Astrologia

Musta Kuu – Uusikuu Oinaassa

Astrologia | 24.3.2020 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 24.3. – 22.4.2020

Uusikuu Oinaassa on tänä vuonna kovin tumman sävyinen. Uudenkuun aika on aina niin sanottua mustan kuun aikaa, sillä tässä kuunkierron vaiheessa kun vanha sykli päättyy ja uusi alkaa, kuu ei ole näkyvä ja yötaivas on valoa vailla. Tällä kertaa kyse on paljon muustakin.

Perjantaina 20.3.20 kevätpäiväntasauksen aikaan saimme juhlia luonnonrytmeihin ja vuodenaikoihin perustuvaa uuttavuotta, kun Aurinko aloitti uuden vuoden kierron eläinradan ensimmäisessä merkissä sen ensimmäisellä asteella. Oinasaika on tyypillisesti intoa ja energiaa täynnä olevaa uuden aloittamisen ja uudelleen syntymän aikaa. Talven rajoitteet ja jähmettävä horros ovat takana, kun luonto alkaa vimmaisesti puskea uutta elämää esille. Vaan entä nyt?

Uudenkuun rinnalla on terveysteemoja, haavoittuneisuutta ja kipukohtia symboloivan Khiron, sekä muun muassa kollektiivista pimeyttä, vaaroja ja tuhoavaa energiaa edustavan Musta Kuu Lilith. Iloisen toimelias uusikuu Oinaassa liikkuu näiden kavereiden kanssa nyt kovin syvissä vesissä. Karman ohella myös aikaa ja ihmisjoukkoja edustavat kuunsolmut ovat intensiivisessä kontaktissa uudenkuun Aurinkoon, Kuuhun, Khironiin ja Lilithiin, jonka symboliikkaan kuuluu myös yhteisön ulkopuolelle joutuminen, eristäytyminen ja karanteeni. On päivän selvää, että tämä uusikuu näillä mausteilla aktivoi monen kohdalla pelkotiloja ja haavoittuneisuuden kokemusta. Jos varjotyöskentely on tuttua, eikä kärsimyskeho ole vieras käsite, tämä on kuitenkin mitä parhain ajankohta läsnäolon syventymiselle ja henkiselle avautumiselle.

Pystyessämme kohtaamaan kaikki tunteet ja sisimpämme pimeisiin nurkkiin unohdetut pelot, viemme transformoivaa tietoisuuden valoa sinne, minkä normaalisti ohittaisimme ja mitä mieluiten välttelisimme. Älä anna kollektiivisen hädän ja ahdistuksen imaista tietoisuuttasi mukanaan, vaan istu kaiken sen kanssa, mitä sisältäsi juuri nyt on tulossa kohdattavaksesi suurella rakkaudella ja myötätunnolla. Kun pysyst hereillä voit valita. Et ehkä voi valita sitä mitä nyt tapahtuu, mutta voit valita sen miten suhtaudut siihen mitä tapahtuu, ja valitsemalla rakkauden, luottamuksen ja myötätunnon teet suuren palveluksen myös kaikille heille joille se ei nyt ole mahdollista.

Todennäköisesti kaikille astrologista symboliikkaa ymmärtäville on ollut selvää, että jotain suurta tapahtuu tänä vuonna. Tämä maaliskuuhun keskittynyt poikkeuksellinen planeettamuodostelma on herättänyt pelon sekaista kohinaa astrologisissa piireissä jo pitkään. On tiedetty että jotain tulee, mutta ei sitä minkä muodon se lopulta saa.

Kauris on asiat järjestykseen laittava, vakavoitumisen ja konkretian merkki, joka haluaa päästä päämäärään ja tehdä näkyvää tulosta. Ajassa jo pidempään läsnä ollut erittäin harvinainen Pluton, Saturnuksen, Jupiterin, Marsin ja Pallas Athenen yhtymä tässä “no bullshit” merkissä on juuri nyt saavuttanut huipentumansa, ja tunnelma tiivistyy sitä mukaa kun tämän galaktisen jengin jäsenet lähentyvät toisiaan, ensimmäistä kertaa moneen sataan vuoteen.

Pluto on luonteeltaan megalomaaninen ja kaikista planeettaenergioista voimakkain, vakavin ja intensiivisin. Pluton kanssa ollaan perusasioiden äärellä. Pluto auttaa kun peruuttamaton ja perinpohjainen muutos on tarpeen. Pluton pyrkimyksenä on päästä eroon siitä mikä ei enää ruoki ja ylläpidä elämää. Vanhan muodon on kuoltava jotta elämä voi jatkua. 

Saturnus karsii, rajoittaa, hidastaa, hiljentää, estää, lukitsee, sulkee, eristää ja pakottaa oppimaan sen mitä on yrittänyt vältellä. Saturnuksen pyrkimyksenä on auttaa näkemään asioiden ytimeen karsimalla epäoleellinen, jotta voidaan rakentaa pysyvä, tervettä kasvua ja hyvinvointia tukeva perusta. Saturnuksen äärellä niitetään sitä mitä on kylvetty ja kohdataan aiempien toimien seuraukset. Vakavoituminen totuuden edessä ja sen pohjalta konkreettisiin toimenpiteisiin ryhtyminen käytännössä. 

Jupiter kasvattaa ja opettaa auttamalla laajentamaan horisonttia, se ohjaa näkemään ja ymmärtämään syvempiä totuuksia, ja kääntymään korkeamman puoleen kun omat voimat eivät riitä. Jupiterin pyrkimys on laajentaa tietoisuutta ja tuoda muutos näkökulman muutoksen myötä. (Ihme tapahtuu ajattelijan mielessä.) Se on myös globaali ja hyväntahtoinen, innostava, uskoa, toivoa ja luottamusta nostattava planeettaenergia. Vaikka Jupiter tässä kuviossa liittyy vahvasti viruksen leviämiseen nopeasti ja laajalle, se on mukana myös kollektiivisen tietoisuuden muutosprosessissa. Aikansa eläneiden uskomusten päivittäminen vastaamaan laajentuneen tietoisuuden syvempää ymmärrystä. 

Soturiplaneetta Mars on kuin tuli ja leimaus, se tuo aikaan nopean ja aggressiivisen sykkeen. Tulehdus ja kuume ovat Marsin hallitsemat oireet, ja vaikka aggressiivista voi olla taudin hyökkääminen, niin myös positiiviset vastavoimat aktivoituvat ja luovat uutta aloitteellisuutta ja uusia toimintamalleja. Ei sanoja vaan toimintaa! 

Viisas ja oikeudenmukainen soturijumalatar Pallas Athene on strategian, lääketieteen, musiikin, käsitöiden ja luovan intelligenssin energia. Ateenan pyrkimys on kiihkoton totuuden näkeminen ja siitä seuraava harkittu, näkyvä parannus olosuhteisiin. Älykkäät uudet ratkaisut, luovuus ja kekseliäisyys ovat Ateenan lahja tässä tilanteessa.


Noin kolmenkymmenen vuoden sykliä eläinradalla kulkeva Saturnus vaihtoi juuri merkkiä Kauriista Vesimieheen. Se astuu uuteen merkkiin Mars rinnallaan ja vie meidät päivitetyn yhteiskuntarakenteen ja uusien maailmanlaajuisten toimintamallien maailmaan. Saturnus ja Mars ovat olleet aikansa kurinalaisessa Kauriissa ja siirtyvät nyt globaaliin Vesimieheen. Astrologinen symboliikka toteutuu nyt poikkeuksellisen kirjaimellisesti, kun Saturnus edustaa rajoituksia ja eristäytymistä ja Vesimies on yhteiskunnan ja sosiaalisten ilmiöiden merkki. Vesimiehen piiriin kuuluvat myös verkostot, uusi teknologia ja Internet. Vesimies on läheisyyttä karsastava, älyllinen ja abstrakti merkki, mutta sydämeltään uudistusmielinen, innovatiivinen ja humaani. Fyysinen etäisyys mutta henkinen läheisyys sopii tähän hetkeen siis paremmin kuin hyvin.

Kaikista muista tällä hetkellä kovin konkreettisesti ilmentyneistä astrologisista kuvioista huolimatta, tämä mystiseltä tuntuva, rajoja kumartelematon ja salamyhkäisesti soluttautuva maailmanlaajuinen virusepidemia on kuitenkin symboliikaltaan pohjimmiltaan neptuninen ilmiö. Siinä missä uusikuu edustaa asioiden ja ideoiden kylvämistä sisäisen maailman multiin, täysikuu edustaa pinnan alla muhineiden ilmiöiden tulemista näkyväksi. Viimeisin täysikuu 9.3.2020 osui ajankohtaan jolloin aloimme hiljalleen tulla tietoiseksi tästä yhä nopeammin ja yhä laajemmalle leviävästä sairaudesta. Täydenkuun kartalla Kuu oli vastakkain Auringon ja Neptunuksen kanssa Neptunuksen omassa merkissä Kaloissa. Tämä peilasi erinomaisen tarkasti ajankohtaisia teemoja, vaikka harva meistä osasi sitä vielä siinä vaiheessa nähdäkään.

Siinä missä Neptunus liitetään uhriutumiseen, syrjäytymiseen, yksinäisyyteen, epävarmuuteen ja köyhtymiseen, se on myös korkeimmalta potentiaaliltaan universaalin rakkauden ja kaiken läpäisevän myötätunnon energia. Jos saisin valita (ja ilman muuta saankin, kuten saat sinäkin) kumpaa puolta Neptunuksen energioista ilmennän omassa elämässäni, marttyyriutta ja uhriajattelua vai rajoja rikkovaa rakkautta, myötätuntoa, toisten auttamista ja sydämestä kumpuavaa luovuutta, ei tarvitse kahta kertaa miettiä. Juuri nyt kun kaikki on kovin epävarmaa, moni meistä kokee aivan uudenlaista yhteyttä sekä muihin ihmisiin että omaan sisimpäänsä. Yhtäkkiä meillä onkin aikaa siihen, mikä on koko ajan joutunut jäämään kaiken ”tärkeämmän” jalkoihin. Olemme kollektiivisesti siirtyneet aivan uudelle henkiselle taajuudelle, joka mahdollistaa yhteisöllisyyden, hyväntahtoisuuden, epäitsekkyyden ja rakkauden kukoistamisen tavalla, johon ihmistietoisuus ei ole tässä muodossaan vielä koskaan pystynyt.

Ajan energioita ja astrologisia kuvioita sydäntietoisuudesta käsin katsoen tiedämme, että tuntuu nyt miltä tahansa, niin pidemmällä tähtäimellä ja laajemmasta mittakaavasta tarkasteltuna tämä ei ole katastrofi. Tämä on luonnon keino välttää katastrofi. Luontoäiti katselee aikansa ihmislapsen touhuja, ja kun kaiken salliva rakkaus ei enää riitä, tarvitaan rajat. On muutoksen aika.

Some changes look negative on the surface but you will soon realize that space is being created in your life for something new to emerge.

Eckhart Tolle

Ajankohtaiset teemat: haavoittuneisuus, kipukohdat, pelot, kollektiivinen hätä, kärsimyskeho, tietoisuus, rakkaus, myötätunto, hyväntahtoisuus, uusi yhteiskuntamalli, verkostot, uudet sovellukset, rajoitukset, eristäytyminen, henkinen yhteys, ykseys, luovuus ja kekseliäisyys, läsnäolo siinä mikä on, transformaatio, rohkeus, innovatiivisuus, heräämisprosessi

Uudenkuun kartalla: Aurinko ja Kuu Oinaassa yhtymä Khiron ja Musta Kuu Lilith neliö kuunsolmut. Mars yhtymä Jupiter. Uusikuu sekstiili Saturnus ja Vesta. Pluto yhtymä Saturnus, Jupiter ja Mars. Neptunus sekstiili Jupiter ja Venus. Uranus neliö Saturnus ja sekstiili Merkurius.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 22.3. Saturnus siirtyy Vesimieheen, 23.3. Mars yhtymä Pluto 25° Kaurista, 24.3. UUSIKUU 5° Oinasta, 25.3. Aurinko yhtymä Khiron 6° Oinasta, 30.3. Mars siirtyy Vesimieheen, 31.3. Mars yhtymä Saturnus 1° Vesimiestä, 3.4. Venus siirtyy Kaksosiin, 5.4. Jupiter yhtymä Pluto 25° Kaurista, 8.4. TÄYSIKUU 19° Vakaa, 11.4. Merkurius siirtyy Oinaaseen, 15.4. Merkurius yhtymä Khiron 7° Oinasta, 19.4. Aurinko siirtyy Härkään, 23.4. UUSIKUU 5° Härkää, 25.4. Pluto aloittaa perääntymisen 25° Kaurista

Avainsanat: ,