Beauty

Miten valitsen sopivan gua sha välineen?

Beauty | 5.6.2020 | Katja Kokko

Hyvä gua sha väline on käden jatke. Laadukas gua sha väline on muotoiltu niin, että sen avulla tavoittaa sidekudoskerroksissa hienovaraisimpiakin syvyyksiä. Valitse itsellesi sopiva väline tämän oppaan avulla.

Tutustuessani kosmeettiseen gua shaan, väline tuntui aluksi hieman kömpelöltä tehdessä hoitoja toiselle. Onhan käden ja asiakkaan ihon välissä esine. Somatosensorinen järjestelmämme on kuitenkin aika uskomaton systeemi. Hetken aikaa gua sha välineellä ihoa käsiteltyä kosketustunto alkaakin herkistyä ja ihosta oppii havainnoimaan hienovaraisia tuntemuksia: miltä tuntuu jännitys sidekudoksissa ja jähmeä soluväliaine? Entä turvotus ja ennen kaikkea tukoksien avautuminen ja energian vapaa virtaaminen? Gua shassa toinen käsi on toki koko ajan mukana hoidossa, joko tukiotteena tai palmoimassa ihoa, mutta tuntemukset välittyvät silti kädessä olevan välineen läpi. Siksi olenkin alkanut kutsua gua sha välinettä käden jatkeeksi. Tuntemuksien aistimisesta välineen läpi löytyy myös mielenkiintoisia tutkimuksia.

Tämän ihotietoisuuden kasvamisesta ovat myös raportoineet Yin Your Skin® kurssilaiset, jotka ovat gua shanneet ahkerasti, varsinkin kurssin Facebook-ryhmässä järjestämääni kolmen viikon gua sha haasteeseen osallustujat.

Kosmeettisella gua shalla on mahdollista saavuttaa uskomattomia tuloksia (mm. Instagram-profiilini kohokohdista löytyy muutamia ennen ja jälkeen -kuvia). Tulokset edellyttävät kuitenkin säännöllistä hoitoa ja tekniikan hallintaa. Tulokset kumuloituvat pitkällä aikavälillä ja myös tekniikka hioutuu yhä paremmaksi säännöllisen harjoittelun myötä. Yin Your Skin® kurssilla opit kosmeettisen gua shan perustekniikat. Suosittelen kurssia lämpimästi, jos haluat oppia tekniikan kunnolla. Kurssilaisilla on myös mahdollisuus varata minulle yksilövalmennus, jossa räätälöin asiakkaan tarpeisiin sopivan hoidon ja se opetellaan tekemään yksityiskohtaisesti yhdessä. Tekemäni live-valmennukset ovat vahvistaneet sen, että kasvokkain tapahtuva yksilövalmennus on todella tarpeen jokaiselle. Jos siis mielii gua sha maisteriksi, kurssi on vähintä mihin kannattaa panostaa ja tämän vuoksi gua sha välineiden mukana tulevilla ohjeilla ei suoraan sanoen tee mitään.

Saan ylivoimaisesti eniten kysymyksiä mikä olisi itselle sopiva gua sha väline. Olen hiljattain tarkentanut kaikkien Yin Your Skin® gua sha välineiden kuvauksia ja ajattelin kirjoittaa vielä vinkit sopivan välineen valintaan. Toistan kuitenkin vielä itseäni: älä pelkästään hanki välinettä, vaan opettele oikeasti käyttämään sitä. Yin Your Skin® verkkokurssi on siihen paras tapa ja kurssilaiset pääsevät myös suljettuun Facebook-ryhmään, josta löytyy roppakaupalla edistyneempiä tekniikoita ja yksityiskohtaisia ohjeita, mitä en jaa missään muualla.

Yin Your Skin® gua sha välineet

JALO Advanced Gua Sha Kasvolasta

Jalo on Yin Your Skin® välineiden uusin tulokas ja kaikkien välineiden fuusio. Sain idean siihen aaltoilevasta LAHJA kasvolastasta. Hoitaessani sillä omaa ihoani, minulle alkoi syttyä ajatuksia siitä, miten väline olisi vieläkin parempi. Piirsin sen paperille Lahjaa muottina käyttäen ja aloin pikkuhiljaa lisäämään piirrokseen visioimiani ominaisuuksia. Välinettä hiottiin tehtaan kanssa yli puoli vuotta ennen kuin se saavutti lopullisen muotonsa, mutta siitä tuli täydellinen. Olen testannut suurimman osan markkinoilta löytyvistä gua sha välineistä, joista osa on hyvinkin monimutkaisesti muotoiltuja – liian monimutkaisesti. Jalossa on kaikki, mitä omasta mielestäni täydellinen gua sha väline kosmeettiseen tarkoitukseen tarvitsee ja myös palaute siitä on ollut sen mukaista.

Jalo on painavampi ja paksumpi kuin muuta Yin Your Skin® välineet. Käsittelyyn riittää vain kiven paino, joka tuo ihoon juuri sopivan paineen. Lastan reunat ovat viistetty ohueksi, jonka avulla paineen saa kohdistettua juuri sopivaan syvyyteen löyhään sidekudokseen ja viistetty reuna myös ”nappaa” ihoa tarvittaessa mukaan sivelyihin. Aaltomainen reuna istuu täydellisesti trapeziukseen ja niskaan ja huomasipa kiinalaisen lääketieteen opettajani, että se istuu tismalleen Sappirakko 20 pisteisiin. Koukkumainen kärki mahdollistaa todella yksityiskohtaisen käsittelyn suupielissä, nasolabiaalissa, silmänympärysiholla ja leaun alla ja lisäksi se istuu loistavasti korvien ympärille. U-kulma on halaa puolestaan juuri sopivasti kaularankaa ja leuan kärkeä ja sahalaitareuna möyhentää mukavasti jähmeää soluväliainetta parantaen nesteiden virtaamista ja ihon liikkuvuutta sekä sopii ryppyjen rapsutteluun.

Jalo on ehdottomasti ykkösväline vaativalle käyttäjälle, ammattilaisille sekä niille, jotka haluavat parhaat mahdolliset tulokset.

NIVA Gua Sha Lusikka

Niva-lusikka on oleellisin väline Jalon rinnalle sekä herkän ihon, aknen, atopian, rosacean ja perioraalidermatiitin ykkösväline. Lisäksi se istuu täydellisesti silmänympärysiholle ja on turvotuksen poistoon tärkein työkalu. Herkän ihon hoitotekniikka ja turvotuksen poisto on aivan omanlaisensa, sillä se keskittyy vauhdittamaan lymfakiertoa eli kuona-aineiden ja muiden ei toivottujen aineiden virtausta pois kudoksista. Nivan pulleva muoto on aivan vertaansa vailla aaltomaisessa pumppaustekniikassa ja lisäksi se on lempeä herkälle iholle, koska reuna ei ota ihoon kiinni. Nivan laidat on kuitenkin viistetty ohueksi, jonka ansiosta sillä saa tarvittaessa napattua hoitoon myös veltostunutta ihoa ja tehostettua ryppyjen hoitoa. Sen kärki sopii myös erinomaisesti hiuspohjan hoitoon ja varsi puolestaan tehostaa esimerkiksi silmänympärysihon hoitoa ja toimii akupisteiden painantaan.

LAHJA Gua Sha Kasvolasta

Aaltomainen Lahja kasvolasta on loistava yleisväline ja hyvä valinta aloittelijalle tai laiskalle gua shaajalle. Aaltomainen reuna on muotoiltu mukailemaan kasvojen anatomiaa ja se istuu täydellisesti kasvon luuston, leukaluun, poskipäiden ja silmänympärysten hoitamiseen. Koukkumainen kärki tuo kuitenkin yksityiskohtien käsittelyyn hienovaraista tehokkuutta ja U-kulma istahtaa kaularankaan ja leuan kärkeen. Lahja on siro ja näppärä väline ja ohuutensa ansiosta myös hienovaraisen tehokas.

LOVI Gua Sha Kampa

Lovi-kampa on gua sha välineiden klassikko, joka sopii koko kehon käsittelyyn päästä varpaisiin. Jos siis haluaa tehdä vartalolle perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaista gua shaa, on Lovi siihen paras väline, mutta lisäksi sillä onnistuu myös tehokas, ihoa kiinteyttävä gua sha hoito kasvoille. Muotoilu on yksinkertainen ilman turhia kikkailuja, jonka vuoksi se on loistava väline perus gua shailuun tai ensimmäiseksi välineeksi. Kampa-osa on myöskin avain nirvanaan, sillä hiuspohjan (tai jalkapohjien) kampaaminen tuntuu aivan taivaalliselta ja karaisee hermojärjestelmän vain muutamalla vedolla.

KUULAS Gua Sha Jaderulla

Kuulas-rullaa tulee itselläni käytettyä vähiten, sillä rulla ei tuo yhtä tehokkaita tuloksia kuin gua sha lasta. Nyppylöiden ansiosta Kuulas kuitenkin möyhentää soluväliainetta parantaen nesteiden virtaamista ja verenkiertoa. Kuulas sopii pikakaunistukseen, sillä voi tehdä ”esimöyhennyksen” ennen varsinaista gua sha hoitoa tai rullata hoidon päätteeksi kasvoille vielä superhehkut. Yin Your Skin® kurssilaisten Facebook-ryhmästä löytyy myös edistyneempi rullaushoito, jolla siitä saa parhaat tehot irti. Kuulas-rulla ei sovi herkälle iholle eikä iho-ongelmille, kuten aknelle, atopialle, rosacealle ja perioraalidermatiitille.

Gua sha välineiden huolto

Pese välineet jokaisen käytön jälkeen saippualla ja vedellä ja kuivaa ne huolellisesti. Voit myös suihkuttaa välineeseen desinfitointiainetta. Jos hoidat välineillä toisia, huolellinen desinfitointi on toki välttämätön. Välineet kannattaa säilyttää koteloissaan, omassa rasiassa tai pienessä pussukassa, missä ne eivät pääse kolhiintumaan. Väline on ikuinen, mutta hajoaa helposti, jos sen pudottaa lattialle.

Kuinka usein gua sha hoidon voi tehdä?

Kosmeettiseen gua shaan kannattaa ottaa kunnon kickstart heti alkuun, jotta oikeasti näkee, millaisia tuloksia sillä saa aikaan ja ennen kaikkea oppii tekniikan. Aluksi hoidon voi tehdä päivittäin noin kolmen viikon ajan. Kannattaa toki kuulostella ihoa sen aikana: kaikkina päivinä pitkä ja perusteellinen hoito ei välttämättä ole tarpeen ja joinakin päivinä voi olla tarpeen keskittyä enemmän joihinkin tiettyihin ihoalueisiin. Kipeitä alueita ja kipeitä lymfapisteitä ei kuitenkaan saa hoitaa. Jos ne kipeytyvät hoidosta, se on merkki liian voimakkaasta tekniikasta tai siitä, että käsittely on niille alueille ainakin tällä hetkellä liikaa. Kolmen viikon kickstartin jälkeen voi siirtyä ylläpitämään tuloksia 2-3 kertaa viikossa. Kosmeettinen gua sha on vähän kuin salilla käyntiä: jos sitä tekee silloin tällöin, siitä tulee kyllä hyvä olo ja instant tuloksia huomaa välittömästi, mutta ne eivät ole pitkäaikaisia, vaan vaativat säännöllisyyttä ja ylläpitoa.

Usein hoitojen aloittaminen voi myös nostaa pintaan epäpuhtauksia, koska ihon aineenvaihdunta paranee. Eritystoimintaan osallistuvana elimenä, kuonat voivat tulla ulos ihon kautta. Tällöin hoitoa tulee vain jatkaa säännöllisesti epäpuhtaudet kiertäen ja niiden alapuolelta hoitaen. Epäpuhtaudet voivat myös alkaa vaihtamaan paikkaa ja onkin tyypillistä, että ne alkavat valua alaspäin. Pikkuhiljaa ne kuitenkin häviävät.

Kosmeettinen gua sha ammattilaisille

Saan myös paljon kyselyitä järjestänkö kosmeettisen gua shan koulutuksia ammattilaisille. Yin Your Skin® Pro koulutus on tarkoitettu virallisen kosmetologin tutkinnon suorittaneille sekä kiinalaisen lääketieteen asiantuntijoille. Järjestän seuraavat koulutukset syksyllä. Kiinnostuneet löytävät lisätietoa täältä. Yin Your Skin® nettisivuilta löytyy lista gua sha välineiden jälleenmyyjistä sekä Yin Your Skin® Pro koulutuksen käyneistä kosmetologeista ja kiinalaisen lääketieteen asiantuntijoista, jotka tarjoavat kosmeettisia gua sha hoitoja. Löydät listan täältä. Minun hoitoni ovat saatavilla Yin Your Skin® verkkokurssilaisille.

Olisi mukavaa kuulla, mikä on sinun lempivälineesi ja millaisia tuloksia olet saanut kosmeettisella gua shalla?

Kuvat Riikka Kantinkoski

Avainsanat: , , ,