Beauty

Katsaus Whamisan uudistuneisiin tuotteisiin

Beauty | 30.9.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Whamisa

Korealaisen luonnonkosmetiikan kulttibrändi Whamisan tuoteuudistus alkaa olla valmis ja uudet tuotteet ovat rantautuneet kauppoihin. Tässä katsaus uutuuksiin.

Kirjoitin kesän alussa Whamisan laajasta tuoteuudistuksesta, joka koskee sekä pakkauksia että myös osaa tuotteiden sisällöstä. Uudistusta on toteutettu asteittain ja uudistuneet tuotteet ovat korvanneet vanhat sitä mukaa, kun varastot ovat tyhjentyneet. Nyt muutos alkaa olla sillä mallilla, että suurin osa vanhoista tuotteista on myyty pois ja uudet ovat tulleet tilalle. Monia uudistus varmasti hirvittää, sillä Whamisasta on ehtinyt tulla monen suomalaisen rakastama lempibrändi ja aina tällaiset uudistukset eivät mene nappiin. Kuten tuossa postauksessani kesän alussa kerroin, Whamisan kohdalla uudistus on kuitenkin mennyt enemmän putkeen ja tuotteet ovat hioutuneet entistäkin paremmaksi. Jos joku kuitenkin haluaa vielä hamstrata vanhoja lemppareitaan, niin nyt siihen on vielä mahdollisuus 4.10.2020 saakka, sillä Joliessa on meneillään kampanja, jossa Whamisan vanhat tuotteet ovat 35 % alennuksessa. Surffaa siis Jolieen pikimmiten, jos haluat hyödyntää kampanjan, ostoksille pääset tästä.

Nyt myyntiin ovat tulleet uudet hoitonesteet, kasvosuihkeet ja kasvoöljyt, joten on aika tutustua niiden sisältöihin tarkemmin. Moni varmasti huomaa heti, että hoitonesteiden hinta on noussut. Huomautan siksi heti alkuun, että myös pakkauskoko on suurentunut aiemmasta 120 millistä 155 milliin.

Hoitonesteitä on siis kolme: Deep Rich Toner, Original Toner ja Refresh Toner. Yleisesti sanoisin uudistuksesta niiden kohdalla, että ihotuntuma on silkkisempi ja pehmeämpi kuin aiemmin. Eli jos koit aiemmin hoitonesteiden jättämän pinnan tahmaiseksi etkä pitänyt siitä, nyt kannattaa kokeilla uudelleen. Vaikka Whamisa on tullut tunnetuksi tehokkuudestaan, on se myös ollut joillekin liiankin aktivoiva fermentoitujen aktiiviaineiden vuoksi. Uusissa hoitonesteissä fermentoitujen aineiden määrää on laskettu, joten jos tuotteet ovat aiemmin ärsyttäneet ihoa, kannattaa kokeilla, mitä iho tuumii uusista koostumuksista.

Lisäksi uusien hoitonesteiden aloe-kasvin laji on vaihdettu harvinaisesta Aloe Maculatasta yleisempään Aloe Barbadensikseen. Käyn läpi vielä pähkinänkuoressa jokaisen hoitonesteen merkittävimmät muutokset, mutta sanon niistä vielä yhteisesti, että jos koit aiemmin hoitonesteiden tuoksut liian väkeviksi, niin saatat hyvinkin pitää uusista tuoksuista, jotka ovat puolestaan pehmeämmät ja raikkaammat.

Deep Rich Tonerin merkittävin muutos on aloe vera -pitoisuuden laskeminen ja rauhoittavan kaurautteen nostaminen. Fermentoitujen aineiden pitoisuus on laskenut, mutta tilalle on tullut uusia tehoaineita, kuten hanbang-yrtti (hanbang = perinteinen korealainen lääketiede) eli perinteisen korealaisen lääketieteen käyttämä kasvi kesämaruna (mugwort), joka on Centella Asiatican eli gotu kolan ohella yksi korealaisen kosmetiikan tärkeimmistä aktiiviaineista, joka rauhoittaa ihoa ja sitä käytetään esimerkiksi atopian ja ärtyneen ihon hoidossa. Tätä uutetta tuotteesta löytyykin 15 %, eli pitoisuus on todella reilu. Lämpimästi siis suosittelen kokeilemaan, miltä uudistunut koostumus tuntuu herkällä iholle.

Original Tonerista tuli minun henkilökohtainen suosikkini uudistuksen myötä siinä missä ennen vannoin Deep Rich Tonerin nimeen. Merkittävin muutos sen kohdalla aloe vera -pitoisuuden kuin myös fermentoitujen aineiden määrän laskeminen, mutta tilalla on puolestaan 20 % pitoisuus kameleonttilehtiuutetta, joka lukeutuu myös hanbang-aineeksi. Se sisältää runsaasti antioksidantteja sekä tulehdusta rauhoittavia aineita, mutta myös polysakkarideja, jotka toimivat humektantteina, eli kosteuttavina aineina. Kameleonttilehtiuute voi myös rauhoittaa ihottumia ja sitä käytetään esim. atooppisen ihon hoidossa. Original Toner jättää iholle ihanan viileän tunteen, hieman samanlaisen kuin Refresh Toner aiemmin ja veikkaisinkin tämän johtuvan juuri tuosta kameleonttilehtiuutteesta, jota oli aiemmin juuri Refresh Tonerissa. Uudistuneeseen Original hoitonesteeseen on lisätty myös riisiuutetta, joka tunnetaan myös yhtenä korealaisen kosmetiikan tärkeimmistä aktiiviaineista sen ihoa kirkastavan vaikutuksen vuoksi. Original Tonerin koostumus on lisäksi aiempaa täyteläisempi, eli jos käytit aiemmin Deep Rich Toneria täyteläisen koostumuksen vuoksi, suosittelen kokeilemaan uutta Original Toneria.

Refresh Tonerista on niin ikään laskettu aloe veran ja fermentoitujen aineiden pitoisuutta, mutta tilalle on tullut 5 % gotu kolaa sekä 8 % yuzu-uutetta. Jälleen puhutaan siis korealaisen kosmetiikan avainraaka-aineista ja nämä ovatkin yhdessä kunnon tehokombo epäpuhtaan ihon hoidossa. Gotu kola rauhoittaa tehokkaasti tulehduksia ja uudistaa ihoa, yuzu puolestaan uudistaa ja kirkastaa. Refresh Toneriin on lisätty myös kosteuttavia aineita, kuten betaiinia ja hyaluronihappoa sekä miedosti kuorivaa (pienillä pitoisuuksilla ei tosin voida puhua kuorivasta, vaan mieluummin kirkastavasta ja uudistavasta vaikutuksesta) paju-uutetta (BHA-happoa), sokeriruokoa (AHA-happoa) ja glukonolaktonia (PHA-happo).

Pidin itse vanhoista koostumuksista todella paljon, mutta uudistuneissa on myös niin huikean hyviä ominaisuuksia, että on miltei mahdottomuus vertailla niitä keskenään. Kiinnostavaa siis kuulla, millaista palautetta uusista hoitonesteistä alkaa tulla.

Uudistuksen myötä Rose Petal Mist ja Olive Leaf Mist saivat myös uuden ulkoasun ja ne palasivat valikoimaan. Niissä ei ole tapahtunut sen kummempaa muutosta kuin aloe vera lajin vaihtaminen. Valikoima on kuitenkin kasvanut myös kahdella täysin uudella kasvosuihkeella: Deep Rich Mistillä ja Refresh Mistillä. Nämä ovatkin todella kiinnostavat uutuudet jo pelkästään sen vuoksi, että niissä on jätetty tarkoituksella vesifaasi ja öljyfaasi emulgoimatta toisiinsa, jolloin Deep Rich Mistin pinnalla on vaaleanpunainen öljyfaasi ja Refresh Mistin pinnalla keltainen – eli samat tunnusomaiset värit kuin hoitonesteissä. Suihke täytyy ravistaa huolellisesti ennen käyttöä, jotta faasit sekoittuvat toisiinsa.

Uusia suihkeita voi käyttää sellaisenaan kasvoveden tapaan, eli sitä voi suihkuttaa suoraan kasvoille ja kaulalle ja taputella sitten ihoon, mutta lisäksi suihketta voi käyttää päivän mittaan meikin päällä. Itse olen käyttänyt suihketta heti puhdistuksen jälkeen kevyesti ja taputellut sitten päälle varsinaisen hoitonesteen.

Deep Rich Mist sisältää mm. aloe veraa, kameliaöljyä, kaurauutetta, kehäkukkaa, krysanteemia, gotu kolaa, tomaattia, betaiinia ja adenosiinia. Yhteenvetona sanottakoon, että tuote kosteuttaa, rauhoittaa, pehmittää ja silottaa ihoa.

Refresh Mist sisältää puolestaan aloe veraa, jojobaöljyä, yuzua, omenauutetta, vihreän teen uutetta, gotu kolaa, kameleonttilehteä ja tyrniöljyä. Se kosteuttaa, kirkastaa ja tasapainottaa ihoa. Molemmat suihkeet sisältävät lisäksi Whamisalle tuttuja fermentoituja kasviuutteita.

Kiinnostavaa nähdä millaisen vastaanoton uudet suihkeet saavat ja tykästyykö osa suihkeisiin enemmän kuin hoitonesteisiin.

Sitten tehdään katsaus uusiin kasvoöljyihin. Aiemmin Whamisan valikoimassa oli vain yksi kasvoöljy, mutta nyt niitä on kolme: Deep Rich Facial Oil, Original Facial Oil ja Refresh Facial Oil. Eli selkeästi tässä on lähdetty luomaan kolmea eri tuoteperhettä. Voin yhteisesti sanoa kasvoöljyistä, että ne ovat todella vahvasti minun mieleeni sekä sisältönsä ja koostumuksensa puolesta. Original Facial Oil on tismalleen samanlainen kuin valikoimassa aiemmin ollut kasvoöljy, joten siihen en paneudu sen syvemmin.

Deep Rich Facial Oil on vaaleanpunainen öljy sisältää kamealiaöljyä, teepensaansiemenöljyä, hasselpähkinäöljyä ja iltahelokkiöljyä. Tätä ihoa silottavaa, vahvistavaa ja rauhoittavaa komboa tehostavat mm. kehäkukkauute, fermentoidut kasviuutteet ja ruusupuun, geraniumin, nerolin ja ruusun eteeriset öljyt. Öljy tuo iholle kimmoisuutta ja kuulautta, silottaa juonteita ja sitoo kosteutta ihoon. Tuotteen koostumus on samettinen, ohut ja nopeasti ihoon imeytyvä. Vaaleanpunaisen värinsä öljy saa alkanna-kasvin juuresta valmistetusta uutteesta ja tuoksu on selkeästi kukkainen.

Refresh Facial Oil nimensä mukaisesti raikastava, jopa pirskahtelevan sitruksinen ja se sisältääkin virkistävää ja ihoa kirkastavaa yuzua. Öljyn pohjan muodostavat viinirypäleensiemenöljy, jojobaöljy, avokadoöljy ja aprikoosinkiviöljy, jotka sopivat erinomaisesti epäpuhtaalle ja rasvaiselle iholle. Cocktailia terästävät tyrniöljy, fermentoitu kiivi, satsuma ja yuzu. Ohut ja silkkinen öljy imeytyy nopeasti, tasapainottaa ihon talineritystä ja heleyttää ihoa. Raikas tuoksu on herkullisen koukuttava. Mainittakoon, että tuotteen sisältämä bergamotin eteerinen öljy on bergaptene-vapaata.

Lopuksi vielä hyviä uutisia Whamisan BB-voiteen ystäville: värivalikoima on laajentunut ja nyt joukosta löytyy myös tummempia ja aiempaa kellertävämpiä värejä. Minäkin löysin uusista sävyistä itselleni sopivan Sand Beige värin, joka sulautuu ihooni täydellisesti. BB-voide peittää todella hyvin ja sitä ei tarvita kuin pieni nokare puolipeittävään meikkipohjaan. Voide tuo iholle kauniin, hennosti valoa taittavan kuulaan ja erittäin luonnollisen pinnan. Voiteessa on aurinkosuojakerroin 50, mutta se ei tietenkään toteudu, jos tuotetta levittää vain vähän, mutta kevyen suojan sillä kuitenkin saa ohuellakin kerroksella levitettynä.

Olisi mukava kuulla kokemuksianne uusista tuotteista, kun olette ehtineet niitä kokeilla. Jakakaa siis ihmeessä kokemuksia kommenttiboksiin!

Käytän vielä tilaisuuden hyväkseni mainostamalla Kuulaan kaunis -kirjaani. Jos olet kiinnostunut korealaisesta ihonhoidosta, haluat ylipäätään ymmärtää syvemmin ulkoisen ihonhoidon periaatteita ja ottaa haltuun aidosti toimivat ihonhoitometodit sekä oppia tulkitsemaan tärkeimpiä seikkoja kosmetiikkatuotteiden raaka-ainelistoista ja siten tunnistamaan aidosti laadukkaat tuotteet, löydät tämän kaiken helposti ymmärrettävässä muodossa Kuulaan kaunis -kirjastani, jonka voit tilata vaikka tästä.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , ,