Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: lisää loistavia luomivärejä – testissä Ilian uutuudet

Inken purkkinurkka | 21.11.2020 | Inke

Purkkinurkan Inken talvimeikkipussi on vähintäänkin tuplasti kesäversiota turpeampi.

Muistatteko vielä, kun melko lailla tasan vuosi sitten vauhkosin Kosasin luomiväreistä? No, se rakkaus ei ole hälvennyt yhtään minnekään, sen verran nerokkaita nuo vesivärimäiset luomivärit edelleen ovat, eikä niille ole löytynyt kilpailijaakaan.

Mutta mitäpä sitä täydelliselle kilpailijaa väkisin etsimään, onhan sitä maailmassa muunlaisellekin hyvälle tilaa! Ja kenties nämä tämän päivän testikappaleet ovat perinteisempinä, mutta hiton hyvin toteutettuina versioina vielä useamman makuun. Kurkataanpas siis, millaista kamaa Ilia Beautyn luomiväriuutuudet ovatkaan!

Sävyjä Ilian Liquid Powder Chromatic Eye Tint -luomiväreissä on kahdeksan – kaikki kauniita, mutta kieltämättä melko vahvasti sukua toisilleen. Beigen, kullan, punaisen ja ruskean sävyissä kimmeltävien, täydellisessä synkassa keskenään olevien luomivärien lisäksi valikoimassa on yksi vaaleanvihertävä sävy. No, hienosti sopii toki jonon jatkoksi sekin, mutta jos kaipailee kunnon väri-ilottelua (tai mattaluomareita…), tästä sarjasta ei ehkä siihen tarpeeseen ainakaan toistaiseksi apua ole.

Mutta mikäli kaipaat korkeapigmenttistä, oikein napakasti iholla pysyvää ja kauniisti kimmeltelevää luomiväriä, joka levittyy luomille runsaan voidemaisena ja hyvin häivyttyvänä, mutta kuivuu puuterimaiseksi ja luomivakoihin kasaantumattomaksi, niin tässäpä sinulle kuule suositusta kerrakseen!

Testiin tilasin kaksi luomiväriä: kuparin ja pronssin sävyissä kimaltelevan Sheen-sävyn sekä Umber-sävyn, joka puolestaan on tumma, hehkuva punaruskea. Sheen on näistä se helpompi sävy – sellainen, jonka sohii tuosta noin vaan luomilleen vaikkapa ensi maanantaina, kun marraskuu on pimeimmillään ja kaipaa edes vähän jotain kivaa ja ekstraa jaksamista tukemaan. Kaunista helmiäiskimmellystä juuuuri ainakin minun väreihini sopivassa sävyssä: ei liian vaaleana eikä liian tummana eikä liian kultaisena eikä liian hopeisena… Jos luomeni olisivat kimmeltävät luonnostaan, ne olisivat varmaan juuri tällaiset.

Ja kyllähän minä olen tätä Umber-sävyäkin arkena ja päiväsaikaan käyttänyt, mutta suht neutraalien lookien ystävänä tiedän, että tulen tarttumaan tähän tuubiin erityisesti silloin, kun taas jonkun iltamenon aika on. No juu, vähissä ovat olleet riennot korona-aikana, mutta jos tässä vielä saa ravintolassa tänä vuonna illastaa, tässähän se minun look ja ykkösasuste jo valmiina onkin. Pehmeän utuiseksi ja lämpimäksi luomilla taittuva sävy on täydellinen epäväri: riippuu ihan valosta, kulmasta ja katsojasta, onko väri punertava, ruskea vai tumman kuparinen.

Värit voi levittää tuubista luomille iisisti sen huulikiiltotuubeista tutulla applikaattorilla ja tasoitella nätiksi sormin, mutta itse olen sivellinten suurena ystävänä tykännyt levitellä värin siveltimellä: siis väriä applikaattorista pensseliin ja sieltä luomelle. Etenkin tumman sävyn kanssa tämä tuntuu jotenkin turvallisemmalta…

Olen tietysti myös kokeillut, miten näitä kahta luomiväriä voisi käyttää yhdessä, mutta toistaiseksi tullut kuitenkin siihen tulokseen, että tällaisten koostumusten kanssa kannattaa valita yksi – tai sitten osata meikata niin, että nuo sävyt eivät sekoittuisi yhteen. Kivan näköinen se lopputulos toki niinkin on, ja suhteita sekoittelemalla saa toki aikaan vielä hieman lisää samankaltaisia sävyjä… Mutta jos nyt haluaa kahdelle purkille väkisin samana aamuna sännätä, niin vinkattakoon, että mielestäni näyttää kivalta, kun yläluomelle laittaa vaaleampaa sävyä ja sitten tekee sillä tummemmalla vielä hennon varjostuksen alaripsien tyveen. Ainoa ongelma näiden kanssa taitaakin olla valinnanvaikeus: kaksi lempparia onnistuin poimimaan helposti, mutta kolmanneksi ehdokkaita olisikin jo jonoksi asti.

Ilia on yksi niistä lukuisista jenkkiläisistä clean beauty -brändeistä, jonka tuotteista moni täyttää luonnonkosmetiikan kriteerit, mutta mukaan sarjaan mahtuu randomilla myös muutamia, jotka eivät varsinaisesti sisällä mitään superpahisaineita, mutta eivät kyllä ole meikäläisten standardien mukaista luonnonkosmetiikkaakaan. Nämä luomivärit ovat 99 % luonnollisia, vegaanisia ja vesipohjaisia, mutta valitettavasti ihan jokaisen pigmentin alkuperästä en varmuuteen voi mennä. Ja vaikka en varsinaisesti tähtää luomiväreillä luomien ihon hoitoon, on toki kivaa, että luomiväri on suunniteltu ottamaan huomioon myös tällaista näkökulmaa esimerkiksi väkivaltaisen kuivattamisen sijaan. Näissä luomareissa onkin hevoskastanjankukkauutetta, joka pehmittää ihoa ja tasoittaa pieniä juonteita, sekä magnoliapuunkuoriuutetta, joka sisältää runsaasti antioksidantteja ja suojaa ihoa.

Mutta kuulkaas: eikö vain ole melkoinen ameriikantemppu, että ainakin minun mielestäni käytännössä kasaantumaton, runsaspigmenttinen ja voidemainen luomiväri on onnistuttu kehittämään luonnonkosmetiikkana? Harva tähän nimittäin pystyy silloinkaan, kun koostumusta voi modata mielin määrin kaikenlaisia kemikaaleja käyttäen… Ilian uutukaiset menisivät aiiiiiivan täydestä kenelle tahansa hyvää ja helppoa luomiväriä etsivälle – eikä varmasti motkottamista tulisi Ilian uudistuneesta brändistäkään, joka ainakin minun silmääni muistuttaa (hyvällä tavalla!) Kim Kardashian Westin minimalistista KKW Beauty -meikkisarjaa.

Ja mikäli vielä mietit, että mikä onkaan Kosasin ja Ilian luomivärien ero, tai että onko sitä, niin tässäpä minun mielipiteeni: Kosas on todella oman tiensä kulkija ja supermielenkiintoinen, Ilia taas perinteisempi mutta pirun hyvä. Kosasilla maalaat kuin vesivärillä, Iliaa taas vertaisin peittävämmillä maaleilla taiteiluun. Tärkein syy valita Kosas on niiden kummallinen, mutta tosi toimiva koostumus, joka aivan erityisesti pääsee oikeuksiinsa värikkäämpien värien kanssa – helpot, mutta värikkäät luomivärilookit näyttävät superfreeseiltä. Tärkein syy valita Ilia puolestaan on niiden tosi kauniit ja iisit sävyt sekä koostumus, joka on juuri sellainen, jota olisin toivonut voidemaisilta luomiväreiltä jo vuosia.

Itse ehdin hätähousuna hommata Ilia-luomarini maailmalta, mutta ilolla ilmoitan, että nyt saa näitä jo Suomestakin Liinu’s Organic Beautyn verkkokaupasta. Ehkä just sulle tähän kenties täysin pikkujouluttomaan pikkujoulukauteen..?

Onko muuten joukoissamme muita, jotka
käyttävät luomivärejä lähinnä talvisin?

Avainsanat: ,