Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: kohta nukuttaa!

Inken purkkinurkka | 29.5.2021 | Inke

Postauksen tuotteet saatu testiin.

Purkkinurkan Inke päivystää uutuuspurkkeja päivin öin.

Olen ennenkin vouhkannut täällä Purkkinurkasta nukkumisesta, mutta minkäs teet: asia on edelleen varsin ajankohtainen. Erityisen ajankohtainen siitä tulee itselleni silloin, kun se ei suju.

Unen määrä ja sen laatu on itselleni varmasti se helpoin mittari seurata omaa vointia ja jaksamista. Pähkinänkuoressa: kun on kiire, väsyttää. Kun on stressi, ei saa nukuttua. Jos päässä pyörii tuhat asiaa, en meinaa nukahtaa enkä pysyä unessa. Hyvät yöunet ratkaisisivat monta asiaa, jonka vuoksi onkin hieman harmi, että kehoni ja aivoni päättävät laittaa vähän ekstrakapuloita rattaisiin silloin kun niitä siellä jo muutenkin on.

Stressille ja kiireelle en aina osaa tai voi tehdä mitään, mutta nukkumisen hallintaan voi onneksi kehitellä pieniä rituaaleja. Ainakin tuntuu siltä, että tekisi jotain asioiden eteen…

Rauhoittavien purkkien mestarit Neal’s Yard Remediesillä ovat ilmeisesti kanssani samoilla linjoilla, sillä sain testiin unettavan ihania uutuuksia. Pysykää vielä hetki hereillä, kuitenkin!

Neal’s Yard Remedies Beauty Sleep Shower Oil -suihkuöljy

Jaanpa ensin sen kaikkein parhaan vinkin, jonka olen uniongelmiin saanut. Testasin sen itse asiassa jälleen kerran toimivaksi tuossa muutama päivä sitten keskellä yötä, kun nukkumisesta ei meinannut tulla hevon helvettiä. Tämän olen oppinut Katjalta, joten sinäkin sen ehkä jo tiedät, mutta siltä varalta, että joku olisi päässyt nukkumaan sen ohi (ah, montakohan univitsiä ehdinkään vielä mahduttaa tähän postaukseen..), kerrataan se:

Kuuma-kylmä suihku:
  • Ensin 3 minuuttia lämmintä vettä, jonka jälkeen 20 sekuntia kylmää.
  • Toista edellinen kohta, mutta nosta lämpimän veden lämpötilaa ja laske kylmän veden lämpötilaa, 2 minuuttia kuumaa, 40 sekuntia kylmää.
  • Nosta jälleen lämpötilaeroa: 1 minuutti kuumaa, 1 minuutti kylmää.

Kuuma-kylmä suihku tukee autonomisen hermoston tasapainoa. Se energisoi, rauhoittaa ja tehostaa keskittymiskykyä. Itselle tässä parasta on se, että kaikki sellainen ”en saa nukuttua, jännittää, ärsyttää, paniikki” -tärinä kehosta valuu viimeistään sen kylmän veden mukana viemäriin. Kun uskaltautuu laittamaan suihkun tosi kylmälle ja seisoo hetken jäätävän veden alla, ei keho jaksa enää väkisin pitää hermojaan kireällä.

Iltasuihkuun mukaan kannattaa napata rauhoittumaan auttava, aromaterapeuttinen puteli. Neal’s Yard Remediesin Beauty Sleep -suihkuöljy on ihanan runsasta ja tuudittavan tuoksuista. Vedestä huuhtoutuvaksi emulgoituva, ihon pehmeäksi jättävä pesuöljy täyttää suihkukopin aromaterapeuttisten öljyjen huumaavalla huurulla. Tässä cocktailissa mukana on muun muassa myskisalviaa, appelsiinia, patsulia ja ylang ylangia ja se tuoksuu sanalla sanoen taivaalliselta.

Neal’s Yard Remedies Beauty Sleep Body Lotion -vartalovoide

No, jos olet vielä hereillä niin nappaahan sängyn vierelle suihkuöljyn sisko, Beauty Sleep Body Lotion -vartalovoide. Lisää aromaterapiaa, mutta myös kosketusterapiaa: mielestäni rauhallisesti ja sivelevin vedoin levitetty vartalovoide juuri ennen nukkumaanmenoa on hyvä rauhoittumisrutiini.

Lempeästi silittävät otteet ja syvään hengittäminen ovat asioita, joita ei todellakaan meinaa muistaa tai jaksaa tehdä silloin, kun niistä todella olisi hyötyä, eli parasta harjoitella hyvän sään aikana. Voihan olla, että tällainen rutiini säännöllisesti toistettuna jopa ennaltaehkäisee sitä, että löytäisit itsesi kääntämässä tuskissasi ja hermostuneena kylkeä puolen minuutin välein unta etsiessä.

Ja ai niin, se voide: taattua Neal’s Yard -laatua, imeytyy nopeasti eikä tarvitse liimaantua lakanoihin.

Neal’s Yard Remedies Goodnight Pillow Mist -suihke

Tämä on hauska tuote: tyynysuihke! Goodnight Pillow Mist -suihketta suihkitaan siis tyynylle ja miksei vähän peitollekin. Ajatuksena on siis nuuhkia rauhoittavia aromaterapeuttisia tuoksuja ja rentoutua nukahtamaan. Sekoituksesta löytyy muun muassa laventelia, vetiveriä ja mandariinia. Suihkin tätä sänkyyn paitsi tarpeen mukaan iltaisin, myös lakanat vaihdettuani: todellista luksusta mennä puhtaisiin, rapeisiin lakanoihin, jotka vieläpä tuoksuvat taivaallisilta ja uneen kutsuvilta. Tätä pulloa olisi muuten ihana antaa – ja saada – lahjaksi!

Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense Hydrating Essence -hoitoneste

Tjaa, tämä taitaakin olla Nealsin ensimmäinen hoitoneste. Ihanaa, että tämänkaltaiset teholiemet alkavat tehdä tietään myös eurooppalaisiin sarjoihin!

Frankincense Intense Hydrating Essence -hoitonestettä saa käyttää aamuisinkin, mutta nostin sen nyt mukaan unilistalle, koska se sisältää frankinsensiä. Sen syvän, lempeän ja metsäisen tuoksun kerrotaan nimittäin laskevan kehon stressitasoja ja rauhoittavan hermostoa.

Ihanan tuhti, hieman jopa venyvän geelimäinen koostumus sisältää hyarulonihappoa, granaattiomenauutetta ja arganöljyä, jotka auttavat tekemään ihosta sileämmän, pehmeämmän ja heleämmän. Eteerinen öljy on tässäkin tuotteessa isossa roolissa: purkissa erikseen kehotetaan nuuhkimaan sen aromeja ennen tuotteen kasvoille painelemista. Aika ihana ajatus ja tavallaan tukee tuota ihon silotuslupaustakin – sitä ainakin haluaisi uskoa, että loppujen lopuksi ihan parasta ryppylääkettä on rentoutuminen. No, rentouttamisen lisäksi tämä liemi myös kosteuttaa myös tosi ihanasti, molempi parempi.

En tiedä teistä, mutta minulla silmä jo luppasee, enkä tiedä, onnistuinko tuudittamaan itseni uneen omilla jutuillani vai näitä purkkeja tässä kirjoittaessani fiilistellen nuuhkiessani. Lupaankin teille, että ainakin tämän testin perusteella jompikumpi toimii takuuvarmasti!

Vinkkiviitoset rauhoittumiseen ja syviin yöuniin? Saa jakaa!

Avainsanat: ,