Beauty

Whamisan uudet tuulet

Beauty | 7.6.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Whamisa, postaus sisältää tarjouksen

Luonnollisen K-beautyn kulttibrändi Whamisa on tehnyt kasvojen kohotuksen pakkauksilleen. Samalla osaa tuotteiden koostumuksista uudistettiin. Aina uudistukset eivät mene putkeen – Whamisan kohdalla timantit hioutuivat entisestään.

Whamisan ilmoittaessa täydellisestä pakkausuudistuksesta, Suomen päässä oltiin hieman huolissaan: olisivatko uudet minimalistiset pakkaukset mitäänsanomattomia ja tylsiä entisten värikkäiden ja söpöjen pakkauksien jälkeen? No ei todellakaan, jos minulta kysytään. Uudet pakkaukset muodostavat tyylikkään ja eheän kokonaisuuden, joka ei suinkaan ole tylsä, mutta päinvastoin kuin entiset söpöt pakkaukset, uusissa on ripaus eleganssia, joka varmasti uppoaa yhä laajemmalle käyttäjäkunnalle.

Osa uusista pakkauksista on tyylikästä lasia, joista on pyyhitty pois entinen söpöys ja pastellivärit. Tilalla on kauniisti huurteisen lasin läpi kuultavat värikkäät tuotteet. Valkoiset muovipakkaukset ovat minimalistisia ja riisuttuja entiseen verrattuna ja lisähöysteenä mukaan on tullut läpikuultavaa viininpunaista muovia, joka on todella kaunista ja näyttää aivan viininpunaiselta lasilta.

Whamisan uusissa pakkausmateriaaleissa on huomioitu kierrätettävyys ja materiaalit entistä paremmin:

– Osa uusista muovipakkauksista on biohajoavaa muovia, osa puolestaan osittain kierrätetystä muovista valmistettua. Biohajoava muovi kierrätetään sekajätteeseen ja kierrätysmuovi muovinkeräykseen.
– Uudistuksessa on pyritty luopumaan muovipumpuista niin paljon kuin mahdollista. Muovin käyttöä on muutoinkin pyritty välttämään uusissa pakkauksissa niin paljon kuin mahdollista.
– Lasipakkaukset ovat pinnoitettua lasia, jonka voi kierrättää lasinkeräykseen (ne eivät siis ole opaalilasia). Osa lasista on kierrätettyä lasia.
– Kaikki kartonkipakkaukset ovat kompostoituvia ja niihin käytetyt musteet soijapohjaisia.
– Jokaisen tuotteen ulkopakkauksessa on kerrottu selkeästi mistä materiaalista pakkaukset on valmistettu ja miten ne voi kierrättää.

Uudet, parannellut koostumukset

Eipä tässä vielä kaikki, nimittäin myös suurinta osaa tuotteiden koostumuksista on uudistettu ja paranneltu. Tästä olin itse eniten kauhuissani, sillä se on nähty niin monta kertaa, että uudistukset menevät toisinaan metsään. Onneksi sain huokaista helpotuksesta uudistuneita tuotteita testatessani, sillä joka ikinen niistä oli parantunut entisestään, jopa Water Cream, joka oli entisessä muodossaankin universumin ykkösvoide – nyt se on hiottu niin sellaiseksi timantiksi, että tästä on taatusti mahdoton parantaa.

Uutiset eivät lopu vielä tähän: syksyllä on luvassa täysin uusia tuotteita, joita olen saanut jo hyvän tovin testailla ja vakuutan, että myös te tulette rakastumaan niihin.

Pakkausuudistus on paraikaa käynnissä ja uudet pakkaukset tulevat myyntiin sitä mukaa, kun vanhat pakkaukset on myyty pois. Joliessa onkin tällä hetkellä meneillään varaston tyhjennysmyynti ja kaikki vanhat pakkaukset myydään pois 30 % alennuksella. Kannattaa käydä nappaamassa omat suosikit talteen huikealla alennuksella ennen kuin ne myydään loppuun. Kampanja on voimassa 10.6.2020 asti.

Kurkistetaanpa sitten uudistuneiden tuotteiden sisältöön hieman tarkemmin.

Puhdistusöljyn koostumuksessa ei ole tapahtunut kuin minimaalinen muutos. Hasselpähkinäöljyn määrää on nostettu vain pikku tiraus, mutta vaikutus koostumukseen on sormiin tuntuva: minun näppeihin öljy tuntuu nyt täydellisen samettiselta entiseen silkinohueen koostumukseen verrattuna. Pakkaus on sen sijaan kokenut todella suuren muutoksen viininpunaisen pullon myötä, joka on mielestäni niin tyylikäs, ettei sitä halua piilottaa kaappiin. Puhdistusöljy on saatavilla uudessa pakkauksessaan jo nyt.

Puhdistusgeelin koostumuksessa ei ole vaihtunut kuin aloe vera -laji, eli putsari on edelleen vanhaa tuttua täyteläistä geeliä, joka vaahtoaa muhevasti, mutta ei pese ja kuivata kohtuuttomasti. Geeliä en kuitenkaan suosittele ihan päivittäiseen ihon puhdistamiseen, vaan syväpuhdistavaksi lisäksi kaksoispuhdistukseen pari kertaa viikossa. Puhdistusgeelin uusi pakkaus on valkoinen ja pelkistetty. Uusi pakkaus korvaa vanhat pakkaukset kesä-elokuun aikana.

Whamisan suosituin tuote on epäilemättä kulttikasvoveden maineen saanut Deep Rich Toner. Se on uudistuneen ulkoasunsa myötä pelkistetyn tyylikäs. Lasin läpi kuultaa myös entistä vaaleanpunaisempi väri, jonka veikkaisin olevan peräisin uusimmista ainesosalisäyksistä reseptiin: tiikerililjasta tai bataatista. Aloe veran määrää tuotteessa on laskettu, mutta tilalle on tullut roimasti kiinteyttävää tiikerililjauutetta ja rauhoittavaa kaurauutetta. Hyviä uutisia myös niille, jotka ovat aiemmin nyrpistelleet nenäänsä hoitonesteen tuoksulle: uudistunut tuote tuoksuu todella ihanalle. Tuoksu on hento, kukkainen ja raikas, varmasti monen nenään miellyttävä. Itse pidin kovasti entisestäkin tuoksusta, mutta uskon, että laajempi joukko lämpenee uudelle tuoksulle. Deep Rich Tonerin uusi koostumus tuntuu mielestäni myös aavistuksen silkkisemmältä kuin edellinen, joka oli joidenkin mielestä hieman tahmeahko. Uudistunut Deep Rich Toner rantautuu myyntiin kesä-elokuun aikana.

Hydrogeeli-naamioissa uusi ulkokuori on jo ehtinyt korvata vanhat naamiot ja myös naamioiden sisältöä on viilattu hieman. Whamisan sheet maskit toimivat takuuvarmana pikareittinä lasi-ihoon ja niistä erityisen tekee naamion harso, joka on kirjaimellisesti hydrogeeliä: kankaan sijasta se on ihoa kosteuttavaa ja ravitsevia aineita sisältävää hyytelöä, joka alkaa vaikutusaikana kuin sulamaan iholle. Harso on myöskin täysin kompostoituva.

Naamioita on kolme erilaista. Aloe veraa ja fermentoituja kukkauutteita sisältävä Organic Flowers Mask on kohottava, kosteuttava ja kuten pakkauksessa lukee: glossy. Pitäisikö tuo nyt sitten kääntää kiillottavaksi? Mehukkaan kosteaa ihoa se kuitenkin lupailee. Fermentoituja siemenuutteita ja riisiuutetta sisältävä Organic Seeds Mask on puolestaan rauhoittava, pehmentävä ja tuota mehukasta glossy-kosteutusta lupaava. Tämän naamion aktiiviaineisiin tuli lisäyksenä ihoa kosteuttava ja kirkastava riisiuute sekä kameleonttilehtiuute, jolla on erinomaisesti kosteuttavia, korjaavia ja rauhoittavia ominaisuuksia – jotkut vannovat jopa sen nimeen gotu kolan sijaan, kiinnostavaa! Fermentoituja hedelmiä ja tomaattia sisältävä Organic Fruits Mask on kirkastava, ravitseva ja kiinteyttävä naamio, jonka uudistunut versio sisältää edellä mainittua korjaavaa gotu kolaa ja kirkastavaa yuzua.

Kesän aikana uudistuviin tuotteisiin kuuluu myös Eye Essence silmänympärysvoide. Sen merkittäviin muutoksiin lukeutuu mehiläisvahan (jota tuotteessa oli alun perinkin vain pieni ripaus) vaihtuminen carnauba-vahaan, eli nyt tuote on vegaaninen, sekä koostumus, joka levittyy tätä nykyä paremmin iholle. Vanhaa versiota sai sivellä iholle pidempään, mutta paranneltu koostumus soljahtaa ihoon hetkessä. Voide säilyy edelleen reilun kokoisessa 30 ml pakkauksessa ja sitä kannattaa hyödyntää tehotuotteena myös nasolabiaalijuonteisiin sekä otsa- ja huuliryppyihin.

Kesä-elokuun aikana valikoimaan tulevat myös uudistuneet oliivinlehti- ja ruususuihkeet. Ne jäivät valitettavasti näistä kuvauksista uupumaan, mutta myös niissä on aivan ihana uusi pakkaus lasipullossa entisen muovipullon sijasta.

Lopuksi en malta olla teaseroimatta ennakkoon uudistuvista Water Creamista ja Nourishing Creamista, jotka tulevat myyntiin arviolta syksyllä. Molemmat voiteet siirtyivät tuubista lasipurkkiin, joka tuubien ystävänä harmitti hieman itseäni, mutta koostumukset ovat molemmissa voiteissa nyt aivan hillittömän hyvät. Water Creamissa on ollut aiemmin pientä epästabiiliutta, eli vesi- ja öljyfaasi ovat välillä erottuneet toisistaan, mutta itseäni se ei ole haitannut, koska tuote on niin tehokas. Uudistuneessa voiteessa on hitunen carnauba-vahaa, joka ilmeisesti riitti tuomaan voiteelle lisää stabiiliutta, sillä nyt täydellisen koostumuksen huomaa heti purkin kantta raottaessa.

Nourishing Cream on myös aiempaa stabiilimpi, kermaisempi ja samettisempi sekä uudistuksen myötä myös vegaaninen, sillä mehiläisvaha ja kuningatarhyytelö on korvattu carnauba- ja candelilla-vahoilla. Rakastan sitä, että voiteet ovat niin selkeästi erilaiset keskenään. Water Cream on nimensä mukaisesti juoksevaa ja ohutta, kun taaskin Nourishing Cream on todella täyteläistä ja samettista. Se muistuttaakin koostumukseltaan yönaamiota tai täyteläistä yövoidetta, mutta koostumus ei kuitenkaan ole raskas. Nourishing Cream on täydellinen tuulisiin päiviin ja kuivaan ilmastoon ja sitä voi myös tarvittaessa kerrostaa Water Creamin kanssa päällekäin. Molempien lasipurnukoiden mukana tulee pienet spaattelit, joilla voiteen annostelu käy hygienisesti.

Tässä oli katsaus ensimmäiseen erään uudistuvia tuotteita. Uudistus jatkuu siis edelleen ja luvassa on myös paljon uutuuksia. Toivottavasti pääsen kertomaan niistäkin pian! Muistakaa käydä hyödyntämässä vanhojen pakkauksien huipputarjous Joliessa 10.6. mennessä. Löydät kaikki Whamisan tuotteet täältä.

Miltä Whamisan pakkausuudistus vaikuttaa teidän silmiin?

Löydät kaikki Whamisasta kirjoittamani postaukset täältä.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,