Cheap & Chic

Aknen kokonaisvaltainen hoito

Cheap & Chic | 27.3.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Novexpert

Aknea ei hoideta reseptejä kirjoittamalla, vaan suolistoa, hermostoa ja ihoa hoitamalla.

Aknea esiintyy kaikista eniten teini-ikäisillä (13-19 vuotiaat) ja nuorilla aikuisilla (20-30 vuotiaat). Aikuisiän aknea (30-50 vuotiaat) esiintyy kuitenkin nykyisin yhä enemmän ja melko uuden ikäryhmän muodostavat 10-12 vuotiaat.

Aknea aiheuttavat useat eri tekijät, joista merkittävin on hormonitoiminnan epätasapaino. Siihen puolestaan vaikuttavat monet asiat, kuten ruokavalio (erityisesti sokeri- ja hiilihydraattipitoinen, joka pitää insuliinin korkealla), hormonitoimintaa häiritsevät synteettiset kemikaalit (kosmetiikka, kodin kemikaalit, e-pillerit, lääkkeet) ja stressi. Lisäksi akne aiheuttaa huolta, turhautumista, häpeää ja pahimmillaan masennusta. On siis sanomattakin selvää, että ongelmaa ei voida hoitaa vain reseptejä kirjoittamalla (lääkkeet johtavat pahimmillaan vain noidankehään, jossa oireet uusiutuvat kuurin loputtua) tai pelkästään ihon ulkoisella hoidolla, vaan syihin täytyy pureutua kokonaisvaltaisesti henkistä puolta unohtamatta.

Suolisto, iho ja aivot

Suolisto, iho ja aivot ovat vuorovaikutuksessa keskenään mm. keskushermoston kautta. Kun suoliston mikrobiomi eli bakteerikanta on epätasapainossa ja huonot bakteerit ottavat ylivallan, se voi näkyä ihon terveydessä, esimerkiksi aknena. Jatkuva huoli, ahdistus ja stressi heikentävät suoliston ja ruoansulatuksen toimintaa sekä rasittavat lisämunuaisia, jotka tuottavat stressihormoneita. Niiden vaikutuksesta kehoon syntyy taistele tai pakene -reaktio, joka heikentää ruoansulatusta ja nostaa insuliinia – tämä pahentaa aknen oireita tai voi johtaa sen puhkeamiseen.

Aknen hoidossa ensimmäisenä remonttiin kannattaa laittaa ruokavalio. Nyrkkisääntönä voi sanoa, että ruokavaliosta kannattaa jättää pois kaikki viljatuotteet (myös gluteenittomat), sokeri (myös hedelmät) sekä maitotuotteet. Lautaselle kannattaa lisätä rasvaa eri muodoissa (kookosöljy, oliiviöljy, kalanmaksaöljy, kananmunat, avokadot, makrilli ja sardiinit). Prosessoitua ruokaa kannattaa välttää (tofu ja kasvipohjaiset proteiinivalmisteet). Kasviksista kannattaa suosia maan päällä kasvavia kasviksia, joiden tärkkelyspitoisuus ei ole suuri. Marjojen kulutus kannattaa pitää kohtuullisena (pieni kourallinen päivässä on maksimiannos).

Toisinaan aknen taustalla voi olla sellaisia ruoka-aineyliherkkyyksiä, mitä ei osaa itse edes kuvitella. Siksi ravintovalmentajan vastaanotto saattaa olla paikallaan, jotta voidaan selvittää erilaisilla testeillä ongelman syy perusteellisesti. Ravintovalmentajalla kannattaa myös käydä, jos tuntuu siltä, ettei osaa tehdä ruokavaliomuutoksia itse.

Jos kaipaat apua muutosten viemiseksi käytäntöön ja olet hukassa reseptien kanssa, apua löytyy esimerkiksi Re-Start valmennuksen ravinto-osiosta.

Stressitasojen vähentäminen tuntuu olevan monelle nykypäivänä hankalaa ja stressaantuneena tulee myös puputettua huonolaatuista ravintoa ja nukuttua liian vähän. Vaikka moni pitää liikuntaa hyvänä lääkkeenä stressille, liian kova treenaaminen ja puutteellinen palautuminen pitää sympaattisen hermoston niskan päällä eli stressitasoja yllä, mistä seuraa hermoston epätasapaino. Stressitasoja ei kuitenkaan tasapainoteta myöskään sohvalla löhöilemällä.

Autonominen hermosto on tahdosta riippumaton hermosto, joten sitä ei voi käskeä rentoutumaan. Parhaita keinoja parasympaattisen hermoston aktivoimiseksi eli stressitasojen laskemiseen ovat metsässä liikkuminen, hengitysharjoitukset, meditaatio ja yin-jooga. Itse pidän yin-joogaa yhtenä parhaista stressinhoitokeinoista, koska siinä yhdistyvät syvä hengitys, meditatiivisuus ja työskentely kehon jännitysten kanssa. On tärkeää, että jännityksiä saadaan vapautettua faskoista (jotka ympäröivät mm. lihaksia, jänteitä, niveliä ja sisäelimiä sekä yhdistävät ne toisiinsa), sillä faskiat ovat myös vuorovaikutuksessa hermoston kanssa.

Re-Start valmennuksen yin-jooga-osiossa on mm. ruoansulatuksen vahvistamiseen sopivia harjoituksia, jotka sopivat myös aloittelijalle. Mieli-osiossa on puolestaan meditaatio- ja hengitysharjoituksia.

Aknen ulkoinen hoito

Ruokavalion ja stressitasojen vähentämisen lisäksi ulkoisella hoidolla on tietenkin suuri merkitys aknen hoidossa. Cosmeceutical-sarja Novexpert lanseerasi viime syksynä uuden Trio-Zinc tuotelinjan aknen hoitoon, jonka tuotteet vaikuttavat erittäin lupaavilta ja kaiken lisäksi ne menevät hinnaltaan kategoriaan cheap & chic.

Trio-Zinc ei ole suunnattu pelkästään teini-ikäisen aknen hoitoon, vaan se sopii aivan kaikille aikuisiän aknesta raskaana oleville. Tuotteet on suunniteltu paitsi hoitamaan itse aknen oireita, myös aknearpia, pigmenttiläiskiä sekä ikääntymisen merkkejä. Nyt ei kuitenkaan puhuta mistään anti-aging tuotteista, jotka liftaavat ihoa, vaan kollageenin muodostumisen vilkastuttamisesta, jota tarvitaan etenkin arpikudoksen hoitoon.

Tuotteiden keskeisimmät raaka-aineet ovat kolme eri sinkin muotoa (sinkkiglukonaatti, sinkki PCA ja sinkkilaktaatti), backuchiol ja PHA-happo.

Sinkki auttaa hillitsemään sebumin tuotantoa, huonojen bakteerien ylivaltaa iholla (kuten P. acnes -bakteerin kasvua) ja rauhoittamaan tulehduksia. Lisäksi se ehkäisee arpien muodostumista ja pitää ihon tasaisempana.

Backuchiol on luonnollinen korvike retinolille ilman retinolille tyypillisiä herkkyysreaktioita. Aineesta on tehty mielenkiintoisia tutkimuksia ja sen on havaittu muun muassa parantavan kollageenin muodostumista ja suojaavan elastiinia. Lisäksi se ehkäisee komedojen eli tukkeumien muodostumista, pigmenttiläiskiä, aknearpia ja hillitsee tulehduksia sekä huonojen bakteerien kasvua iholla.

PHA-happo eli polyhydroksihappo on AHA- ja BHA-happojen kaltainen aine, mutta hellävaraisempi, jonka ansiosta moni herkkäihoinen saattaa voida käyttää sitä. PHA-happo vilkastuttaa ihosolujen uusiutumista, kirkastaa ihoa, ehkäisee pigmenttiläiskien ja arpien syntymistä sekä komedojen muodostumista. Tuotteissa käytetty PHA-happo on nimeltään glukonolaktoni, joka toimii myös humektantin eli kosteuttavan aineen tavoin eikä herkistä ihoa auringolle yhtä voimakkaasti kuin AHA-hapot.

Trio-Zinc linjaan kuuluu neljä tuotetta: Clear Skin Foaming Gel puhdistusgeeli, Trio-Zinc Mist kasvosuihke, Peeling Night Lotion kuoriva yöemulsio, Purifying Fluid kosteusemulsio ja Purifying Gel kosteusgeeli. Tuotelinja täydentyy vielä myöhemmin keväällä tai kesällä epäpuhtauksille tarkoitetulla täsmätuotteella.

Itselläni ei ole aknea eikä epäpuhtauksia, jonka vuoksi olisi todella kiinnostavaa kuulla kokemuksia tuotteista akneihoisilta. Arvioni tuotteista perustuu siis juonteiden hoitoon, ihon väriin ja kosteuspitoisuuteen.

Olin jo kesällä skeptinen puhdistusgeeliä kohtaan saadessani sen testiin Pariisista vieraillessani Novexpertin labrassa. Sarjan perustaja Cyrille kuitenkin vakuutti minulle ettei se kuivata ihoa ja pese ihon hydrolipidikalvoa. Tämä pitää paikkaansa ja tuote on hellävarainen ollaakseen geeliä ja jättää ihon raikkaaksi sekä pehmeäksi puhdistuksen jälkeen. Jos kärsii kuitenkin pintakuivasta akneihosta, suosittelen siinä tapauksessa valitsemaan sarjalta Magnesium-linjan puhdistusmaidon.

Trio-Zinc kasvosuihke sisältää vettä sekä sinkkiä kolmessa eri muodossa auttaen hillitsemään liiallista sebumin tuotantoa, tulehduksia ja haitallisen bakteerien muodostumista. Kasvosuihke toimii kasvovetenä ja hyvin hienojakoisen sumun ansiosta sitä voi suihkutella mainiosti iholle myös keskellä päivää meikin päälle. (Pakko muuten mainita, että tämmöiset fog mist -tyyppiset hienojakoiset kasvosumutteet ovat tällä hetkellä kovassa huudossa Koreassa.) Samaan tapaan se ei kosteuta kuin humektantteja sisältävät kasvovedet, joten kuivalle akneiholle voi kokeilla käyttää suihkeen kanssa sarjan hyaluronihappo– tai C-vitamiinibuusteria.

Aknelinjan varsinainen tehotuote on yöksi iholle jätettävä kuoriva neste. Se hillitsee sebumin tuotantoa, kosteuttaa, ehkäisee komedojen muodotumista, hillitsee haitallisten bakteerien kasvua, rauhoittaa tulehduksia, ehkäisee arpien muodostumista, kirkastaa ihoa ja pigmenttiläiskiä, siloittaa ja tasoittaa ihoa sekä nopeuttaa ihosolujen uusiutumista. Tuote tekee ihosta pehmeän ja se sopii hyvin myös erittäin kuivalle iholle.

Kuoriva neste kannattaa levittää puhdistetulle ja kasvovedellä kosteutetulle iholle vanulapulla. Se jättää ihon hieman nahkeaksi, joka on niin AHA-happojen kuin PHA-haponkin ominaisuus. Kuorivan hapon vuoksi tuote voi pistellä iholla ja iho saattaa punoittaa hetken. Jos iho ei rauhoitu parissa tunnissa tai aamuun mennessä, ei käyttöä kannata jatkaa.

Kuorivasta hoitonesteestä tuli heti lempituotteeni, sillä olen nykyisin erittäin mietojen kuorintojen ystävä, jotka voi jättää vaikuttamaan iholle yön ajaksi. Vaikutus on itselleni juuri sopiva Tuhkimo-efekti ja iho on aamulla sädehtivän kirkas ja tasainen.

Kosteusvoiteet ovat vaikuttavien aineiden osalta keskenään samanlaiset, mutta niiden erot ovat koostumuksessa. Emulsio sopii kuivarasvaiselle iholle ja aknelle, jolla esiintyy pintakuivuutta. Geeli on puolestaan öljyrasvaiselle aknelle parempi. Molemmat voiteet ovat vesimäisen ohuita, nopeasti imeytyviä ja kevyen mattapinnan iholle jättäviä. Suosittelen ottamaan voiteen rinnalle vielä sarjan Omegabuusterin, sillä niin epäloogiselta kuin se kuulostaakin, myös akneiho tarvitsee rasvaa erityisesti omega-3- ja 6-rasvahappojen muodossa, sillä ne hillitsevät tulehduksia, tasapainottavat sebumin tuotantoa ja ehkäisevät arpien muodostumista.

Novexpert on teettänyt Trio-Zinc tuotelinjalla tutkimuksen ja jälleen kerran saan harmitella, että tulosten kuvamateriaali on vain sisäiseen käyttöön, sillä tulokset ovat huikeita. Tuotteet vaikuttavat siis erittäin lupaavalta ja lisäksi on upeaa, että aknen hoitoon on nyt saatavilla myös näin edulliset tuotteet.

Jos sinulla on ollut akne, olisi hienoa mikäli jaksaisit kertoa oman parantumistarinasi kommenteissa. Olisi upeaa kuulla kokemuksia etenkin ilman lääkkeitä tapahtuneesta paranemisesta, sillä saan paljon viestejä aknepotilailta, jotka ovat lääkekuurikierteessä.

Lähteet:

Acne: Diet and acnegenesis

Role of insulin, insulin‐like growth factor‐1, hyperglycaemic food and milk consumption in the pathogenesis of acne vulgaris

Acne VulgarisA Disease of Western Civilization

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,

Cheap & Chic

33 kommenttia artikkeliin “Aknen kokonaisvaltainen hoito”

 1. SusieQ

  Hei, pojallani on vaikea akne, johon on kokeiltu vaikka minkälaisia aknetuotteita ja pari lääkekuuriakin. Käänteentevä kokeilu oli kuitenkin herkälle iholle tarkoitettavat Essen tuotteet ja säännöllinen kosmetologilla käynti. Noilla keinoilla akne saatiin kuriin, mutta finneisrä päästiin eroon melkein kokonaan kun poika innostui kokkaamisestä ja jätti kaikki einekset ja herkut ruokavaliosta pois. Nyt yritetään löytää keinot arpikudoksen hoitoon ja pienentämiseen. Niin ja Esse-vinkki yhdistettynä kosmetologiin on tietysti näiltä sivuilta. Kiitos Katja!

  • Mahtavaa kuulla! Essellä onkin saatu huikeita tuloksia aknen hoidossa. Ja juuri tuo on tärkeää varsinkin teineillä, että einekset ja herkut pois ruokavaliosta. Arpien hoitoon voi auttaa esim. nämä Novexpertin tuotteet sekä Omega-booster seerumi.

 2. omppu

  Lapsellani alkoi akne yläaste iässä.Hänellä on paljon allergioita, ruoka,siitepöly,pöly,eläimet jne.Ihon vuoksi ei lääkärissä olla käyty(halunnut käydä..)Itse ja myös lapseni on huomannut,että ruokavaliolla on erittäin suuri merkitys ihon hyvinvointiin.Samoin pesuaineilla,ei saa olla hajusteita ym.Iho rauhoittunut melkoisesti. Essen tuotteita ja muita hajustamattomia,lempeitä ja kosteuttavia tuotteita kokeiltu.Kosteus on myös asia,joka tärkeä,sillä monet apteekin ym tuotteet ovat erittäin vahvoja ja kuivattavat liikaa.Pitkäjännitteisyyttä,kosteutta,hajustamattomia tuotteita ja ruokavalio ovat avainasemassa olleet ihonhoidossa, ja ovat ihoa rauhoittaneet.Kokeilemalla löytää oman ja parhaan tuotteen.Ruokavaliosta juurikin sokerit,liiat/turhat rasvat pois,paljon puhdasta vettä ym on hyväksi koettuja hoitoja.Myös maitohappobakteerit hyvä lisä:)

 3. Janita

  Kuinka usein suosittelisit tuota kuorivaa nestettä käytettäväksi iholla missä ei juurikaan epäpuhtauksia mutta tarkoituksena käyttää lähinnä ainoana ihonkuorinta tuotteena? Onko suosituksesi edelleen ettei entsymaattista kuorintaa käyttäisi kesäaikana? Lukeutuuko tämä tuote myös siihen?

  • Kerran viikossa. PHA-happoja voi käyttää kesällä monien valmistajien mukaan. Itse olisin kuitenkin varovainen, jos on kovin paahteisia päiviä. Niistähän ei hirveästi Suomessa ole huolta 😀

 4. Laura

  Hei, Olen kärsinyt vuosia aikuisiän aknesta. Ehkäisyä en ole syönyt vuosiin ja koskaan en ole lääkekuuria akneen hankkinut. Nyt kuitenkin näin kolmekymppisenä ajattelin, että pakko on olla jokin keino parantaa se. Vuoden alusta jätin kaikki viljatuotteet, einekset ja sokerit pois. Lisäsin hyvät rasvat ruokavaliooni ja hillitsen hiilareita. Katjan oppien mukaan olen myös aloittanut ihonhoitorutiineja, kasvohieronnat iltaisin ja yin joogan muutaman kerran viikossa. Nyt näin muutaman kuukauden jälkeen ihossani on tapahtunut edistysaskelia parantumisen suuntaan ja voin vihdoin iloita ettei naamallani ole kipeitä tulehduspesäkkeitä enään. Tämän sarjan haluan vielä kokeilla, jotta saisin aknen jättämiä arpia parannettua. Kiitos Katja upeasta työstäsi hyvinvoinnin parissa!

 5. Vieno

  Lopetin hormonaalisen ehkäisyn alle 30-vuotiaana, jonka jälkeen minulle puhkesi varsin paha akne. Se rauhoittui välillä, mutta teki parin vuoden jälkeen uuden tulemisen aikuisiän aknena. Yritin kaikkeni, jotta olisin saanut aknen luonnollisilla keinoilla kuriin, mutta loppujen lopuksi ihotautilääkärin määräämä lääkevoide oli se, joka auttoi. Harmillisesti akne ehti jättää ihoon jälkensä ja lopputulos on varsin epätasainen. Nyt sitten yritetään hoitaa sitä. Huoh.

 6. Veera

  Moi Katja,

  Toimisivatko nämä Novexpertin tuotteet 13-vuotiaan pojan iholle? Hänellä ei ole varsinaista aknea, mutta epäpuhtauksia on alkanut esiintymään ja poika itse on kiinnostunut hoitamaan ihoaan.

  • Ei ole voimakas tuoksu, mutta nämä tuoksuasiat on niin henkilökohtaisia, etten voi vannoa tuoksun olevan mieto sinun nenääsi 🙂 Mielestäni tuoksu on raikas ja miellyttävä 🙂

 7. Linda

  Akne alkoi minulla n 12 vuotiaana jolloin ”hoidin” sitä mm Clearasilillä. Loppua ei koskaan näkynyt eivätkä e-pilleritkään vieneet vaivaa kokonaan pois. Aikuisiässä aknea on ollut lähinnä leuassa. Olen kokeilut suurinpiirtein kaikki valmisteet mitä apteekista löytyy mutta ilman tulosta. Parisen vuotta sitten minulle määrättiin Roaccutania mutta valitsinkin luonnonkosmetiikan eikä ole kaduttanut. Ihoni on ajoittain hiukan epäpuhdas mutta kaikki kipeät paukamat ovat hävinneet. Tärkeämpänä hoitorutiinina pidän puhdistusmaidon käytön. Lisäksi etenkin kurkuma, sinkki ja omenaviinietikka sisäisesti nautittuina tuntuvat vaikuttavan myönteisesti ihooni. Akne on siis käytännössä kokonaan poissa.

 8. Jenni

  Itsellä ei aknea ole, ainakaan vielä *koputtaa puuta*, mutta jonkin sortin keväträjähdys tapahtui ja varsinkin leukaperiin ilmestyi paljon pientä näppyä ja muutama vähän isompi. Reilu vuoden olen käyttänyt Whamisaa (hoitonesteitä ja kosteusvoidetta pääasiassa,välillä myös sebum treatmenttia) ja mm. Edible Beautyn seerumeita ja esim. Frtantsilan Garden Trilogyn öljyä. T-alueella on kumminkin koko ajan ollut enemmän tai vähemmän pientä röhelötukkeumanäppyä, ja muistin, että viimeksi ihoni oli sileä ja parhaimmillaan pari vuotta sitten kun käytin Essen tuotteita ja kävin säännöllisesti ihon uä-puhdistuksessa. Ruokavaliossa tmv ei sen suurempia muutoksia ole, ehkä nykyään syön vähemmän sokeria kuin silloin 😀 Stressaaja olen aina ollut, joten siinäkään ei muutosta. Nyt kuitenkaan edes ultraäänipuhdistus ei ole saanut röhelöä pois. Joten päätin ottaa Essen tuotteet taas kehiin ja tilasin Toner plussan, probioottiseerumin ja omega deep moistureiserin. Katsotaan miten käy. Probioottiseerumia en aiemmin ole käyttänyt, mutta vaikuttaa kyllä parin käyttökerran jälkeen ainakin ihanalta, toivottavasti jatkossakin 😀 Ja tuo Novexpertin kuoriva neste kuullostaa kyllä mielenkiintoiselta…..

  Ihanaa kevättä! 🙂

  • Toivottavasti Esse tuo avun myös tällä kertaa. Jonkinlaista tulehdusta kehossa saattaa olla, kannattaa ainakin vähentää nopeiden hiilareiden käyttöä – ja etenkin sitä sokeria 🙂

 9. Eveliina

  Hei!
  Mulla oli lukioikäisenä paha akne, johon ei apteekin lääkevoiteet, minipillerit (vai e-pillerit? En muista enää), eikä eri sarjoilla kokeillut ihonhoitorutiinit auttaneet. Sitten söin roaccutan-kuurin, ja pahin akne hävisi sillä. Puhdistin ja kosteutin ihoa melko tunnollisesti, mutta arpien vaalenemisessa meni kuitenkin useampi vuosi. Nyt 24-vuotiaana käytän ihonhoidossa maltillista määrää luonnonkosmetiikkaa, ja iho on tosi kaunis! Ehkäpä siis pääsin ”helpolla”, kun iho-ongelmat lähtivät kerralla.

  • Hyvä että yksi kuuri riitti eikä oireet ole tulleet samanlaisena takaisin. Roaccutan on elimistölle todella rankka kuuri, mutta joskus sekin voi olla oikeanlainen ratkaisu. Sen aikana ja kuurin jälkeen kannattaa ainakin tukea maksan toimintaa kaikin mahdollisin tavoin. Suosittelen lukemaan vaikkapa Marja Ruutin kirjan Terve maksa 🙂

 10. Ida

  Hei, pakko tulla kertomaan myös oma tarina! Yli 10 vuoden keskivaikean aknen kanssa taistelun ja monien monien luonnonkosmetiikan tuotekokeilujen (ja myös lääkevoiteiden, jotka kuivattivat ihon siihen kuntoon, että se lähti paloina irti) jälkeen, olen löytänyt avun Essestä! Sensitiven käyttöä on nyt takana kaksi kuukautta ja ihailen omaa ihoani päivittäin. Uskomatonta, miten nopeasti iho on lähtenyt paranemaan. Kotihoidon tueksi, otan kevääksi myös sarjan Esse-kasvohoitoja. Nyt vain pohdin, koska uskallan vaihtaa Essen normaalilinjaan…

 11. Hennis

  Minulle puhkesi aikuisiän akne yli parikymppisenä. Roaccutanilla se lähti. Sitten kokeilin minipillereitä, jotka eivät minulle sopineet. Akne alkoi taas. Toinen Roaccutan auttoi jälleen, eikä aknesta ole tietoakaan.

  Parit antibioottikuuritkin söin, mutta niistä ei ole akneen apua.

  Oma kokemukseni on siis se, että akne on ihosairaus, joka hoidetaan pois Roaccutanilla. Ihonhoitotuotteilla, ruokavaliolla tms ei minun kohdallani ole ollut mitään merkitystä akneen. Ärsyttää muutenkin kun puhutaan muutamasta satunnaisesta näppylästä aknena. Minulla oli koko leuan alue täynnä järkyttäviä paiseita, samoin yläselkä.

  Akne hoidetaan pois kunnon lääkkeillä, jonka jälkeen keskitytään hoitamaan hyvinvoivaa ihoa. Ruokavalio ja liikunta jne ovat toki tärkeitä aina ja kaikille.

  • Epäpuhdas ja akneiho ovat kyllä todella erilaiset keskenään ja aika usein saa muistutella, että myöskään pari näppylää eivät tarkoita epäpuhdasta ihoa 🙂

 12. Anne

  Olen 45-vuotias ja kärsinyt aikuisiän aknesta kymmenen vuotta. Parhaan avun olen saanut kosteutuksesta ja kaksoispuhdistuksesta. Tällä hetkellä teen iltaisin kaksoispuhdistuksen öljyllä ja Novexpertin sinkkilinjan putsarilla. Sen jälkeen taputtelin iholle Klairsin kasvoveden Novexpertin hyuluronihappobuusterin, sinkkilinjan fluidin ja vielä päälle magnesiumlinjan cremen. Ihoni voi paremmin kuin kertaakaan kymmeneen vuoteen.

 13. Kerttu

  Hyvälle iholleni puhkesi akne 25 vuotiaana ja olen nyt 31, eikä iho ole täysin parantunut. 2 antibioottia syöty, jonka jälkeen akne aina palannut. Ruokavaliolla en ole huomannut eroja ihossa, maitotuotteita käytän muutenkin todella vähän. Sinkkiä syön, ja ihossa huomaa heti, jos sinkki on loppu. Tärkein huomio on se, että ihoni on myös herkkä, ei pelkästään akneiho. Tuotteiden tulee olla hellävaraisia. Pai tuotteet ovat todella hyviä iholleni, ja ihoni ei kestä tuotekokeiluja kovin hyvin. Novexpertin Magnesium Mist on ollut suuri apua iholleni, mutta nyt sitä ei saa mistään! Kysyin asiaa Novexpertiltä ja sitä saa vasta ensi vuonna! Aion kokeilla tätä linjaa kuitenkin. Haluaisin tehdä 7 skin methodilla kosteutusta, koska iho on myös kuiva usein, mutta mikähän tuote siihen sopisi herkälle akneiholle..?

  • Joo tämän Magnesium Mistin kohdalla on ollut todella harmillinen toimituskatkos sen sisältämässä vedessä, joka on aivan omanlaistaan. Mutta toivottavasti se saadaan takaisin. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan tätä sinkki-linjan mistiä, voit tehdä sillä 7 skin methodia. Jos ihosi on herkkä ja kaipaa lisäkosteutusta, kokeile hyaluronihappoboosteria vielä rinnalle. Suosittelen jättämään sinkki-linjan kuorinnan välistä, jos ihosi on herkkä.

 14. Pilvi

  Hei! Minulla on yleensä oikein kuiva iho, jonka olen saanut hehkumaan sun Whamisa vinkeillä. Epäpuhtauksia silloin tällöin, mitä menen aina puristelemaan pois vaikka kuinka yrittäisin jättää ihon rauhaan. Nyt olen reissulla Balilla ja jo lentokoneessa otsa alkoi kukkia ja parin lompäivän jälkeen otsassa ja rintakehässä kunnon akne päällä. Jopa pahempi mitä teini-iässä. E-pilleri jätin pois muutama viikko sitten mutta aikaisemmin kun olen niistä pitänyt taukoa, on näppylöiden ilmestyminen kestänyt kauemmin. Olen nyt vähän hukassa, kun olen täällä hikisellä lämpimällä Balilla ja mun kuiva iho onkin yhtäkkiä muuttunut rasvaiseksi acneihoksi? Mikäs avuksi kun ruokavaliokin on kunnossa?

 15. Theresa

  Parantuminen aikuisikään jatkuneesta aknesta hermostoa rauhoittamalla!

  Olen taistellut aknen kanssa n 14 vuotiaasta 35 vuotiaaksi asti. Välillä akne on saatu kuriin e-pillereillä mutta kun olen lopettanut ne, akne on aina tullut takaisin. Olen syönyt 3 Roaccutan-kuuria eri elämänvaiheissa, ja toki antibiootti-kuureja myös. Akne on aina tullut takaisin ja välillä iho on myös ollut tosi rasvoittuva. Olen jo vuosikausia käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, öljyputsaria ja kasvomaitoa (olen huomannut että se öljy ja kasvomaito on tosi hyvä kombo myös rasvoittuvalle iholle, että ei iho ärsyynny entisestään), ihoa hoitavia seerumeja ja arpia korjaavia kasvoöljyjä jne, ja yrittänyt pitää huolta kehosta hyvällä ruokavaliolla sekä liikunnalla. Mikään ei kuitenkaan poistanut aknea ja arpia on kyllä tullut vuosien varrella.

  Kun iho on ollut todella rasvoittuva ja on ollut paljon hormonaalisia epäpuhtauksia, minulla on ollut apua sahapalmu-uutteesta (sisäisesti). Se on vähentänyt ihon rasvoittumista ja lievittänyt aknea. Sahapalmua käyttää erityisesti miehet tukanlähtöön, mutta ilmeisesti siitä on ollut apua joillekin toisille naisillekin joilla on aknea. Sahapalmu-uute ei kuitenkaan ole poistanut aknea, se on vain lievittänyt sitä hiukan.

  Varsinainen parantuminen tapahtui vasta viime vuodenvaihteessa kun meditoinnista alkoi tulla luonnollinen osa elämää. Jäin koukkuun meditointiin joka rauhoittaa hermostoa keskittymällä hengitykseen ja kehon kuuntelemiseen. Siitä vaan tuli niin syvärentoutunut olo, että halusin tehdä sitä joka päivä. Yhtäkkiä huomasin että ne päivittäiset 0,5-1h meditointihetket alkoivat vaikuttamaan ihooni. Yhtäkkiä akne oli kokonaan poissa ja ihoni säteili! Jopa tutut kyselivät olenko liikkunut paljon luonnossa tai lomaillut kun heidän mielestä ihoni näytti niin terveeltä. Itse asiassa olin vain meditoinut joka päivä, usein sekä päivällä että myös illalla. Meditoinnin kautta huomasin, että olinkin stressannut koko elämäni, mikä todennäköisesti on vaikuttanut ihooni. Olen aina pitänyt itseäni suht rauhallisena ja tasapainoisena mutta vasta meditoinnin kautta huomasin kuinka paljon mun keho kaipasi rauhaa. Nyt tiedostan paremmin kuinka herkkä olen ulkoisille ärsykkeille, nykyelämän nopeudelle ja informaatiomäärälle ja osaan pysähtyä ja pitää hermostoa rauhoittavan tauon kun sille on tarvetta. Viikkoina kun en meditoi ihoni alkaa taas oikkuilemaan, mutta saan sen aina kuriin meditoinnilla. Yin-jooga ja muut hermostoa rauhoittavat metodit on varmasti hyviä myös. Täytyy vain löytää se itselle sopiva metodi. Omassa tapauksessa tarvitsen päivittäin 0,5-1h mittaisia meditointisessioita, koska vasta silloin kehoni pääsee kunnolla rauhoittumaan. Suosittelen muitakin aknesta kärsiviä kokeilemaan jos heillekin löytyisi apu hermostoa rauhoittavista metodeista! Omassa tapauksessa tämä kokemus varmasti vaikuttaa laajasti elämäntyyliini 🙂

 16. Miisa

  Nämä lähtee kokeiluun omalle tukkeumia täynnä olevalle iholle! Tällä hetkellä käytössä ollut luonnonkosmetiikan puhdistusmaito, Neils Yardin kasvovesi ja Mossan ihoöljy, hedelmähappokuorinta lisänä. Iho muutoin terveen oloinen, mutta edelleen täysi pieniä tukkeumia. En tiedä, onko musliiniliinalla hankaus ollut hyvä juttu. Pohdin vain, mikähän olisi hyvä tukkeutuneen, akneen taipuvaisen ihon meikki/uv-suoja kesäksi? Tällä hetkellä Nuin meikkivoide käytössä, en tiedä tukkiiko tää ihoa, mutta aivan ihana muutoin. Tässä ei kuitenkaan taida olla uv-suojaa ja kesällä ehkä riittäisi joku kevyempi. Avrilin bb-voiteesta kuvittelen ainakin saavani näppylöitä, en tiedä mikä ainesosa niitä aiheuttaa.

 17. Hanna

  Ihan muutaman päivän käytön jälkeen voin sanoa, että iho kuivuu yhtä pahasti kuin Roacuttanista – vaikka käytössä myös tuo maitomainen pesu + seerumi. Vähennän tuotteiden käytön nyt joka toiseen päivään ja tehokosteutan joka toinen. Mulla siis hormoniakne leuassa, ja rajulta hoidolta tämä tuntuu. Mikään muu, kuin ihmisen turruttavat e-pillerit ei ole ikinä tähän ongelmaan auttanut, mutta vieläkin toivo elää ja kaikenlaista olen valmis kokeilemaan

  • Kunpa olisikin tuotteet, jotka passaisi kaikille! Harmi kuulla, jos tuotteet ovat sulle liian tujuva. Onhan sulla käytössä myös ihoöljy? Se on todella tärkeä. Mutta kerrohan mitä iho tuumaa pidemmällä aikavälillä, jos jatkat kokeilua. Kuukauden verran olisi hyvä aika, kun siinä ajassa iho ehtii uusiutua, mutta ymmärrän, jos et halua jatkaa niin pitkään. Oletko tutustunut Essen tuotteisiin? Sillä on saatu herkän aknen hoidossa hyviä tuloksia ja blogistakin löytyy Essen tuotteilla tekemämme ihonhoitotutkimus aknen hoidossa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>