Cheap & Chic

Skin Food – universaali kulttituote

Cheap & Chic | 3.3.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Weleda

Weledan Skin Food on maailmanlaajuisesti tunnettu universaali kulttituote, josta kasvoi kokonainen tuoteperhe kolmen uuden tuotteen myötä.

Moni teistä on varmasti jo ehtinyt törmätä ainakin sosiaalisessa mediassa eettisen luonnonkosmetiikan pioneerina tunnetun Weledan legendaarisen kulttituotteen eli Skin Foodin laajenemiseen kolmella uudella tuotteella. Vuonna 1926 lanseerattu Skin Food on ollut yksi luottotuotteistani luonnonkosmetiikkaan tutustumisesta lähtien ja sen laajeneminen kokonaiseksi tuoteperheeksi olikin todellinen jymyuutinen. Perinteisen Skin Foodin rinnalle lanseerattiin voiteen Light-versio, Body Butter vartalovoi ja Lip Balm huulivoide.

Uusien Skin Foodien lanseerauksen yhteydessä kerrottiin myös Weledan saamasta UEBT-sertifikaatti-tunnustuksesta, joka on myönnetty maailmassa ainoastaan kahdelle tuotemerkille. Tämä on Weledalle niin suuri kunnia, että haluan kertoa hieman tarkemmin teille, mistä sertifikaatissa on kysymys.

Maapallon biologinen monimuotoisuus supistuu ihmisen vaikutuksesta 10 000 kertaa nopeammin kuin luonnollinen tahti sallisi.

Siksi se, miten yritykset käyttävät luonnonvarojamme vaikuttaa suuresti ekosysteemiemme tulevaisuuteen. UEBT (Union for Ethical Biotrade) on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka uusi sertifikaatti varmistaa, että sen jäsenet sitoutuvat sellaisiin tuotantomenetelmiin, jotka edistävät raaka-aineiden keruualueiden luonnon ja siellä asuvien ihmisten hyvinvointia.

Kestävän kehityksen saralla johtavan Weledan perusarvoihin on aina kuulunut raaka-aineiden vastuullinen hankintaketju. Eettiset toimintavat ovat yrityksen perusarvo. Ihania esimerkkejä Weledan toiminnasta löytyy vaikka kuinka paljon: kun esimerkiksi Turkissa viljelijät joutuivat ottamaan lapsensa mukaan töihin, Weleda perusti alueelle esikoulun. Moldovassa puolestaan perhoset palasivat takaisin laventelipelloille biodynaamisten viljelymenetelmien ansiosta.

Maailman köyhistä ihmisistä 70 % asuu maaseudulla ja he ovat riippuvaisia luonnon monimuotoisuudesta pysyäkseen hengissä. Biodiversiteetin eli luonnon monimuotoisuuden köyhtymisellä on siten tuhoisia vaikutuksia yhteisöihin ja heidän elinkeinoihinsa. UEBT laatii menetelmiä, joiden avulla yritykset ja heidän toimittajat voivat parantaa alueellisia olosuhteita sekä ympäristön että paikallisten ihmisten toimeentulon kannalta.

Raaka-aineiden eettinen hankinta tarkoittaa UEBT:n mukaan:

-biologisen monimuotoisuuden säilyttämistä
-biologisen monimuotoisuuden vastuullista hyödyntämistä
-biologisen monimuotoisuuden synnyttämien hyötyjen oikeudenmukaista jakautumista
-sosioekonomista vastuullisutta (hallinto, tuotanto ja markkinat)
-kansallisten ja kansainvälisen lainsäädännön ja sopimusten noudattamista
-BioTrade-oikeuksien kunnioittamista
-luonnonvarojen käyttö ja saatavuus

Lisätietoja: https://www.ethicalbiotrade.org

Weleda on toistaiseksi ainoa pohjoismaalainen yritys, jolle UEBT-sertifikaatti on myönnetty. Vuoden 2019 aikana sertifikaattimerkki tulee käyttöön kaikkiin Weledan pakkauksiin. Jos sinulle on tärkeää, että vastuulliset toimintavat koko toimintaketjussa voidaan taata, Weleda on 100 % luotettava valinta.

Uusi Skin Food tuoteperhe

Skin Foodista riittää sanottavaa ja perinteisellekin versiolle voiteesta löytyy ainakin kymmenen erilaista käyttötapaa. Hauskana yksityiskohtana muuten muistui mieleeni tätä kirjoittaessa, että kun olin aikoinaan ihan ensimmäisessä Weleda-koulutuksessani noin kymmenen vuotta sitten, meille kerrottiin epävirallisesti, että eräs ruotsalainen bloggaaja oli kehitellyt reseptin Skin Food muffinsseihin (ette sitten kuulleet tätä minulta, sillä kosmetiikkaa ei virallisesti koskaan saa syödä, joten en missään nimessä suosittele kokeilemaan tätä!) Mutta kerrottakoon, että olen itse valmistanut Weledan Granaattiomenavartaloöljyllä maustettua raakakakkua.

Skin Food tuotteet ovat täydellistä ulkoista ravintoa iholle. Perinteinen Skin Food on koostumukseltaan paksu, rasvainen ja täyteläinen. Se sisältää auringonkukkaöljyä, manteliöljyä, mehiläisvahaa ja lanoliinia, eli lampaanvillasta saatavaa rasvaa, joka on koostumukseltaan ihotalin eli sebumin kaltaista. Öljyjen sisältämät omega-rasvahapot ravitsevat ihoa häiritsemättä ihon mikrobitasapainoa sekä pehmentävät ja siloittavat ihoa. Mehiläisvaha sekä lanoliini ehkäisevät tehokkaasti kosteudenhaihtumista iholta. Keto-orvokkiuute rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa, rosmariini ja kamomilla rauhoittavat tulehduksia ja kehäkukka puolestaan edistää ihon uusiutumista. Paksu Skin Food on täydellinen pakkas- ja ulkoiluvoide, joka suojaa ihoa kylmältä ilmalta ja tuulelta.

Skin Foodia voi käyttää kasvoille, kyynärpäille, jaloille ja kaikkialle, missä iho on kuiva, karhea ja rasittunut. Minulle Skin Food on luottotuote kyynärpäiden ja polvien pehmittämiseen, joihin tulee karheat kohdat joogaharjoituksestani johtuen, missä paino on säännöllisesti kyynärpäiden ja polvien varassa. Lisäksi, kuten tiedätte, rakastan glossymaista, kiiltävää meikkiä. Skin Food on täydellinen meikinalusvoide tällaisen meikin loihtimiseksi ja myös glossysta ihostaan kuuluisa meikkaaja Katie Jane Hughes vannoo paksun Skin Foodin nimeen juuri meikinalusvoiteena. Skin Food on myös loistava tuote notkistamaan liian jämäkkää meikkivoidetta ja se auttaa meikkiä liukumaan kauniisti ihon päällä. Kannattaa kuitenkin muistaa sen kanssa sääntö vähemmän on enemmän, jotta lopputuloksesta ei tule liian rasvainen.

Skin Foodin uusi Light-versio aiheutti itselläni välittömän wohou-reaktion. Tuotteessa on kertakaikkiaan täydellisesti onnistunut koostumus. Vaikuttavat raaka-aineet ovat muilta osin samoja, kuin perinteisessä Skin Foodissa, mutta kevyt voide sisältää lisäksi sheavoita ja kaakaovoita, jotka vahvistavat ihon suojabarriääriä. Voiteen koostumus on kevyt, juokseva ja ihanan silkkinen. Se imeytyy nopeasti, mutta jättää jälkeensä silti hennon, Skin Foodille tyypillisen rasvaisuuden ja pehmeyden. Juuri rasvaisuus on Skin Foodeissa yksi tekijä, minkä vuoksi koostumukset ovat loistavia. Olette varmaan joskus törmänneet paksuun voiteeseen, josta jääkin kuivakka ja vahamainen pinta iholle ja iho ikäänkuin kutisee pinnan alla huutaen edelleen kosteutta ja voitelua. Skin Foodit kuitenkin lopettavat kiristävän ihon kärsimyksen kertalaakista. Skin Foodin Light-versio nesteyttää ihoa paksua voidetta paremmin, joten se on loistava esimerkiksi pintakuiville ja hilseileville säärille.

Kevyt voide löysi tiensä heti sen korkattuani käsilaukkuuni käytän sitä myös käsivoiteena. Voide on ihanteellinen myös kasvoilla ja toimii meikin alla myös täydellisesti.

Skin Foodeissa yksi paras juttu on myös niiden edullisuus: isokin tuubi maksaa alle 20 euroa, mutta niiden hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan. Kosmetiikkaminimalistille loistava ihonhoitorepertuaari muodostuukin esimerkiksi puhdistuksesta, tehokkaasta hoitonesteestä (muista 7 skin method!) ja Skin Foodista.

Skin Food Body Butter vartalovoi on koostumukseltaan kuin täyteläistä mascarpone-vaahtoa tai vatkattua sheavoita. Se on paksua, mutta ihanan kuohkeaa ja kermaista. Omalle iholleni tarvitsen enemmän nesteytystä, mutta tämä on ratkaistu kosteuttamalla ensin hilseilevän kuivat kohdat Light-voiteella, jonka päälle levitän vartalovoin. Tämän jälkeen iho ei tarvitse erikseen vartaloöljyä. Jos vartalovoita käyttää sellaisenaan, se kannattaa levittää suihkun jälkeen aavistuksen kostealle iholle.

Skin Food Lip Balm on notkean koostumuksen huulivoide, joka kosteuttaa rohtuneita ja kuivia huulia paremmin kuin perinteinen, puikossa oleva vedetön huulirasva. Juoksevamman koostumuksen ansiosta siitä jää huulille himmeän kiiltävä pinta, joten se toimittaa hätätapauksessa myös värittömän huulikiillon virkaa.

Uusia luonnonkosmetiikkamerkkejä tulee markkinoille tällä hetkellä huimaa vauhtia, joista löytyy monia uusia suosikkeja. Perinteinen Weleda on kuitenkin yksi niistä merkeistä, joka tulee aina säilyttämään erityisen asemansa omissa luottosarjoissani ei pelkästään loistavien tuotteiden, vaan myös luotettavuuden ja vastuullisuuden ansiosta.

Joko olette kokeilleet uusia Skin Food tuotteita? Mikä on suosikkinne? Entä millä kaikilla tavoilla käytätte Skin Foodia?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,

Cheap & Chic

15 kommenttia artikkeliin “Skin Food – universaali kulttituote”

 1. Kiitos tästä. Kun näin uudet tuotteet harmittelin, että metallituubien sijaan, on muovituubit ja purkit. Nämä kuitenkin oletettavasti eco-friendly, kierrätettyä muovia tms, jos on tuo sertifikaatti saatu. Mulla myös paksu voide ”bebathenina”. Tukholmassa hipelöin näitä muita, mutta halusin hankkia ne täältä, kun tiesin, että saa myös kivijalkaliikkeistä.

  • Joo alumiinituubit oli tosiaankin kauniimmat, mutta syyt vaihtoon ovat ekologiset ja Weledan kaltainen yritys ei heppoisin perustein tämmöisiä muutoksia tee. Sain heiltä todella paljon materiaalia tästä kun itsekin tiedustelin asiaa. Muovia on myös paljon helpompi kierrättää ja lisäksi sitä voi käyttää uudelleen useammin kuin alumiinia.

 2. Enni

  Kuulostaapa täydelliseltä tuo light-versio! Viikon ajan olen kaksivuotiaani poskia”kuntouttanut” ruusuvedellä, kehäkukkavoiteella ja lanoliinilla, ja tämä skin foodin light voisi olla just sopiva apu em. lisäksi! 🙂

  Muuten, onko lanoliini aina luonnonkosmetiikkaa vaikka sillä ei olisi luonnonkosmetiikan sertifikaattia (inci 100% lanolin)?

 3. annepa

  Weledan Skin Food on suosikkini ja olin tosi iloinen kuullessani kevyemmästä versiosta. Näistä kahdesta muusta en ollut kuullutkaan, kiitos tiedosta! Ainakin light-versiota täytyy hankkia heti ensi tilassa, sillä talvi saa vasemman käteni keskisormen rystysen hilseilemään kuivuuttaan (kyllä, vain sen yhden rystysen, muut osat kropastani ovat ok) eikä perinteinen Skin foodkaan auta. Taitaa myös seuraava huulirasvaostokseni olla nyt sinetöity.

  Tuosta sertistä sen verran, että kyllä UEBT-sertejä on myönnetty melkein parikymmentä, mutta vain kaksi näitä eettisen hankinnan sertiä eikä niitäkään yhdellekään pohjoismaalaiselle yritykselle, sillä Weledan pääkonttori on Sveitsissä. En muuten ollut tästä sertistäkään kuullut aikaisemmin, kiitos tässäkin tietoisuuteni kasvattamisesta!

  • Otin nämä UEBT-infot suoraan Weledan tiedotteesta ja ihmettelin myös tuota pohjoismaista yritystä, mutta kun tiedotteessa näin sanottiin niin enpä ruvennut kyseenalaistamaan. Käsitin että vain kahdella kosmetiikkasarjalla olisi tämä sertifikaatti.

   Light-versio on kyllä aivan huippu, tykkään tällä hetkellä siitä enemmän kuin perinteisestä!

 4. Kiitos tästä postauksesta! Saksalainen luonnonkosmetiikka on omaa sydäntä lähellä, koska siellä asuneenakin on merkkejä tullut käytyä, visiiteillä tulee aina ostettua paljon kaikkea kotiin tuotavaa, hinnat on kohtuullisia ja muutenkin vain yksinkertaisesti Saksa on itselle läheinen maa. Noh, tässä on tullut viime vuosina kuitenkin tullut seuranneeksi trendejä luonnonkosmetiikan alalla ja käytyä vähän vieraissakin.. mutta tämä oli hyvä muistutus, ettei vanhoja, hyviä ja tuttuja rakkaita kannata unohtaakaan. Ja tavallaan arvostan perinteisiä merkkejä, koska jotenkin luotan pitkäikäisyyteen. Jostain syystä skin food ei ole noussut omaksi suosikiksi, muut weledan jutut kyllä (esim manteli-sarja on aiemmin ollut hyvä talvella.. nyt oikein harmitti, kun testasin jotain uutta sarjaa ja se ei ollut itselle niin hyvä, mutta päätin käyttää purkit loppuun kuitenkin.)

  Ja tuo sertifikaatti-juttu oli tietenkin ihan uusi juttu – kiinnostavaa ja upeaa kuultavaa. Itselle nuo asiat ovat juurikin hyvin tärkeitä. Ja jos ihan kotimaisuus ei välttämättä ole se mitä haen (tuotesarjat eivät vastaa vielä yhtä hyvin odotuksiani kuin jotkin ulkomaalaiset, valitettavasti), pyrin kyllä ostamaan ”läheltä” eli edes Euroopan sisältä.

  • Weledalla on kyllä tosiaan monia ihania tuotteita ja manteli-sarja on todella hyvä herkälle iholle. Juuri itselläni etsinnässä uusi silmämeikinpoistoaine, kun Ere Perezin ripsari tarvitsee NYR:n ainetta järeämmän putsarin ja muistin, että Weledallahan on loistava manteli-öljy, joka passaa juurikin tähän.

 5. Moona

  Minulla Skin Food -tuubi on pitkään ollut yöpöydällä käsivoiteen virkaa toimittamassa, ja toimii kyllä ihanasti juuri siihen yön ajaksi! En kuitenkaan ole uskaltanut alkaa käyttämään tätä kasvoille (vaikka Katie Janen vinkkejä onkin tullut seurailtua), koska ihoni on helposti tukkeutuvaa laatua. Onko Skin Foodissa jotain ainesosia joita akneen taipuvaiselle iholle ei kannattaisi laittaa, vai käykö tämä ja uusi light-versio hyvin kaikille ihotyypeille?

  • Light-versiota uskaltaa kyllä sipaista meikin alle vaikka olisi epäpuhtauksiinkin taipuvainen iho – mutta jos alkaa tulla näppyjä niin tiedät sitten ettei sovi juuri sinulle 🙂

 6. käpsy

  Vuosiin en ole Weledan tuotteita käyttänyt, enkä Skin Foodia koskaan kokeillut, mutta tuo light versio houkuttelee. Ja purkkihulluna houkuttelisi vaihteeksi myös kokeilla tuollaista minimalistisempaa ihonhoitokonseptia, kuten vinkkasit postauksessa. Juice Beautyn Brightening Essence Hoitoneste kiinnostelee myös kovasti, mutta onko se siis myös sellaista, jolla toteuttaa 7 skin methodia, vai tuleeko vasta sen jälkeen ennen seerumia? Kiitos mahtavasta blogista ja ihanaa kevättä!

 7. eija

  En ole tuotetta koskaan kokeillut,mutta täytynee kokeilla.Voiko tätä käyttää, jos siitepöly,heinäallergioita?Lunnonkosmetiikka niin ihanaa,mutta erilaiset allergiat rajoittavat tuotteiden käyttöä.Olet niin paljon testannut tuotteita,ja monista sanot niiden olevan luottotuotteitasi.Kokeiletko tiettyä sarjaa,tuotetta yleisesti kuinka kauan ja mitkä ovat sinun tämänhetkisiä luottotuotteitasi, luottovalmistaja?Suihkutettava,napakoittava kasvovesi,seerumi olisi haussa.

  • Usein vaikka olisi allerginen jollekin tietylle kasville, voi silti käyttää tuotetta, mikä sisältää esim. kyseisen kasvin uutetta, sillä pitoisuudet ovat hyvin matalia ja tuotteita käytetään ulkoisesti. Toki yksilöllisiä eroja reaktioissa myös on.

   Luottotuotteet ovat sellaisia, joita olen käyttänyt vuosien ajan ja joita hankin toistuvasti uudelleen. Uusia tuotteita kokeilen yleensä noin kaksi viikkoa postauksia varten. Whamisan tonerit ovat luottotuotteita tällä hetkellä hoitonestepuolelta. Whamisa, Novexpert, Dafna’s ja Siam Botanicals suosikkeja muutenkin tällä hetkellä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>