Beauty

Miksi kosmeettisella gua shalla ei saa tuloksia hypestä huolimatta?

Beauty | 16.9.2021 | Katja Kokko

Oletko hankkinut tuliterät gua sha -välineet ja teet hoitoja ainakin epäsäännöllisen säännöllisesti, mutta tuloksia ei vaan synny? Lue mitkä ovat yleisiä syitä siihen, miksi näkyviä tuloksia ei synny.

Vaikka kosmeettinen gua sha on huipputehokas menetelmä ihon manuaalikäsittelyyn, on myös mahdollista ettei tuloksia synny. Tässä yleisiä syitä siihen, miksi mitään ei tapahdu:

1. Tekniikassa oleellista on mekaanisen tension ja kompression yhdistelmä

Jos tensio puuttuu, sidekudoksessa ei tapahdu mitään. Muista siis napakka tukiote!

2. Tension lisäksi tarvitaan painetta

… eli kompressiota. Ei liikaa eikä liian vähän. Jos painetta ei ole lainkaan, tuloksena on löperöt otteet, joka voi tuntua kivalta silittelyltä, mutta ihan hirveästi sillä ei saada haluttuja vaikutuksia sidekudokseen.

3. Liikaa painetta ja voimaa

Liika paine ja voima kohdistuu puolestaan liian syvälle kudoksiin. Sillä ei saada aikaan haluttua vaikutusta: luotua ihoon liikettä, sidekudoksiin lisää tilaa ja notkistettua jähmeää soluväliainetta.

4. Liika voima aiheuttaa kehossa vastareaktion

Jännityksiä ja tukoksia ei voi avata väkisin. On tärkeää tunnistaa kerroksellisuus ja oikea paine.

5. Liian nopea rytmi

Nyrkkisääntö: mitä isommat tukokset ja jännitykset, sitä hiii-taaaaam-piiii rytmi ja panostus napakkaan tensioon. Toinen nyrkkisääntö: mitä isommat tukokset ja jännitykset, sitä kevyempi paine. Kuin kuorisi sipulia tai erottelisi solmuun mennyttä kaulaketjua.

6. Ongelma öljyn annostelussa

Liikaa öljyä = tensio mahdoton, liian vähän öljyä = liikaa kitkaa.

7. Kontaktin puute

Tämä on tärkein. Kontaktin puute voi johtua monesta asiasta: läsnäolon puutteesta, siitä, että on vasta aloittelija ja haparoi lastan käytön kanssa, monotonisesta liikkeiden suorittamisesta, jännittämisestä jne. Tekipä hoitoa itselle tai toiselle, läsnäolo, intentio ja kontakti ovat kaikkein tärkeimmät. Niiden puutteen aistii helposti myös toisen hoidettavana. Pelkästään se, että rentoutuu itse hoitoa tehdessä, parantaa kontaktia ja tuo mukaan kehon oman painon, joka luo lähes automaattisesti oikean paineen käsittelylle. Kontaktin puuttuessa on mahdoton havainnoida mitä ihossa ja kudoksissa tapahtuu, joka on koko menetelmän a ja o – muutokset ihossa ohjaavat tension ja paineen vaihtelua.

Kosmeettisen gua shan menetelmä ja yllämainitut yksityiskohdat on syytä oppia perinpohjaisesti joko ammattilaisten Yin Your Skin® Pro koulutuksessa tai kotihoitoon Yin Your Skin® kolmen päivän mini gua sha -haasteessa. Molemmissa opetellaan tekniikan hienovaraiset yksityiskohdat juurta jaksain havainnollistavien mielikuvien ja selkeiden demojen avulla.

Lue lisää Yin Your Skin® Pro kosmeettisen gua shan ammattilaiskoulutuksesta täältä ja Yin Your Skin® kolmen päivän mini gua sha -haasteesta täältä.

Kuva Riikka Kantinkoski

Avainsanat: , , , ,