Astrologia

Intensiivistä ja ihanaa – Uusikuu Skorpionissa

Astrologia | 15.11.2020 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 15.11. – 14.12.2020

Vuoden lempein uusikuu avaa portin loppuvuoden pimennysjaksolle. Luonteeltaan tämä uusikuu Skorpionissa on yhtä aikaa herkkä ja voimakas, intiimi ja intensiivinen. Esille nousee erityisesti kaikki se, mikä ihmisyydessä on yksityisintä, mutta samalla kaikille yhteistä. Koska uusikuu on vierekkäin sitoutumista ja yhteenliittymistä edustavan Junon kanssa, parisuhteet, yhteistyökumppanuudet, liitot ja sopimukset ovat vahvasti läsnä ajassa. Jaetut resurssit, yhteinen energia, valtasuhteet, intohimo sekä tarve liittyä, jakaa ja kokea syvää yhteyttä toisen kanssa, ovat näin ollen tämän kuunkierron ajan tärkeintä sisältöä.

Merkurius päätti perääntymisen viime viikolla (3.11.) ja Mars pysähtyi eilen (14.11.) päättääkseen lähes koko syksyn kestäneen pitkän ja raskassoutuisen perääntymisjaksonsa, joten hiljalleen alkaa näyttää siltä, että tie on vapaa ja edessä näkyy muutakin kuin pelkkää tiiliseinää. Marsin perääntymisen aikana monen elämään ilmestyi jotain jo kadotetuksi luultua, oli se sitten ihminen, projekti, harrastus, oma voima, intohimo tai jotain muuta. Monen kohdalla Mars tuntui pysäyttävän tai ainakin hidastavan hetkeksi arkista tohinaa, mutta mikäli kyseessä oli jokin kesken jäänyt tai tauolla ollut asia, sen suhteen kokemus saattoi olla aivan päinvastainen.

Kesken jääneet ikuisuusprojektit, pöytälaatikkoon unohtuneet käsikirjoitukset ja syystä tai toisesta lykätyt aloitukset saattoivat saada tänä aikana ihmeellisen piristysruiskeen, kun taas se mikä normaalisti on rullannut eteenpäin kuin rasvattuna, tai vaihtoehtoisesti ihan uudet ideat ja suunnitelmat, niille perääntyvä Mars todennäköisesti näytti punaista valoa. Nyt asioiden alkaessa taas kulkea vähitellen eteenpäin, voit ehkä huomata miten hyvä oli saada lisää aikaa ja sen myötä uutta näkökulmaa tai kenties jopa mahdollisuuden korjata asetuksia enemmän siihen suuntaan, mihin oikeasti haluat asioiden etenevän, sen sijaan että ne olisivat toteutuneet alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Perääntyneen Marsin ohella toinen, jo pidemmän aikaa voimassa ollut teema, on myös saavuttamassa huipentumansa, jonka jälkeen prosessi on tältä erää ohi. Lokakuun ajankuvassa käsittelin Merkuriuksen ja Uranuksen vastakkaisuutta ja sitä, miten tähän yhdistelmään liittyy yliaktiivinen mieli ja ylikierroksilla käyvä hermosto. (Lue tarkemmin Merkuriuksen ja Uranuksen vastakkaisuudesta.) Syksyn kolmas ja viimeinen kontakti näiden kahden mieltä ja tietoisuutta eri taajuuksillaan edustavan tekijän välillä on tiistaina 17.11., jonka jälkeen parhaassa tapauksessa olemme virittyneet juuri oikealla tavalla vastaanottamaan loppuvuoden pimennysenergiat. Syksyn ensimmäinen pimennys on 30.11. täydenkuun aikaan tapahtuva kuunpimennys Kaksosissa, ja sillä on voimakkaasti mieltä, ajatusrakennelmia, uskomuksia ja muita mentaalisia tiedostoja puhdistava (ellei jopa deletoiva) vaikutus.

Uudenkuun karttaa hallitsee kaksi usemman planeetan yhdessä muodostamaa kuviota, joista toinen tuntuu alleviivaavan punakynällä tätä ihmissuhteisiin ja vuorovaikutukseen liittyvää teemaa. Rakkautta ja arvomaailmaa edustava Venus on kauniisti omassa merkissään Vaa’assa vastapäätä myös omassa merkissään Oinaassa olevaa Marsia. Nämä merkit ja planeetat ovat kuin kolikon kaksi eri puolta, niin kaukana toisistaan kuin mahdollista, mutta pohjimmiltaan saman asian kaksi eri polariteettia. Oinas/Mars tarvitsee Vaa’an/Venuksen diplomaattisuutta, huomaavaisuutta, pyrkimystä harmoniaan ja yhteistyöhön, ettei se itsekeskeisyydessään jyrää muita ja ajaudu eristäytymään omaan kuplaansa, missä kaikki menee aina niin kuin itse haluaa. Oinas/Mars sen sijaan tasapainottaa itsensä helposti muiden miellyttämiseen kadottavaa Vaakaa/Venusta, muistuttaen sitä siitä miten tärkeää oma voima, omat rajat, henkilökohtaiset mieltymykset ja päämäärät ovat, sekä siitä että on ensin oltava ”minä” jotta voi jossain vaiheessa olla ”me”. Nämä ihmissuhdeteeman ääripäät ovat siis uudenkuun kartalla vastapäätä toisiaan ja muodostavat sinne intensiivisen t-ristin olemalla neliössä tähän koko vuoden tärkeimpään ja paljon puhuttuun ”superyhtymään” Kauriissa.

Tämä t-risti, jonka runkona on Mars ja Venus neliössä Plutoon ja Jupiteriin, voi parhaimmillaan kuvata ihmissuhteissa tapahtuvaa kasvua ja muutosta, kaiken mullistavaa uutta näkökulmaa tai vanhojen valta-asetelmien romahtamisen myötä tapahtuvaa transformaatiota. Muutoksen pohjalla on kuitenkin hyvin latautunut ja intensiivinen sekä räjähdysaltis energia, joka kuplii ja kihisee kuin pinnan alla kytevä tulivuori, ja se millaista jälkeä asioiden esiin purskahtaminen saa käytännön tasolla, riippuu täysin siitä miten avoimella sydämellä ja puhtaalla läsnä olevalla tietoisuudella tilanteeseen osallistuu. Tässä on mahdollisuus johonkin aivan fantastiseen ja kerta kaikkiaan mullistavaan, mutta myös kunnon jumittamiseen pelkojen, puolustusmekanismien, hyökkäävyyden ja muiden egon lempileikkien muodossa.

Toinen uudenkuun kartan tärkeistä kuvioista onkin sitten silkkaa suloisuutta, mutta hyvin käytännöllisessä, rakentavassa ja maanläheisessä muodossa. Skorpionissa olevat uusikuu ja Juno saavat todella jykevää tukea Kauriissa olevalta planeettarykelmältä. Syväluotaava Pluto, laajentumisen ja kasvun planeetta Jupiter, luovaa älykkyyttä symboloiva Pallas Athene sekä rakenteita ja konkretiaa edustava Saturnus ovat kuin täydellisen harmoninen ja loistavassa synkroniassa oleva kosminen taustakuoro sooloa laulavalla uusikuulle. Sen lisäksi ihanan herkkä ja luova, universaalia rakkautta, myötätuntoa ja ykseystietoisuutta edustava Neptunus lisää oman äänensä tähän taivaalliseen sävelten harmoniaan. He jotka ovat avoinna vastaanottamaan tämän taajuuden lähetystä, voivat kokea suurta synkroniaa, ihmeenkaltaisia sattumuksia ja kauniita tietoisuudentiloja, tai sitten ihan vain arkista iloa ja sujuvuutta itselle tärkeiden asioiden äärellä. Näyttää siis vahvasti siltä, että tänä vuonna nähdään vielä valoa tunnelin päässä.

Ajankohtaiset teemat: 

ihmissuhteet, parisuhde, avioliitto, yhteistyökuviot, yhteiset sopimukset, vallankäyttö, mustasukkaisuus, omistuksenhalu, jaetut resurssit, seksuaalisuus, intohimo, tantra, fantasiat, yhteinen ja yksityinen, intiimi ja intensiivinen, vastakkainasettelu, tasapaino, harmonia, synkronia, sydänenergia, ihmeet, kiitollisuus

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Väkijoukot laskeutuvat vuorelta kuuntelemaan yhtä ihmistä”. Aurinko ja Kuu Skorpionissa yhtymä Juno, sekstiili Pluto, Jupiter ja Pallas Athene, kolmio Neptunus. Pluto yhtymä Saturnus, Jupiter ja Pallas Athene. Pluto neliö Mars ja Venus. Uranus oppositio Merkurius. Khiron kvinkunssi Merkurius. T-risti: Mars oppositio Venus neliö Pluto, Jupiter ja Pallas Athene.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 

14.11. Mars päättää perääntymisen, 15.11. UUSIKUU 23° Skorpionia, 17.11. Merkurius oppositio Uranus (kolmas ohitus), 21.22. Venus siirtyy Skorpioniin, Aurinko siirtyy Jousimieheen, 29.11. Neptunus päättää perääntymisen, 30.11. TÄYSIKUU ja KUUNPIMENNYS 9° Kaksosia, 1.12. Merkurius siirtyy Jousimieheen, 14.12. UUSIKUU ja AURINGONPIMENNYS 23° Jousimiestä.Avainsanat: ,