Beauty

Parhaat rutiinit & tuotteet holistiseen vartalonhoitoon

Beauty | 12.8.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Iho on kuin nurinpäin käännetty hermojärjestelmä, tarinankertoja, joka heijastaa pinnalleen mitä sen alla olevassa kokonaisuudessa tapahtuu. Siksi ihonhoidossa ei tulisi keskittyä hoitamaan vain kasvoja. Holistisessa ihonhoidossa suurimmassa roolissa eivät ole tuotteet, vaan erilaiset tuotteettomat rutiinit.

Holistinen ihonhoito ei perustu pelkästään tuotteisiin – tuotteet ovat vain yksi osa sitä. Holistisen ihonhoidon perustan muodostavat erilaiset hoidot, rutiinit ja tekniikat, joista valtaosa ei edellytä mitään tuotteita, vaikka topikaalista ihon ravitsemista käytetäänkin yhtenä osana. Kokosin kattavan paketin erilaisista rutiineista, joita käytän itse päivittäin tai vähintään viikottain oman hyvinvointini ylläpitämiseen.

House of Organicissa vietetään tällä viikolla jo tutuksi tulleita luonnonkosmetiikkapäiviä sunnuntaihin asti eli 12.-16.8.2020. Tarjolla on kymmeniä päivittäin vaihtuvia huipputarjouksia kattavasta tuotevalikoimasta. Löydät tarjouksesta kaikki tässä postauksessa mainitsemani tuotteet. Voit tutustua luonnonkosmetiikkapäivien tarjous-kuvastoon täällä ja päiväkohtaisiin tarjouksiin löydät linkit tämän postauksen lopusta.

Kuuma-kylmä suihku – piristysruiske keholle ja mielelle

Aloitan jokaisen aamuni kuuma-kylmä suihkulla, joka demonstroi konkreettisesti ihon roolia kommunikoijana sen alla sijaitsevien sisäelinten ja aivojen kanssa. Kuuma-kylmä suihku on loistava ja yksinkertainen arjen rutiini verenkierron ja aineenvaihdunnan tehostamiseen. Se on karaiseva piristysruiske keholle ja mielelle, joka voi boostata myös vastustuskykyä.

Kuuma-kylmä suihku tukee autonomisen hermoston tasapainoa. Positiivisiin vaikutuksiin lukeutuu energisoituminen, rauhoittuminen ja keskittymiskyvyn tehostuminen. Kylmän veden huuhtelu kasvoille aktivoi myös vagus-hermoa.

Kuuma-kylmä suihku on paras aamurutiini, mutta itse teen sen myös iltaisin, koska olen jo niin tottunut kylmiin suihkuihin. Rutiinia ei kannata tehdä (tai kannattaa keskustella lääkärin kanssa), jos kärsii suonien ja valtimoiden ahtaumista tai sydämen toimintahäiriöistä.

Tee kuuma-kylmä suihku näin:

1. 3 minuuttia lämmintä vettä, jonka jälkeen 20 sekuntia kylmää
2. Toista edellinen kohta, mutta nosta lämpimän veden lämpötilaa ja laske kylmän veden lämpötilaa, 2 minuuttia kuumaa, 40 sekuntia kylmää
3. Nosta jälleen lämpötilaeroa, 1 minuutti kuumaa, 1 minuutti kylmää

Kuivaharjaus – holistisen vartalonhoidon tärkein rutiini

Kuuma-kylmä suihkun jälkeen teen joka ikinen aamu kuivaharjauksen, joka on mielestäni holistisen hyvinvoinnin tärkein itsehoitorutiini eikä se vie aikaa kuin 2-5 minuuttia.

Kuivaharjausta voi tehdä kahdella tavalla: verenkierron vilkastuttamiseen ja kuolleen ihosolukon poistamiseen tai lymfakierron aktivointiin. Itse teen nykyisin kuivaharjauksen useimmiten lymfakiertoa aktivoivalla tavalla. Lymfajärjestelmä vastaa kuona-aineiden, solujätteiden, bakteerien, virusten ja muiden ei toivottujen aineiden poistamisesta elimistöstä. Toimivasta lymfajärjestelmästä kannattaa pitää huolta, sillä se on yksi tärkeimmistä asioista terveydelle. Lisäksi lymfalla on myös ihon ulkonäön kannalta suuri merkitys, koska ihon aineenvaihdunta, hapen ja ravinteiden saanti tehostuvat ja ihosolut uusiutuvat paremmin, kun lymfakierto virtaa esteettömästi. Säännöllinen kuivaharjaus lisää vitaalisuutta ja elinvoimaa, jonka todella tuntee nahoissaan.

Olen testannut lukuisia eri vartaloharjoja kuivaharjaukseen ja lymfan buustaamisen myötä olen tykästynyt eniten ruotsalaisen Iris Hantverkin puiseen vartaloharjaan. Yritys työllistää näkövammaisia käsityöläisiä, jotka valmistavat harjat käsityönä Ruotsissa. Harjakset ovat siinä täydellisen tuntuiset ja mittaiset. Harjaan on muotoiltu kätevä nuppi, jonka ansiosta se pysyy hyvin kädessä ja työskentely on helppoa.

Iris Hantverkin vartaloharja on luonnonkosmetiikkapäivien tarjouksessa lauantaina 15.8.

Ohjeet kuivaharjaukseen

Jos tarkoituksesi on poistaa kuollutta ihosolukkoa kuivaharjauksella, tee harjaus ennen suihkua. Jos tavoitteesi on puolestaan lymfakierron vilkastuttaminen, tee harjaus suihkun jälkeen. Suihku nostaa kehon lämpötilaa ja vilkastuttaa verenkiertoa, joka häiritsee kuivaharjauksen vaikutuksia, mikäli tavoitteena on lymfaan vaikuttaminen.

Kuivaharjaus vie aikaa 2-5 minuuttia ja sen voi tehdä päivittäin. Harjauksen jälkeen iholle voi levittää normaalisti vartalonhoitotuotteet.

Tee kuivaharjaus täysin alastomalle iholle näin:

– Jos tarkoitus on kuolleen ihosolukon poistaminen ja verenkierron vilkastuttaminen, aloita harjaus jalkapohjista ja harjaa ylöspäin suuntautuvin pyörivin ja napakoin vedoin sydäntä kohti. Tarkoitus on nostattaa iholle kevyttä punoitusta.
– Älä paina lujaa, jos tarkoituksesi on vilkastuttaa lymfakiertoa, sillä lymfasuonet sijaitsevat hyvin pinnassa ihoa, papillaarisessa dermiksessä epidermiksen alla.
– Lymfan aktivoinnissa vedot ovat napakoita, mutta helliä ja vedot ovat suoria pyörivien sijasta.
– Lymfakierron vilkastuttamisessa harjataan kohti lymfapisteitä, keho on jaettu kolmeen osaan:

1. Solisluiden yläpuolelta nesteet virtaavat alaspäin kohti solisluun kuoppaa
2. Vyötärön yläpuolelta nesteet virtaavat ylöspäin kohti kainaloita
3. Vyötärön alapuolelta nesteet virtaavat kohti nivusia (eli jaloissa ylöspäin)

Jos tarkoitus on vilkastuttaa lymfakiertoa, harjaa näin:

– Harjaa kaulaa pitkin alaspäin kohti solisluun kuoppia ja niskasta etupuolelle kohti solisluun kuoppia (ole erityisen hellä kaulan ohuella iholla)
– Harjaa käsivarret kämmenistä aloittaen kohti kainaloita, harjaa ensin kyynärvarret molemmin puolin ja sitten olkavarret
– Harjaa dekolteen molemmat puolet rintakehän keskeltä kohti kainaloita
– Harjaa vyötärön yläpuolelta kehon keskilinjan molemmat puolet ensin ulospäin ja sitten kylkiä pitkin ylöspäin kohti kainaloita
– Harjaa rinnat ylä- ja alapuolelta kohti kainaloita, kierrä nännit
– Jos yletät vartalon takapuolelle, harjaa selkä vyötäröstä ylöspäin
– Harjaa vatsan seudulla navan yläpuolelta ylöspäin
– Harjaa vartalon vastakkaisella puolella selkä ylöspäin
– Harjaa navan alapuolelta alaspäin kohti nivusia
– Harjaa jalat jalkapöydästä aloittaen ylöspäin kohti nivusia, harjaa ensin sääret molemmilta puolilta kuten käsivarsissa ja sitten reidet
– Harjaa pakarat ulospäin ja sitten eteenpäin kohti nivusia

Magnesium-jalkakylpy – palauttava ja maadoittava jännitysten lievittäjä

Olen tähän mennessä elämääni oppinut, että jos käyn iltaisin ylikierroksilla inspiroivan päivän jälkeen, energiat on pakko saada laskemaan ja tasaantumaan ennen nukkumaanmenoa. Minulla parhaiten toimiva kikka tähän on jalkojen upottaminen kuumaan veteen, sillä jalat reagoivat lämpöön ja kosketukseen uskomattoman herkästi.

Lasken vatiin todella kuumaa vettä, sillä se jäähtyy nopeasti. Lisään veteen suolaa ja magnesiumia, jotka rentouttavat jännityksiä ja kolotuksia, ei pelkästään jaloissa, vaan vaikutus leviää koko kehoon. Kylvetän jalkoja noin vartin ajan, jonka aikana kierroksen laskevat pomminvarmasti.

Virolaisen luonnonkosmetiikkasarja JOIKin valikoimassa on todella ihania spa-tuotteita, kuten jalkakylpysuolat. Oma suosikkini on Refreshing Magnesium Footbath Salt, joka sisältää magnesiumin ja merisuolan lisäksi viilentäviä ja kolotuksia lievittäviä piparmintun ja rosmariinin eteerisiä öljyjä.

Jos puolestaan kaipaat lämmittävää vaikutusta, JOIKin valikoimassa on myös lämmittävä Warming Ginger & Mustard Magnesium Footbath Salt, joka sisältää sinappijauhetta sekä inkiväärin ja sitruunaruohon eteerisiä öljyjä.

JOIKin Refreshing Magnesium Footbath Salt on luonnonkosmetiikkapäivien tarjouksessa lauantaina 15.8.

Lämmittävä kompressi – terapeuttinen tehohoito

Kun kuulin ensimmäistä kertaa lämmittävästä kompressista, ajatus tuntui vastenmieliseltä. Lämmittävä kompressi ei nimittäin suinkaan tarkoita, että iholle levitetään lämmin pyyhe, vaan päinvastoin, jääkylmä ja kostea. Jääkylmän kompressin päälle kääritään tiiviisti paksu kuiva pyyhe tai viltti. Tämä estää lämpöä haihtumasta, jota keho alkaa tuottamaan reaktiona ihoa vasten olevalle jääkylmän kostealle pyyhkeelle. Lämmittävää kompressia käytetään hoitomuotona perinteisessä hydroterapiassa.

Kun antauduin kokeilemaan tätä kummalliselta tuntuvaa hoitoa, ajattelin, että ehkä ensimmäisen kerran teho perustui sattumaan tai plaseboon. Kun tämä ihmehoito on sitten tehonnut joka ikinen kerta, olen alkanut vannoa lämmittävän kompressin nimeen.

Itse käytän lämmittävää kompressia vatsan turvotukseen tai jos olen syönyt liian myöhään illalla liikaa ja oloni tuntuu liian täydeltä sekä nukahtamisvaikeuksiin. Kompressin kanssa voi mennä vaikka nukkumaan, kun käärii vain peiton tiukaksi paketiksi sen ympärille.

Lämmittävää kompressia voi käyttää erilaisiin vaivoihin, kuten ummetukseen, unettomuuteen, turvotukseen, pääkipuun, kipuihin, kolotuksiin, lihajännityksiin (loistava esimerkiksi kireälle rintakehälle tai selkä- ja niskakipuihin) ja lymfakierron tukoksiin. Kompressi tehdään täsmähoitona paikallisesti esim. rintakehän alueelle, vatsan seudulle, nivelille tai pohkeisiin.

Lämmittävä kompressi parantaa verenkiertoa, rentouttaa sekä lievittää kipuja ja jännityksiä. Se on myös loistava keino tukea maksan hyvinvointia, tällöin veteen voi lisätä omenasiiderietikkaa tehostamaan vaikutusta.

Ohjeet lämmittävään kompressiin:

– Kastele pieni pyyhe (esim. käsipyyhkeen kokoinen) jääkylmässä vedessä ja purista kuivaksi. Kankaan olisi hyvä olla ohutta, esim. ohutta pellavaa.
– Aseta kylmä pyyhe heti hoidettavalle alueelle niin, että se on tiiviisti kiinni ihossa (tämä on supertärkeää). Jos pyyhe on liian iso, voit taittaa sen kahtia.
– Kääri kylmän pyyhkeen päälle heti iso, kuiva pyyhe ja voit vielä kietoa sen ympärille viltin. Tärkeintä on, ettei lämpö pääse karkaamaan.
– Voit tarvittaessa toistaa käsittelyn vartin kuluttua, kun lämpötila on tasaantunut ja voit myös jättää kompressin iholle yön yli.

Vartalopakkaus – topikaalista ravintoa iholle

Perinteisissä spa-hoidoissa ja thalasso-terapiassa käytetään erilaisia vartalon levä- ja mutahoitoja eli vartalopakkauksia. Iholle levitetään erilaisista savilaaduista, levistä, mudasta tai yrteistä sekoitettu naamio ja vartalo kääritään tämän jälkeen tiiviisti pyyhkeisiin tai kelmuun (itselleni tuo muoviin kääriminen tuntuu epämiellyttävältä, joten sen sijasta voi käyttää ohuesta pellavasta tai puuvillasta valmistettuja pyyhkeitä).

Vartalopakkausta tai -naamiota ei tarvitse suinkaan tehdä koko vartalolle, vaan myös sen voi tehdä paikallisesti. Esimerkiksi lämmittävän kompressin alle voi levittää tehohoidoksi vartalonaamion. Yleensä vartalonaamiot ovat vain kosmetologien käytössä eikä niiden tarjonta kuluttajille ole järin hyvä. Suomalainen luonnonkosmetiikkasarja Auy Organics onkin ilahduttava poikkeus, sillä sarjan valikoimasta löytyy kaksi erilaista vartalonaamiota.

Moringa & Avocado vartalonaamiopuuteri sisältää antioksidanttipitoista moringaa, mineraalirikasta valkoista savea, merilevää, avokadoa, riisijauhetta, jamssia ja huumaavan tuoksuista tuoksujasmikkia. Naamio tekee ihosta silkinpehmeän, ravitsee ja napakoittaa ihoa sekä neutraloi vapaiden radikaalien vaikutuksia. Vartalonaamiopuuteri sekoitetaan veden kanssa kermaiseksi tahnaksi ja sen voi halutessaan käyttää myös vartalokuorintana. Ja kuten sanottua, se on aivan loistava lisä lämmittävän kompressin alla. Tuote on pakattu ekologiseen kartonkipakkaukseen.

Ayu Organics Moringa & Avocado Vartalonaamiopuuteri on luonnonkosmetiikkapäivien tarjouksessa keskiviikkona 12.8.

Laadukkaat luonnonkosmetiikkatuotteet – holistisen vartalonhoidon kulmakivi

Huolella valitut ja laadukkaat luonnonkosmetiikkatuotteet ovat tietenkin myös yksi tärkeä osa holistista ihonhoitoa ja vartalonhoitoa. Valitsin luonnonkosmetiikkapäivien tarjouksiin joukon uusia ja vanhoja vartalonhoitosuosikkeja, jotka hellivät ihoa, kehoa ja mieltä.

Ihanimmat vartalon puhdistajat

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Shower Oil: Neal’s Yard Remediesin uutta suihkuöljyä olenkin jo ehtinyt ylistää niin blogissa kuin pitkin internettiä. Luonnonkosmetiikkaan on kaivattu niin kauan kunnollista suihkuöljyä kuin muistan ja ihanaa, että juuri Neal’s Yard Remedies päätti tehdä sen! Suihkuöljy on pelastus monelle kuivaihoiselle ja atooppiselle iholle ja lisäksi se helpottaa huomattavasti aurinkovoiteen poistamista iholta, joka ei pelkällä suihkugeelillä tahdo lähteä.

Neal’s Yard Remedies suihkugeelit: jos haluat yhdistää suihkun ja aromaterapian, valitse suihkugeeliksi Neal’s Yard Remedies. Tuoksuvaihtoehtoja on monia, toinen toistaan ihanampia. Minulle resonoi juuri tällä hetkellä eniten Rose & Geranium, jonka tuoksuun tekisi mieli hukkua.

Weleda Citrus Creamy Body Wash: Weledan kermaiset suihkuvoiteet ovat klassikoita, joiden tuoksujen välillä tulee vaihdeltua fiiliksen mukaan. Itselleni ylitse muiden on kuitenkin sitruuna, jonka herkullisen raikas tuoksu tuo mieleen sitruunamarenkipiirakan tai jonkun muun ihanan sitruunajälkiruoan.

Neal’s Yard Remediesin suihkuöljy ja suihkugeelit sekä Weledan Citrus suihkuvoide ovat tarjouksessa keskiviikkona 12.8.

Parhaat vartalokuorinnat

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Body Polish: Neal’s Yard Remediesin uusi vartalokuorinta sopii täydellisesti herkkäihoiselle, sillä sen kuorivat rakeet ovat hellävaraisemmat kuin rouheissa suola- ja sokerikuorinnoissa, sillä rakeet ovat hienoksi jauhettua riisiä ja ruusunmarjansiemeniä. Tuote onkin mielestäni yhdistelmä hellävaraista kuorintaa ja kermaista suihkuvoidetta, joka jättää ihon superpehmeäksi.

Organic Shop vartalokuorinnat: näistä herkullisista ja edullisista vartalokuorinnoista on tainnut tulla jo klassikko. Organic Shopin vartalokuorinnat eivät tarjoa aromaterapeuttista elämystä, mutta sen sijaan niissä yhdistyvät herkulliset ja luonnolliset tuoksuyhdistelmät sekä rouheasti suola- tai sokerikitein kuoriva koostumus, joka huuhtoutuu iholta pois helposti. Oma lempituoksuni on Juicy Papaya, joka tuoksuu juuri niin mehukkaalta kuin nimi antaa ymmärtää.

Neal’s Yard Remediesin Wild Rose Body Polish ja Organic Shopin vartalokuorinnat ovat tarjouksessa perjantaina 14.8.

JOIK vartalokuorinnat: JOIKin vartalokuorintavalikoimassa on kolme sokerikuorintaa ja kolme suolakuorintaa, kaikissa herkulliset tuoksuyhdistelmät, joista on vaikea valita vain yhtä suosikkia. Kuorinnat ovat sokerin tai suolan sekä kasviöljyjen sekoituksia, joihin lisätyn emulgaattorin ansiosta kuorinta on helppo huuhtoa iholta pois ja iho jää ihanan pehmeäksi.

JOIKin vartalokuorinnat ovat tarjouksessa sunnuntaina 16.8.

Herkulliset vartalon kosteuttajat

JOIK vartalovoiteet: JOIKin vartalovoiteet ovat koostumukseltaan ohuita eikä niiden imeytymistä tarvitse odotella. Pink Grapefruit Body Lotion tuoksuu Valion Hedelmäpommijogurtilta (en tiedä onko sitä myyty enää vuosikausiin, mutta tuoksu palauttaa mieleen tämän muiston lapsuudesta). Sea Bucktrhorn & Lemon Body Lotionia en ole kokeillut, mutta veikkaisin tuoksuksi sitruunajogurttia – tuote sisältää jogurttia kirjaimellisesti, jauheen muodossa.

Molemmat JOIKin vartalovoiteet ovat tarjouksessa perjantaina 14.8.

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Body Lotion: Neal’s Yard Remediesin uutuusvartalovoiteen keskiössä ovat villiruusunmarjansiemenöljy sekä geraniumin, frankinsensin, patsulin ja palmarosan eteeriset öljyt, jotka tuovat tuotteille niiden aromaterapeuttisen, rentouttavan tuoksun. Voide on koostumukseltaan kevyt ja se imeytyy nopeasti sekä kosteuttaa ja pehmittää ihoa tehokkaasti. Jos kaipaat vartalovoiteeltasi autenttista tuoksua ja aitoa aromaterapiaa, valitse silloin tämä voide.

Evolve Tropical Blossom Body Butter: jos ihosi kaipaa täyteläistä vartalovoita tai olet muuten öljyisempien tuotteiden ystävä ja haluat yhdistää vartalotuotteeseen huumaavan tuoksuelämyksen, suosittelen lämmöllä Evolven trooppisen tuoksuista voidetta, joka sisältää gardenian kukista maseroimalla uutettua monoiöljyä. Kukkaista tuoksua on tehostettu myös luonnollisilla hajustekomponenteilla. Tämä vartalovoi on todella riittoisaa ja pehmittää ihoa tehokkaasti. Annostelun kanssa vähemmän on enemmän!

Neal’s Yard Remediesin Wild Rose Body Lotion ja Evolven Tropical Blossom Body Butter ovat tarjouksessa lauantaina 15.8.

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Dry Body Oil: Neal’s Yard Remediesin uutuusvartaloöljy on kuivaöljyä, eli se sisältää kokonaisten kasviöljyjen lisäksi hajotettuja öljyjä, jotka tekevät koostumuksesta silkkisen ohuen. Kuivaöljystä ei jää samalla tavalla öljyinen tai rasvainen pinta iholle kuin kokonaisista kasviöljyistä, mutta toisaalta kuivaöljy ei ole myöskään yhtä hoitava. Kuivaöljy voi tuntua iholla jopa sananmukaisesti kuivalta, jos hajotettujen kasviöljyjen pitoisuus on kovin suuri. Kuivaöljy on siis ihan omanlaisensa tuote ja itse pidän tästä tuotekonseptista, jos sen toteutus on mennyt erilaisten öljyjen suhteissa nappiin, eikä öljy ole liian kuivaa ja ohutta, mutta siinä on kuitenkin sopivissa määrin kuivaöljylle tyypillistä silkkistä tuntumaa.

Tämän pitkän sepustuksen jälkeen todettakoon, että Neal’s Yard Remediesin uusi Wild Rose Dry Body Oil on täydellinen kuivaöljy. Se sisältää hajotettujen kasviöljyjen lisäksi auringonkukka-, avokado-, kookos-, jojoba- ja ruusunmarjaöljyä ja tuoksu on peräisin geraniumin, frankinsensin, palmarosan ja patsulin eteerisistä öljyistä. Öljy kannattaa levittää hieman kostealle iholle suihkun jälkeen tai sen voi yhdistää sarjan Wild Rose Body Lotion vartalovoiteen kanssa.

Neal’s Yard Remediesin Wild Rose Dry Body Oil on tarjouksessa torstaina 14.8.

Vartalonhoitoa zero waste -periaattein

Hetkinen Cosmetics vartalovoit: suomalaisen Hetkinen Cosmeticsin konsepti on ihana ja tuotteet autenttisen yksinkertaisia. Jokainen tuote on pakattu suomalaisesta männystä valmistettuun purkkiin, jonka voi hävittää biojätteen seassa. Sarjan vartalovoit ovat koostumukseltaan vatkattua sheavoita ja niitä on saatavilla on kolmella eri eteeristen öljyjen tuoksuyhdistelmillä. Minä valitsin testiin Elemipuu-laventeli tuoksun, joka on rentouttava ja raikas. Vartalovoi on myös mainio rutikuivien ja kovettuneiden käsien pehmittäjä: isäni sai käsiinsä mehevät kovettumat kesän kullankaivuureissulla, mutta ne pehmittyivät sheavoilla yhdessä yössä.

Hetkinen Cosmeticsin vartalovoit ovat tarjouksessa keskiviikkona 12.8.

Flow Cosmetics Aromaterapia-voidepalat: suomalaisen Flow Cosmeticsin vartalovoidepalat ovat aromaterapeuttisia ja niiden tuoksuyhdistelmät on suunniteltu seitsemää chakraa eli kehon energiakeskuksia vahvistaviksi. Valitsin voidepaloista intuitiivisesti minulle resonoivan värin ja sehän sattui varsin sopivasti, sillä persikan väriseen koteloon pakattu Flowing Emotions voidepalan intentio on sakraalichakran vahvistaminen greipin, ylang ylangin ja vaniljan eteerisillä öljyillä – minulla on ollut lantion seudulla tukkoisuutta jonkin aikaa, joten tälle oli varmasti tarve. Vartalovoidepaloista ei jää muuta jätettä kuin karkkiaskin kokoinen kartonkipakkaus ja silkkipaperi, johon voidepala on kääritty.

Itse voidepala on vahamaista, jotta se pysyy koossa ilman purkkia, mutta se sulaa kevyesti ihon lämmöstä notkeaksi, jolloin se on helppo levittää. Voidepalaa kannattaa hieroa hieman kostealle iholle suihkun jälkeen.

Flow Cosmeticsin aromaterapia-voidepalat ovat tarjouksessa lauantaina 15.8.

Luonnonkosmetiikan parhaat deodorantit

Bruns Products Cypress Deodorant: uusi suosikkidödöni on tässä. Olen käyttänyt Brunsin dödöä pari kuukautta ja voin sanoa, että se toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Ihan herkimmille kainaloille se ei välttämättä sovi, sillä tuote sisältää hieman soodaa (ei kuitenkaan lähellekään niin paljon kuin jauhemaiset ja voidemaiset soodadödöt). Dödön teho perustuu soodan lisäksi luonnolliseen alunaan, jotka ovat oman kokemukseni mukaan kaksi tehokkainta hienhajun hillitsijää luonnonkosmetiikassa.

Bruns Productsin Cypress dödö on tarjouksessa torstaina 13.8.

Neal’s Yard Remedies Rose & Geranium Deodorant: tämä dödö kuuluu myös luottodödöihini ja se sopii herkemmällekin iholle, sillä tuote ei sisällä soodaa. Tämä dödö ei sisällä myöskään luonnollisia alumiiniyhdisteitä, vaan sen teho perustuu sikimihappoon, bambujauheeseen ja eteerisiin öljyihin. Itse tykkään vaihdella dödöjä ja tätä minulta löytyy aina kaapista yksi pullollinen.

Neal’s Yard Remediesin dödö on tarjouksessa perjantaina 14.8.

Luonnonkosmetiikkapäivien päiväkohtaiset tarjoukset

Tarjouskuvaston lisäksi luonnonkosmetiikkapäivillä on runsaasti päiväkohtaisia tarjouksia, ne löytyvät alla olevista linkeistä:

Keskiviikko 12.8.
Torstai 13.8.
Perjantai 14.8.
Lauantai 15.8.
Sunnuntai 16.8.

Tee ostoksia luonnonkosmetiikkapäivillä vaikka joka päivä, mutta maksa vain yhdet postikulut ja saa toimitus yhdessä paketissa

Voit tehdä ostoksia luonnonkosmetiikkapäivillä vaikka jokaisena päivänä maksamatta postikuluja moneen kertaan. Koodilla YHDISTÄ maksat postikulut vain kerran. Saman henkilön tekemät tilaukset yhdistetään automaattisesti. YHDISTÄ-koodi alkaa toimimaan torstaina 13.8, eli ensimmäisen tilauksen jälkeen tehtyihin tilauksiin saa ilmaiset toimitukset. House of Organic aloittaa tilausten toimituksen 17.8 maanantaina.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,