Astrologia

Kosminen avioliitto ja sisäinen vanhemmuus – Uusikuu Ravussa

Astrologia | 10.7.2021 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 10.7. – 8.8.2021

Heinäkuinen uusikuu Ravussa on verrattain lempeä, mutta luonteeltaan poikkeuksellisen syvällinen ja hieman yllättävä. Neptunuksen kaunis kontakti lisää rapukuun herkkyyttä, mielikuvitusrikkautta ja luovuutta, mutta sen vastakkaisuus Manalan Herran ja Alamaailman Jumalan Pluton kanssa vie Rapuun yleisesti liitettävän psyykkisen herkkyyden ja vaistonvaraisuuden astetta syvemmälle, omiin juuriimme, ongelmiemme alkusyihin ja asioiden ytimiin saakka.

Tällä jaksolla pääsemme sukeltamaan sisimpäämme kaiken sen äärelle, mikä liittyy rajoihin, vastuunottoon, emotionaalisiin haavoihin, perhesalaisuuksiin, sukukarmaan, kotiin ja juuriimme. Kaikki kysymykset liittyen sisäiseen vanhemmuuteen, omien pelkojen kohtaamiseen, tunnetaitoihin ja ihmissuhteissa esiintyviin, omasta lapsuudesta peräisin oleviin käsikirjoituksiin ja toimintamalleihin, ovat vain odottamassa rehellistä ja suoraa kohtaamista.

Pohjimmiltaan tämä uusikuu kysyy sinulta, osaatko olla turvallinen aikuinen ja rakastava vanhempi omaa itseäsi kohtaan? Kannatko vastuun omista tunteistasi ja niiden synnyttämistä reaktioista, vai kippaatko kaiken vastuun muiden harteille heittäytyen toisten kannateltavaksi? Suoraan sanottuna, kaikki meistä eivät saa hyviä tunnetaitoja ja ihmissuhdeosaamista lahjaksi vanhemmiltaan, ja mikäli tästä on kyse omalla kohdallasi, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: joko otat vastuun hyvinvoinnistasi, näet vaivaa ja teet työtä sen eteen, että opit nämä taidot aikuisena tai sitten jatkat vanhoilla asetuksilla, ulkoisesti ehkä hyvinkin pärjäävänä ja pätevänä, mutta sisäisesti emotionaalisilta taidoiltasi avuttomana ja hätääntyneenä pikkulapsena, joka tarvitsee muita ihmisiä kannattelemaan itseään ja hoitamaan tunnesäätelyn puolestaan.

Self-mothering as an act of rebellion. – Aliza Kelly

Eräs mielenkiintoinen, vanhemmuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvä teema näkyy toistuvan tällä kartalla monta kertaa. Uudenkuun Saabinen symboli (18° Rapua) on ”Pappi suorittamassa avioliittoon vihkimisseremoniaa.” Myös molemmat feminiinistä ja maskuliinista energiaa edustavat tekijät ovat pareittain yhtymässä keskenään. Aurinko ja Kuu ovat astrologisesti kosmiset vanhemmat, ja nyt arkkityyppisen Äidin ja Vaimon symboli Kuu on yhtymässä Isää ja Aviomiestä edustavaan Aurinkoon (kuten aina uudenkuun aikaan), ja tämän lisäksi kosmiset rakastavaiset, naisarkkityyppi Venus on yhtymässä miesarkkityyppiin Marsiin Leijonassa.

(Huomaa, että nämä feminiinistä Yin-energiaa ja maskuliinista Yang-energiaa edustavat tekijät ovat kollektiivisessa ihmistietoisuudessa olevia arkkityyppisiä teemoja sekä energeettiset polariteetit, jotka ovat läsnä kaikkialla maailmankaikkeudessa ja kaikissa meissä ihmisissä, riippumatta sukupuolista tai perherooleista.)

Yksinkertaisesti ilmaistuna, tällä uudenkuun kartalla arkkityyppiset Isä ja Äiti ovat yhtymässä Ravussa, aivan kuten Sisäinen Nainen ja Sisäinen Mies ovat yhtymässä Leijonassa. Ei tarvitse olla kovin nokkela ymmärtääkseen, mitä ajan energiat ovat tässä alleviivaamassa. Lapsuudessa vanhemmilta opitut tunnetaidot ja ihmissuhdemallit ovat se perusta, jonka päälle aikuisiän ihmissuhteet rakentuvat. Kaikki ihmissuhteet. Kyse ei ole ainoastaan romanttisista rakkaussuhteista tai parisuhteista, vaan myös siitä (ja erityisesti siitä) millainen on suhde itseesi, miten sisäinen vanhempi sinussa huolehtii ja kannattelee sisäistä lastasi.


Asetelma tässä uudenkuun ajassa on vähän samankaltainen, kuin jos hääjuhlissa joku vieraiden joukossa olevista pariskunnista varastaisi hääparilta koko shown. Aurinko ja Kuu Ravussa ovat siellä alttarilla käsi kädessä, kyllä vaan, ja jopa heidän muodostamansa liiton (uusikuu) Saabisessa symbolissa pappi on suorittamassa vihkimisseremoniaa, mutta kaikkien katse on kohdistunut karismaattiseen ja häikäisevästi pukeutuneeseen pariskuntaan toisen penkkirivin keskipaikoilla.

Tämä Venuksen ja Marsin välinen intohimoinen ja luomisvoimainen yhtymä Leijonassa muodostaa koko uudenkuun kartan kiinnostavimman kuvion. Rajoja, sääntöjä ja vastuuta edustava Saturnus on oppositiossa eli vastakkain, ja uudistumisen, vallankumouksen ja vapautumisen planeetta Uranus on neliössä tähän minäkeskeisen diivailun ja sisäisen lapsen merkissä olevaan melodramaattiseen yhdistelmään. Kuvion kruunaa (orjantappurakruunulla) haavoja, satuttavia kokemuksia ja häpeää edustavan Khironin kontakti kaikkiin edellä mainittuihin tekijöihin.

Khiron on Parantajan ja Tietäjän arkkityyppi, mutta sen parantamismetodin ytimessä on se, että ongelmaa aiheuttava asia täytyy ensin kohdata ja kokea läpikotaisin, ennen kuin siitä voi parantua tai sen kanssa voi oppia elämään. Tilanne on ristiriitainen ja latautunut, mutta kaikki eheytymisen ja vapautumisen elementit ovat tarjolla heille, jotka ottavat vastuun omasta tilanteestaan ja suostuvat kasvamaan yrittämättä paeta kipua tai vältellä tilanteen esiin nostamaa epämukavuutta.

Kaikki niin kutsuttu kärsimys, on kärsimyksen välttelemistä. – Sri Amma Bhagavan

Ajankohtaiset teemat: 

ihmissuhteet, rajat, aikuisuus, turva, vakaus, vastuunotto, vapautuminen, sisäinen vanhemmuus, emotionaalinen kypsyys, tunnetaidot, perityt mallit, perhedynamiikka, sukukarma, koti, juuret, ihmissuhdeosaaminen, tunnesäätely, sisäinen turva, kyky kohdata kipeitä asioita, sitoutuminen kasvuun

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Pappi suorittamassa avioliittoon vihkimisseremoniaa”Aurinko ja Kuu Ravussa neliö Khiron, oppositio Pluto ja kolmio Neptunus. Khiron kolmio Venus ja Mars, sekstiili Saturnus. Pluto sekstiili Neptunus. Neptunus neliö Merkurius. Uranus neliö Venus, Mars ja Saturnus. Saturnus oppositio Venus ja Mars. Jupiter kolmio Merkurius. Mars yhtymä Venus.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 

10.7. UUSIKUU 18° Ravussa, 16.7. Khiron alkaa perääntyä, 22.7. Venus siirtyy Neitsyeen ja Aurinko siirtyy Leijonaan. 24.7. TÄYSIKUU 2° Vesimiestä, 28.7. Merkurius siirtyy Leijonaan ja Jupiter siirtyy Vesimieheen, 29.7. Mars oppositio Jupiter, Mars siirtyy Neitsyeen, 8.8. UUSIKUU 16° Leijonaa.

Avainsanat: ,