Beauty

Korealainen talvi-ihonhoitorutiini

Beauty | 22.11.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Whamisa, postaus sisältää tarjouksen

Valonpuute, kuiva ilma ja kylmyys – siinä kolme tärkeintä tekijää, jotka haastavat ihoa, kun alamme lähestyä talvea. Näillä yksinkertaisilla korealaisen ihonhoidon vinkeillä säilytät ihon kosteustasapainon talvellakin.

Sain viimeksi Whamisan tiimoilta kysymyksen, mitä tuotteita suosittelen sekaiholle talveksi, kun Refresh-tuotteet eivät kosteuta riittävästi. Koko tuoterepertuaaria ei suinkaan tarvitse laittaa uusiksi talvella, mutta pienet päivitykset saattavat olla tarpeen kuin myös tarkastelu, miten tuotteita oikein käyttää.

1. Vaali ihon omia kosteustekijöitä – suosi puhdistusöljyä geelin sijaan

Jos et vielä ole puhdistusöljyn ystävä, nyt olisi syytä tehdä tuttavuutta. Talvi haastaa muutenkin ihon kosteudensitomiskykyä, joten sitä ei kannata rasittaa enempää puhdistamalla ihoa liian pesevällä puhdistusaineella. Talvella haluat ehdottomasti pitää kiinni ihoa suojaavista rasva-aineista ja ihon omista kosteustekijöistä, jotka ovat yksi tärkeä tekijä ihon suojabarriääritehtävässä.

Whamisan puhdistusöljy on koostumukseltaan miellyttävän ohut, se puhdistaa tehokkaasti meikkivoiteen ja liat sekä huuhtoutuu iholta vaivattomasti vedellä. Talvisin voi kuitenkin olla paikallaan harkita veden lotraamisen rajoittamista kasvoille, etenkin, jos ihoa kiristää. Kokeile sen sijaan puhdistusöljyn pyyhkimistä kasvoilta pois kostealla musliiniliinalla, kasvopyyhkeellä tai -sienillä.

Muistisääntö puhdistusöljyn käyttöön: levitä öljy aina kuivalle iholle ja hiero sitä huolellisesti iholla 1-2 minuutin ajan, jotta se sulattaa meikin ja liat pois iholta perusteellisesti. Samalla lämmität ihoasi ja saat dermiksen soluväliaineeseen vipinää, joka valmistelee ihoa vastaanottamaan hoitotuotteet.

2. Buustaa ihon omia kosteuttajia miedoilla hedelmähapoilla

Päivittäinen miniannos mietoja hedelmähappoja ylläpitää ihon kosteustasapainoa. Hedelmähappojen käytössä pitoisuus on se, jolla on eniten väliä: matala pitoisuus kosteuttaa ja pitää ihon täyteläisenä, liian korkea kuivattaa, ärsyttää ja voi vaurioittaa ihon suojabarriääriä.

Pyyhkäise iho aamuin illoin Whamisan kuorintalapuilla – tuotteen voi jättää iholle vaikuttamaan, vaikka pakkauksessa ohjeistetaankin toisin. Hedelmähappojen pitoisuus on kuitenkin niin matala, että itse suosittelen jättämään tuotteen iholle. Riippuen oman ihon kunnosta ja taustasta, iho voi aluksi tuntua kuivemmalta, mutta noin parissa viikossa huomaat, miten kosteuspitoisuus alkaa parantua.

Joliessa on meneillään tarjous, jossa kahden Whamisan tuotteen ostaja saa lahjaksi Organic Fruits Peeling Finger Mitt kuorintalaput. Kampanja on voimassa 25.11.2020 asti.

Tuhannen taalan vinkki: unohda mekaaniset kuorinnat.

3. Chok chok – kosteuta huolellisesti

Korealaiset ovat kovia keksimään ihanneihoille milloin mitäkin nimiä. Elämässä kaiken voi vetää överiksi, myös täydellisen ihon tavoittelusta voi tulla neuroottista. Mutta nyt ei ole kyse siitä. Korealaisilla on pitkä historia ihonhoidossa ja he ovat ymmärtäneet ihon kosteutuksen tärkeyden sekä niksit siihen tavalla, joka ei mene koskaan pois muodista – ihon kosteustasapainon vaaliminen nyt sattuu olemaan hyvinvoivan ihon perusasioita.

Whamisan kaikissa hoitonesteissä on hyvät kosteutustehot, varsinkin, kun ne yhdistetään oikeanlaiseen tuotekokonaisuuteen ja muihin tämän postauksen nikseihin. Rasvaisella ja sekaiholla saattaa olla paikallaan päivittää Refresh Toner astetta kosteuttavampaan Original Toneriin ja normaalin sekä sekaihon rajoilla keikkuva iho saattaa pitää talvella enemmän kuivan ihon Deep Rich Tonerista.

Valon vähentyessä, ilman kuivuessa ja lämpötilojen laskiessa ihon kosteudenhaihtuminen lisääntyy, joten silloin sitä täytyy tuoda iholle ulkoisesti enemmän. Ja milläs muullakaan se onnistuu paremmin kuin Whamisan hoitonesteillä ja kuuluisalla 7 Skin Methodilla, josta on tässä blogissa puhuttu niin paljon, että se on päätynyt lopulta kirjan kansien väliin. Eli nyt jos koskaan kannattaa ottaa käyttöön ihon tehokosteutus 7 Skin Methodilla, joka menee näin:

1. Annostele hoitonestettä muutama tippa kämmenille ja hiero käsiä yhteen.
2. Taputtele hoitoneste kasvoille ja kaulalle, kunnes se on imeytynyt.
3. Toista tämä seitsemän kertaa, eli levitä hoitonestettä seitsemän ohutta kerrosta.
4. Levitä seuraava kerros vasta, kun edellinen on imeytynyt.
5. Älä annostele tuotetta kerralla liikaa – salaisuus piilee juuri siinä, että tuotetta annostellaan vähän kerrallaan.

4. Kosteusvoiteen valinnan taika

Kosteusvoiteen valinnassa saa olla tarkkana. Ohjeistus kosteusvoiteen päivittämisestä täyteläisempään talvella ei automaattisesti pidä paikkaansa. Jos iho on kosteusköyhä eli pinnasta kuiva ja kiristävä, kannattaa valita vesimäisen ohut kosteusvoide, eli Whamisan legendaarinen Water Cream, joka on janoisen ja kiristelevän ihon ihmevoide.

Täyteläisempi voide puolestaan lukitsee kosteuden ihoon ja sopii kuivalle iholle, josta puuttuu suojaavia rasva-aineita, mitkä estävät kosteutta haihtumasta ihosta. Kuivakin iho täytyy kuitenkin ensin kosteuttaa huolellisesti hoitonesteellä ja ei ole ollenkaan pois suljettua etteikö kuivaa ihoa voisi tehokosteuttaa myös Water Creamilla.

Lisäksi täyteläiset voiteet suojaavat kosteudenhaihtumiselta haastavissa olosuhteissa, kuten ulkoillessa kylmässä ja tuulisessa säässä sekä ilmastoiduissa sisätiloissa. Täyteläisempää voidetta voi myös käyttää yövoiteena, koska ihon kosteudenhaihtuminen on voimakkainta öisin.

Whamisan Nourishing Cream on täyteläisempi kosteusvoide, joka sisältää mango-, kaakao-, avokado- ja sheavoita, eli vahoja, jotka toimivat iholla kosteudenhaihtumiselta suojaavina okklusiiveina.

5. Vie iholle hyviä rasvoja – kasvoöljystä lintsaaminen on rikos ihoa kohtaan

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on tärkeää viedä iholle rasvoja. Siis erittäin tärkeää. Kuivalta iholta puuttuu rasvoja, jonka vuoksi kosteus ei pysy ihossa, mutta sebumin koostumukseen vaikuttavat myös ikä ja elintavat. Kasviöljyjen sisältämät omega-rasvahapot vahvistavat solukalvoja, sarveiskerroksen solujen välissä olevaa ”sementtiä”, tasapainottavat talineritystä, alentavat tulehdusta, toimivat ihon hyvien bakteerien ravintona, siloittavat ja pehmittävät ihoa sekä lukitsevat kosteuden ihoon. Lisäksi kasviöljyissä on iholle tärkeitä mineraaleja ja vitamiineja.

Whamisan Deep Rich Facial Oil on samettinen kasvoöljy, jonka pohjana toimii geishojen kauneusöljynä tunnettu kameliaöljy. Se on ihanteellinen kuivan ihon, ikääntyvän ihon ja arpien hoidossa. Öljy jättää ihon pinnan kuulaaksi ja samettisen pehmeäksi. Tämä on Whamisan ykkösöljy talveksi kuivalle, normaalille ja ikääntyvälle iholle sekä pintakuivuudesta kärsivälle iholle. Rasvaiselle ja sekaiholle suosittelen puolestaan valitsemaan Refresh Facial Oilin.

Deep Rich Facial Oil on 20 % alennuksessa 30.11.2020 asti Joliessa. Pääset ostoksille tästä.

Toivottavasti ihosi pysyy tasapainossa talven läpi näillä vinkeillä! Jos sinulle herää kysymyksiä Whamisan tuotteista, laita kommenttia!

Kuvat Richard Isaac

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,