miki teki minulle liettualaiselta saunamestarilta oppimansa vihtomisseremonian, Anna toivoi minulle vihtoessaan rakkautta (kiitos Anna, en oikeasti ikinä unohda tätä, sillä mitä kaikkea tämän jälkeen onkaan tapahtunut!), vuorasimme itsemme Frantsilan turpeella, teimme ihonhoitorituaaleja Frantsilan tuotteilla ja lopuksi pulahdimme peilityyneen järveen. Oli melkein keskiyö, mutta silti aivan valoisaa. En unohda näitä synttäreitä koskaan.

Toivon, että Richard pääsee myös pian kokemaan Suomen kesän. Tulevan kesän suunnitelmiin kuuluu kuitenkin reissu englantilaiseen luontoon, joka on sekin aivan omaa luokkaansa ja metsät ovat aivan kuin satukirjoista.

Kesä tule jo!

Kuvat Miki Tokairin

Avainsanat: ,