Astrologia

Rohkea sydän – Uusikuu Leijonassa

Astrologia | 19.8.2020 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 19.8. – 16.9.2020

Elokuun uusikuu syntyy Leijonan merkissä, ja se on luonteeltaan rohkea, energinen, mahtipontinen ja aloitteellinen, mutta myös syvämietteinen, kyseenalaistava, kurinalainen ja varautunut. Leijona on laadultaan eläinradan sydämellisin ja jalomielisin merkki, jonka tehtävä on tuoda lämpöä, valoa, luovuutta ja rohkaisua maailmaan. Näin ollen tämäkin uusikuu tuo mukanaan aimo annoksen Leijonan iloa, lempeyttä, uskallusta ja toiveikkuutta tähän alkusyksyyn. Ja tätä tarvitaankin. Loppuvuoden kuviot ovat kriittiset ja haastavat, ja tätä uudenkuun sydänenergiaa kannattaa tankata ihan kunnolla, niin kuin elokuun lempeänä loistavaa aurinkoakin, tulevan pimeän vuodenajan varalle.

Uudenkuun Saabinen symboli (27° Leijonaa) ”Aamunkoitto” sopii ajan teemaan kuin kruunu Leijonan päähän. Symboli kuvaa sitä kohtaa elämänkierrossa, jossa pitkän pimeän jakson jälkeen aurinko alkaa sarastaa. Tämä viittaa tietoisuuden kasvuun, oivalluksiin ja havahtumiseen; heräämme uuteen aamuun iloisin sydämin ja kirkkain mielin. Ja vaikka aamunkajo tai päivä ei voi jäädä pysyväksi olotilaksi, vaan sitä vääjäämättä seuraa uusi yö, on kokemuksemme siitä erilainen kuin ennen, koska näemme kaiken nyt uudesta näkökulmasta, uusin silmin.

Ajattelua, kommunikaatiota ja viestintää edustava Merkurius on myös Leijonassa, aivan uudenkuun kainalossa. Tämä korostaa ajassa tiedon, ymmärryksen ja avoimen kommunikaation merkitystä. Myös aloitteiden, energian ja toiminnan planeetta Mars on kauniissa kontaktissa Kuun, Auringon ja Merkuriuksen kanssa, ja parhaimmillaan tämä voisi toteutua rehellisen tiedonvälityksen ja uuden oppimisen myötä tapahtuvana myönteisenä muutoksena, niin kollektiivisesti kuin yksilötasollakin. Kun sydämestä lähtöisin oleva aito halu nähdä ja ymmärtää saa aikaan näkökulman muutoksen, ei vanhoja toimintatapoja ole mahdollista enää jatkaa. Tässä kuviossa on jotain hyvin valoisaa ja rohkaisevaa, ja aiemmin mahdottomalta tuntuvat muutokset voivatkin tapahtua nyt kuin itsestään!

Haastavin kuvio uudenkuun kartalla on Saturnuksen alitajuinen ja hiertävä kontakti (kvinkunssi) Kuuhun, Aurinkoon ja Merkuriukseen. Tämän syvempi avaaminen vaatisi jo oman artikkelinsa, mutta lyhyesti sanottuna tämä liittyy johonkin sellaiseen, mikä vaivaa ja häiritsee, mutta sille ei oikein voi tehdä mitään. Kvinkunssit kuvaavat usein tilanteita, joissa joutuu olemaan ikään kuin puun ja kuoren välissä. Tilanne tuntuu epätyydyttävältä, mutta mikään valittavissa olevista ratkaisuista ei ole mieluinen. Kvinkunssien kanssa täytyy olla rauhassa, ajan kanssa. Mitään ei saa tehdä väkisin eikä pakottaa. Kärsivällisyys on tässä tilanteessa paras mahdollinen asenne. Kun asioille ei voi mitään, on myös pakko luopua kontrollista. Moni asia voi nyt tuntua kompromissilta, mutta suostuminen olemaan siinä mikä on, sellaisenaan, valittamatta ja yrittämättä muuttaa mitään väkisin, tulee myöhemmin osoittautumaan siunaukseksi. Kvinkunsseissa on sellaista alkemistista taikaa.

Sodanjumala Mars on parhaillaan omassa merkissään Oinaassa ja valmistautumassa marraskuun puoliväliin kestävään perääntymisjaksoonsa. Tämä on hieman ongelmallinen kuvio, koska suoraviivainen ja räjähdysherkkä Mars ei ole parhaimmillaan perääntyessään, jolloin planeetan energiat hidastuvat, voimistuvat ja kääntyvät sisäänpäin. Erityisen merkityksellistä tässä on se, että perääntyminen tapahtuu haasteellisessa kulmassa tämän vuoden voimakkaimman kuvion kanssa ja näin ollen aktivoi keväältä tutut energiat entistäkin intensiivisemmin. Voit lukea tarkemmin tästä Pluton, Saturnuksen ja Jupiterin todella harvinaisesta yhtymästä aiemmista ajankuvista.

Terveysastrologiassa Mars edustaa muun muassa kuumetta, tulehduksia, päänsärkyä, tartuntatauteja ja äkillisiä, nopeasti eteneviä sairauksia. Ja koska tuo maaliskuussa ensimmäistä kertaa tarkkana ollut superyhtymä niin saumattomasti liittyi koronavirusepidemian räjähdysmäiseen kasvuun, niin voisi kuvitella että syksy tuo tullessaan uusia puolia asiasta. Minkäänlaista pelottelua tai kauhuskenaarioiden luomista ei tässäkään tilanteessa tarvita, joten on hyvä muistaa että astrologiset tekijät eivät aiheuta tai saa aikaan mitään tilanteita tai tapahtumia, kyseessä on järjestelmä joka peilin kaltaisesti kuvaa olemassa olevaa vaikuttamatta itse asioihin.

Intensiiviset kuviot viittaavat siihen, että jotain tapahtuu. Asiat etenevät ja jotain kätkettyä, laiminlyötyä tai unohdettua nousee esiin, jotta sille olisi mahdollista tehdä jotain. On hyvä muistaa, että mikään astrologinen tekijä ei ole ”hyvä” tai ”huono”, niin kuin ei ajanlaatua kuvaavat symbolitkaan kerro siitä että jotain ”hyvää” tai ”pahaa” on tapahtumassa. Astrologia voi antaa meille uuden, syvemmän ja moniulotteisemman näkökulman asioihin, mikä taas mahdollistaa uusien asenteiden ja entistä tietoisempien valintojen tekemisen elämässä. Ja tämä on se, miten maailma muuttuu!

“Perhaps all the dragons in our lives are princesses who are only waiting to see us act, just once, with beauty and courage. Perhaps everything that frightens us is, in its deepest essence, something helpless that wants our love.”

Rainer Maria Rilke

Ajankohtaiset teemat: 

rohkeus, jalosydämisyys, lempeys, hyväntahtoisuus, avoimuus, rehellisyys, valo, toiveikkuus, usko, luottamus, aamunkajo, valo ennen pimeää, uusi tietoisuus, syvempi ymmärrys, kompromissi, puun ja kuoren välissä, kärsivällisyys, varovaisuus, varautuneisuus, luottamus, tietoisuuden laajentuminen, aloitteellisuus, uskallus, muutos

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Päivänkoitto”. Aurinko ja Kuu Leijonassa yhtymä Merkurius, kvinkunssi Saturnus, kolmio Mars ja puolineliö Venus. Pluto, Saturnus ja Jupiter yhtymä neliö Mars. Pluto, Neptunus, Uranus, Saturnus, Jupiter, Khiron, Ceres ja Pallas Athene perääntyvät. T-risti: Jupiter ja Pallas Athene oppositio Venus, neliö Khiron. T-risti: Juno oppositio Mars, neliö Pluto, Saturnus ja Jupiter.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 

19.8. UUSIKUU 27° Leijonaa, 20.8. Merkurius siirtyy Neitsyeen, 22.8. Aurinko siirtyy Neitsyeen, 2.9. TÄYSIKUU 10° Kaloja, 5.9. Merkurius siirtyy Vaakaan, 6.9. Venus siirtyy Leijonaan, 10.9. Mars alkaa perääntyä Oinaassa, 13.9. Jupiter lopettaa perääntymisen, 17.9. UUSIKUU 25° Neitsyttä.

Avainsanat: , ,