Astrologia

Satumainen mystikkokuu – Uusikuu Kaloissa

Astrologia | 6.3.2019 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 6.3. – 4.4.2019

Uusikuu Kaloissa on eteerinen, herkkä, intuitiivinen, luova, intohimoinen, omistautuva ja melkoisen satumainen. Merkurius, tuo mieltä ja ajattelua edustava planeettaenergia, on juuri kääntänyt voimansa sisäänpäin ja aloittanut perääntymisjaksonsa Kaloissa, mystikoiden ja runoilijoiden merkissä. Tämä kuunkierto onkin unennäkijöiden, visionäärien, valonkantajien, maailmanparantajien ja rakkauden läpäisemien valo-olentojen aikaa. Unohda rationaalis-loogisen mielen hallitsemat, tilaan, aikaan ja paikkaan, tarkkoihin määritelmiin, yksityiskohtiin ja tiukkoihin sopimuksiin liittyvät asiat (apua, veroilmoitus!!!), sillä kollektiivinen mieli käännetään nyt, jollei kokonaan pois päältä, niin ainakin aivan toisille taajuuksille, ja yrittäessämme pakottaa mieltä toimimaan tarkasti ja täsmällisesti – kuvitellessamme että sen pitäisi tai että se edes olisi mahdollista tällaisena aikana – voi edessä olla monta jännittävää yllätystä tai harmillista pettymystä. Tämä kuunkierto on todellakin poikkeuksellisen taianomaista aikaa, mutta taika voi olla myös keinotekoista, petollista ja ohimenevää, tai sitten hyvin todellista ja pysyvää, riippuen sen taajuudesta ja lähteestä.

Uusikuu syntyy Kaloissa asteella 16, jonka Saabinen symboli on ”In The Quiet Of His Study A Creative Individual Experiences A Flow Of Inspiration”, lyhyesti sanottuna siis inspiraation virta hiljaisessa hetkessä. Tästä tässä ajassa on nyt kysymys. Hiljennä mielesi ja heittäydy sisäisen luovuutesi virtaan. Uusikuu on yhtymässä Kalojen omaan hallitsijaplaneettaan Neptunukseen, joka tekee tästä ajasta entistäkin herkemmän ja unenomaisemman. Mukana kuviossa on myös sielunliekkiä ja kundaliinienergiaa edustava Vesta, joka voi herättää sisällämme uinuvan intohimon tai auttaa löytämään sen asian, jolle haluamme omistautua kokonaan. Vaikka Kalat on laatuna väistelevä ja usein epämääräinen, Vesta tuo tähän aikaan sellaista fokusta, paloa ja päämäärätietoisuutta, että alta pois. Tämä on sielua polttavan rakkauden ja intohimon aikaa, mutta ei välttämättä siinä mielessä, mitä ensimmäiseksi ajattelisi. Moni omaa elämäntehtäväänsä toteuttava ihminen voi kokea nyt poikkeuksellista inspiraatiota ja melkein polttavaa kiihkoa, vapaana pulppuavaa luovuutta ja sydämenpaloa, että täytyy oikein keskittyä pysymään maanpinnalla ja muistaa huolehtia kehon tarpeista, sekä koettaa ylläpitää kokonaisvaltaista tasapainoa, ettei aivan kokonaan muutu virvatuleksi ja singahda kipinöinä jonnekin toiseen ulottuvuuteen.

Perääntyvä Merkurius on yhtymässä Khironiin, joka on juuri vaihtanut merkkiä ja aloittanut matkansa Oinaassa. Tämä liittyy rohkeuteen aloittaa uusia asioita ja uskaltaa olla juuri sitä mitä on kantaen omaa lippuaan korkealla ja pystypäin. Khiron edustaa usein terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä asioita, ja siinä on voimakas luonnonparantajan, tietäjän ja shamaanin energia. Merkurius ja Khiron yhdessä tämän poikkeuksellisen voimakkaasti henkimaailmaan liittyvän uudenkuun kanssa voi saada meidät näkemään, kokemaan tai oivaltamaan jotain mitä arkimieli ei voi ymmärtää eikä ehkä edes hyväksyä. Elämme totisesti ihmeellisiä aikoja, ja joillekin tämä voi olla oikea shamanistinen matka alisiin, mielen tuolle puolen, alitajunnan pimeisiin luoliin ja mielikuvituksen ihmeellisiin satumaailmoihin. Mutta ilman tajunnan kirkkautta ja tietoisuuden valoa, edessä saattaa olla pelkkiä kangastuksia ja juoksuhiekkaa. Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää.

Kalojen symbolissa on kaksi pyrstöistään toisiinsa kiinni sidottua kalaa, jotka uivat kahteen eri suuntaan. Niin upea energia kuin tässä ajassa onkin, niin läsnä on myös mahtava potentiaali tulla petetyksi. Ilman selkeyttä ja kirkasta tietoisuutta tämä aika voi olla täyttä usvaa, suurta hämmennystä, epätietoisuutta, epävarmuutta ja turhia kuvitelmia. Jos sydänkompassi ei toimi, on suurena vaarana valita jotain mikä onkin tyhjää täynnä, pitää totena hyvältä näyttäviä asioita ja kauniilta kuulostavia sanoja, jotka osoittautuvat olevan tyhjiä lupauksia, pelkkiä illuusioita ja harhaisia mielikuvia. Mutta tässäkin on siunaus mukana, joskus suuri pettymys voi saada meidät havahtumaan ja avata kyvyn nähdä epäoleellisen läpi, tavoittaa jotain aitoa ja todellista ajatuksen ja materian tuolla puolen.

Jos olet mennyt sieltä missä aita on matalin, vältellyt tai paennut jotain mikä on tuntunut vaivalloiselta tai epämiellyttävältä, tai muuten yrittänyt saavuttaa jotain epärehellisin keinoin, maksun aika on nyt. Monet menneisyydessä tehdyt huonot valinnat, vilppi, petos ja kaikki se josta sisäisesti kannamme syyllisyyttä (vaikka tietoinen mieli ei edes muistaisi koko asiaa) saattavat tulla nyt maksettavaksi mitä merkillisimmillä tavoilla. Siitä huolimatta tai juuri sen vuoksi ajassa on läsnä aivan valtava rakkaus ja suurenmoinen armo, ja on meidän tehtävämme nähdä se ja kiittää siitä nöyrin sydämin.

”Let go of what has passed. Let go of what may come. Let go of what is happening now. Don’t try to figure anything out. Don’t try to make anything happen. Relax, right now, and rest.” Tilopa

Kuukauden keskeiset teemat: uneliaisuus, hajamielisyys, herkkyys, tunteellisuus, empatia, rajattomuus, epävarmuus, epäselvyys, hämmennys, hämäräperäisyys, omistautuminen, universaali rakkaus, sydänkeskuksen aktivoituminen, ykseystietoisuus, henkisyys, kundaliinin herääminen, henkiset kokemukset, shamanismi, luovuus, unet, visiot,  antautuminen, sydämen avautuminen kellunta, meditaatio, jooga, tantra, omistautuminen, myötätunto, lempeys, rakkaus, egon valheiden läpi näkeminen

Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Kaloissa yhtymässä Neptunukseen ja Vestaan, sekstiilissä Marsiin ja Saturnuksee, sekä neliössä Jupiteriin. Khiron yhtymä Merkurius. Pluto ja Saturnus yhtymä Kuun alasolmu. Merkurius alkoi perääntyä Kaloissa 5.3. Uranus siirtyi Härkään 6.3. Aurinko siirtyy Oinaaseen 20.3. Täysikuu Vaa’assa 21.3. Venus siirtyy Kaloihin 26.3. Merkurius päättää perääntymisen 28.3. Mars siirtyy Kaksosiin 31.3.

Avainsanat: