Astrologia

Iloa kipinöivät askeleet – Uusikuu Oinaassa

Astrologia | 12.4.2021 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 12.4. – 11.5.2021

Ollakseen Oinaassa, tässä sodanjumala Marsin hallitsemassa suorasukaisen särmikkäässä merkissä, tämä uusikuu on yllättävän pehmeä. Planeetat ovat onnistuneet asettumaan uudenkuun kartalle kuin sopuisasti keskenään leikkivät lapset. Vaikka leikin tahti olisi raju ja tunnelma kovaääninen, kaikki tapahtuu käsi kädessä ja melko hyvällä yhteisymmärryksellä.

Tämä uusikuu Oinaassa onkin ehdottomasti yksi koko vuoden harmonisimmista kuunkierron aloituksista. Moni saattaa kokea pitkästä aikaa, että energia alkaa vihdoin virrata kuin keväinen mahla koivuissa. Vaikka viime kuukaudet olisi mennyt jäitä poltellen, nyt asiat alkavat edetä luontevasti omalla painollaan.

Kaikki riippuu paljon tietenkin siitä, millainen oma henkilökohtainen ajankuvasi on tällä hetkellä, mutta yleisesti ottaen ajassa on sellainen käynnistävä ja eteenpäin työntävä laatu, joka joidenkin kohdalla saattaa tarkoittaa tulpan irtoamista ja tiettyjen esteiden väistymistä.

Parhaimmillaan kyse voi olla dominoefektin kaltaisesta tapahtumien sarjasta, jossa voi olla mukana ripaus taianomaiselta tuntuvaa synkroniaa. Se, viekö palikoiden lakoaminen voittoisaan finaaliin vai kaoottiseen läjään, on täysin yksilöllistä. Joka tapauksessa asiat ovat nyt liikkeessä, pato on auki ja energiat viuhtovat kuin äkillistä vapautumistaan ihmettelevä lampunhenki.

Uudenkuun kartalla on kaksi tekijää, jotka ikään kuin vesittävät tämän oinaspainotteisen ajan dynaamista, aloitteellista ja suorituskeskeistä laatua. Ensimmäinen näistä on Venuksen yhtymä uusikuun Aurinkoon ja Kuuhun Oinaassa. Venus on harmonian, kauneuden, rauhan, tasapainon, rakkauden ja arvojen symboli, ja näin ollen hyvin vieraalla maaperällä minäkeskeisessä ja yksioikoisessa Oinaan merkissä. (Lue Oinaan syvempiä ulottuvuuksia käsittelevä artikkeli täältä.)

Oinas on tulimerkeistä ensimmäinen ja luonteeltaan kuin alkuräjähdys. Se symboloi tietoisuuden heräämistä, hengen kipinää, jonka tarkoitus on tulla tietoiseksi itsestään, ei keskittyä siihen mitä muut haluavat tai minkälaista vastakaikua omat toimet ympäristössä herättävät. (Huomaathan, että puhuessani Oinaasta tarkoitan tätä kaikissa meissä olevaa arkkityyppistä laatua, en ihmisiä joiden ”horoskooppimerkki” on Oinas.)

Toinen oinaslaatua laimentavista tekijöistä on pyyteetöntä rakkautta, myötätuntoa, uhrautumista ja ykseystietoisuutta edustavan Neptunuksen vahva kontakti uudenkuun kartalla olevaan Marsiin.

Oinaan tavoin Marsin pyrkimyksenä on henkilökohtaisten ambitioiden mahdollisimman suoraviivainen saavuttaminen, eikä tämä neptunushomma nyt oikein sovi kuvaan. Paitsi silloin, jos kyseessä ovat luovat, henkiset ja jossain määrin epäitsekkäät pyrkimykset tai kun tavoitteet ovat sisäisiä tai jollain muulla tapaa näkymättömiä.

Neptunuksen ja Marsin kontakti on erinomainen myös silloin, kun harjoitellaan luottamista intuitioon ja sisäisen viisauden ohjaukseen. Erilaiset visiot, luovat ja kuvitteelliset asiat, inspiroituneet näyt ja sisimmästä kumpuavat intentiot ovat tämän ajan parasta antia. Henkilökohtaisen ambition ja jumalallisen innoituksen liitto on nyt kaikenlaisen menestyksen taustalla oleva voimapari. Kun pyrkimys kumpuaa sisäisestä lähteestä ja sitä lämmittää oma intohimo asiaa kohtaan, eteneminen voi olla nopeaa ja suurta hyvinkin lyhyessä ajassa.

Ehkä kaikkein merkittävin ulottuvuus tässä uudenkuun kartalla on transformaatiota ja vanhan muodon kuolemaa sekä uudelleensyntymää edustavan Pluton tiukka kontakti Aurinkoon, Kuuhun ja Venukseen. Siinä missä Oinas on kipinä, Plutolla maustettuna, se kipinä sinkoilee tulivuoren sisällä, sulaa laavaa ympärillään. Pluto tuo huikeaa syvyyttä, intensiteettiä ja volyymia nyt ajassa tapahtuviin uusiin aloituksiin. Haasteellisena esiin voi nousta vallankäyttöön liittyvää epätasapainoa tai pyrkimystä kontrolloida tai tuhota jotain, mitä ei tunne hallitsevansa.

Erityisen merkittävä ajankohta tämän kuunkierron aikana on muutama päivä ennen ja jälkeen 27.4. Skorpionissa tapahtuvaa täysikuuta. Venus, Merkurius, Kuu ja Aurinko yhtyvät kaikki vuorotellen yllätyksiä ja äkillisiä käänteitä edustavaan arvaamattomaan Uranukseen ajalla 23.4.-30.4. Tämä voi olla fantastista vapautumisen, nopean etenemisen ja ihanien yllätysten aikaa, mutta yhtä lailla kyse voi olla jostain oman elämän rakenteita ravistelevista myrskytuulistakin. Kaikki riippuu siitä, millaisia asioita omalla henkilökohtaisella kartallasi on näkyvissä tämän kevään osalta.

Joka tapauksessa paras asenne tälle ajalle on tarttua toimeen, aloittaa uutta ja ottaa se ensimmäinen askel luottaen, että seuraavat askelmat ilmestyvät kyllä ajallaan. Sinun ei tarvitse tietää minne polku lopulta vie, riittää että askel joka on edessäsi kutsuu ja kipinöi innostusta.


Henkilökohtaisen ambition ja jumalallisen innoituksen liitto on nyt kaikenlaisen menestyksen taustalla oleva voimapari.

Ajankohtaiset teemat: 

uusi alku, uudistukset, käynnistys, riskit, uskaltaminen, luottamus, intuitio, johdatus, valtateemat, vanhan tuhoaminen, irtiotto, äkkiriuhtaisu, vapautuminen, henkilökohtaiset ambitiot, inspiraatio, jumalallinen innoitus, visio, intentio

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Pastellisävyinen nainen kantaa painavaa ja arvokasta, mutta verhottua lastia”Aurinko ja Kuu Oinaassa yhtymä Venus, Merkurius ja Ceres, sekstiili Jupiter ja Mars. Khiron yhtymä Merkurius ja sekstiili Saturnus. Pluto neliö Venus, sekstiili Neptunus. Neptunus neliö Mars. Uranus neliö Saturnus. Saturnus sekstiili Merkurius. Jupiter sekstiili Venus ja Kolmio Mars. Mars sekstiili Venus.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 

12.4. UUSIKUU 23° Oinasta, 14.4. Venus siirtyy Härkään, 19.4. Merkurius siirtyy Härkään, 19.4. Aurinko siirtyy Härkään, 23.4. Mars siirtyy Rapuun, 27.4. TÄYSIKUU 7° Skorpionia, 27.4. Pluto alkaa perääntyä, 4.5. Merkurius siirtyy Kaksosiin, 9.5. Venus siirtyy Kaksosiin, 11.5. UUSIKUU 22° Härkää.

Avainsanat: ,