Beauty

Miksi kosmeettinen gua sha on niin tehokasta?

Beauty | 10.9.2021 | Katja Kokko

Yin Your Skin® Pro kosmeettinen gua sha -hoito saa ylistystä uusimmassa Trendi-lehdessä. Hoito on todella ainutlaatuinen kokonaisuus, joka perustuu täysin ihon manuaalikäsittelylle, eli kosketukselle tuotteiden sijaan. Miksi se on niin tehokasta?

Kohtasin tällä viikolla melkoisen jymy-yllätyksen uusimmasta Trendi-lehdestä, kun toimittaja oli käynyt testaamassa Yin Your Skin® Pro kosmeettista gua sha hoitoa Jolie Spassa Helsingissä. Hän ylisti hoitoa rentouttavimpana hoitona, jota on koskaan kokeillut.

Yin Your Skin® Pro kosmeettinen gua sha -hoito on todella ainutlaatuinen kokonaisuus, joka perustuu täysin ihon manuaalikäsittelylle, eli kosketukselle tuotteiden sijaan. Yin Your Skin® Pro kosmeettisessa gua shassa yhdistyvät perinteinen kiinalaisen lääketieteen gua sha, sidekudosmanipulaatio, erityisesti löyhän sidekudoksen manipulaatio, sekä lymfahieronta. Tämä ei välttämättä kerro tavalliselle kuluttajalle hoidon tehosta mitään, mutta tiivistettynä hoidosta voi sanoa, että se parantaa sidekudosten kimmoisuutta ja elastisuutta sekä soluväliaineen kosteuspitoisuutta, jolloin ihon liikkuvuus paranee ja ihon uusiutuminen tehostuu. Lisäksi ihon aineenvaihdunta ja lymfakierto vilkastuvat.

Miten kosmeettisen gua sha hoidon tehot näkyvät kasvoilla?

Miten tämä sitten näkyy konkreettisesti kasvoilla? Turvotuksen vähenemisenä ja kasvojen yleisilmeen rentoutumisena – iho ikäänkuin asettuu kauniimmin ja luonnollisemmin luuston päälle tuoden kasvojen piirteet, kuten leukalinjan ja poskipäät selkeämmin esille. Lisäksi kaksoisleuka saa kyytiä ja kasvojen alaosa saa huomattavasti ryhtiä ja kiinteyttä erityisesti marionettijuonteiden ja syventyneen nasolabiaalin alueelta. Ihon pinnasta tulee pehmeämpi ja sileämpi ja ihon väri kirkastuu. Koko kasvojen yleisilmeestä tulee hyvinvoivan ja terveen näköinen.

Tällaisia tuloksia on mahdotonta saavuttaa millään ihonhoitotuotteilla, sillä tuotteet vaikuttavat vain ihon pintaan eli epidermikseen. Ne eivät siis vaikuta sidekudokseen asti, emmekä missään nimessä edes halua imeyttää aineita soluväliaineeseen asti. Yin Your Skin® Pro kosmeettisen gua shan tekniikka aktivoi tehokkaasti fibroblastisoluja, jotka tuottavat kollageenia, elastiinia ja soluväliainetta. Fibroblastit tarvitsevat mekaanista tensiota pysyäkseen aktiivisina. Ilman tätä ne menevät lepotilaan, jolloin kollageenin, elastiinin ja soluväliaineen tuotanto heikkenevät.

Solujen aineenvaihdunta tapahtuu soluväliaineen läpi ja lisäksi soluväliaine mahdollistaa sidekudoskerrosten liukumisen toisiinsa nähden – eli kasvojen sulavat ilmeet. Soluväliaine on ominaisuudeltaan lepojähmeää, joka tarkoittaa, että staattisessa tilassa se jähmettyy. Tällöin sidekudos jäykistyy ja ihon liikkuvuus heikkenee, joka näkyy kasvoilla jäykistyneenä yleisilmeenä. Jähmeän soluvälineen vuoksi sidekudosten kosteuspitoisuus alenee, solujen aineenvaihdunta hidastuu ja nesteet jäävät turvotukseksi solujen väliseen tilaan. Kun soluväliaineeseen kohdistuu puolestaan lämpöä, liikettä ja mekaanista tensiota, sen viskositeetti alenee, eli siitä tulee juoksevampaa. Tämän voi jokainen havainnoida noustessaan aamulla sängystä: keho on jäykkä, jähmeä ja hidas, mutta kun sitä on hetken aikaa liikutellut ja vetriyttänyt vaikkapa joogaharjoituksella, keho liikkuu taas sulavasti ja vaivattomasti.

Rentoutuminen on tärkein tavoite ihonhoidossa

Rentoutumisen tärkeyttä ei edelleenkään ymmärretä riittävästi ihonhoidossa, vaikka ihon liikkuvuuden rinnalla se on kaikista tärkein tavoite ihonhoidossa. Kun parasympaattinen hermosto saadaan aktivoitumaan, kehossa alkaa tapahtua yhtäaikaisesti ja päällekäin monenlaisia hormonaalisia ja kemiallisia vaikutuksia, jotka vaikuttavat ihon lisäksi aivan koko kehoon. Stressihormoni kortisoli sulkee mikroverenkierron, jolloin aineenvaihdunta kokonaisuudessaan heikkenee, sidekudosten kosteuspitoisuus alenee ja iho menettää kimmoisuuttaan, koska kortisoli purkaa kollageenisäikeistöä. Fibroblastit eivät myöskään pääse kehittymään kunnolla, jos kortisolia on verenkierrossa liikaa. Kosmeettisessa gua sha hoidossa sidekudoksen hermopäätteet reagoivat mekaaniseen tensioon ja paineen vaihteluun, joka saa parasympaattisen hermoston aktivoitumaan. Tällöin ihon aineenvaihdunta ja ihosolujen uusiutuminen tehostuvat, turvotus laskee ja sidekudoksen kosteuspitoisuus paranee.

Yin Your Skin® Pro kosmeettiset gua sha hoidot

Yin Your Skin® Pro kosmeettisia gua sha hoitoja on tarjolla ympäri Suomen. Ammattilaiskoulutuksen käyneitä kosmetologeja on jo 60. Voit tarkistaa lähimmän koulutetun ammattilaisen tästä linkistä. Kannattaa huomioida, että kasvoille voi tehdä gua sha hoitoja monella tavalla ja moni hoitola voikin tarjota gua sha -hoitoja kasvohoitojen rinnalla. Kaikki edellä mainitut vaikutukset koskevat Yin Your Skin® Pro hoidon mukaista tekniikkaa, joten suosittelen tarkistamaan onko kosmeettista gua sha hoitoa tarjoava ammattilainen kouluttautunut Yin Your Skin® Pro metodiin.

Hoidon tulokset ovat taitavissa hyppysissä 6/5, mutta on tärkeä ymmärtää, että tulokset kumuloituvat sarjahoidolla – tämän tietävät gua sha -haasteisiini osallistuneet. Lisäksi on hyvä huomioida, että mikäli sidekudoksiin on pakkaantunut pitkältä ajalta jännityksiä, tukoksia ja turvotusta, niiden työstäminen vaatii yleensä useita hoitokertoja. Jännitysten avaaminen väkisin ei ole koskaan hyvä idea.

Yin Your Skin® hoidon voi opetella tekemään myös kotona – kotona tehtävä hoito yhdistettynä kosmetologin tekemään sarjahoitoon tuo parhaat mahdolliset tulokset. Nopein ja tehokkain tapa oikean tekniikan ja protokollan opetteluun on kolmen päivän gua sha -haaste, jonka ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä earlybird-hintaan 35 €. Hinta nousee 16.9. Lue lisää haasteesta ja ilmoittaudu mukaan täältä.

Mikäli olet kosmetologi ja olet kiinnostunut ammattilaiskoulutuksesta, löydät lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet lokakuun Yin Your Skin® Pro ammattilaiskoulutukseen täältä. Kiinalaisen lääketieteen asiantuntijoille tarkoitettu ammattilaiskoulutus kosmeettiseen gua shaan järjestetään yhteistyössä Suomen kiinalaisen lääketieteen akatemian kanssa. Löydät lisätietoa koulutuksesta täältä.

Tervetuloa tutustumaan kosmeettisen gua shan maailmaan!

Kuva Riikka Kantinkoski

Avainsanat: , , , , ,