Beauty

Kesäihon tärkeimmät mehustajat

Beauty | 31.5.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Novexpert, postaus sisältää tarjouksen

Skin goals for summer: mehukas iho, joka ei kaipaa meikkiä kuin mehevyyden hienovaraiseen korostamiseen.

Kesä on parasta aikaa iholle, koska iho rakastaa lämmintä ja kosteampaa ilmaa sekä sopivissa määrin aurinkoa. Se ei toki tarkoita, että ihonhoito kannattaa heittää retuperälle, vaan päinvastoin: oikeilla tuotteilla ihoa buustaamalla, saat mehustettua ihostasi esiin parhaat puolet.

Cosmeceutical-luonnonkosmetiikkasarja Novexpert tarjoaa täsmäratkaisut iho-ongelmille ja eri ihotyypeille, mutta eri linjojen tuotteita voi myös yhdistellä keskenään ihon tarpeiden ja vuodenaikojen mukaan. Kokosin teille kesäihon olennaisimmat tuotteet, jotka sopivat kaikille ihotyypeille, eli kuivalle, normaalille, sekaiholle, rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle sekä ikääntyvälle iholle (iho-ongelmissa tilannetta täytyy arvioida erikseen).

Puhdistusöljy

Kesällä ei kannata edes harkita muita puhdistustuotteita kuin puhdistusöljyä, jos käyttää aurinkovoidetta kasvoille, sillä UV-filtterit ovat öljyliukoisia. Puhdistusöljy irrottaa aurinkovoiteet, meikit ja lian kaikista hellävaraisimmin ja tehokkaimmin. Novexpertin Omega-tuotelinja täydentyi hiljattain ravitsevalla puhdistusöljyllä, joka on todella hellävarainen, tehokas ja helppokäyttöinen. Tuote emulgoituu helposti vedellä ja se huuhtoutuu pois hyvin iholta, mutta pakkauksen mukana tulee myös pieni puhdistusliina, jolla puhdistusta voi tehostaa, varsinkin, jos käyttää aurinkovoidetta ja meikkivoidetta.

Vinkki: öljypuhdistuksen voi myös tehdään kahteen kertaan, jos iholla on tuhti kerros puhdistettavaa. Kaksoispuhdistukseen ei siis aina tarvitse kaveriksi puhdistusgeeliä tai -vaahtoa.

Puhdistusöljyssä on auringonkukka-, jojoba-, ruistankio-, granaattiomena-, marula-, sacha inchi-, tyrni- ja buritiöljyjä, jotka sisältävät kaikki omega-perheen ihoa ravitsevat ja vahvistavat rasvahapot. Puhdistusöljy sopii loistavasti myös atooppiselle ja hauraalle iholle, sillä se vahvistaa solukalvoja ja solujen välistä rasva-ainetta, joka suojaa ihoa.

Hyaluronihappo-suihke

Hyaluronihappo-linjaan kuuluva hyaluronihapposuihke on täydellinen hoitoneste kesäksi, sillä yksi suihkaus sisältää miljardi hyaluronihappomolekyyliä ja kesä, jos joku, on Suomen oloissa oikea aika käyttää hyaluronihappotuotteita.

Hyaluronihappo tunnetaan sen erinomaisesta kyvystään vetää puoleensa vettä, eli se imee itseensä kosteutta ilmasta ja auttaa sitomaan sitä epidermikseen. Kuivassa ympäristössä reaktio on päinvastainen eli hyaluronihappo vetää puoleensa kosteutta ihosta ja aiheuttaa ihon kuivumista, jos ihoa ei ole suojattu kosteuden haihtumista ehkäisevillä tuotteilla. Hyaluronihappo toimii siis optimaalisesti normaalissa ja kosteassa ilmankosteudessa, mutta ei automaattisesti kuivassa ympäristössä.

Vinkki: jos käytät hyaluronihappotuotteita kuivassa ympäristössä, levitä aina iholle sen jälkeen kasvoöljy tai -balmi, joka suojaa kosteuden haihtumiselta.

Hyaluronihapposuihke sisältää lisäksi probioottista uutetta, adenosiinia, riboosia, fytiinihappoa ja aloe veraa, jotka ylläpitävät ihon kimmoisuutta, suojaavat ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä ja saasteilta sekä rauhoittavat ja tukevat ihon bakteerikantaa. Suihketta voi kerrostaa iholle muutaman kerroksen, muista taputella tuote ihoon käsin jokaisen kerroksen välissä.

C-vitamiiniboosteri

Mehevän kesäihon ykkösseerumi on Novexpertin C-vitamiiniboosteri. Stabiloidun C-vitamiinin (Ascorbyl Methylsilanol Pectinate ja 3-O-ethyl Ascorbic Acid) määrä tuotteessa on 25 %, eli erittäin korkea. UV-säteily tuhoaa C-vitamiinia ihosta, joten sitä on tärkeää paikata ulkoisilla tuotteilla. Boosterin C-vitamiini vapautuu iholle vähitellen kahdeksan tunnin ajan ja sitä voi (ja kannattaa) käyttää myös suorassa auringonpaisteessa aurinkovoiteen alla.

Vinkki: C-vitamiiniboosteria voi käyttää myös silmänympärysiholla. Se onkin erinomainen tehotuote harakanvarpaisiin ja väsähtäneille silmänalusille.

Boosterin sisältämillä C-vitamiinimuodoilla on korkea sietokyky ja tuote voi sopia herkällekin iholle. Tuote säilyttää tehonsa erittäin hyvin: kolmen kuukauden päästä avaamisesta se on heikentynyt 37 asteen lämpötilassa vain 3 %. Imeytä iholle ensin muutama kerros Novexpertin hyaluronihapposuihketta ja taputtele sitten päälle C-vitamiiniboosteria imeyttäen se ihoon. Käytä tuotteita kasvoille, kaulalle ja dekolteelle – älä unohda kesällä dekolteen ihoa, sillä se altistuu auringolle avonaisten kaula-aukkojen kanssa.

C-vitamiinin vaikutuksia ihonhoidossa:

– Hillitsee tyrosinaasientsyymin toimintaa, joka vastaa ihon pigmentin muodostumisesta, eli se ehkäisee liikapigmentaatiota
– Vaalentaa jo olemassa olevia pigmenttiläiskiä ja tasoittaa ihon väriä
– Suojaa ihosoluja UV-säteilyn aiheuttamilta vaurioilta
– Suojaa ihoa ulkoisilta stressitekijöitä, kuten ilmansaasteilta
– Stimuloi fibroblastisolujen toimintaa, jotka tuottavat kollageenia, elastiinia ja hyaluronihappoa
– Rauhoittaa tulehduksia ja sopii siksi aknen hoitoon

Water cream -tyylinen kosteusvoide

Vesimäinen kosteusvoide on yksi kesäihon tärkeimmistä mehustajista. Hyaluronihappolinjan uusin tuote Repulp Gel on seerumimaisen kevyt, lähes öljytön geeli, joka sisältää vain pikku tujauksen hajotettua kookosöljyä ehkäisemään kosteuden haihtumista iholta. Geelin sisältämät hyaluronihappo, merileväuute ja guggul-uute napakoittavat ja kiinteyttävät ihoa sekä rauhoittavat ihoa.

Geeli täytelöittää ihoa ja juonteita, pelastaa stressaantuneen ja pintakuivan ihon hädästä ja lisäksi se sopii erinomaisesti herkälle iholle sekä silmänympärysiholle korvaamaan silmänympärysvoiteen. Geeli on ihanteellinen myös rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle.

Vinkki: jos ihosi kaipaa ekstramehustusta, voit käyttää geeliä ”esikosteusvoiteena” ja yhdistää sen minkä tahansa Novexpertin kosteusvoiteen kanssa.

Kasvoöljy

Olipa vuodenaika mikä tahansa, öljyä ei voi jättää pois rutiinista. Ja varsinkin, kun tavoitteena on mehukas kesäiho, öljy on avainasemassa koko cocktailissa, jotta huolellisesti aloitettu ihon mehustus ei valu hukkaan.

Öljy viimeistelee rutiinin, sitoo kosteuden ihon, mutta antaa ihon hengittää, jättää ihon pinnan täyteläiseksi, kuulaaksi ja sileäksi sekä suojaa ihoa UV-säteilyn aiheuttamilta soluvaurioilta. Kasviöljyjen sisältämillä omega-rasvahapoilla on myös luontainen kyky suodattaa UV-säteitä, vaikka ne eivät tietenkään suojaa ihoa kuin UV-filtterit, mutta ne ehkäisevät liiallisen auringon aiheuttamia ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä.

Novexpertin Omega-booster ansaitsee todellisen ylistyspuheenvuoron. Se sisältää runsaasti skvalaania – joka on sukua ihon sebumin sisältämälle skvaleenille. Skvalaani imeytyy ihoon salamannopeasti, se edistää solujen uusiutumista, korjaa ihovaurioita, suojaa auringon aiheuttamilta vaurioilta sekä vapailta radikaaleilta. Lisäksi boosterissa on seesamiöljyn lisäksi tismalleen samat kasviöljyt kuin Omega-puhdistusöljyssä sekä lisänä vielä rauhoittavaa bisabololia ja merileväuutetta. Omega-booster on skin foodia parhaimmillaan, kunnon superruokaa iholle, joka sopii kaikille ihotyypeille. (Richard käyttää boosteria myös partaöljynä!) Levitä öljyä 1/2-1 pipetillistä kasvoille ja kaulalle ja imeytä se ihoon hieroen. Voit yhdistää levitykseen kasvohieronnan käsin tai gua sha lastalla.

Vinkki: voit sekoittaa omega-boosteria mihin tahansa Novexpertin kosteusvoiteeseen tai naamioon.

Kevyt meikkipohja

Huolellisesti tehtyä ihonhoitotyötä ei kannata peittää meikillä. Mehukas kesäiho ei tarvitse lainkaan meikkiä, mutta sitä voi korostaa pienellä nokareella sävyttävää voidetta tai BB-voidetta sekä voidemaisella poskipunalla. Jos meikkipohjan haluaa levittää ekstraohuesti, se kannattaa sipaista heti kasvoöljyn päälle.

Vinkki: voit myös sekoittaa Creme Caramelia Novexpertin kosteusvoiteisiin suhteessa 50/50.

Novexpertin Pro-Melanin linjan Caramel Cream on hennosti peittävä BB-voide, joka tasoittaa ihon pienet epätasaisuudet ja tekee ihon pinnasta sileän näköisen. Se tuo iholle kevyesti päivettynyttä sävyä, mutta sulautuu kauniisti omaan ihon väriin ja jättää iholle aavistuksen puuterisen pinnan.

Caramel Cream on samaan aikaan meikkituote ja ihonhoitotuote (pakko muuten mainita, että Pro-Melanin tuotelinjan on suunnitellut Nuxen ja Shisheidon entinen tutkimus- ja kehitysjohtaja Jacques Lecrere). Voide sisältää Novexpertin patentoimaa Novaxyline-leväuutetta, joka vähentää tulehduksia ja ärsytyksiä iholla sekä suojaa vapailta radikaaleilta. Hyaluronihappo kosteuttaa, siloittaa ja täyteläistää ihoa. Kahvinpapu-, granaattiomena-, maarianohdake-, parsakaali- ja vihreä tee -uutteet suojaavat ihoa auringon aiheuttamilta ennenaikaisen vanhenemisen merkeiltä ja neutraloivat vapaita radikaaleja. Kaakaovoi, helokkiöljy ja auringonkukkaöljy pehmentävät ihoa ja polysakkaridien yhdiste sekä trehaloosi kosteuttavat ihoa.

Onko Novexpert sinulle uusi tuttavuus? Tässä muutama fakta sarjasta:

– Sarjan perustaja on Cyrille Teligne, jonka perheyritys on aiemmin kehittänyt mm. voidepohjia ja formuloinut tuotteita tilauksesta
– Cyrille on kosmetiikkanörtti, ekohifistelijä ja erittäin intohimoinen sertifioidun luonnonkosmetiikan puolestapuhuja (ja välillä vähän taistelijakin)
– Tapasin Cyrillen Pariisissa kesällä 2018 yrityksen labralla ja olen nähnyt läheltä miten sydämestä hän sarjaansa rakentaa. Novexpert kuuluu lempisarjoihini paitsi tehokkuutensa myös tarinansa ansiosta.
– Novexpert perustuu cosmeceutical-raaka-aineisiin ja tieteellisesti tutkittuihin raaka-aineisiin. Kunkin tuotelinjan kehittäjänä ovat toimineet kosmetiikka-alan huippuammattilaiset, kuten tohtori Karl Lintner, joka tunnetaan Matrylix-peptidi kehittäjänä ja palkittuna ”kosmetiikkanobelistina” sekä joukko kemistejä ja tutkimusjohtajia, jotka ovat toimineet aiemmin mm. Shisheidolla, Nuxella ja Kanebolla.
– Tuotteet eivät sisällä eteerisiä öljyjä eivätkä allergeeneiksi luokiteltuja hajusteita
– Tuotteet on säilötty patentoidulla menetelmällä, jonka ansiosta tuotteet eivät sisällä säilöntäaineita, mikä puolestaan on hyvä asia ihon bakteerikannalle
– Novexpertin valikoimasta löytyy omat tuotelinjat erilaisille iho-ongelmille ja ihotyypeille. Se on luonnollinen vaihtoehto aiemmin tavanomaista apteekkikosmetiikkaa käyttäville, jotka haluavat siirtyä luonnonkosmetiikkaan.

Toivottavasti saitte hyviä vinkkejä! Nyt vain mehustuspuuhiin! Napatkaa talteen myös oheinen kampanjaetu, joka on voimassa vielä viikon.

Gift with a purchase

Kahden Novexpert-tuotteen ostaja saa kaupan päälle täysikokoisen Repulp Mask naamion, joka on täydellinen tehotuote elvyttämään liikaa aurinkoa saanutta ihoa. Kampanja on voimassa 7.6.2020 asti Jolien verkkokaupassa.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,