Inken purkkinurkka

Inken purkkinurkka: Living Libations – hipahtavia hifiöljyjä

Inken purkkinurkka | 15.8.2020 | Inke

Purkkinurkan Inke on kosmetiikkamieltymyksissään todella johdonmukainen: vähän kaikki kiinnostaa.

Eipä ole hetkeen Purkkinurkassa ollut näin hipahtavaa brändiä syynissä! Ja hauskaahan tässä on se, että tutustuin brändiin jopa hieman yllättävässä yhteydessä: luksushyvinvoinnin raamatussa eli Goopin uutiskirjeessä.

Värikäs, vähän hassu sekä liki liian autenttisesti sekä aavistuksen 70-lukulainen että täysillä 90-lukulainen Living Libations on kanadalainen brändi, joka on todennäköisesti oivaltanut monia juttuja hyyyyvissä ajoin ennen useimpia nykypelureita… Mutta kalenterin sivuja siellä ei vissiin ainakaan suurella kiireellä ole eteenpäin käännelty. No, kun tarpeeksi kauan odottaa, tulevat samat asiat varmuudella vielä uudelleenkin muotiin, ja nyt alkaa Living Libationsilla olla h-hetki käsillä. Retro verkkosaitti limenvihreine teksteineen ja hedelmä-closeup-kuvineen olisi puhutellut millenniumia puhallettavassa, läpinäkyvässä kumituolissaan odottelevaa meikäläistä ihan täysillä, ja ilmeisesti joku sympatiahermo tästä vieläkin aktivoituu.

Meininki on muutoinkin viihdyttävän hapokasta: brändin kehittänyt pariskunta, pitkän linjan joogin oloinen ja takuulla ihan kaiken mahdollisen idättävän oloinen nainen ja sivuston kuvassa showtaikurihenkiseen violettiin pukuun pukeutunut trubaduuritaustainen mies ovat kohdanneet toisensa, löytäneet selittämättömän kosmisen yhteyden ja päätyneet lopulta tekemään yhdessä hyvää tekeviä öljyseoksia. Opin sivustolta myös sen, että syntyprosessissa on muun muassa juotu ”eksoottisia eliksiirejä” sekä tehty ”joogatryffeleitä” suklaajoogaan (?!) – ja palaisin kuulkaa halusta kuulla runsaasti lisää yksityiskohtia!

Meininki kaiken kaikkiaan on (ainakin kaltaiseni semi-skepsis-jääkalikan mielestä) vähintäänkin eeppinen ja suosittelen lämpimästi tuon bränditarinan lukemista, kyllä se ainakin minun keskinkertaista ja keskiluokkaista keskiviikkoani taannoin suuresti piristi. Myönnettäköön, että ihan kaikkea en pystynyt yllättävän vaikeasti luettavan fontin ja värimaailman vuoksi lukemaan, joten jos silmääsi osuu jotain muuta poikkeuksellisen kiinnostavaa tai huolestuttavan häiritsevää, ethän epäröi laittaa kommenttia.

Jos tuosta ei visuaalisesta ilmeestä tai vähintäänkin värähtelevästä bränditarinasta innostu, niin niistä kannattaa kuitenkin yrittää päästä yli – sen verran kiintoisia ja omanlaisiaan tuotteita brändi valmistaa. Lukuisten öljyseerumien, aromaterapiaöljyjen sekä joka ikiseen tarkoitukseen, vaivaan ja ruumiinosalle räätälöityjen öljyjen joukosta nappasin testiin tuossa taannoisessa Goopin uutiskirjeessä esiin nostetun ja kiinnostukseni välittömästi herättäneen, houkuttelevan ja hehkuvan punaisen Rose Glow Serumin sekä silmänympäryksille suunnatun räväkän ruohonvihreän Open Sky Eye Serumin.

Täytyy kyllä todeta, että miltei on hankalaa kirjoittaa omia kuvauksiaan tuotteista, koska nämä brändin omat ovat kaikkine hehkuttelevine ja aavistuksen makeilevine superlatiiveineen jo niin mahtavia, että tekisi miltei mieli julkaista ne ihan sellaisenaan. Kääntäminenkin vie jo valtaosan aavistuksen tahattomasti huumorista pois, mutta vielä sitä riittämiin jääkin – vai mitä tuumisitte, jos silkkisen sileä kasvoseerumi loisi säteilevän, utuisen kuullon, joka vaalisi, hellisi ja harmonisoisi jokaiset kasvot, joita se armollaan somistaa. On kuulkaa tarjolla myös kukkaista glooriaa, kuninkaallista hoivaa, siunausta ja aivan kaikenlaista poikkeuksellista yltäkylläisyyttä!

Mut siis… Niin, hyvä on tämä Rose Glow Serum -kasvoöljy. Jo mainitun kukkaisen gloorian takaa paljastuu damaskuksen ruusun lisäksi mm. tyrniä, jojobaa, kurjenpolvea sekä mehevä cocktail laventelia, palmarosaa ja nerolia. Jos tuntuvat tuoksut kosmetiikassa eivät ole sinun juttusi, voisin miltei kehottaa siirtymään seuraavan brändin pariin – mutta meille nuuhkuttelijoille tämä kyllä kolahtaa! Seerumi lupaa hellävaraista heleyttä, tasaisempaa ihonväriä sekä taistelua ryppyjä vastaan. Kivan kevyt koostumus sopii ainakin omalle iholleni myös päiväkäyttöön. Tiedä sitten, ovatko syynä hyvät raaka-aineet, tekijöiden ilmeisen väkevästi värähtelevät energiat vai näiden yhdistelmä, mutta tästä tulee hyvä fiilis!

Oikein hätkähdin, kun lueskelin silmänympärysöljyn kuvausta: tekstissä kun mainittiin Instagram ja öljyn positiiviset vaikutukset instakelpoisuuteen. Mitä, ei kai Instagramia ollut keksitty silloin, kun tämä saitti on pystytetty?! Open Sky Eye Serum -öljyn kerrotaan antavan hellää rakkautta valvoneille silmille ja aikaisiin aamuihin ja se on sekoitettu taklaamaan turvotusta, mustia silmänalusia ja ohuita, kuivia juonteita. Täytyy sanoa, että tämä öljy myös tuntuu tehokkaalta, joka ei välttämättä osu ihan joka makuun: sekoituksessa on nimittäin mukana myös hieman raikasta piparminttua. Fresshhhh! Minun silmiäni tämä ei kirvele epämukavasti, mutta herkkäsilmäiseksi itsensä kokevan elämys voi tietysti olla toisenlainen.  

Piparmintun lisäksi tästä myrkynvihreästä taikaeliksiiristä löytyy muun muassa jojobaa, frankinsensia, väriä selittävää blue tansyä eli marokkolaista kamoomillaa sekä paria muuta kamomillalaatua, timjamia ja laventelia. Paperilla sekä ajatus öljystä silmänympärysiholle että ajatus piparmintusta silmänympärysiholle voivat kuulostaa hämmennystä herättäviltä, mutta näin käytännössä molempia testanneena voinen todeta, että miksikäs ei. Jälkiviisaana voin kuitenkin sanoa, että tätä tuotetta olisi kannattanut tilata testiin kyllä pienempi pullo: jännä nähdä, montako vuotta tätä megapakkausta saa hölvätä ja täytyykö minun jossain vaiheessa luovuttaa ja kokeilla, miten tämä öljy piristäisi ja anti-turvottaisi muita kohtia kehossani.

Kyllä mä kuulkaa taas mietin, että mitä aivoissani aina silloin tapahtuu, kun huipputeknisten koostumusten ja vimpan päälle hiotun minimalismin ystävä haksahtaa tällaisiin tuotteisiin, mutta en missään nimessä valita! Tylsäksi kävisi, jollen tätäkään iloisesti rönsyilevää ja kanssani hieman eri sfääreissä seilaavaa tapausta olisi tavannut. Jos tuntuu siltä, että haluaisit kylppärin kaappiisi hieman pullotettua auringonvaloa ja jopa aavistuksen kadehdittavan vilpitöntä elämäniloa, saa Living Libationsin tuotteita tilattua helpoiten kotiin tämän hollantilaisen verkkokaupan kattavista valikoimista.

Mitäpä mieltä tällaisesta sarjasta
– kiehtooko vai kauhistuttaako?

Avainsanat: ,